Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 24 aprilie 2013

Dansul Dow

De cand Sorinel ne-a dat un semnal negativ pentru burse, spunand ca Bernanke controleaza piata, Dow se invarte in jurul nivelului pe care ar trebui sa-l recunosti. Pentru ca reprezinta nivelul scenariului pe care eu l-am notat cu 1, considerandu-l in acelasi timp ca fiind si cel mai probabil. 

Ieri, daca ai fost pe faza, ai putut vedea fara doar sau poate si fundatia solida pe care este pusa cresterea economica a omului cu barba. 

O stire aparuta pe twitter a ras in cateva minute 136 de miliarde de dolari din piata. Lasand-o aproape uscata, adica fara nici o lichiditate. Asta pentru ca robotii executa ordine preprogramate neputand judeca autenticitatea unei stiri Cei care pot judeca ar trebui sa fie pana la urma oamenii. "Aia" care nu judeca nici ei. Aceiasi care ar fi trebuit sa-si puana intrebari serioase legate de ceea ce au vazut ieri. 

Ce fundatie si ce constructie are o piata care poate fi suflata de o basina? Eu cred ca stiu raspunsul la aceasta intrebare, un raspuns pe care l-am inclus in ambele scenarii pe care le-am expus. Multi par sa nu-l stie totusi, din moment ce cumparaturile de actiuni continua cu ocazia fiecarei caderi. Intr-o buna zi, foarte curand, intre 26-29 aprilie, foarte probabil, am putea avea o cadere bursiera genuina, care nu-si va mai reveni nici atunci cand existenta gazelor urat mirositoare va fi negata de Obama in persoana.  

De ce? Pentru ca eu am impresia ca avem deja un top final. Vom vedea in curand cat de buna sau cat de proasta este de fapt aceasta impresie. Apropo de Sorinel! Nu am nici o intentie de a-l lua cumva peste picior. Mi se pare totusi ca are sanse bune sa-i ia locul lui Mihai. Un om pe care sincer vorbind l-am simpatizat. Si acesta din urma a avut un timing perfect, dar, tot invers.

2 comentarii:

Nastratin spunea...

Horea...uite am ajuns in tara sa petrec Pastele acasa unde familia ramasa imbatrineste in conditiile economice mizere ale escrocilor politicieni romani...Lumea mi se pare mai rea ca anul trecut, mai dezbinata si mai disperata dupa lucruri care mie imi sunt marunte. Dar ce-au votat asta au...Sau taximetristul mi-a spus ca sigur cineva a votat in locul meu, chiar daca eu n-am mers la vot. Totul e posibil inclusiv vot furat pe buletinele absentilor...Asta pt ca n-avem justitie: un proces la noi cind e vorba de escroci din politica dureaza citeva cincinale...pina la prescriere, cind escrocul e scos basma curata si reciclat in politica la furat...Sunt in dilema de a-mi scoate toti banii din banca pina nu se pune taxa ca in Cipru. Ca nu pot s-o trimit pe mama la 80 de ani sa-i scoata cind eu sunt plecat la munca...o vor pacali si jefui pe fata. Cit despre Dow si proorocirile pe care le faci, cred ca americanii vor tipari hirtie igienica verde la nesfirsit pina cind graficele arata cum vor ei. Iar daca cineva ridica veto, amerlocii oricum au armele cele mai avansate din lume si sub comanda evreiasca nu va mai conta un razboi doua in plus la cei care se opun. Din fericire amerlocii si evreii si-au gasit nasul in China care le sta ca un os in git, pt ca galbejitii ii vor minca economic de vii pe amerloci si evrei... China devine deja incet stapina pe toata Africa unde investesc pe tacute

Horea spunea...

Nastratin, bine ai venit acasa! Dezbinarea si ura duc la si mai multa salbaticie. Asa ca avem exact ceea ce meritam, ceea ce dorim sa avem, si de fapt ceea ce putem produce cu mentalitatea noastra romaneasca.

Apropo Dow! Daca tiparitul de bani ar putea tine bursele unde spui tu, problema ar fi rezolvata pe veci, si am trai mereu in rai. Mie mi se pare ca lumea de azi se aseamamana mai degraba cu descrierile fictive pe care le avem despre iad.

Iti doresc totusi un sejur linistit pe plaiurile pe care te-ai nascut si tu. Care ar fi atat de minunate fara oamenii care ii murdaresc peisajul. Sarbatori fericite!