Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 29 martie 2013

Increderea

Sa ne aruncam oare saltelele in vant si sa fugim la banci? Asta dupa ce Basescu ne-a asigurat la TV ca el nu va permite niciodata ca sa ni se intample ceva de genul Ciprului, si dupa ce a fost tertat si de catre Isarescu prin intermediul unor asigurari asemanatoare. 

Poate oare sa-l mai creada cineva dintre cei cu capul pe umeri pe marinel, sau sa-l mai bage in seama? Pe acest campion necontestat al minciunilor. Sau pe Isarescu? Campionul habarnismului in materie de predictii economice. Sti ce a mai spus guvernatorul chiar ieri pentru salariul gras pe care il primeste? A spus ca Romania are nevoie de stabilitate ca sa poata creste economic. 

Ai auzit aceste cuvinte grele si intelepte? Ai bagat la cap de ce avem nevoie? De stabilitate! 42% dintre romani cred ca pamantul este plat, conform unui studiu din 2010. N-o fi asta destula stabilitate?

Eu cred ceea ce vad! Si vad ca ideea izolata din Cipru a ajuns destul de rapid in Canada, tot izolata, desigur.

ECONOMIC ACTION PLAN 2013 and tabled in the House of Commons by Minster of Finance James Flaherty on March 21st, the official 2013 Canadian budget contains an explicit provision that Canada will pursue the bail-in model for systemically important banks for future bank failures!

Bursele americane sunt singurele la care nu le-a pasat de nici o stire pana acum! Dow fiind foarte aproape de nivelul expus in postarea epilog. Care, reprezenta nivelul maxim al primului meu scenariu, cel pe care il vedeam si cel mai probabil. Vestea si mai buna este ca Dow a inchis atat la maxime trimestriale cat si la maxime absolute. 

Cu alte cuvinte! E numai "da bine". Dupa cateva zile ne vom scula in luna aprilie. Sa vedem ce va face Dow la nivelul superior al intervalului enuntat, care se afla foarte exact la 14675. In timp ce noi ne jucam de-a scotocitul in buzunare, nord coreenii se joaca de-a razboiul. Dar, si asta este numai "da bine". Pentru ca batalia pare a fi telul final al saradei in derulare.

"North Korean leader orders rocket units on standby to fire at U.S. bases in the South and Pacific"

9 comentarii:

Anonim spunea...

Stiam ca o sa revii! :)
Asa cum am zis in ultimul meu comentariu pe aici, acum ceva timp ... uneori mai avem nevoie si de o pauza ca sa ne punem ordine in viata , in noi insine.

Orice om trebuie sa faca intotdeauna ceea ce simte. Cand cineva simte sa zica stop! , trebuie sa zica stop!

Bine (c)-ai revenit! :)

Vali2

Anonim spunea...

GeorgeS :
Faza pe care o face Coreea de Nord e de ras. Sincer, eu cred ca se va preda americanilor pe o cutie de carne de vita si o ciocolata, cel putin jumatate din armata. Este, totusi, foarte posibil sa ma insel, deoarece rasa galbena nu are nimic in comun cu cea araba (apropo, astia unde se incadreaza, intreb sincer : albi, galbeni, rosii sau negri ?), de aceea poate fi altfel decat razboaiele cu lumea araba.
Alta intrebare: OK, se aplica depozitelor masura de "natinalizare", dar pentru conturile curente ? Ca eu am preferat sa platesc comision lunar de administrare si sa zbor oriunde cu un click pe Internet Banking, dobanzii care nu acopera nici comisionul de retragere numerar.

Zyggy spunea...

Dormi linistit, Isa+Base vegheaza pentru tine!

bursier spunea...

am mai vazut filmul asta."sell in may and go away!" sau:sell in early april.

Horea spunea...

GeorgeS, sa te fereasca sfantii de fanatici.

Buriser, noul film al economistilor este" never sell" becouse you may not fight the FED.

Ceea ce tradus, inseamna ca poti cumpara si in aprilie si in mai si oricand, pentru ca singurul lucru care conteaza este FED. Vom vedea!

Anonim spunea...

Buna Horea,ma bucur c-ai revenit
Despre "filmul"la care asistam, aproape toti(cei cu capul pe umeri)
sunt de acord ca se va sfarsi prost.
Problema-i ca nimeni dar absolut nimeni nu poate lua in calcul inertia sistemului.Adica sa spui cu certitudine cand(sau pe aproape)se va intimpla prabusirea.
Bine zicea Costel ca e de vazut panta(una-i sa cazi pe scari si alta-i de la geam)
Si eu cred ca se va intimpla in pasi mici,fara zdruncinaturi mari
(asta vad ca se incearca)
Cu respect
Dumitru

Horea spunea...

Dumitru, costel vede panta, eu vad geam. Pentru ca panta sprijinita de geam se va rupe brusc in opinia mea acolo la etaj unde ne aflam.

Sti de ce? Pentru ca este fabricata din aer. Ca si biciul pe care il vede costel manand consumatorii la cumparat.

Andrei spunea...

Horea, ma bucur mult ca esti aici!

GeorgeS intreba despre nationalizarea sumelor din contul curent. Dar vezi Cipru de astazi si limitarea retragerilor, intarzierea/amanarea platilor si tot felul de alte subterfugii prin care tot acolo s-ar ajunge.

Anonim spunea...

GeorgeS
Multumesc Andrei, acum am vazut si inteles (dupa deciziile Piraeus Bank care au venit ulterior) raspunsul. tare ma bate gandul la un transfer la o banca "depozitara" doar, din "insule". Pareri ?