Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 9 martie 2013

Epilog

Am primit cateva mailuri care subliniau pe drept cuvant ca nu este bine sa lasi balta ceea ce ai inceput, chiar daca drumul este greu si plin de obstacole. Unii au repetat ceea ce am spus si eu de atatea ori: greu este sa construiesti, foarte greu, usor in schimb sa distrugi, chiar foarte usor. Ca sa fiu sincer am apreciat foarte mult aceste mailuri, ele neputand insa sa-mi schimbe convingerea. Nu cred ca las balta ceea ce am facut pana acuma. Consider doar ca am ajuns la un punct dupa care nu mai am de adugat nimic. 

N-are rost dupa parerea mea sa rapeti la infinit acelasi lucru, pentru ca cei care au fost in stare sa inteleaga ceea ce am scris au inteles cu siguranta totul destul de repede.

Pe ceilalti nu-i voi convinge chiar daca as mai scrie 10 ani, pentru ca, ceea ce as putea spune nu ar fi nimic nou. Articolele pe care le-am pus pe site in decursul anilor acopera tot ceea ce am avut de comunicat pentru cei cu sufletul deschis spre democratie echitate sociala si un trai demn. Pentru ei ajung probabil chiar si cele cateva maxime de pe site care imi apartin. Pentru ca totul in viata pleaca exclusiv de la mentalitate, ceva ce nu poate fi importat. Dar nici cultivat de catre altcineva decat de catre fiecare individ in sine. Incepand din momentul in care s-a nascut si pana la moarte.

I-am spus degeaba lui Costel, si altii ca el, ca singurul lucru pe care mi l-as fi dorit este ca si poporul meu sa poata trai ca poporul elvetian, tinand cont de resursele pe care le are aceasta tara. Din basist nu am fost scos! Pentru ca atat i-a dus mintea pe acei oameni. Foarte multi la numar in Romania, ca si gogii de fapt, iesiti tot cu bata in mana atunci cand incercam sa le impartasesc cate ceva din experientele pe care le-am avut.

Mana in mana cu cei care cred ca bancile centrale si politicul lucreaza pentru ei. Fiind absolut convinsi de faptul ca un alcoolist se trateaza cel mai bine cu si mai mult alcool. Am avut oare si perceptii premature sau gresite? Sigur ca am avut! Pentru ca nimeni nu poate aprecia exact euforia si avaritia umana.

Asta nu inseamna insa ca un cacat va putea deveni vreodata cel mai indicat material pentru un un bici, pe care vrei sa-l mai si vezi pocnind.

"Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei", ca de fapt nimic. Si despre constructorii societatii romanesti nu pot spune altceva decat ceea ce am spus si pana acum. Din poza afisata se vede clar cine suntem si mie imi este teama ca vom ramane asa o vesnicie. Asta pentru ca avem o mentalitate descrisa deja cu foarte mult timp in urma, de catre Eminescu,  Goga,  Caragiale si altii. Una care eu nu vad ca s-ar fi schimbat cu nimic in toti acesti ani. Vali vorbea despre prietenul sau elvetian intr-un comentariu. Si despre faptul ca 100 000 de semnaturi venite de la cetatenii elvetieni pot provoca schimbarea constitutiei. 

Corect! Numai ca, pentru a stii ce este o constitutie si pentru cunosterea felului in care poate fi schimbata, in folosul tau, trebuie sa ai neaparat educatia necesara, educatie care nu se obtine nicaieri furand sau stand cu gura cascata. Ca sa nu mai vorbim de necesitatea imperativa a unei mentalitati sanatoase prin care sa poti percepe in detaliu regulile democratice. Precum si foloasele pe care le pot aduce aceste reguli fiecarui individ in parte in orice societate. Si Islandezii si-au facut constitutia prin internet, cu idei venite de la oameni, pentru ca ei trebuie sa fie pana la urma beneficiarii unor drepturi, dar si a un or angajamente croite pentru societatea in care vor sa traiasca. 

Asemenea lucruri sunt insa la dimesiuni la care un popor ptimitiv nu va putea ajunge niciodata, atata timp cat insista sa-si mentina mentalitatea in paleolitic. De aici rezulta si deplangerile vesnice ale multor romani, care in loc sa se uite inainte se uita doar inapoi. Mai bine era cu Ceausescu, mai bine era cu Basescu, mai bine era cu Ponta si Antonescu. Din moment ce felul lor de-a gandi poate naste monstrii si mai mari decat cei citati. Si constitutii facute dupa usa, precum cea in devenire. Ca in Elvetia. Cu o deosebire. In Romania poporul se numeste Antonescu.

Ce as mai putea adauga eu sau oricine la ceea ce am spus pana acum? Dupa parerea mea absolut nimic. Pentru cei receptivi tot ce am avut de spus se afla deja pe pagina. Cand bati pasul pe loc esti inconjurat prin definitie de aceleasi elemente. Pentru ca numai un om in miscare poate da in continuu de noutati. Dupa parerea mea romanul are doar impresia ca se misca, pentru ca isi misca doar corpul, lasandu-si mintea mereu in acelasi loc. In cazul in care incearca sa si-o miste, totusi, el cade pe spate, intr-o miscare retrograda, culegand rezultate si mai proaste decat in cazul in care ar sta pe loc. 

Dar asta este de fapt o lege nescrisa pentru oricare individ care isi are ochii in ceafa. Eu incerc sa ii tin pe ai mei langa nas si sa ma uit inainte, fapt pentru care va parasesc. Lasand in urma mea un blog care va ramane dupa parerea mea la fel de actual si in viitor pentru toti cei care ii inteleg mesajul. Pana in momentul in care schimbarile necesare repetate de atatea ori pe aceasta pagina vor deveni realitate. In momentul de fata tot ceea ce am scris poate fi comparat cu un proiect de casa, pus in mana unor oameni carora le lipsesc materialele de constructii. 

Poate cineva dintre voi va vrea sa se implice si sa duca proiectul mai departe, un lucru foarte greu dar nu imposibil. Acum nu avem altceva decat materialul fundatiei, care este din pacate cel pe care il vezi expus in poza de mai sus, dar si in cuvintele unui distins politician parlamentar pe care l-a apucat graiul dupa vreo "10" mandate de tacere. Si el este din pacate oglinda majoritatii vaste a parlamentarilor

Jurnalist:”Ţările nordice sunt printre cele mai puţin corupte din Europa. Conform tuturor statisticilor...Replica lui Mihai viteazul "liberalul" poporului: ”Bineînţeles! Pentru că le e atât de frig, încât nu pot să plece de acasă şi nu au cum să facă acte de corupţie”.Materialul fundatiei il vezi mai jos, l-am plagiat. 

Studii şi specializări
1974 - profesor, Facultatea de Educaţie Fizică, Timişoara
2002 - jurist, Facultatea de Drept "Vasile Goldiş", Arad
2005 - master Administraţie Publică

Titrat om Misu al nostru, talpa tarii. Omul care este in momentul de fata o reprezentare fidela a calitatatii intregului material pe care il avem. Unul pe care eu nu-l pot foplosi la nimic, din pacate. Si cred ca nici un crescator de reni nu ar putea. Ceea ce pot face insa este sa ma tin de o promisiune pe care am facut-o in ultimele postari. O ultima analiza a indicelui Dow. Am asteptat pana azi pentru ca am dorit sa vad inchiderea saptamanala a indicelui, o inchidere destul de importanta dupa parerea mea.

De ce? Pentru ca tocmai aceasta lumanare a fost cea care a spart maxima absoluta pe care DJIA a avut-o vreodata. Uitandu-te pe grafic poti constata imediat un alt factor important; volumul.

Dow a reusit sa-si sparga maxima maximelor cu un volum neglijabil intr-un grafic saptamanal, cel suprapus la stanga. Cel cu analiza proriu zisa fiind dupa cate vezi un grafic lunar.

Un lucru este totusi clar! Euforia este in toi si intervalul de timp din 21-22 martie devine foarte important. Pana atunci mai avem insa un alt interval de reactie, cuprins intre 10-12 martie. Unul care ingreuneaza analiza. Din moment ce orice analist ar trebui sa-i vada efectul inainte de-a continua cu prognozele. Neputand sa revin cu un nou articol va trebui sa improvizez ceva. Ceva ce tine strict de convingerile mele, care se deosebesc radical de convingerile majoritatii.

Vad asadar doua scenarii. Unul prin care vom vedea o corectie scurta, 3 zile, poate, incepand cu data de 11, ca sa urcam mai apoi din nou pana in 21-22 martie fara ca sa depasim maximul obtinut, mai putin probabil, sau, depasind maximul, mai probabil, tinta finala fiind in acest caz 15550-16000.

In scenariul nr. 2 am putea sa cadem pana in data de 21-22, incepand sa urcam de a colo spre aceleasi culmi, dar, in acest caz, unul pe care in momentul de fata il vad cel mai putin probabil, am putea depasi chiar tinta finala expusa in primul scenariu, linia orizontala. Putand merge astfel linistiti pana la nivelul patratului. Repet! S-ar putea ca si in aceste momente sa fiu o pasare timpurie, din moment ce si Einstein avea probleme cu masurarea nebuniei umane. Pana la urma eu nu vad insa alt deznodamant decat catastrofa pe care am prevazut-o si pana acum, care, va fi cu atat mai mare cu cat balonul va fi umflat mai mult.

Pentru ca efectele distructive ale unui puhoi lasat liber de un baraj distrus este direct proportional cu cantitaea de apa care s-a adunat in spatele barajului.

Aceste fiind spuse va urez inca o data sa traiti sanatosi. Pentru ca pana la urma sanatatea este cel mai important factor din viata unui om. Asta in pofida faptului ca cei mai multi sunt gata s-o distruga pentru alte prioritati. Care devin dintr-odata nesemnificative, din momentul intrarii pe scena a unei boli mai seriose. Ne vom mai revedea oare vreodata? Poate! In momentul in care voi simti ca mai am ceva de spus. V-as ruga totusi pe cei care aveti convingerile mele sa duceti mesajul blogului mai departe. Pentru ca fiecare ocean este format dintr-o gramada picaturi.

Ps. Ai observat probabil ca am plecat fara sa fac o prognoza politica pentru Romania anilor care vin. Asta pentru ca intr-o societate statica prognozele nu-si au locul. Doar constatarile. Aceleasi din totdeauna! Constatarile reale, prin care poti baga de seama zilnic: hotia, coruptia, lasitatea si tendintele fascistoide ale acelorasi cacati care se muta dintr-un loc in altul. Si constatarile false, propagandistice, facute in cel mai ordinar stil ceausist de catre politicieni si de catre mas-mediile pe care le subjuga. 25 de ore din 24. Pentru ca orice om primitiv sa poata fi convins pana la urma de faptul ca scroafa poate sa nasca girafe.

Pss. Ma simt obligat sa pun o asemenea stire in ultimul meu articol, din moment ce am prezis acest deznodamant asta vara. Atunci cand costeii au inceput sa ma faca basist. Si asta este doar inceputul! Pentru ca porcii se bat intotdeauna si intre ei atunci cand este vorba de laturi. Laturi din care tu nu o sa vezi nimic altceva decat niste porci mai grasi, mai reevaluati, si gata de combinatii noi noute. 

Tensiune şi nervi în USL. Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, s-a arătat deranjat de racolările făcute în ultima perioadă de PNL, susţinând că dacă acestea se înmulţesc vor reprezenta un risc pentru unitatea USL. În replică, Antonescu a dat o replică nervoasă colegilor din PSD, pe care-i suspectează de colaboraţionism cu Traian Băsescu. 

Ai auzit tovarase ce-l deranjeaza pe Somnorescu? Colaborarea Psd-ului cu Basescu. In timp ce colaborarea pe care o face el cu porcii tradatori din PDL este absolut OK. De ce? Pentru ca asa spune marele fauritor de constitutii populare Antonescu. Un anti basist si un anti PDL-ist convins de cea mai buna calitate. Ba mai mult! Acest gunoi fascist vrea sa te convinga ca ai votat fortat pentru 300 de parlamentari la un referendum impus. Si, pentru ca nu a fost impus de el, referundumul nu poate avea nici o valoare. Ca de fapt nici un alt referedum pe care nu este scris Antonescu. Cam asta spunea si securistul bun si drept Ghise vara trecuta. Mai exista oare loc pentru discutii undeva? In afara de antene si de mas-media subjugata.

67 de comentarii:

ThinkAgainRO spunea...

Mulțumim mult Horea pentru timpul folosit în a încerca să informezi pe cititorii tăi despre punctul TĂU de vedere cu privire la viitor! Uneori ai anticipat corect alte ori nu! Ești mult mai mult la analize economice decât la cele politice! Și asta din cauza faptului că ai trăit mult timp pe afară și ai perceput totul prin prisma omului neconectat la realitatea românească!
Dacă ai fi văzut oameni murind în chinuri de cancer din cauza nenrocitului de Băsescu nu ai mai fi spus că Băsescu e la fel cu Antonescu!Sau cu PONTA!
Cel mai mare câștig l-a avut propaganda CIA din spatele lui Băsescu drajeificând esența PUR DIAVOLEASCĂ a lui Băsescu!Iar tu ai căzut în capcana dezinformării fapt care m-a dezamăgit!
Crezi că noi nu știm că PONTA e un idiot?Copil de comunsit crescut de Năstase?Crezi că nu știm ce e FSN?
Dar BĂSESCU a depășit prin loviturile aplicate poporului român tot ce a fost mai rău în istoria românilor!Iar tu nu ai înșeles acest aspect!
În rest îmi pare rău că nu mai scii!Aveam nevoie și de punctele tale de vedere!
Sunt dezamăgit de faptul că acea apreciere forțată a dolarului pe care ai numit-o valul ucigaș nu s-a produs!
Sănătate și multe succese și ție și nu uita domnule doctor că este imposibil să deținem adevărul absolut în viață!

Alibaba spunea...

Buna Horia,

Legat de analiza graficului afisat ce te face sa crezi ca in perioada urmatoare, o luna, s-ar putea prabusii indicele Down intr-un asemenea hal? Eu vad ca analizati volumele si o lumanare pe care o numiti "spargatoare".

In ce patern incadrati respectiva lumanare spargatoare si de ce credeti ca reprezinta ea un simbol de reversal?
Care este diferenta intre volumele tranzactionate in perioada anterioara si cele la care faceti referire, cand aratati pe grafic? Graficul pare a fi lunar, deci ficare lumanare reprezinta o luna de zile iar volumele pe luna martie reprezinta doar o anumita perioada din luna. Asta legat de graficul mare.

Pe graficul mai mic nu vad o diferenta mare intre volumele tranzactionate, dealtfel e imposibil de distins, volumele fiind la o scara care nu-ti permite sa-ti dai seama. Dar poate ne lamuriti cu niste cifre suplimentare legat de volume si cu referire la media volumelor anterioare.

Ce alte elemente de analiza tehnica mai luati in considerare, asta daca tot faceti aluzie doar la analiza tehnica?

Parerea mea este ca aruncati pe blog un grafic, al unui index, insotit doar de cateva sageti si o lumanare. Apoi fara prea multe explicatii si detalii ne spuneti ca indicele Dow Jones Industrial Average se va prabusii incepand cu aceasta luna.De ce nu urmatoarea luna sau poate peste 6 luni sau 1 an?
Indicele DJ se va prabusii candva in urmatorii ani,poate chiar anul acesta, tot ce este posibil, dar cum v-ati dat seama ca se va petrece tocmai in luna martie a acestui an de gratie 2013.

In stele cititi domnule Horia?

Io spunea...

Buna Alibaba,

O sa-mi permit eu sa-ti raspund la unele intrebari ca sa nu-si mai raceasca Horea gura de pomana.
Daca gresesc il rog frumos sa ma scuze si sa ma corecteze.

Dupa cum probabil ai observat, graficul este unul lunar prin urmare sageata respectiva se intinde pe mult mai multe luni, nu estimeaza nimeni o cadere a DOW pina la 5-6 mii de puncte intr-o luna.

Luminarea spargatoare are alta semnificatie. Este pe un grafic saptaminal si volumul ei nu este deosebit. Asta se traduce prin:

Un maxim absolut al DOW, al oricarui alt index sau pereche reprezinta de obicei o rezistenta puternica sau foarte puternica.
O spargere a acestei rezistente se face de obicei cu volume imense deoarece baieti destepti, adica exact cei care au intors prima oara DOW din acel punct, obisnuiesc sa plaseze ordine grase de vinzare in jurul acelui punct.
Neregasind acel volum urias de spargere Horea presupune pe buna dreptate ca baieti destepti nu au intervenit in piata si asteapta ca prostimea sa cumpere si sa impinga pretul. Volumul pe luna Martie este irelevant in acest caz, spargerea s-a facut saptamina trecuta cu volumul respectiv.

Parerea ta cum ca a fost aruncat un grafic pe blog este gresita. Daca ai fi avut un pic de rabdara si ai fi citit articolele anterioare ai fi observat ca acest grafic si respectiv articol nu sint decit o continuare a unor articole precedente.
Daca vrei mai multe detalii iti urez succes, toate articolele sint publice.

Ultimele intrebari ironice nu au decit un singur raspuns: Da.
Si nu il cheama Horia. Probabil ca nici pe tine nu te cheama Alibaba cum nici pe mine Io deci e ok.

Io

Anonim spunea...

Salut Horea

Urmaresc blogul tau de niste ani de zile, chiar daca am comentat o singura data. Cred intr-adevar ca este foarte importanta educatia (si in familie si in societate) pentru a construi o societate functionala. Pe vremea cand eu am facut scoala, cred ca sistemul educational era performant chiar daca din pacate politizat. Macar pana la liceu, si incluzand liceul, se-nvata carte pe bune, si nu ieseai dator pe niste ani din facultate (aici ar fi cam cinci - sapte ani, pentru o facultate tehnica la stat) . Nu stiu cum mai este acum in Ro, dar daca ma uit la manifestarile si optiunile (nu numai politice) ale celor de azi, am dubii ca educatia este macar atat de buna ca in trecut. Asta nu inseamna neaparat ca prin alte parti, unde oamenii poate sunt mai bine imbracati, parfumati, nu asculta manele, si iti zambesc, lucrurile sunt asa de roz precum prezinti in unele din postarile tale ( "intr-o tara cu adevarat democratica, asa ceva nu se-ntampla" ori "oamenii aici stiu asta si cealalta". Am vazut si pe alte meleaguri, cu societati "bine inchegate" invidie, zambete false, "lucrat pe la spate" si ignoranta cat cuprinde. In plus este mai usor sa fii relaxat si zambitor cand de secole ai cele de trebuinta dacat atunci cand la cateva zeci de ani "mai primesti vreo vizita de prietenie" or cand puteri straine iti cumpara sau iti impun lideri autohtoni pusi pe capatuiala (ceea ce in istoria noastra a cam fost regula).

Anonim spunea...

Se doreste sa fim needucati, nu numai din interior de catre vanzatorii de tara (rosii, portocalii si ce alte culori ar mai alege) dar si din afara. Iar despre coruptie si statul de drept (vezi Schengen) atat de dorita si clamata de "evaluatorii nostri" ... Coruptia are doi actori - cel care da si cel care ia. Ei ii incrimineaza pe cei care iau ... ma-ntreb cati din cei veniti in Romania nu "au dat" ... Si nu numai in Romania, chiar si pe la ei pe acolo ... Unii mai pomenesc de "tradarile Romaniei" .. pai cand iti impui vointa de maniera asta la ce sa te astepti ...

Anonim spunea...

Referitor la nivelul de educatie - ma uit in Bucuresti cum ies unii pe strada sau la o cafea in mall (in trening si shlapi), la cum vorbesc, si nu-mi trebuie mult sa-mi dau seama de ce este de capul lor (dar gasesc exemple si pe aici). Sau faza cu locurile de parcare (care insa se-ntampla numai in Bucuresti), unde "ala era locul lui de parcare" de parca acolo se nascuse (asta pe vremea cand primaria nu atribuise locurile de parcare). Am vazut un portughez care a luat bataie in Drumul Taberei pe chestia asta, si atunci m-am intrebat si eu "cum vom intra in Europa". Din punctul asta de vedere cred ca ai dreptate referindu-te pe de o parte la educatie si pe de alta la respectarea legii. Un prieten de-al meu m-a vizitat pentru doua saptamani la Munchen si nimeni nu a intebat de ce isi parcheaza Dacia aici sa acolo (parcai unde era liber).

Anonim spunea...

Continui: "de-al" se scrie "d-al" sau "de al" ca macar sa arat ca n-am uitat scoala facuta. Tot in Bucuresti insa am vazut Piata Constitutiei plina de Zilele Bucurestiului la un spectacol sustinut de Filarmonica Radiodifuziunii Romane. Am vazut tineri la spectacolele acelea de pantonima comentand foarte bine ce au vazut acolo, mai bine decat ce am priceput eu din acelasi spectacol, pe Arcul de Triumf admirand orasul si apreciind clipa. Am vazut un oras frumos (contrar a ceea ce se sutine) dar foarte prost intretinut din cauza unei administratii corupte si a nepasarii unora din rezidentii lui. Am vazut un Sibiu foarte frumos, un Brasov la fel. Toate astea nu se puteau realiza si fara oameni de calitate si ceva sustinere de masa. Ar fi fost frumos ca in postarile tale sa aduci putina lumina asupra acestor aspecte pentru ca din ce ai postat lasi sa se inteleaga ca "natzia mioritica" este de cacao si numai de cacao. Eu nu cred asa ceva. Si creeaza complexe nejustificate de inferioritate. Peste tot pe unde am fost (de exemplu in Germania doi ani in perioada tziganiadei) am afirmat ca sunt roman. Nu, cei de dincolo nu sunt nici mai breji si nici mai putin breji, sunt mai spalatzei si au un nivel de cultura civica mai ridicat care din pacate pentru toata lumea va urma a fi testat in perioada grea va veni (precum afirmi). Si am dubii ca vor trece testul ...

Alibaba spunea...

Buna Io,
mulumesc de lamuriri. Da, am scris gresit Horia in loc de Horea, imi asum gresala.
Ultima fraza din mesajul anterior s-a vrut mai mult o gluma decat o ironie.
Acum legat de volume, intr-adevar graficul mic este saptamanal iar volumele nu difera mult de cele anterioare.
Am crezut ca Horea face o referire la volume ceva mai mici si spargerea ar fi fara prea mare forta.
Eu cred ca e posibil sa mai urce putin, cateva zile, iar apoi sa revina la un nivel de suport( nivelul maxim anterior), retestand acest nivel. Retestarea aceasta se produce destul de des si in timp scurt. La acest nivel piata devine sensibila la orice stire iar in cazul unor stiri pozitive poate aparea un nivel crescut la cumparare. Daca volumele insa vor fi tot mai mici atunci e clar piata nu prea mai are forta.
Urmaresc demult blogul lui Horea dar de anul trecut anticipeaza o cadere iminenta a pietelor, valuri ucigatoare, destramarea zonei euro, falimentul Greciei iar in ultimul an de zile nici una din aceste previziuni nu s-a concretizat ci dimpotriva pietele au crescut si mai mult.
In anumite privinte ii dau dreptate lui Horea, au crescut tot mai irational, mai ales indicii americani. Oricine poate face previziuni si le poate argumenta tehnic si fundamental insa trebuie legate si de factorul timp. Horea a facut aceasta legatura cu factorul timp insa cam tot timpul acesta nu s-a adeverit, timpul a fost anticipat eronat ca sa zic asa. Intr-o zi toate acestea se pot adeverii iar atunci poate sa spuna "vedeti, am avut dreptate.." insa dupa cum am zis, degeaba o faci daca nu o legi si de factorul timp.
Pietele au o ciclicitate multianuala iar Horea a scris de multe ori despre asta, argumentand corect,insa ramane sa vedem la cati ani dupa 2009(sau comparativ cu maximul din 2007) va veni un nou bottom.
Exista o vorba pe bursa, "piata poate fi mai mult timp irationala decat poti sa fi tu solvent".

Anonim spunea...

Scriu acum cat n-am scris in toti anii astia. Mi-ar fi placut ca in pozele acelea de la inceputul acestei postari sa-i fi alaturat lui N0049 si pe Iliescu, Hrebengiuc, Ponta, Basescu cu fata, Nutzy, Videanu, Roberta, DD. Referitor la nivelul de educatie si starea democratiei pe meleaguri nemioritice. Crezi ca Draghi , Bernanke, bancile ar fi putut face ce fac intr-o tara in care simultan sunt indeplinite doua conditii: democratie pe de o parte si educatie si nivel civic ridicat pe de alta parte. Eu cred ca nu. Nu cred ca dovedesti nivel civic ridicat cand te duci si iei credit de sute de mii (verzi) ca sa cumperi o casa pe care stii bine ca nu o poti plati dar pe care speri ca o vei vinde in 2-3 ani uni naive pentru un profit pe care altfel din munca il faci in poate zece ani. Ca de asta se-ntampla ce se-ntampla acum - sunt persoane care faceau $8/h si au primit credit cu care au platit jumate de milion pentru o casa. Poti caracteriza te rog starea statului de drept in scandaluri gen Libor, Lehman, relatia Anglia-Islanda? Vezi tu, la noi coruptia, statul de ne-drept sunt de-a dreptul vizibile in mocirla asta urat mirositoare si deloc placuta la vedere si simtire si lovesc tare in cetateanul de rand. Pe meleaguri nemioritice eu cred ca este poleita, parfumata si nu a ajuns inca sa loveasca asa de jos si asa de larg. Am plecat din Ro pentru ca nu am vrut ca cei de acolo sa mai decida in ce ma priveste, desi eram departe de situatia grea in care multi romani ar fi fost intr-adevar indreptatiti sa faca un astfel de pas. Multumesc lui Dumnezeu, sunt OK aici dar am avut noroc si in sufletul meu nu sunt deloc convins ca miscarea facuta a fost buna. Ca nedreapta a fost cu siguranta, nedreapta fata de cei ce m-au invatat carte, m-au crescut, m-au dus la mare si la munte si fata de cei care au facut ca toate acestea sa existe pentru mine. Avem o tara frumoasa, multi o dispretuiesc (tara de cacao), avem o cultura frumoasa dar se asculta manele (ascult aici muzica populara ca in Ro eram cu Iron Maiden, Digital Emotions so on), pozele cu satul romanesc, DJ Project, e cazul sa constientizam calitatile noastre ca popor, ca sunt si sunt multe, constientizand in acelasi timp minusurile noastre (care nu cred ca sunt multe, dar cred ca au greutate mare). Deci o prezentare mai echilibrata a mioriticilor ar fi fost de dorit.

Anonim spunea...

Analizele tale tehnice cu DOW, S&P. Desi habar nu am de analiza tehnica (sunt insa de formatie inginer, profesez ca atare si pentru mine 1+1 = 2) nu pot sa inteleg cum o stiinta bazata pe probabilitati si calcul matematic poate evalua impactul unor decizii pur politice si radicale. Pentru ca ce fac acum FED-ul , ECB-ul, BOJ, este pur politic si radical. Prevedeai deflatie si banuiesc ca ai avut argumente tehnice solide. Ei bine, preturile se duc in sus din nou (chiar si la case), si parerea mea e este ca se vor duce in continuare pana "tot romanul de toate nationalitatile de pe tot globul" va realiza ca fiat money se duc de rapa fiind tranformati numai intr-un instrument de manipulare si transfer neortodox al valorilor. Aici "iertarea" medie la principalul pentru un credit imobiliar este de $ 148.000, cum sa nu creasca preturile din nou? Monetizarile sunt decizie total politica, cum sa nu aiba influenta. Banii astia circula Horea, ajung la "investitori si banci" care cumpara valori materiale cu ei (ca altfel nu ar creste preturile, indicele de inflatie al lui Bernanke cred ca este ca si indeplinirea planului cincinal de pe vremea lui Ceashca). Deci din 200 pana in 2007 preturile la case, benzina, mancare s-au triplat in US si infatia mai ca nu exista... Dar daca maine Bernanke declara (si chiar si o face) ca va printa 700 trilioane a doua zi (si chiar o poate face tehnic, fara sa spuna ca vrea ca sa acopere valoarea derivatelor de pe piata), crezi ca analiza tehnica mai tine? Un raspuns de genul "asta nu se-ntampla intr-o democratie" nu cred ca ar fi valid pentru ca democratia are un sens destul de "larg". Chiar tu ai scris ca din cacaoa asta nu se poate iesi: daca opresc tiparnita ne-ntoarcem la anii 30, daca continua (cum banuiesc eu) Weimar scrie pe noi (or cel putin pe lumea vestica din care facem parte). Eu cred ca ei stiu ca intr-un fel sau altul un reset trebuie dat, si incerca cu tiparnita ca sa castige ceva timp sperand sa nu fie un impact asa da mare. Am dubii ca vor reusi (eu cred ca rezultatul va fi aruncarea in aer a monedelor fiat), si daca vor constata ca nu reusesc sa stapaneasca situatia nu exclud deloc "o declaratie de weekend" cu privire la statutul datoriilor, al banilor si aurului din banci si alte cele. In cazul unei astfel de declaratii ... atunci sa vezi democratie si stat de drept. Ca si in scenariul Weimar acela va fi un adevarat test de democratie si constiinta civica peste tot in lume... Si am dubii ca va fi trecut cu bine, dimpotriva cred ca Ro va iesi "mai putin rau" din asa ceva. Ori poate am uitat eu cum mai este in Ro, dar acolo s-a trait greu in trecut si oamenii nu si-au dat in cap... Personal cred ca atunci cand inflatia isi va arata coltii vor veni cu masuri de natura politica "ce nu vor putea fi puse in discutie". Nu cred ca va fi deflatie desi prin tot ce eu fac (nu tu credit, save money) actionez exact opus. De acord cu tine ca tsunamiul va veni (nu si cum va veni), si eu credeam si inca cred ca va fi anul asta insa din ce in ce mai mult iau in considerare o amnare de 2-3 ani (asa dupa nasul meu, ca analiza tehnica nu cunosc).

In incheiere, felicitari pentru blog, pentru ca ai recunoscut clar ca ai gresit in analiza ta economica si sugerez sa continui, pentru ca si din greseli se-nvata. Oamnii destepti invata din greselile altora (deci ai continua sa faci un serviciu celorlati), altii invata doar din propriile greseli (parca as fi eu...), iar fraierii nu invata nici din ale lor...

Sanatate si sa trecem cu totii cu bine peste vremurile grele care par a se profila la oriziont

Horea spunea...

"Asta nu inseamna neaparat ca prin alte parti, unde oamenii poate sunt mai bine imbracati, parfumati, nu asculta manele, si iti zambesc, lucrurile sunt asa de roz precum prezinti in unele din postarile tale ( "intr-o tara cu adevarat democratica, asa ceva nu se-ntampla" ori "oamenii aici stiu asta si cealalta". Am vazut si pe alte meleaguri, cu societati "bine inchegate" invidie, zambete false, "lucrat pe la spate" si ignoranta cat cuprinde."

Corect! Peste tot in lume oamenii au carente prin insasi firea lor. Despre tara minunata si bogata pe care o avem am vorbit de multe ori.

Negativ am vorbit despre politic si despre poporul votac.

Cu carentele care exista, nivelul de trai si cel democratic al populatiilor poate fi totusi masurat, chiar si in timpurile grele pe care le traim cu totii.

Eu nu cred ca este o intamplare faptul ca ne lupatam pentru ultimele locuri intr-un asemenea clasament. Coparati cu alte popoare formate tot din oameni.

Anonim, am recunoscut nu greseli de analiza economica ci faptul ca am fost prematur in unele predictii. Pentru ca, daca se intampla ceea ce spui si tu, analizele mele se vor adevri intocmai.

Eu zic sa revenim pe acest blog peste 2-3 ani daca mai traim si daca suntem sanatosi. Atunci vom putea vorbi cu siguranta si despre un deznodamant concret. Economia este un intreg in opinia mea.

Si ca atare este gresit sa discutam acum efectele de moment ale unor masuri descreierate. Efecte care dupa parerea mea sunt doar farduri, nimic altceva, un lucru pe care l-ai subliniat si tu de fapt.

La timpul potrivit vom vedea si pretul caselor si deflatia sau hiperinflatia pe care o prezice o majoritate. Problema este doar una. Vom fi cu totii mai batrani cu cativa ani. Foarte probabil cu niste ani pierduti.

Anonim spunea...

Multumesc pentru informatiile oferite in acest blog si va doresc o viata frumoasa, cu sanatate ! Succes in activitatile pe care le desfasurati !
GeorgeS.

Horea spunea...

think again ro, iti multumesc si eu tie ca ai citit acest blog. As vrea totusi sa ne despartim prin a clarifica un lucru pe care eu il consider important.

A fi de acord cu cineva care afirma ca pamantul este rotund nu inseamna ca ai cazut in capcana lui propagandistica.

Ci doar ca esti si tu de acord cu o afirmatia pe care ai considerat-o deja in prealabil valabila.

Asta indiferent de faptul ca afirmatia a fost facuta de Basescu de tine de Ponta sau de altcineva.

In capcane propagandistice eu cad foarte rar, ca sa nu spun niciodata, din moment ce strecor orice informatie prin prisma mea.

Sunt absolut convins de faptul ca in momentul in care cei mai multi romani vor sti sa faca la fel, aceasta societate va arata cu totul altfel.

Pe mine Basescu m-a lamurit de mult, si poate ca si tu esti pe drumul bun, lamurit cel putin partial de Ponta si Antonescu. Nu fi insa prea sigur de faptul ca toti ar fi la fel lamuriti.

Numarul lamuritilor va creste pe zi ce trece, dar la un moment dat va fi din pacate prea tarziu.

Tocmai pentru ca votacul din Romania cade inca prea usor prada oricarui fel de propaganda. Fie ea basista, pontista, antonista etc.

Asta pentru ca nu a reusit sa iasa inca din vraja propagandei ceausiste. Continuata cu foarte mult succes de toti cei care s-au perindat la putere. Cu cateva exceptii exceptii ca intotdeauna.

La ce te poti astepta ca atare de la aceiasi oameni care au fost aproape fara exceptie in preajma pantofarului?, Sau de la fii, ficele si nepotii lor crescuti cu aceiasi mentalitate. Cacatul va ramane cacat chiar imbracat in celofan argintiu.

Radu Ionescu spunea...

Si eu iti multumesc pentru informatia de pe blog, au fost o gura de aer proaspat fata ce se scrie prin romania. Desi nu am fost comentator foarte activ am citit fiecare post pe blog. Numai bine in continuare.

Nic spunea...

Multa sanatate mult succes in continuare in ceea ce faceti!
V-am urmarit si eu cu interes in acesti ani.Sper sa va razganditi!

Cele bune! Nic

Anonim spunea...

Multumesc pentru timpul si energia depuse in acest blog , sper sa mai revii cu postari ! Multa sanatate ,fericire si putere de munca in continuare ! Numai bine ! Csaba

Anonim spunea...

Multumim frumos, Horea! si sa ne reauzim cu bine peste un timp :)) Geo

Anonim spunea...

Si eu la fel ca multi alti am fost un cititor frecvent al blogului de-a lungul anilor. Multa sanatate si putere de munca in continuare.
Toate cele bune.

Dan

Cristi spunea...

Horea, multumiri si din partea mea! Multa sanatate si sper sa mai auzim de (la)tine!

Anonim spunea...

Multumesc pentru blog Horea!
Fundamental (scuze de vorba urata - poate parea o blasfemie) cred in ce spui.
Intr-un sens mai larg suntem pe o cale gresita, si acceleram la maximum cu nerabdare sa luam contact cu zidul. Chestiunea e ca vin deodata mai multe scadente si putini sunt dispusi sa ia la cunostinta.
Cand vin nimeni nu stie (spune o vorba ca nici FIUL nu stie), probabil ca fiecare generatie a trait cu sentimentul - nu ma pricep, dar acum pare ca se apropie o scadenta, macar una de etapa...

Cu stima,
DanP

















1

Anonim spunea...

bafta horea si sper sa ne reauzim odata cu aparitia ... valului
sorinelp

Zyggy spunea...

Sa auzim (si) de bine, Horea!

Anonim spunea...

Horea,multumim mult pentru tot ce ai scris pe acest blog. Am invatat multe de aici. Speram sa mai scrii in viitor.
Emil

Anonim spunea...

Horea pentru abonati faci analize economice s au te opresti si acolo cu stima sorinelp

Horea spunea...

Sorinel, cu abonatii continui ca inainte. Pentru ca ceea ce pot prezenta apentru ei, este aproape in fiecare saptamana o noutate.

Dragos Turcu spunea...

Multumesc mult pentru tot Horea!

Toate cele bune si nu pierde speranta, pentru ca dupa ce ai cazut trebuie sa te ridici si sa continui.

Pana la urma si asta tine tot de umanitate.

O sa ne lipseasca analizele tale dar fiecare trebuie sa se maturizeze la un moment dat si sa inceapa sa-si puna la contributie ce are in cap.

Toate cele bune si mult succes!

Dragos

George spunea...

Horea iti urez sa devii un Buffet de Romania si atunci o sa ai cu ce sa tragi sforile pentru a schimba ceva aici.
Pana atunci trebuie sa mergem la magazin sa cumparam furci, topoare si sa ne pregatim de ziua cand foamea va fi asa de mare incat singura sansa va fi sa mergem la ciocoi si sa ne recuperam bunurile pe care ni le-au luat timp de zeci de ani.
Daca legea nu-si face datoria atunci poporul isi va face dreptate intr-un mod barbar, si aici nu ma refer doar la romanica ci cam la majoritatea statelor lumii unde baietii "destepti" vor sfarsi beliti de frustrarea oamenilor.
Sa ne auzim cu bine.

Horea spunea...

Mersi tuturor! George, pana si bulgarii au pus mana pe "coasa" realizand ca problema nu este un guvern sau un ministru, ci pur si simplu forma de societate in care traiesc. Corupata si la ei pana in maduva oaselor.

Eu am insa dubii fata de faptul ca votacul roman va face vreodata ceva, in afara alesului cacatilor care se muta dintr-un loc in altul. Sincer sa fiu eu asa ceva nu am mai auzit in viata mea.

Intr-o buda nu esti bun de nimic dar daca te muti in alta devi minunat. Asta de parca ar conta de unde de molipsesti de sifilis. Este de-a dreptul incalificabil cat de prost poate fi un om. Din pacate omul din tara noastra.

Nastratin spunea...

Draga Horea...multe analize interesante au fost facute de autorul acestui blog...Politic nu m-astept nici eu la ceva bun de la actualii "politicieni"....tocmai de aceea, am privit cu mai mult interes articolele tale economice si financiare (si mai putin pe cele politice), de unde se poate invata enorm de catre incepatori ca mine...Cit despre Costei si Gogi, nu cred ca merita atita atentie din partea ta, mai ales ca nu m-as mira ca poate unii dintre ei sa faca parte din nomenclatura de partid care "calareste" actual poporul roman prostit...un fel de emanati de tipul Guran care-si dau importanta singuri, fara ca valoarea lor sa fi depasit vreodata conditia de animal salbatic...In rest, mie personal mi-a facut placere sa te citesc si sa mai invat cite ceva. Mult succes iti doresc!

Nastratin spunea...

Draga Horea...foarte putin ne-ai vorbit despre subiecte medicale...multi romani au probleme de sanatate...Ce ne poti spune despre regimul alimentar, de viata, de prevenire a unor boli care in Romania nu pot fi vindecate prin "grija" guvernantilor nostri super-corupti...
Ce poti spune despre site-ul de mai jos?
http://www4ro.dr-rath-foundation.org/index.html

Multumesc,N.

Horea spunea...

Nastratin, mediul longievitatii de viata din UE a crescut considerabil in ultimii 20 de ani, indiferent de ce spune scepticul de pe pagina la care ai facut referire.

Asta mie imi demonstreaza ceva, nu stiu daca si tie?

Mie imi demonstreaza ca tarile dezvoltate au pus accent mai mult pe paleatie decat pe tratamentul proriuzis facut cu galeti de medicamente oricarei boli, inclusiv o viroza, asa cum se face azi in Romania.

In tara nostra pana si sanatatea este politizata la maiximum, un lucru care l-a determinat si pe Arafat sa refuze un post de ministru. Paleatia inseamna informatie! O informatie legata si de alimente si de felul de viata al fiecarui individ.

In Romania am auzit o singura reclama pe care am apreciat-o legata de sanatate. Cea cu 30 de minute miscare zilnica, care mi se pare ca include si ceva despre consumul excesiv de grasimi si zahar.

In opinia mea ce mai grava problema din domeniul sanitar romanesc este tot coruptia ca si la politic. Ea l-a invatat si pe bolnav sa dea spaga, si pe medic sa faca neaparat ceva ca sa se para ca o merita.

Spaga duce la randul ei la diplome dobandite asa cum sti ca se dobandesc,prin cumparari. Un lucru care are drept rezultat oameni nepregatiti pentru domeniul in care lucreaza, dar pregatiti foarte bine toti pentru imbogatire.

Iata opinia mea despre sistemul sanitar pe care si think again ro l-a inteles total eronat, in opinia mea.

Nu Basescu ii face pe oameni sa moara asa cum crede think again ro, spunandu-mi ca eu nu cunosc societatea romaneasca, de parca as fi de pe luna! Ci, Intregul sistem politic si sanitar, instituit in egala masura atat de Basescu cat si de toti ceilalti cacati care s-au perindat pe la putere.

Mutati de catre votac dintr-o tabara in alta. Si observa! Cei mai multi oameni sunt multumiti crezand ca avem cei mai buni medici de pe pamant.

Cand te omoara spun ca nu au avut aparatura. Pe care o tin deseori in beci, cumparata cu bani grei, tot pe relatii. Si pe care habar nu au s-o foloseasca.

Nastratin spunea...

Draga Horea...multumesc de raspuns. Pina la urma esti de partea sotiei mele japoneze, care ma tot indeamna sa iesim macar o data pe saptamina sa mergem pe jos, pur si simplu...Cred ca ai dreptate cu miscarea si modul de viata si alimentatie. Eu am ceva noroc ca sotia gateste f sanatos, departe de sosurile grele si carnea bogata din Romania. Noi mincam mai mult carne de pui, somon si multe vegetale, fructe. Desigur uneori eu mai dau iama prin frigider si maninc nesanatos intre mese, adica dulciuri pline de zahar...Mi-ar fi placut sa avem mai multi medici in tara cu capul pe umeri si dedicati meseriei precum dvs. Totusi cred ca si plantele si tratamentele naturiste au un rol pozitiv, iar existenta inca a plafarului romanesc e de laudat, mai ales ca preturile produselor sunt mult inferioare celor echivalente din occident...Sa speram ca nu vor pune pe butuci politicienii nostri inclusiv plafarul! Multa sanatate, N.

dorians spunea...

Horea iti urez multa bafta in ce vrei sa faci. Citesc acest blog de peste 3 ani desi foarte rar am intervenit in discutii.
Multumesc mult pentru informatiile medicale. Bunicul meu poarta sonda permanent de un an dar cel mai important e ca e bine sanatos in rest si cu moralul bun.

Dorian

Anonim spunea...

Mihail
Poate ma vei crede nebun Horia. In mod normal doctorii ar trebui sa fie sub juramatului lui Hipocrate:
Varianta originala a juramantului

Jur pe Apollo, pe Asclepios, pe Higeea si Panaceea, pe totii zeii si zeitele, luandu-i ca martori ca voi indeplinni, pe cat ma vor ajuta puterile si priceperea, juramantul si legamantul care urmeaza.

Pe invatatorul meu intr-ale medicinii il voi socoti deopotriva cu cei care m-au adus pe lume, voi imparti cu el averea mea si, la nevoie, ii voi indestula trebuintele, pe copiii sai ii voi privi ca pe fratii mei si, daca vor dori sa devina medici, ii voi invata fara plata si fara sa le cer vreun legamant.

Preceptele, lectiile orale si tot restul invataturii le voi impartasi fiilor mei, fiilor invatatorului meu si ucenicilor uniti printr-o fagaduiala si printr-un juramant, potrivit legii medicale, dar nimanui altcuiva.

Le voi indruma ingrijirea bolnavilor spre folosul lor, pe cat ma vor ajuta puterile si mintea, si ma voi feri sa le fac orice rau si orice nedreptate.

Nu voi incredinta nimanui otravuri, daca imi va cere, si nu voi indemna la asa ceva, tot astfel nu voi incredinta nici unei femei leacuri care sa o ajute sa lepede. Imi voi petrece viata si voi indeplini mestesugul in nevinovatie si curatie.

Nu voi practica operatia scoaterii pietrelor din basica udului, lasand-o in seama celor ce se ocupa cu aceasta. In orice casa as intra, voi intra spre folosul bolnavilor, pazindu-ma de orice fapta rea si stricatoare comisa cu bunastiinta, mai ales de ademenirea femeilor si a tinerilor liberi sau sclavi.

Orice as vedea si as auzi in timp ce imi fac meseria sau chiar in afara de aceasta, nu voi vorbi despre ceea ce nu-i nici o nevoie sa fie destainuit, socotind ca, in asemenea imprejurari, pastrarea tainei este o datorie.

Daca voi respecta acest legamant fara sa-l calc, fie sa ma bucur pe deplin de viata si de meseria mea, pururi cinstit de ceilalti, iar daca il voi nesocoti si voi fi un sperjur, merit sa am o soarta dimpotriva. Poate poti aplica ceva din compasiune si iubre universala. Ai putea fi dual in schimb si ai putea deveni un "doctor" al sistemului financiar, ai putea invata pe multi cmsa faca bani pe burse si sa ii ajuti conditionat sau neconditionat din aceeiasi compasiune :). Gandeste te ... Adevarul si Iubirea in tine este... cauta mai adnac in tine ACUM.

AristotelCostel spunea...

1. I-am spus degeaba lui Costel, si altii ca el, ca singurul lucru pe care mi l-as fi dorit este ca si poporul meu sa poata trai ca poporul elvetian, tinand cont de resursele pe care le are aceasta tara. Din basist nu am fost scos! Pentru ca atat i-a dus mintea pe acei oameni. Foarte multi la numar in Romania, ca si gogii de fapt, iesiti tot cu bata in mana atunci cand incercam sa le impartasesc cate ceva din experientele pe care le-am avut.

Ai spus ca te tot repeti si, de fapt, turui in eroare niste pupinbasisme patetice.
La ce te-au ajutat "esperiențele" daca minimizezi rolul securistilor prosti din societatea romaneasca?

Nu te-a facut nimeni basist pentru elvetianisme, ci exact pentru pupinbasisme preluate din media pupinbasista.

"Ca si gogii, de altfel" e ultima frustrare tastata la intamplare.

Ce vroia gogu? Uncia de argint la 6000 $?

Asa, si eu am spus ca jegul securist, care a ciomagit demonstrantii din ianuarie 2012 cu securistii lui personali, care si-a batut joc de majoritatea romanilor in perioada in care a controlat toate institutiile statului, trebuie sa se care?

"Ca si gogii, de altfel"... Antonescu e tot atat de fascist cat e si argintul 6000 $. Mai iesi in parc, la aer curat.

2. Atunci cand costeii au inceput sa ma faca basist.

Am avut toate bunele intentii de a dialoga dupa 2-3 ani de compatibilitati in ce priveste evolutia economica.

Dupa un alt an, de data asta de pupinbasisme varsate pe jos, de la marea reunire a "dreptei" Baconschi/Stoica/Macovei/Neamtu/Sever Voinescu/Ionut Popescu... , am inteles ca tu le stii pe toate...
... din ziarul gandul.

Si, de fapt, Costeii nu te-au facut basist, ci, din contra, ti-au dat apa la moara, te-au invaluit in ceața pupinbasista lasandu-ti impresia ca ai devenit... genial pana cand realitatea te-a adus la nivelul lor.

CG spunea...

Ma sa vezi ca acuma traieste lumea mai bine si de aceea nu mai iese in strada! a nuuu ca romanii ar fi tampiti, si nu au lasat capul in jos de frica sa nu piarda cele cateva sute de roni dati de la 'marea poarta guvernamentala'!

Dar stai! e devina tot ala din frunte ca nu se misca nimic si oamenii care mai miscau ceva sunt 'ingropati' vorbim pe real nu ce scrie presurile ziaristice numita presa pe care se sterge la c... baronetul rosu in special.
Si fiindca tot se duc de rapa micile afaceri iar firme mari dau afara mii de oameni nu le ramane la amarati sa se angajeze ca bugetari! sa aiba timp de net ... de taiat frunza, de a sustine ca detin adevarul absolut si ca dreapta trebuie sa fie tot o 'stanga' etc.

PS. Pagina asta a 'supravietuit' si fara interventia TA genialule, ia-l in brate pe antonescu sa fiti iubiti, tu ultimule postac!

Anonim spunea...

In evaluarea bunurilor indiferent de natura lor(imobiliare sau mobile)una din ipotezele de baza este ca evaluarea se realizeaza in conditiile unei monede constante.
Te-am urmarit si am invatat ceva din gandirea ta,iti dau dreptate in multe analize,dar nu le-ai ajustat la conditiile actuale.
"Sorinel, cu abonatii continui ca inainte. Pentru ca ceea ce pot prezenta apentru ei, este aproape in fiecare saptamana o noutate."
Da,mama prostilor e tot timpul insarcinata si tu ai inchinat stegul.Pacat.
Sincer.

Anonim spunea...

Mihail .... a spus:
Nu am somn. Lucrurile merg in directia buna. Cipru e "stabil" ... a inceput nationalizarea banilor din banci. Cipriotii sunt in strada. Un cipriot mai "istet" a intrat cu buldozerul intr o banca. Deci statul iti ia cu japca banii :) din banci direct. E un lucru minunat. Bulgarii isi dau foc. Exemple personale. Mai demult cand a sarit prima femeie din Spania pe geam, tot din exemplu personal au incetat excutarile silite ale imobilelor. Madridul este si el in "flacari". Somajul este mic. Noi in Romania asteptam sa vedem ce facem. Inca dobanzile sunt bune dar consumul este la pamant. O amica ... de fa de magazin de jucarii pe 500 m2 intr un mall vinde cu succes jucariile patronului de la Domo ... au vanzari de 70 , 220 Ron pe zi. Nu au bani nici di salarii :). Va repet inca o data ... se poate ca aurul si arintul sa fie bule speculative ... poate gresesc eu ... dar spunei atunci in ce bagam banii. Linii de productie ... ambalam urzici si plante medicinale... panouri solare din China oare si becuri cu led? Haideti sa facem un plan. Haideti sa devenim din umbra viitoul Minister de Finante al Romaniei. Tu Horia ai putea fi bun in locul lui Isarescu de exemplu. Ganditi va la ceva cat mai sunteti cu capul limpede. Fiti echilibrati... postiti ca a inceput postul(detoxifierea organismului si evitati mersul la doctor alopat si "otravurile"). E mai importanta sanatatea decat banii. Momentan vad ca aurul a inchis pe 1601,46. Acusi incepe Forexul la treaba. Succes in afaceri. Alegeti culori de verde, albastru, violet si alb la grafice. Veti vedea ca veti fi mult mai linistit si mai calmi. Cand graficul e negru cu rosu veti fi foarte bine impamantati ... dar nu veti fi atat de calmi si lucizi in luarea hotararilor care tin de banul personal al fiecaruia dintre noi.

Horea spunea...

Mihail, Iata evenimentul! Unul bancar asa cum ii spuneam lui Cristi Dogaru. Foarte interesenat exact in jurul intervalului de reactie din 21-22, pe care l-am anuntat.

Cipru este intr-adevar o tara miniscula, dar explozia pe care ar putea-o produce ar putea fi atomica, desi in aceste momente ne aflam in faza scanteilor.

Bancile europene sunt falimentare! Si curvele care au ajuns sa decida lucreaza exclusiv pentru detinatorii de bonduri, deci pentru cei care vor sa faca investitii de tip cazinou fara risc.

Si ca sa poata continua sa faca acest lucru eurocratii s-au dat la banii populatiei, exact asa cum credeam eu ca vor face. In Islanda, tot tara foarte mica, oamenii nu au mentalitate de balcani.

Acolo statul a fost de partea oamenilor trimitand bancile acolo unde le este locul. Numai ca, tot acolo, plagiatorii, mincinosii, hotii cu dosare penale nu sunt "mai votati".

Oricum, acesta este doar inceputul. Pentru ca "mai votatii" vor incerca sa-si lase cu siguranta popoarele mai jupuite decat oricand. Mai ales acolo unde jupuitul este clasificat de catre genii.

In jupuit bun daca este facut de catre Ponta si Antonescu, si jupuit rau daca este facut de catre Basescu.

In Cipru un jupuit a apelat la buldozer, eu sper sa vina o artilerie intreaga. Pentru ca multi dintre cei in pozitii de conducere, peste tot in Europa, ar trebui spanzurati. Dar, pana la urma, ceea ce vedem este si rezultatul ignorantei popoarelor.

Anonim spunea...

in cipru au dato pe fata cu impozitul la depozite asa un pic de nationalizare, daca exista moneda locala sa vezi atunci inflatie dar acolo este euro si nu au pututo face. ce este interesant este ca asta a fost o conditie impusa de bce si fmi ca sa nu le dea 17 mil sa le dea 10 mil. ajutor . pe cind o sa treaca si la alte state? cu stima sorinelp

Nastratin spunea...

Horea....eu ma mir cit mai dureaza pina cind explodeaza mamaliga romaneasca...Oamenii traiesc destul de greu, si cind spun asta o fac din informatii exacte de la rudele si fostii mei colegi de scoala...Am o colega de facultate care n-a mai lucrat de 6-7 ani pt ca n-a gasit de lucru (fara pile sau culcat cu seful)...s-a apucat sa invete farmacia unde spera sa gaseasca de lucru....a terminat farmacia la stat si tot acasa este traind din pensia mica a parintilor....Ce-ti spune asta? ca politica romaneasca e condusa de escroci iar partidele noastre sunt doar clanuri mafiote....un haos complet....iar la 50 de ani n-o va mai angaja nimeni!

Horea spunea...

Nastratin,ca sa explodezi ai nevoie de creir. Dar nicidecum de unul cultivat la antene.

Horea spunea...

Completare pentru Mihail. Eu in locul lui Isarescu? Te referi probabil la BNR, o institutie care ar trebui desfintata cu isaresti cu tot.

Daca tot vorbim de schimbarea locurilor, eu stau bine unde sunt, in timp ce Isarescu ar trebui sa-si schimbe locul permanent. Cel de guvernator al BNR cu cel de guvernator de livada. Acolo poate ar putea produce ceva!

Nastratin spunea...

Horea...Ai pus punctul pe "i" in legatura cu Isarescu...asta e un individ care niciodata nu mi-a inspirat incredere...Mai ales nu inteleg cum au putut sa dispara peste noapte lingourile de aur de pe timpul lui Ceausescu? s-au dus lingourile in Israel sau in hectarele de vie, vilele si productia de vin a Isarescului si evreilor lui?

Horea spunea...

Nastratin, sti ca nu sunt adeptul conspiratiilor.

Eu nu m-am referit la Isarescu ca la un hot de aur. Pentru ca nu cred ca a furat ceva. Si pana la urma nici o uncie de aur nu pleaca din nicio tara fara binecuvantarea guvernului.

Pentru mine Isarescu este asadar doar un alt guvernator de banca centrala, institutie care ar trebui desfintata, indiferent de cine o conduce. Pe lanaga asta Isarescu mai este si un reprezentat de vaza al vechiului regim,un lucru normal de fapt.

Din moment ce tara este condusa de acelasi vechi regim imbracat in haine noi.

Nastratin spunea...

Horea....e posibil sa ai dreptate. Totusi undeva trebuie ca s-au dus pe apa simbetei si rezerva de aur lasata de Ceausescu....cit despre faptul ca face parte din vechii comunisti, asta e stiut, desi poporul e cam orb cind vede in Isarescu un "expert" pe pamint romanesc...as zice un expert in manipulare de moneda pt ca Romania nu produce mai nimic dar are moneda tare

Horea spunea...

Nastratin, eu am sperat si mai sper inca, ca cei care au citit aceasta pagina sa nu gandeasca ca Guran.

Isarescu poate distorsiona piata pentru moment un lucru pe care l-a facut totusi destul de rar in opinia mea. Din fericire a facut de multe ori ceea ce trebuia sa faca, adica nimic.

Numai ca nimeni in nicio tara nu ar trebui sa fie platit pentru nimic. Si mai ales nu o institutie intreaga precum BNR. Care poarta si in Romania o parte din vina creditelor neperformante.

Institutiile care nu pot face nimic, sau eventual numai rau, in cazul in care se implica in piata, ar trebui desfintate prin definitie.

In rest, eu nu pretind ca as avea detalii privind aurul Romaniei. Sunt insa ferm convins ca nu a fost furat de catre Isarescu.

Anonim spunea...

horea , te-ai cam grabit se pare cu "porcaielile" , decizia oficiala a venit acum:
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14456928-decizia-oficiala-ministerului-educatiei-victor-ponta-nu-plagiat-teza-doctorat.htm

Horea spunea...

Anonim, imi cer scuze! Ai drepate. Ponta este un om de stinta de renume mondial.

Eu zic ca ministerul educatiei ar trebui sa-l propuna pentru premiul Nobel.

Si pe romani, ma refer la populatie, pentru acelasi premiu. Dat pentru inteligenta.

Nastratin spunea...

Horea...Mi-a placut articolul de mai jos:
http://www.ziare.com/victor-ponta/adrian-nastase/jurnalist-new-york-times-despre-nastase-ponta-si-directia-romaniei-interviu-1225582

care descrie echidistant situatia romanilor si a tarii...
De asemenea cred ca toti dorim sa mai scrii pe blogul tau, pt ca ne-au placut analizele si comentariile tale.
Toate cele bune, N.

Horea spunea...

Nastratin, mersi! Poate o sa mai scriu cate ceva din moment ce se pare ca lucrurile incep sa se inputa serios, dandu-mi ocazia astfel sa si am ceva de spus.

In rest despre Ponta am zis si eu pe acest blog ca este un politician de tip nou, modern raportat la ceea ce ne-am obisnuit sa vedem pana acum, dar din pacate si un oportunist in toata regula.

Este mult mai temperat decat Antonescu, dar sunt convins ca este presat de lichele. Pacat ca a plagiat si ca si-a agatat prin asta o ancora de gat. Fata de cei din afara, pentru cei de-acasa, nici nu baga in seama hotia si lipsa de vericalitate la nimeni. Pentru ca foarte multi sunt din acelasi aluat ca politicienii pe care ii voteaza

Oricum, Ponta stie sa mai si recunoasca greselile pe care le face, un lucru nemaiintalnit pana acum in politica romaneasca.

Problema este ca greseste din pacate cam des. O alta problema este Europa, in sine, pe cale de destramare, fapt pentru care Ponta va putea sa fie luat mult mai usor de valul fascist in formare.

Daca Victoras ajungea premier intr-o alta era, intr-una de dezvoltare economica, si daca nu ar fi plagiat, putea fi dupa parerea mea omul care ar fi putut sa schimbe ceva. In conditiile actuale nu-l vad bine, dar asta este un lucru pe care l-am mai spus de foarte multe ori.

Anonim spunea...

"un politician de tip nou, modern raportat la ceea ce ne-am obisnuit sa vedem pana acum"
horea cred ca n-ai scris asta ca sa-l satisfaci si pe limbricul de costel , pardon lucian pavel din iasi !
poanta , crescut cu lapte de la tatucul ilici crezi ca a ajuns unde a ajuns pe valoare ??? parerea mea e ca trebuie sa fi o lichea si un oportunist de mare calibru sa ajungi unde a ajuns el asa de rapid !!! si mai trist mi se pare ca din cate observ , generatia noua de politicieni pare mult mai corupta decat tatucii lor ...
cu stima , sorinelp

Horea spunea...

sorinel, eu scriu doar despre parerile pe care le am. Si in nici un caz nu fac asta pentru a satisface pe cineva.

Ponta a crescut in pepiniera despre care vorbesti, si este un oportunist precum am mai spus. Facut totusi din alt aluat comparat cu cei mai multi din politica.

Este vorba de nuante, dar nuante care conteaza foarte mult, mai ales intr-o tara ca Romania. Daca nu ar fi inconjurat de atatea gunoaie nuantele ar iesi si mai bine in evidenta. Asta este parerea mea.

Anonim spunea...

Acuma si Slovenia are nevoie de bani...a inceput hora
http://www.zf.ro/business-international/slovenia-are-nevoie-urgenta-de-bani-iar-situatia-bancilor-face-probabil-un-bailout-10684481

Geo

Horea spunea...

Anonim!Hora a inceput precum spui, in timp ce hora inconstientei umane continua la burse.

Toti sunt convinsi despre faptul ca Bernanke si Draghi trebuie sa miste doar un deget ca totul sa dispara ca printr-o scamatorie.

In lumea asta nimic nu este insa gratuit. Sun convinsa ca vor afla asta si cei doi presupusi scamatori.

Dar mai ales inconstientii!!!!

Anonim spunea...

S&P-ul bate record dupa record , darama teorii si pragurii fara nici o "remuscare" ... cat o sa o mai tina asa ??? de ce oare atata lume are incredere oarba in bernake ???
daca va aparea ceva sa strice distractia sigur va veni din europa si nu din america unde se pare ca socialismul e la putere !

Horea spunea...

Anonim, sp nu a facut maxime noi, deocamdata. Increderea vine de la felul democratic in care sunt rezolvate lucrurile. Ca in Romania. Votam pana iese cum vrem noi, vezi Ciprul.

Pe investitor democratia il intereseaza mai putin, banii mai mult.
Pana acum a vazut interventii neintrerupte dirijate politic care au calmat piata cel putin pentru moment.

Suficient insa pentru ca el sa mai poata face ceva bani. Asta este toata explicatia. Oamenii traiesc momentul fiind convinsi de vesnicul succes al interventiilor. Vom vedea deznodamantul in curand!

CG spunea...

"Problema bătrânului continent este că activele bancare depăşesc de trei ori PIB-ul zonei. În America, sistemul bancar are numai 75% din PIB, deoarece are o piaţă de capital mult mai dezvoltată, care poate înlocui în orice moment şi pe orice vremuri necesitatea de finanţare a economiei şi a companiilor." cat de puternic este euro vs dolar?! :)

Anonim spunea...

rezultatul tiparnitei lui barbache e ... intarirea usd-ului !!! se pare ca pana la urma tot usd-ul controleaza lumea !!!

Anonim spunea...

care deflatie horea ???
http://finance.yahoo.com/news/biggest-home-price-rise-since-130800083.html
barbache rules !

Horea spunea...

anonim, apropo deflatie! Nu o vei putea gasi niciodata la un varf de ciclu. Eu zic sa ai putina rabdare!

Pentru ca SUA a mai vut o bula imobiliara nu demult. Care s-a sfarsit asa cum stim cu totii.

Anonim spunea...

In sfarsit s-a salvat si Cipru.
Cate un pic si ne salvam cu totii. :)

Anonim spunea...

daca ne salveaza pe toti asa e belea. adio ;incredere " in sistemul bancar din europa . sa umblat la depozitele mari100000e ca sa nu iasa rau . astea cu >100000sint putini ce rascoala sa faca asa daca se umbla la tot era groasa rau. eu cred ca pe ciprioti ia bagat rau de tot in ca_ca. ia salvat de ia rupt. sa vezi iesiri de capital din cipru. vor avea si mai multa nevoie de bani. poate asa apare din intimplare troica sa puna laba pe rezervele de gaze ale ciprului . ce vrei frate interese ,cu stima sorinelp

Anonim spunea...

horea , parerea mea e ca ai ales un moment cam "nepotrivit" pentru a intrerupe blogul ... chiar acum cand situatia internationala sau cel putin cea europeana pare sa "degenereze" de pe fagasul normal impus de barbache&obaba cu qe-ul infinit ...
asteptam cu mult interes noi articole ...
cu stima, sorinelp

Horea spunea...

sorinel, tot ceea ce vezi ca se intampla a fost discutat pe acest blog sub forma unor predictii.

Am incercat sa le si argumentez cu cifre si grafice. Totul este asadar pe aici, pentru cel interesat de intalegerea evenimentelor la care asista.

S-ar putea totusi sa revin, dand paginii o alta forma. Una care se semene cu tweeter. Plagiat la drumul mare.

Imi va lua mult mai putin timp, pentru ca voi publica doar stiri scurte pe care voi incerca sa le comentez, tot scurt.

Lasand si pe cei care mai bantuie pe aceasta pagina sa-si spuna parerea. In caz ca voi reveni blogul va reprezenta mai degraba un forum de discutii.

Pentru ca la cele spuse chiar nu mai am de adaugat nimic.

N-as vrea ca pagina mea sa devina un fel de antena! Pentru ca imi vine greata de toti cei care se prinda pe la televiziuni, aceiasi oameni de mai bine de 20 de ani, spunand nimic. Sau, si mai bine, cei mai multi spun de fapt ceva: anomalii strigatoare la cer.

Nastratin spunea...

Horea...traim vremuri f interesante...China isi incordeaza muschii, in timp ce SUA e sleita de razboaiele pe care singura le-a declansat...Aici unde sunt eu sunt manifestatii contra Israelului...Africa e invadata economic incet de China, cele 2 Korei sunt pe punctul de a incepe un nou conflict, japonia e slabita si imbatrinita ca si Europa. Bancile manipuleaza populatii flaminde unde oameni aproape de pensionare sau pensionari isi vad economiile taxate pt a scapa economii falimentare manipulate de magnati escroci, cum e cazul Cipru, Franta, Grecia, Spania...Vremuri interesante, triste si cu un deznodamint care se lasa mereu aminat: adica falimentul mondial...Ideal ar fi sa traiesti intr-o lume separata de taxe, de banci, de civilizatia salbatica care a umplut de bani pe unii smecheri si ii saraceste mereu pe cei care muncesc; asta a facut-o si capitalismul si socialismul...Pina la urma cred ca in prezent cei de la tara sunt un pic privilegiati daca reusesc sa-si creasca singuri niste animale, legume si fructe, sa manince sanatos si sa stea departe de circul facut la tv/radio/ziare...dar sa aiba puterea sa-si plateasca facturile de curent, apa si gaze...Societatea romaneasca e otravita de zeci de ani de analfabeti instalati la virf calare pe gramada de bani colectata de stat plus pe cea imprumutata de la FMI...ceva mocneste inclusiv in Romania, desi focul e inca moale...

Nastratin spunea...

Horea...Intrebarea mea este cum de-si permit bancile din Romania sa aplice rate de dobinzi mult mai mari ca bancile occidentale? ma refer la dobinzile pt imprumuturi ale oamenilor ce si-au cumparat casa sau apartamente...Exista o nesimtire a BNR pe care nu mi-o explic...