Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 4 martie 2013

Tovarasi, tovarsi, alo!

Hans-Peter Friedrich (CSU) a spus ca atat Romania, cat si Bulgaria trebuie sa insiste pe indeplinirea cerintelor UE cu privire la respectarea sistemului de justitie.

"Largirea spatiului Schengen este acceptata de cetatenii nostri doar daca conditiile de baza sunt asigurate", a subliniat ministrul german, care a dat de inteles ca nu este cazul in acest moment.

Friedrich a anuntat ca vor fi luate si masuri suplimentare pentru stoparea asa-numitei imigratii cauzate de saracie, reamintind problemele grave pe care le ridica in Germania cei care abuzeaza de dreptul la libera circulatie pentru a incasa beneficii sociale.

Reactia din partea celora care reprezinta "poporul":

Petru Filip (PSD), a avut o prima reactie, declarand la Realitatea TV ca va trebui sa asteptam ca la finalului acestui Consiliu JAI sa ni se spuna explicit de ce nu suntem admisi in Schengen.

"Sa ne spuna: 'Romania nu este pregatita pentru ca 1-...2 -...3-...', ca sa stim ce avem de facut. Cand judeci pe cineva trebuie sa stii la ce te raportezi", a declarat el.

Acea populatie care in majoritatea ei habar nu are ce inseamna Schengen. Aceiaisi care nu-si stie vorbi si scrie nici macar limba materna.

Sa vedem acum ce 1..2..3 vrea Petru Filip si restul poporului: Ponta, Antonescu si Corlatean? Probabil si Basescu, care devine tot mai popor pe zi ce trece. Din ecuatie lipseste doar Ceausescu pentru ca l-a impuscat Iliescu . Care il regreta sau nu. Mult popor il regreta cu siguranta. Pentru ca romanul nu se stie uita decat inapoi, de unde si pozitia "fruntasa" pe care o are in Europa. 

Daca papucarul geniu mai era in viata, Ponta ii tinea poate si lui scaunul cald, in amintirea clipelor sale de pionierat. 

Fridrich n- a fost insa niciodata pionier. Expunand astfel 1..2..3-ul pe care il cauta Filip nemteste: 

1) respectarea sistemului de justitie.

La cele trei puncte notate cu 1 neamtul a mai adugat: masuri suplimentare pentru stoparea asa-numitei imigratii cauzate de saracie, reamintind problemele grave pe care le ridica in Germania cei care abuzeaza de dreptul la libera circulatie pentru a incasa beneficii sociale.

Dupa cum se vede nu este vorba de un punct facilitar, ci mai degraba de unul de ingradire! Din moment ce romanul jefuit de politicul autohton, pleaca sa jefuiasca si el pe cine poate, sistemul social german, de exemplu, la care nu a contribuit cu nici o para. Asta in timp ce in tara sa, el continua sa voteze cacati prin rotatie.  

Fiind nascut in Reghin, parintii mei bozgori-daco-romani m-au dat la scoala germana. Ca sa-l pot intelege pe Fridrich si ca sa-l pot traduce in filipeasca. Traducerea exacta  a celor trei puncte cautate de Filip este urmatoarea:

1) Sunt un basist imputit cu tot neamul meu!
2) Sunt un basist imputit cu tot neamul meu!
3) Sunt un basist imputit cu tot neamul meu!

Totul pe limba votacului valah, singura pe care o poate intelege cu usurinta.

Punctul 4 il traduc din filipeasca in pontaneza usl-ista. Sus Schengen! De ce? Pentru ca este vorba de sute si mi de miliarde de euro. Fara de care lozinca ar fi fost cu siguranta "sus Teleorman".  Numai ca, atunci, trebuia sa te dai la banii colegului Dragnea,  o suma cu ceva mai mica decat cea pe care o poti obtine printr-o  aderare Schengen. Dobandita cinstit de la alte popoare. Si nu de la colegii de clan, care au consumat foarte putina energie, si foarte multe relatii, ca sa-i poata castiga prin jaf.

Daca nu ar fi fost vorba de bani, eram bagati de mult de Boc si de Basescu in Teleorman. Pentru aderarea la Schengen au trebuit cei din urma sa aresteze niste vamesi. Ai mai auzit ceva despre ei? Eu sunt convins ca au fost avansati cu totii.

Tot pentru Schengen s-au facut razii in tren, la nasii nostrii dragi. Ai mai auzit ceva despre cei anchetati, care trimiteau banii la popor? La poporul de sus. Dar despre cei pe care plagiatorul i-a pus in rand pe hartie, pe chiriasii neobrazati din vilele impartite pe relatii de partid si de stat?

Dar despre cei dintr-opozitie in praf ai mai auzit? Eu da! Au sarit la gatul lui Ponta, imediat, asa cum  sarea Ponta la gatul lor, atunci cand era in alta pozitie-O-. Am fost oare pe vremea Igasilor in Schengen, sau mai aproape de Teleorman? Dar pe vremea cand reevaluatul nostru drag ne explica ca nu suntem rame? Mi se pare ca tot de esecuri de aderare era vorba.

In felul acesta as putea continua pana maine. Cu riscul de-a nu fi inteles de catre popor. Asa ca, hooo vita!

Ps. O reclama draguta pe care o face PSD si Ponta. Dedesubtul ei am pus PMI-ul francez, ca sa vezi ce bine merge economia social-democrata producatoare de bunastare din tara nevecina dar prietena. Observa! Si pmi-ul german se zbate in jurul nivelului de 50%, nivel care delimiteaza cresterea economica de dezastru.
Iata si graficul marit care in film nu se vede prea bine.


9 comentarii:

Vali spunea...

Si uite-asa, cu oczia Shenghen-ului s-a trezit brusc nationalismul in poporul asta de loaze. Pai dragi tovarasi sa fim verticali si sa nu ne mai lasam calcati in picioare striga gloata imitandu-i pe mai marii zilei.

Pai bine bai taratoarelor ...daca vreti sa fiti mandri si demni si lumea sa va aprecieze nu mai lasati toti infractorii sa ajunga in parlament. Nu va mai lastati furati zi de zi asa cum ati facut-o in ultimii 23 de ani.

Oare chiar nu va este rusine ca intr-o tara atat de bogata ati ajuns sa traiti ca milogii?! Ca suntei aproape cea mai saraca tara din Europa!!

Ascultam azi Horea, in masina, emisiunea vestitului Guran de la europa fm. Stii cum se punea problema. Cica sa negociem cu nemtii si olandezii...punand ceva pe taraba in contrapatida .Dar nu justitie si anticoruptie. Ci un CFR, o PoSTA. Cred ca daca era in fata mea l-as fi strans de gat...Si lumea punea botul. O atitudine mai clara de milogi ratati nici ca se poate...

In ceea ce-i priveste pe vestici iitial s-au pripit in ideea ca romanii vor rezolva ceva mai mult din neajunsuri si vor ajunge cat de cat parteneri. Si acum nu stiu ce sa faca si o dau cotita. S-au ars o data cu acceptarea in UE. Le-a facut cu ochiul banul. Si apropos bani. Sa nu uitam ca si contextul economic actual are un rol major in refuzarea noastra. Ehee...unde-i contextul din 2005-2007?!


Anonim spunea...

horea , din cate observ se pare ca-i duci dorul lui ... costel si mai ales argumentelor lui la orice spuneai ...
@vali , ai perfecta dreptate , il credeai oare pe poanta prost ? omul stie ce vrea gloata de prosti votanti si ii ofera pe tava ... romanii sunt un popor cu orgoliu ridicat ( cand sunt in tara ) , sa-i vezi pe smecherasii care se sparg in figuri in romania cand se intorc la "munca" in spania , italia sau germania ce mielusei si slugi bune sunt ... popor majoritar de cacat !

Horea spunea...

Vali, este asa de trist incat eu nu mai gasesc cuvinte. Cu atat mai putin o rezolvare aplicabila in aceasta tara.

Iritant este tocmai faptul ca fiecare problema are o rezolvare, dar numai in cazul in care esti lasat s-o aplici.

Apropo de Guran posta, cfr, etc. Asta-i poporul majoritar cu mentalitatea lui tipica. Astia au nascut conducatorii pe care ii au.

Conducerea unei tari nu se naste niciodata asa din intamplare, exceptand eventual dictaturile. In tarile in care oamenii voteaza liber, ei isi voteaza proria imagine.

Anonim,apropo de costel. Ce imi lipseste sau nu imi lipseste mie conteaza mai putin. Tarii ii lipsesc insa cu siguranta oamenii cu scoala si cu mentaliate sanatoasa.

Cristi spunea...

Petru Filip????? Asa bine a furat, ca Nastase cel bolnav sanatos ii facea curte(mai cu frumosu mai cu fostul PNA) sa vina in PSD. A fost 15 ani primar in Oradea....a jefuit mai rau ca turcii!...Si alde ca asta vrea sa stie de ce nu suntem primiti in shen-ghen? D'aia bah naparca, din cauza ta si a altor curve ca tine, purtatoare de costum si cravata!!!!

emigreaza din romania spunea...

http://www.petreanu.ro/2013/03/strugurii-raman-acri-tovarasi/

Horea spunea...

emigreaza din romania, asta spun eu de cand am pornit blogul. Tot ei sunt, in alte haine si cu alte nume.

In timp ce romanul filozof asteapata ca scroafa sa nasca girafe.

Anonim spunea...

djia nu tine cu ursuletii in seara asta.
new all time high chiar acum.

Vali2

Nastratin spunea...

Horea...politicienii pe care-i are Romania azi nu se deosebesc decit la imbracaminte, dar au aceiasi mentalitate cu a lui kim Jong Un din korea de Nord...la fel de retrograzi si depasiti de vremuri, de ne-educati, de mincinosi, escroci si dictatori in gindire si fapte, hoti cu limbaj de lemn...Interesant cum se considera aceste struto-camile sekuriste si fost comuniste romanesti cind calatoresc in strainatate cu pasapoarte diplomatice sa reprezinte politic Romania....Cred totusi ca sunt bolnavi: paranoici- skizofreno-cleptomani este boala de care sufera...Horea ai un diagnostic mai bun pt ei? culmea e ca un popor intreg se lasa calcat in picioare de niste bolnavi mintal cum sunt politicienii romani...In locul lor mi-ar fi rusine sa dau ochii cu Merkel sau reprezentantii tarilor civilizate!! Va dati seama ce mindru va fi bombonel cind va ajunge la loc in politica de parca n-a patit nimic, ci mai degraba a suferit o nedreptate! sa ne mai miram la mitocania lui Ponta?

Nastratin spunea...

Horea...Ce-ar fi ca cineva care se pricepe la bloguri (sunt multi stiu, dar eu nu ma pricep) si calculatoare in general sa initieze o stringere de semnaturi prin care boborul roman sa ceara demisia lui corlatean? as zice ca e un inceput bun si ca fiecare politician roman atunci cind calca pe bec impotriva interesului national (atit cit mai exista) sa fie obligat sa se care, adica sa fie dat afara....Pt ca nu ma pot gindi ca exista in prezent vreun politician roman care si-ar da demisia din onoare...Pt ca doar toti politicienii romani au ajuns in politica sa fure si sa se imbogateasca, si asta contrar descrierii postului ocupat!....Iar lista asta de semnaturi o putem trimite apoi ambasadelor straine din Romania daca va fi refuzata cererea de Ponta-plagiatorul, adica seful smecherilor mafioti!....acum cine se ofera sa faca lista pe Internet, ca eu nu ma pricep la calculatoare....Voluntari??? corlatean trebuie aspru pedepsit pt iresponsabilitatea si ipocrizia de care da dovada respingind senin obiectivul national Schengen!