Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 5 martie 2013

Sa traiti sanatosi!

Dow a inchis astazi deasupra maximei absolute avute vreodata. Ceea ce mie nu a reusit sa-mi schimbe perceptia despre viitor. Nici macar despre viitorul destul de apropiat. Voi reveni maine cu un ultim articol ca sa va comunic ceea ce am promis. Adica, felul in care vad eu ca va putea evolua indicele american in viitorul care astepata dupa usa. Pana atunci va dau un link ca sa cititi cateva randuri despre democratie. Despre una adevarata, pentru ca mai exista dupa cate vezi si asa ceva. 

Dar, numai acolo unde exista si oameni care sunt capabili sa-i inteleaga rostul. Fiind in stare astfel sa construisca o societate pe care romanii o vor vedea doar in visele lor, sau emigrand. Veti intelege probabil ceea ce am repetat de atatea ori pe acest blog si mai bine. Gigi Becali, Basescu, Antonescu, Ponta, si toata suita lor de oportunisti din regimul trecut nu poarta de fapt nici o vina. Nu s-au dus ei acolo unde sunt asa suflati de vanturi. Ci, exact asa cum spunea actualul premier: "Asa suntem noi hotii si plagiatorii, mai votati". 

Eu nu pot face altceva in aceste momente decat sa va multumesc tuturor ca mi-ati citit blogul, sperand ca am putut arunca macar o scanteie asupra beznei in care apreciez eu ca se afla tara mea. Condusa si populata de oameni cu multe facultati si titluri plagiate, dar din pacate lipsiti de facultati mintale. Exceptand cazurile in care este vorba de jaf, de minciuna, de lipsa de verticalitate si de morala. Lucruri la care suntem campioni.

16 comentarii:

Anonim spunea...

Horea, iarta-ma dar nu pot sa nu fiu dracos! Uite.... nominal a inchis la maxime nominale istoric vorbind, insa daca ajusteji la inflatie mai e vreo 8% de alergat in sus pana la depasirea maximelor absolute! (pe DJIA ma refer).

dar banuiesc ca nu o sa tii cont de acest fapt, din pacate, nu?

Vali2

Nastratin spunea...

Horea...bafta daca pleci in Elvetia...Mi-a placut blogul tau!....esti un roman de f mare calitate si sunt convins un doctor care isi iubeste pacientii!

Simon spunea...

Citesc blogul tau cu placere, o sa-mi lipsesti.
Elvetia e tara la care visez,pe la 1557 altii visau la libertatea din Transilvania(Dieta de la Turda 1557 -prima lege care garanteaza libertatea religioasa intr-o tara).
Multumesc.

Spuky24 spunea...

Salut Horea,

Sper sa te razgandesti pentru ca blogul tau inseamna ceva. Eu personal il citesc cu mare placere.
Am gasit mereu subiecte si pareri interesante.

Anonim spunea...

Regret ca nu voi mai putea lectura opiniile dvs, in special cele de natura economico-financiare.
Apreciez insa consecventa si determinarea in ceea ce s-a afirmat pe acest blog.
Nu putem sa acceptam in vietile noastre mizerii ca " numai boul e consecvent". Sa lasam lichelele sa se dezica si de ce au mai sfant si sa ramana pe tronurile lor vremelnice. Noi, restul, trebuie sa fim verticali pentru ca tot se va crea la un moment dat masa critica sanatoasa ce va elimina dejectiile.

Anonim spunea...

Horea, blogul tau au fost parerile tale, pe care unii le-au citit cu placere. Nu inteleg de ce trebuie sa-l inchizi... chiar crezi ca ai facut rau in jurul tau ca sa fii nevoit sa iei o masura asa de drastica? iar daca ve trebui cumva sa-ti schimbi teoria despre burse si piete, care va fi problema? de ce n-ai face-o impreuna cu cititorii? din toate framantarile astea care incearca sa "ghiceasca" piata, oamenii au de invatat. Geo

Anonim spunea...

Horia,
te inteleg perfect. Ti-ai consumat mult timp cu acezt blog pentru a convinge cititorii cat de bun esti, iar ei sa cumpere cartea ta sau sa fie abonati la analizele tale. Poate mai ai timp liber si nu stiai ce sa faci cu el. Cam atat. Cum cele 2 posibilitati de mai sus de a vinde ceva s-au cam epuizat (presupun ca nici tu nu mai crezi in teoria cu valul devastator care va veni curand, pt ca daca mai credeai in ea nu te opreai cu blogul, ci demonstrai ca ai avut inca o data dreptate!), nu-ti ramane decat sa renunti la a mai pierde timpul inutil.

Emil

Horea spunea...

Anonim, precum spui. Cei cu consecventa de bou traiesc in societati ca cea elvetiana. Noi care votam hoti si plagiatori traim in Romania. Aasa cum se vede.

Geo. Nu trebuie sa modific nici o teorie. Am spus ca teoria mea permite o asemenea miscare la dow. Am si trimis un film abonatilor cu explicatii privind noile observatii.

Felul meu de-a fi nu-mi permite sa mai scriu. Pentru ca eu sunt un bou consecvent. O insusire apreciata de foarte putini oameni in aceasta tara.

Vali spunea...

"Un alt instrument de participare directă îl constituie
iniţiativa populara.
Un număr de 100.000 de cetăţeni pot semna o propunere de revizuire totală a Constituţiei
federale. Consiliul Federal (guvernul) şi Parlamentul pot propune aprobarea sau
respingerea acestui tip de iniţiativă. În cazul în care resping propunerea, pot iniţia un
contraproiect, dar nu li se permite să modifice formularea iniţiativei populare. Iniţiativa
trebuie să obţină majoritatea voturilor populaţiei şi cantoanelor pentru a fi validată"

extras de aici:
http://ro.scribd.com/doc/21379292/Democratia-model-Si-Realitate-ELVETIA

Merita citit articolul macar pentru a ne raporta la modelul democratiei dambovitene"participative".
Si mai interesant ar fi de studiat si hibridul democratic construit in tarile scandinave.

In ceea ce priveste Elvetia pot spune ca sunt foarte familiarizat cu sistemul lor democratic din discutiile pe care le am cu amicul meu elvetian Peter, cu care discut saptamanal macar cateva ore la un pahar de vin.
Ce-mi povesteste el parca sunt povesti SF. Printre altele imi spunea la un moment dat ca la o primarie de comuna, singurul angajat cu norma intraga e primarul. Restul, consilieri, secretar(a), contabil etc lucreaza part time , avand si alte joburi. Deragula se intalnesc seara la primarie pentru a stabili ce si cum. Si nici o decizie majora pentru comunitate nu se poate lua decat prin referendu.

Voi va puteti imagina asa ceva?!!!!

Horea spunea...

Vali, ceea ce ne imaginam noi sunt 31 de vicepresedinti doar in asa numitul PNL, unul din ei fiind Frunza Verde, fost presedinte PDL, un partid maidan conform votacului.

Psd poate are 150 de vicepresedinti platiti. Intreaba-l pe Peter, daca isi poate imagina el asa ceva. Pentru ca in Elvetia politicianul este in slujba poporului. In Romania poporul este in slujba politicianului, ””mai ales”.Dintre plagiatori si corupti.

In Elvetia exista asadar un popor. In Romania o populatie, asa cum spunea Paler. Ceea ce a uitat sa spuna este faptul ca acesta populatie mai este si una foarte primitiva.

Cristi Sparlu spunea...

Salve Horea,
Multumesc pentru efortul tau de a scrie. Apreciez consecventa ta pe care anumiti indivizi nu o pot aprecia si nu vor putea sa o aprecieze vreodata. Cred ca ai atins esentialul in ceea ce ai vrut sa spui si este suficient, cel putin pentru mine.
Sanatate si putere de munca iti doresc oriunde vei fi.
Cu respect,
Cristi Sparlu

Horea spunea...

Mersi Cristi. Ma bucur ca macar cativa pot aprecia ceea ce am facut. Gandurile voastre ma incalzezc la suflet.

Cristi spunea...

Eu zic sa incepem cu democratia aici pe blog. Cine doreste ca Horea sa scrie mai departe, poate sa isi exprime dorinta printr-un email simplu, trimis pe adresa lui. Sau printr-un comentariu...
@ Horea: Urmaresc blogul tau din 2008. Nu cred sa fi ratat vreun articol. Apreciez efortul pe care l-ai depus scriind pe acest blog.
P.S.
La urma urmei, treaba noastra nu e sa culegem roadele ci sa semanam samanta....

Anonim spunea...

Sincer mi s-a strans un pic inima la gandul ca nu o mai scrii.

Lecturam si apreciam postarile tale atat din domeniul financiar cat si din cel politic.

Daca mai multi oameni ar citi si ar rezona cu ceea ce scrii cu siguranta am iesi din aceasta somnolenta bolnava in care am ajuns ca neam(dupa cum frumos scria cineva pe blog)...

Cu parere de rau ca nu o sa mai scrii iti urez multa bafta.

Razvan

Simon spunea...

Daca ceva ne-a lipsit in istorie a fost lipsa consecventei si respectarea intelegerilor, urmarile le observam si astazi.
Horea esti un om curajos si cred ca trebuie sa-ti repectam decizia si nu sa incercam sa te influentam.
E parerea mea, poate nu sunte-ti de acord cu ea dar cred ca fiecare decide personal.

Anonim spunea...

HOREA eu si cititori tai te apreciem si dorim sa postezi in continoare,dar este alegerea ta. cu stima sorinelp