Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 1 martie 2013

Ultimul bastion a rezistat la doua atacuri

In timp ce Bernanke grohaia in congresul american spunand nimic, din nou, ca de obicei, asa cum am specificat de fapt si in postarile mele anterioare, bursa a mai reusit sa atraga niste imbecili in piata.


 Am marcat pe grafic doua lumanari care reprezinta distributie, dar ele sunt mai multe. Nu se vad pentru ca graficul este marit considerabil, pentru o deslusire mai usoara a nivelelor. Ultima lumanare facuta ieri, este totusi inca un exemplar minunat de distributie, exact ca in carte. 

Ca sa mai atraga frieri in piata cei care se pregatesc sa batuceasca indicele Dow au mai permis o fuga al acestuia pana la 14150, de unde au inceput o vanzare destul de dura, in ultimele minute ale sedintei de ieri. In tot acest timp sp 500 a batut pasul pe loc, nemaiputand sa faca nici de aceasta data un top nou, din considerente enuntate intr-o postare anterioara. Observa! Ziua precedenta celei de ieri a fost ziua in care barbosul a inceput sa confabuleze in congres.

In aceeiasi zi, taurasii noi sositi, au vrut sa inchida ziua peste nivelul bastionului meu. Primul lor atac s-a soldat insa cu un esec rasunator, dupa cum se vede pe grafic, pentru ca pretul de inchidre al penultimei lumanari este vizibil sub nivelul liniei mele, trase ca intotdeauna anapoda. Ieri a venit cea de a doua incercare de rupere a bastionului. Prin intermediul acelorasi taurasi, si altii mai noi, la care le-a suflat un vant puternic in coarne. Cel al GDP-ului de 0,1%. 

Asa ne-au spus stirile, pe care eu le ascult intotdeauna cu multa bagare de seama. A doua incercare de fortare al aceluiasi bastion s-a soldat insa cu un esec si mai rasunator al cornutelor. Pentru ca, intr-un moment in care se vedeau mai infocate decat oricand, cineva le-a turnat un bazin de apa rece peste gat, ca sa se poata racorii si ele un pic. 

Asa s-a nascut ultima lumanare, care, dupa cum se vede, a inchis si ea sub nivelul nivelului pe care l-am numit ultimul bastion. Si cu asta ce ba? Lumanari, becuri, torte, si alte prostii, vorbesti din nou ca un basist imputit. Vor spune cei cu creierele nespalate. Se prea poate! Numai ca, cele descrise in aceasta postare mie imi spun cate ceva despre psihologia pietei. Despre cei cu mana tare, care, cred eu ca sunt pe cale sa preia volanul de la Barbachii.

Si, ei nu par a fi aceiasi de pana acum. Adica baietii si fetele care vedeau bursa in stele. Si atunci, ce urmeaza oare? Eu va pot spune doar parerea mea.

Ar trebui sa urmeze niste caderi, cu reveniri, impuse de taurasi. Pana in zilele de 5-6 martie. Cand o furtuna care va zgaltai niste coarne de dobitoace va putea sa inceapa. Atentie! Ceea ce am spus nu este o recomandare pentru nimeni, cu atat mai putin pentru cei cu creierele nepslate. Este doar o parere personala a celui mai "imputit basist", rezultata din analiza pe care a facut-o graficului expus.

Asemanatoare totusi si cu analizele politice facute in trecut, numite de catre geniile experte in politrucie, "pupinbasiste". Ca o paranteza! Daca cineva detestat le spune acelorasi genii din Romania ca zapada este alba, ei vor urla cu totii in cor ca este neagra. Asta pentru ca nu vor sa fie de partea celui detestat. De parca recunoasterea unui adevar indiscutabil te-ar putea plasa intr-o tabara sau alta.

4 comentarii:

Anonim spunea...

Sa vedem ce face acuma pentru ca a treia oara de obicei reuseste.

Anonim spunea...

de ce ti-e frica nu scapi , o veche zicala din romani graieste !

Anonim spunea...

Horea o intrebare daca poti sa ne destainui: tu acum esti cu banii bagati in piata conform clor sustinute aici sau astepti intai sa inceapa caderea si apoi te gandesti la shorturi?

Multumesc,

Vali2

Anonim spunea...

erata: conform celor sustinute aici.... am inceput sa manac ltere de foame...
:)
Vali2