Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 18 aprilie 2013

Cancerul de doua feluri

Rugat să explice ce legitimitate are să ancheteze procurorii având în vedere că este inculpat într-un dosar penal, Roşca Stănescu a declarat următoarele: ”Am legitimitea pe care mi-au dat-o alegătorii mei. Ce legitimitate aveţi dumneavoastră să mă intrebaţi? Şi ce dacă sunt inculpat în acel dosar?” Senatorul PNL a declarat că, în opinia sa, calitatea de inculpat nu înseamnă nimic.

Securistul Rosca Stanescu are perfecta dreptate! Atunci cand spune ca in Romania a fi inculpat nu inseamna nimic. Trebuia sa audauge doar un mic detaliu: In cazul in care esti politician sau in cazul in care ai bani foarte multi. Daca ar fi insemnat ceva, porcia sa nu ar fi putut deveni senator niciodata, si cu atat mai putin invitatul lui Gadea din fiecare seara. Pentru ca intr-un asemenea caz antena 3 ar fi dat faliment. Rosca Stanescu, Ciuvica, Ciutacu etc, sunt insa oameni adulati de telespectatorii celui mai bun post de televiziune de de pe glob. Si atunci, cum mai indrazneste cineva sa-i puna si intrebari unui securist, care era obisnuit sa le puna numai el, in timp ce-ti dadea cu pumnul in gura. Problema este ca Rosca Stanescu nu a fost nici macar pumnar. A fost delapidator, deci omul care te lovea pe la spate, fara sa stii, ca si Felix. Ca sa-ti zambeasca mai apoi in fata. Apartinand astfel celei mai joase spete umane de pe pamant. Si uite "toarase" unde au ajuns cei mai ordinari oameni pe care i-a avut tara asta vreodata! La conducerea ei, votati de tocmai populatia in gura cereia s-au cacat si se caca si azi. Asta pentru ca romanul are teoriile lui filozofice. Izvorate din educatia si din inteligenta sclipitoare cu care a fost inzestrat. Conform acestei teorii cancerul este de doua feluri. Cancer bun, si cancer rau. Mori la fel de amandoua dar asta nu mai tine de teorie.

Philadelphia Mayor Michael Nutter, whose municipality has the lowest credit rating of the five most-populous U.S. cities, will address investors at a conference financed by underwriters and closed to the public and the press. Philadelphia is hoping to attract investors for the city, which is rated three steps above junk by Standard & Poor’s. The city and its authorities have $8.75 billion in outstanding debt as of September, according to bond documents. Philadelphia’s pension system is 47.6 percent funded this year, the documents say.

In valaha: Filadelfia este falimentara! Vezi ce acoperire are si fondul ei de pensii, ca o consecinta, 46,7%. Dar Philadephia nu face parte din SUA lui Bernanke. Este situata undeva pe luna. De aici si discrepanta uriasa care apare intre cresterea economica barboasa din state si stadiul falimentar al orasului amintit. Daca Philadephia era in America era cu totul altceva. Pentru ca acolo lucreaza FED in frunte cu Bernanke la economie. Pe luna nu-i nimeni.

După ce a promis că va reduce la 10 numărul vilelor de protocol în care demnitarii de prim rang îşi pot petrece sfârşitul de săptămână sau vacanţele, premierul Victor Ponta a aprobat, în final, o listă dublă. Variantele de petrecere a timpului liber de către preşedinte, premier, şefii celor două Camere ale Parlamentului, preşedintele Curţii Constituţionale şi invitaţii lor includ, după oficializarea ordonanţei 24/2013, 20 vile, trei palate şi un complex în Delta Dunării, plus un elicopter la dispoziţia aleşilor atunci când nu e folosit de SRI. Complexurile pentru turismul de protocol sunt, fără excepţie, locurile altădată preferate de nomenclatura comunistă.

Toarasi! Nomenclatura tot nomenclatura e! Chiar daca a fost votata de populatie, si se numeste de aceea nomenclatura populara. Numai cineva cu mintea in Teleorman se putea astepta la altceva. De la copii, nepotii, gastele, caii, si porcii acelora care au inflorit langa pantofarul ucis ca un misel. Condamnat din pix! Pai daca au tras in mana care le-a pus tatza in gura, pentru ca majoritatea au caracterul lui Rosca Stanescu, a senatorului care judeca justitia, cu tine ce vrei sa faca. Bucura-te pana esti doar detestat. Pentru ca vremurile cu pumnii ar putea reveni mai repede decat crezi. Si unde ai vrea sa se duca sa se distreze daca nu in locurile in care au copilarit? Apropo de reduceri! Nu sti ca in Romania inseamna dublari, atunci cand este vorba de privilegiile mafiei: numar de parlamentari, vile de protocol, avioane, rachete, vapoare etc. Observa! Obiectele enuntate nu implica nici un fel de cercetare. Si nici dinti nu trebuie sa le pui.

La antena 3, cea mai buna televiziune din lume, la Gadea, cel mai bun jurnalist de pe pamant, a aparut Nastase.  "Ma simt foarte bine aici", si-a inceput Adrian Nastase confesiunile la Antena 3, in fata lui Mihai Gadea. "In 20 iunie am inceput a doua viata. Unii au luat oarecum in gluma, au considerat ca decizia a fost o inselatorie, semnele pe care le port pe corp arata ca a fost foarte adevarat. Glontul a trecut la un milimetru de carotida. Din pacate sau din fericire, scotand revolverul cu mana stanga, inainte de a trece in mana dreapta, ofiterul s-a repezit peste o masuta care era intre noi doi si m-a daramat, ne-am luptat in final am reusit cu mana stanga sa indrept revolverul spre mine, dar dintr-un unghi foarte ciudat. Am incercat, in acelasi timp, sa il protejez pe el. 

Eu nu as putea lua nciodata in gluma oameni ordinari, care te scuipa in ochi direct prin intermediul unui ecran de televizor, asa cum face Nastase. Tocmai pentru ca dispretul vine din partea unui fost premier al Romaniei. Care ne-a mai si spus ca va fi exact "ceea ce a fost, chiar mai mult". De parca cineva s-ar fi indoit macar o clipa. In curand vine si juniorul. In rest cred ca doamna care vroia sa-l scoata "de acolo" a plans in hohote. Sincer sa fiu si mie in vine sa plang. Mai ales atunci cand citesc pasajul cu lupta pe care o descrie Adrian Viteazul. Imi place mai ales partea cu unghiul foarte ciudat. Din care au rasarit totusi ganduri foarte limpezi ale eroului national pus pe suicid. Protejarea celuluilalt implicat in lupta. Asta da creier fratilor! Asta da stapanire de sine. Nu degeaba a fost Nastase cel mai bun premier. Problema este doar ca intr-o tara normala, un asemenea interviu il lasa pe Gadea fara telespectatori. Aici la noi nici macar zicala "daca taceai filozof ramaneai" nu mai este valabila. Pentru ca filozofii nostri devin cu atat mai filozofi cu cat scuipa mai mult rahat din gura.
 

Un comentariu:

Anonim spunea...

adrian viteazu un nesimtit tupeist nu ai ce sa ii ceri,[ sorinelp]