Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 11 aprilie 2013

Antena 3 "televiziune de talie mondiala"

Cristiana Anghel intr-un interviu acordat Ziare.com: Parlamentarul aminteste ca nu s-a rezolvat nici problema pensiilor, nici a bolnavilor de cancer care nu au medicamente "(...)am mintit si nu ne tinem de cuvant! Numai poporul teleormanez si cei de teapa lui pot fi socati de un asemnea deznodamant. Pentru ca hotii si plagiatorii mintesc de obicei de ingheata apele. Ba mai mult! Unul care isi fura tara si poporul nu este imbibat numai in nepasare. Ci cu siguranta si intr-un dispret adanc fata de cei carora le-a cerut votul. Oameni care au devenit in mintea votatului doar niste stampile.

Acelasi dispret l-am vazut ieri la Gadea&Comp sositi la Las Vegas. De unde au facut prin vorbe din antena 3 o televiziune de elita mondiala. Lasandu-i probabil pe teleormanezi cu gura cascata. Cat de mult conteaza educatia! Pentru ca sa poti intelege momentul in care cineva incepe sa-si bata joc de tine si sa te trateze cu dispret. Nu degeaba au investit finlandezii in tocmai educatie. In 1977 cand am ajuns eu in Suedia, tara era plina de emigranti veniti din Finlanda. 

Politicienii care nu-si dispretuiesc tara si poporul, pentru ca astfel de oameni au decis sa voteze finlandezii, s-au ocupat pe urma de ceea ce au considerat ei ca este cel mai important. De educatie. Investind in ea miliarde. Iata ca banii bine investiti au dat roadele asteptate. Finlanda este considerata azi una din cele mai dezvoltate tari din lume. Sa nu uitam totusi inca un lucru important! Un lucru dovedit statistic. Finlandezii au fost declarati ca fiind cel mai cinstit popor. Iata reteta sucesului! Intr-o tara in care nimeni nu se gandeste sa afirme ca zapada este neagra, doar pentru simplul fapt ca o asemenea afirmatie i-ar aduce un beneficiu.

Aici la noi, lipsa de educatie ii face pe oameni sa-i voteze tocmai pe cei care isi detesta si tara si poporul. Ai inteles paradoxul? Votezi cu cineva care pur si simplu nu da un scuipat pe tine. Pentru ca numai asemenea oameni pot veni cu cele mai ordinare minciuni pentru o stampila. Care sa le poata deschide mai pe urma drumul spre izvorul care pare sa nu sece niciodata. O sa vezi ca va seca!

Paradoxul de mai sus este zguduitor. Cand te gandesti ca romanul il alunga pe cel care ar vrea sa-l ia in brate, si il ia in brate pe acela care il detesta si il scuipa. Pentru ca este atat de neducat, incat nu poate face diferenta nici macar intre bunavointa si dispret. Unul care curgea si din ochii lui Gadea, atunci cand isi anunta cu papionul agat de gat bravada. Adica o excursie platita de Voiculescu la Las Vegas. Si cat de simplu de inteles este pana la urma diferenta dintre pret si dispret. Unul care te pretuieste nu te poate mintii grosolan in fata si nu te poate fura, punct. Iata si o dovada marunta a dispretului despre care vorbeam. Niste cheltuieli protocolare pe care le pot face si membrii de familie ale politicienilor. Pusi in scaune de director, cel putin. Lista este mult mai lunga, desigur. Exemplele de mai jos sunt doar o gustarica.
Pe undeva, destul de departe de Las Vegas se afla si New Yorkul. Unde oamenii de pe Wall Sreet au zburdat ca de obicei si ieri. Asta dupa ce au ascultat vorbele, tot pline de dispret, ale unui bancher barbos. Dispretul a fost indreptat si acolo spre populatie, dusa si ea cu zaharelul revenirii economice. Eu sunt absolut sigur ca cei care au beneficiat de masurile cu barba venite de la FED cunosc exact situatie reala. Oricum, bursa a inchis si ieri, ca intotdeauna, aproape de maximele absolute. Conform lozincii bine cunoscute don' fight the FED. Sa vedem ce se va intampla in urmatoarele doua zile? Pentru ca daca bursa nu va vrea sa cada aprope instantaneu, azi sau cel tarziu maine, sub nivelul de 14675, drumul spre al doilea scenariu pe care l-am expus, cel pe care il vedeam mai putin probabil, va fi deschis.

PS. Dispretul venit de la politic raspandit pretutindeni in societate, inclusiv in sanatate. Colegiul Medicilor Cluj s-a autosesizat, miercuri, după ce în presa locală a apărut informaţia că un medic de familie i-a trimis un sms unui pacient bolnav de cancer în care l-a făcut pe acesta "nesimţit" şi va declanşa o anchetă disciplinară în cazul medicului, transmite corespondentul MEDIAFAX. O ancheta care se va solda ca de obicei cu nimic. Sau, mai bine zis cu aceiasi constatare obisnuita: Bolnavul este de vina!

13 comentarii:

Anonim spunea...

horea, de ce ti-e frica ( al doilea scenariu ) nu scapi ... la fel ca slujnica cu ulciorul !
aparent , intr-o piata considerata overbought lumea inca investeste bani la greu , toti vorbesc de caderi pe aici dar mereu "al doilea" scenariu se intampla ... barbache controleaza lumea ! degeaba economisim bani ca ajungem sa-i pierdem prin inflatie sau mai rau prin cazuri gen cipru !
cu stima, sorinelp

Horea spunea...

sorinel, mie nu-mi este frica de nici un scenariu, pentru ca eu nu fac afaceri intr-o asemenea piata.

Dar acum, dupa ce ai venit tu cu acest comentariu, inclin din nou spre scenariul nr 1. Sa vedem daca am nimerit corect.

Anonim spunea...

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/ue-legifereaza-taxarea-depozitelor-peste-100-000-de-euro-pentru-salvarea-bancilor-10735117

Anonim spunea...

horea, ai grija cu banca din norvegia , se pare ca mai marii UE-ului au luat-o razna , cum pot scoate asa ceva si sa nu se astepte apoi la un banc run la saltea sau out of europe ?
http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-14599549-ministrii-finante-vor-discuta-vineri-dublin-posibila-generalizare-solutiei-cipru-cazul-bancilor-probleme-alaturi-actionarii-bancilor-putea-participa-pierderi-deponentii.htm

Anonim spunea...

deja vu ...
"Dow, S&P Reach New Highs"

Horea spunea...

La asemenea stiri minunate ca cele legate de banci dow nu poate merge decat in sus.

Bankrun? Care idiot si-ar scaote banii din bancile astea sigure? In Eoropa actiunile lor au urcat 12% in trei zile.

Daca ceea ce vedem nu este culmea nebuniei umane nimic nu mai este.

Anonim spunea...

batem record dupa record ...
"Retailers Help Dow, S&P to New Records"
cred ca lui barbache nici nu-i vine sa creada cum merge treaba ca unsa ...

Horea spunea...

Corect! Numai ca treburile unse pot aluneca al dracului.

Anonim spunea...

horea , nu te supara pe mine cand spun ca vezi lucrurile prea in ... negru :
http://www.zf.ro/business-international/jp-morgan-imbunatateste-prognoza-de-crestere-economica-pentru-romania-la-1-9-10737097

Anonim spunea...

pana la urma se pare ca exista si o explicatie:
"http://www.zf.ro/business-international/fmi-stabilitatea-financiara-poate-fi-pusa-in-pericol-de-retragere-dezordonata-a-masurilor-de-stimulare-ale-bancilor-centrale-10737067"

Horea spunea...

Anonimi, al dracului ca nu vreti sa va puneti un nume ca sa va poata deosebi omul. Eu vorbeam de lume nu de Romania.

Aici sigur ca va fi crestere economica mai ales daca spune jp morgan. stabilitate avem, popor muncitor si destept avem, ce ne mai poate opri oare?

Doar o retragere dezordonata care se va face ordonat in anul 3100.

Dar, pana si asa ceva ar putea doar periclita stabilitatea financiara in care bancile au inceput sa dea deja faliment. Deci sansele sunt sub 0%.

Anonim spunea...

Anonimul 1 sunt eu , sorinelp
"Retailers Help Dow, S&P Climb to New Records"
vai ce-mi mai plac stirile astea si de-abia astept sa se duca direct in cap ! sa-i vedem pe barbache si obaba cu toata gasca lor de socialisti nenorociti pe unde o sa mai scoata camasa ca numai la tiparit se pricep ! Dar cel mai mult mi-ar place sa o ia dolarul rau de tot la vale , mai ceva ca yen-ul lui abe !

dorians spunea...

http://on.ted.com/Glattfelder
cine controleaza lumea