Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 25 februarie 2013

We can go to hell now!

Ultimul meu bastion de pe Dow a fost atins, in sfarsit, sageata rosie! Cea galbena am pus-o deasupra lumanarii care a incercat aceiasi performanta, fara sa reuseasca insa. 
 
Un lucru interesant este faptul ca Sp 500 nu a mai razbit sa-si depaseasca maxima asa cum a facut Dow, probabil pentru ca el si-a facut deja treaba, atingand telul meu final mai repede, cu cateva zile in urma.

Totul se datoreaza unui mic decalaj de ciclu de doar cateva zile, destul de frecvent intalnit la indicii din aceiasi tara. De la linia trasa anapoda Dow a fost respins chiar azi cu multa hotarare, un gest care o sa stoarca, cred eu, lacrimi, incepand chiar cu ziua de maine. La toti cei care au sarit in trenul de vineri ai dipsilor.

 Eu am urmat totusi sfatul lui sorinel si mi-am pus deja masca de gaze. Va fi interesant de vazut cum vor reactiona cei care si-au uitat-o in pivnita.

Am marit graficul Dow ca sa poti vedea exact ceea ce s-a intamplat. Pentru eventualii noi veniti mai repet odata ceea ce am mai spus de foarte multe ori pe acest blog, chiar cu ani in urma. Eu vad  o baie de sange in formare din jurul acestor nivele. Sau, invins de Bernanci o baia de stele, prevazuta de 98% dintre experti. Una pe care voi fi obligat s-o admir fara a mai scrie pe blog.

Momentul adevarului a sosit asadar! Hai sa-i urmarim drumul impreuna! Spre stele sau spre iad.
 
Ps.Notez pentru cei care ma urmaresc mai de mult ca pretul tinta a fost atins exact in prima parte a anului asa cum am anticipat.

13 comentarii:

Anonim spunea...

horea , cum crezi ca o sa se opreasca barbache din QE-uri atata timp cat rezultatul se pare e inca ... aprecierea dolarului !!!
sorinelp

Horea spunea...

sorinel, ai pus o intrebare retorica la care piata ti-a dat deja raspuns.

Prin aprecierea dolarului in pofida tonelor de bani. Eu nu cred ca barbache va opri qe acum, dar va fi fortat sa o faca, el, sau altul, la un moment dat. Asta daca nu cumva vor sa-si distruga propria banca centrala.

Si sa ajunga sa tipareasca pentru propria lor supravietuire in primul randca, ca mai apoi sa poata tiparii. Un paradox tragic comic strigator la cer. Din moment ce murdariile au aceiasi valoare, indiferent in bilantul cui s-ar afla.

In rest, "reusita" FED o vede tot omul care are ochi sa vada. In privinta economiei, in privinta dolarului, si in curand si in privinta burselor. Cred ca nu am omis nimic din ceea ce pretindea FED ca poate sa influenteze.

Anonim spunea...

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/berlusconi-prabuseste-pietele-bursele-sufera-cea-mai-mare-cadere-din-noiembrie-178758.html

Horea spunea...

Ba ce putere are Berlosconi asta!

Anonim spunea...

beshini colorate ...
http://finance.yahoo.com/news/bernanke-says-fed-stimulus-benefits-150714803.html
horea , sa fim corecti totusi , caderea EUR/USD de la 1.33 la 1.31 e in mare parte datorata lui Berlusconi , votat in italia mai ceva ca tatucul iliescu in romania !

Anonim spunea...

beshinile lui barbache transforma rosul in verde +1 , +1.5 ... lumea nu e inca pregatita pentru criza reala !!! monetizarile fac legea bursiera !

Anonim spunea...

Horia,

daca vei avea dreptate cu valul devastator si reusesc sa fac cava profit din vanzarea dolarilor (cumparati tot la indemnul tau), promit ca iti cumpar cartea si/sau ma abonez la tine cu plata pe 1 an in avans.

Horea spunea...

Anonim, eu nu imi amintesc sa fi indemnat pe cineva sa cumpere ceva.

Atentie! Pentru a face profit intai vine cunoasterea, si nu invers. Pentru ca poti intra intr-o piata, fara sa sti cand sa iesi.

Pgina este gratuita. Toti au aflat parerea mea citind-o. Eu ti-as da totusi un sfat prietenesc.

O carte o cumperi doar in cazul in care vrei sa-ti largersti cunostintele in domeniul pe care il trateaza, si nicidecum pentru a compensa pe cineva. In ultimul caz iti arunci doar banii degeaba.

Nastratin spunea...

Horea...atunci ce ne sfatuiesti? cumparam euro sau US$???? sau imobiliare/terenuri precum Becali?

Anonim spunea...

horea , asa cum am anticipat , beshinile lui barbache au "colorat" totul in verde , ca un bonus bondurile italiene au avut o mare cautare , chiar daca la alegeri s-au comportat mai rau ca romanika ... in consecinta valul mai are de asteptat ...

Horea spunea...

Nastratin, eu sfaturi nu dau, spun doar ceea ce vad pe grafice. Si evetual ceea ce fac eu, un lucru bine cunsocut pentru cititorii acestui site. Fiecare putand sa faca pe urma ceea ce crede de cuvinta. Pot sa-ti spun si ce nu fac. Nu cumpar imobiliare si nici terenuri.

Nastratin spunea...

Horea...tot am aflat ceva: faci tranzactii valutare! cumperi jos si vinzi cind moneda e sus!

Anonim spunea...

@Nastratine,
ai luat ceva la bord in seara asta ?
sorinelp