Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 3 martie 2013

Corlatean nu mai este cu poporul, este insasi poporul

„Dacă noi nu vom obţine o decizie corectă, legitimă (…) acest proces bazat pe nişte criterii de vechime, pe un tratat european, nu mai este credibil. Nu mai este credibil, nu mai sunt interesat să fac parte din acest proces."

In numele cui a facut Corlatean aceasta afirmatie? In numele guvernului! Care este de fapt poporul. Adica, cei 60%, care din totalul de partcipanti de 43%, au votat USL. Adica poporul USL, adica Corlatean Ponta si Antonescu.

"Ministrul de Externe, domnul Corlăţean, nu a vorbit în nume personal, ci a vorbit în numele Guvernului de fiecare dată când a vorbit despre Schengen." a spus palgiatorul.

Acelasi plagiator a mai spus ceva!

"Dacă însă decizia va fi din nou de amânare, atunci e clar că va fi nevoie de o soluţie politică a acelui stat care se opune intrării noastre în Schengen şi noi vom aştepta, nu va mai fi pe agenda Guvernului României intrarea în Schengen ca o prioritate"

Si inca ceva! Ceva care este de data asta o prioritate absoluta a guvernului, si prin asta a poporului:

"Postul de preşedinte al Consiliului Naţional al PSD va rămâne neocupat până când Adrian Năstase va decide dacă doreşte să îşi reia această funcţie sau să renunţe la această calitate a declarat liderul PSD, premierul Victor Ponta."

Hai acum sa incercam sa legam lucrurile! Sunt oamenii politici din occident usa de biserica? Nu! Pentru ca nici un om nu este. Dar nimeni nu cauta de fapt oameni sfanti nicaieri. Iti aduci aminte de Strauss Khan, directorul FMI saltat din avion in SUA, acuzat de viol de o camerista de la hotelul in care a fost cazat? 

Daca da, incearca sa-ti inchipui ce se intampla cu acelasi individ in cazul in care o camerista din Romania il acuza de acelasi lucru. Sau, si mai bine! Ce se intampla cu camerista?

Deci aici e buba! La respercatrea legilor existente, la coruptie, si la atitudinea primitiva a politicului din Romania, sustinuta pana in panzele albe de catre votaci la fel de primitivi. Daca cineva incearca sa se delimiteze de mentalitatea si atitudinea amintita, el este facut imediat basist, de catre postaci cu si fara posturi universitare. 

Care, demonstreaza clar ca nu pot fi la alt nivel decat la cel al politicului pe care il accepta si il cultiva. Uite ca iar ma simt ca la talk show. Vorbind pana imi plesnesc buzele, degeaba.

Ma si opresc icheind cu o afirmatie. Corlatean are perfecta dreptate! Poporul roman si de alte nationalitati nu este si nu a fost niciodata un popor de UE sau de Schengen. Precum am mai spus! Cel mai bine ar fi sa iesim dracului cat mai repede si din uniune. Ca sa ne putem vedea linistiti de fascismul nostru primitiv si "universitariat".

Pentru ca, civilizatia, bunul simt, morala, respectul fata de lege, nu se pot importa de nicaieri. Ele trebuind se fie cultivate exclusiv in casa fiecaruia. Din pacate nu toti oamenii sunt capabili sa faca asa ceva. Ci doar cei cu o mentalitate sanatoasa si deschisa spre o singura directie, evolutia.

Ce as putea face eu, de exemplu, cu un helicopter? Din moment ce habar nu am cum sa-l conduc. As putea sa-i invat modul de functionare, putand mai apoi sa-mi fie de mare folos, sau, as putea sa-l las sa putrezeasca pe o pista de aterizare. Asa cum lasa si votacul valah sa putrezesca orice sansa oferita de imprejurari pentru democratizarea tarii in care traieste. Pentru ca, nu s-a sinchisit niciodata sa invete si nici sa inteleaga mecanismul unei democratii veritabile, indiferent de cate diplome universitare a reusit sa-si cumpere.

6 comentarii:

Anonim spunea...

votacul romanas , marca usl , care asteapta pomeni , reduceri la intretinere si participa cu interes la vanghelioane si alte paranghelii n-are nici o treaba cu UE ! ce e ala Shenghen ? viata civilizata , justitie , democratie ??? pai handicapatii astia mintali il regreta pe Ceausescu ... Poanta i-a mirosit si in cel mai corect spirit balcanic merge pe mana lor ... restul nu conteaza in romania !
cu stima, sorinelp

Horea spunea...

Pai tocmai asta este problema sorinel. Romanul se uita intotdeauna inapoi. De unde rezulta si rotatia permanenta a cacatilor.

Acum il regereta pe Ceausescu, apoi pe Basescu, mai apoi pe Ponta si pe Antonescu, care revin rand pe rand ca sa-i scuipe in fata.

Populatia asta isi creaza singura mizeria.

Anonim spunea...

Revolutie si libertate. Jos sistemul. E clar. Controlul merge inspre fascism ... lumea vrea liberate. La un moment dat fiecare dintre noi va alege. SUA pe 23 martie 2013 se anunta sipuri in oameni (sa vedem). Daca e asa sau nu. Chestia asta va ingradi libertatea daca o vor aplica ... gresesc? Pe a mea personal sigur. Pe a voastra nu stiu.

Anonim spunea...

> Iti aduci aminte de Strauss Khan, directorul FMI saltat din avion in SUA, acuzat de viol de o camerista de la hotelul in care a fost cazat?

Iti aduci aminte de Teo Peter?

>Deci aici e buba! La respercatrea legilor existente...

Cica avionul francez, conform regulilor internationale este considerat teritoriu francez, si nu american, deci arestarea a fost ilegala. Ca vorbesti de respectarea legilor.

Legile sunt pentru catei, nu pentru dulai. Peste tot in lume.

Horea spunea...

Florin, daca nu gresesc. Cine ar fi trebuit sa lupte pentru drepturile lui Teo Peter? Americanii?

Eu despre regula prin care nu poti aresta un criminal, de exemplu, intr-un avion aterizat in SUA, nu am auzit.

M-as bucura asadar daca mi-ai putea prezenta legea. Ca sa mai invat si eu cate ceva.

Din ceea ce am citit privind legile internationale reiese mai degraba altceva:

TERRITORY
Sovereignty is the exclusive right to exercise supreme politic
al authority over a defined territory (land, airspace and certain maritime areas such as
the territorial sea) and the people within that territory. No other State can have formal political
authority within that State.

Therefore, sovereignty is closely associated with the concept
of political independence"

Eu cred ca un director FMI ar trebui sa cunoasca regulile internationale, cu atat mai mult avocatii pe care i-a platit gras.

Nastratin spunea...

Horea...bun articol, dar ce folos? culmea e ca guvernul e condus de un plagiator mameluc care in tinerete vagabonda si dormea prin garile Parisului, cum singur se lauda...Mai bine ne explici din ce bani va plati statul roman pensiile baby-boom adultilor de azi care multi au trecut de 45-50 de ani...Statul roman condus de mafioti va imparti probabil fodul saracit de pensii la nr de pensionari iar pensia va ajunge tot mai mica cu o putere de cumparare mult mai mica decit pe vremea lui ceausescu!....doua sunt asteparile mele: fie batrinii vor iesi la proteste in strada, fie vor muri ca niste maidanezi pe strada cersind la maruntis pt a-si plati medicamentele sau vizita la medici...ca despre mincare, nici nu mai poate fi vorba...Atentie: momentul asta se aproprie...mai ales ca locuri de munca sunt create numai in parlament pt rudele mafiotilor parlamentari actuali