Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 7 aprilie 2013

De pretutindeni

"Ne aliem numai cu un PNL care sa nu mai aminteasca nimic de cel din 2012", a declarat Alexandru. Va veti alia si cu Iuda si cu Satana, numai pentru ca sa mai puteti fura odata, asa cum spuneam in postarile pe care le-am scris asta vara din Norvegia. Pentru ca acesta va este caracterul. Acela cotat cu minus. Auzi tupeu! S-au inscris cumva elvetieni si norvegieni in asa zisul PNL? Ca acesta sa nu mai fie ca in 2012, sau ca in 1970, sau ca in orice an ai dori. Despre dezertorii PDL am auzit, despre cei care au dorit o alianta cu PNL cat mai rapid posibil. Despre elvetieni si norvegieni nimic.

Intrebat, intr-un interviu Agerpres, cum ar vrea sa arate Romania pana la sfarsitul mandatului sau, premierul a spus ca: "ca Polonia". Atentie popor teleormanez! Ponta vrea sa populeze Romania cu polonezi. Si atunci voua nu o sa va mai dea nici pensii nici salarii.

"Daca vreo secunda o sa ajung la concluzia ca succesul eventualei mele candidaturi depinde de aceea ca umblu sau nu de mana cu Victor Ponta, nu mai candidez". (Antonescu) Vis corect al marelui somnoros, unul la care ar trebui sa inceapa sa se gandeasca cat mai repede si cat mai serios. Pentru ca Ponta nu va vrea sa-l duca pe somnanbul de mana spre scaunul prezidential la care ravneste si el cu multa ardoare. Mai ales acum cand Basescu ar putea ajunge premier. Doi diavoli sunt absolut necesari pentru o populatie ca cea din Romania. Tinand cont si de faptul ca sunt ca niste gemeni. Si mai ales din cauza faptului ca vor avea drept opozitie "miscarea populara" inventata chiar de unul dintre ei. Votati mai! Hai, hai.

Europa adopta aceleasi masuri care au condus Japonia la un sfert de secol de stagnare, urmand sa aiba parte de o "moarte lenta", este de parere miliardarul George Soros. Eu vad mai degraba un stop cardiac, din moment ce conditiile actuale se deosebesc radical de cele in care a inotat Japonia mai bine de 20 de ani.

Videanu a declarat, intr-o interventie la B1 Tv, ca acordul de coabitare dintre presedinte si premier este cheia reimpacarii dintre PDL si Traian Basescu. "Adio PDL"! S-a indragostit oare bordurarul de Ponta? Absolut! Ca si in cocina! Acolo unde se desfasoara de fapt politica romaneasca. Te certi, te scuipi, un porc inghite pe altul, doar la televiziuni, din iubire, pana cand sosesc laturile. La vazul lor navalesc toate grohaitoarele deodata, unele copita in copita, altele calcand pe celelalte in picioare.

Ca o paranteza! Ai vazut cat de morala poata fi ideea cu basista Kovesi la DNA daca este pusa de Ponta? Si cat de retezat capul lui Morar? Considerat tot basist, dar sacrificat de insasi taticul luptei impotriva sistemului ticalosit. Care a devenit si mai ticalosit tocmai in timpul luptei duse de Traian Marinel. Din "intamplare"! Vezi cat de frumos se cristalizeaza lucrurile in comuna primitiva romaneasca? Exact asa cum prevedeam eu asta vara. Asta pentru ca din cacat nu vei putea face niciodata bici chiar daca esti smecher de Romania.

With growth of just 88,000 jobs and a sharp drop in workforce size came the realization that the central bank's lifeline to the markets and slow-moving economy would not be cut anytime soon.

Observa graficul participarii la forta de munca! Unul real, nu facut in buda laboartoarelor FED prin metode statistice. Acum la nivelele din 1978. 

Procentul de scadere ar putea sa para infim pentru cei care nu rumega datele, dar, 4,5%, raportate la o populatie de 313 milioane, in 2012, mie imi face parul maciuca. Bravo Marc! Pardon, Ben! Si totusi! Bursa a a urcat pana la urma conform astepatrilor pe care le aveam, din moment ce piata continua sa creada mai mult in magii cu barba decat in realitate. Eu cred totusi ca nivelul meu va tine piept si unei noi incercari, chiar daca va fi depasit din nou in perspectiva intraday. 
  
North Korea has told foreign embassies to consider possibility of evacuation if tensions flare: Xinhua

Spuneam cuiva pe care l-a apucat rasul privind manevrele Coreei de nord: Ceva mai periculos decat prostia rezultata din fanatism nu exista pe acest pamant. Am putut vedea asta si cu ocazia alegerilor romanesti din toamna trecuta

“Spain’s pension reserve-fund ramped up its holdings of domestic debt last year, profiting from a rally across southern Europe and making it easier for Prime Minister Mariano Rajoy to raid the fund to finance his budget. The so-called Fondo de Reserva de la Seguridad Social in 2012 increased its domestic sovereign debt holdings to 97 percent of its assets from 90 percent at the end of 2011, according to its annual report due to be presented to lawmakers today at 12:30 p.m. in Madrid and obtained by Bloomberg News. Exista vre-un pios printre noi care ar vrea sa spuna o rugaciune pentru pensionarii spanioli? 

Obsera un tabel interesant! Care nu are de a face nimic cu pensiile spaniole. Ci mai degraba cu asa numitul fond de salvare european. 50% din povara acestui fond cade pe spatele a trei tari care vor cere in curand tocmai salvarea lor proprie. Italia, Spania, si Franta. 

Magie economica marca Fenchiu! Prin care si datoriile CFR, bine cunoscuta companie falimentara, vor fi transformate in actiuni. Fugi si cumpara-le pana mai gasesti! La televizor am auzit ca investitorii ar fi sceptici. Noooooo! Ai vazut vreodata vreo afacere mai buna? Prin care sa poti cumpara datoriile unei companii falimentare in forma de actiuni. Oare n-o fi Fenechiu profesor universitar, doctor, docent, docent, doctor, profesor la vreo facultate de economie din Romania? Pentru ca in opinia mea ar merita acest titlu chiar daca ar fi plagiat si el! Asta-i nu-i mai jurudica unde nu poti spune nimic nou, fapt care l-a determinat pe Ponta sa plagieze. Asta-i economie unde gandurile pot zbura liber. Au si zburat, dupa cum se vede.

12 comentarii:

Catalin spunea...

Horea...de ce nu sunt desfiintate paradisurile fiscale prin care activitatea escrocilor (mai ales politicieni cu imunitate) ar deveni transparenta?
http://www.ziare.com/impozit/fiscal/locul-unde-isi-umplu-buzunarele-baietii-destepti-ai-planetei-1228669

Horea spunea...

Catalin, pentru ca pana cand exista clientela, vor exista si curve. Deci daca dai peste degete clientelei ai desfintat marfa.

Anonim spunea...

horea , ce parere ai , chestia asta care s-a intamplat cu bank of cyprus o sa aiba repercursiuni imediate sau totul o sa revina la "normal"?

Horea spunea...

Am parerea ca bank of ciprus a fost scanteia, sau, daca vrei bobarnacul dat jocului de domino, precum am mai spus.

In cazul in care bursa va alege al doilea scenariu pe care l-am expus, cel pe care l-am considerat cel mai putin probabil, impresia momentana ar putea fi ca totul a revenit la normal.

Normalul pentru mine este insa buda, pentru ca acolo suntem. Chiar daca nu vrem sa vedem cacatul care ne intra in gura si in nas. Il vom simti insa cu siguranta cand nu vom mai putea respira. Si atunci lucrurile se vor intampla destul de rapid.

Nastratin spunea...

Horea...iata un articol/website interesant care loveste exact unde e buba...

http://tv.globalresearch.ca/2013/03/systemic-collapse-brief-history-market-manipulation

AristotelCostel spunea...

"Ceva mai periculos decat prostia rezultata din fanatism nu exista pe acest pamant. Am putut vedea asta si cu ocazia alegerilor romanesti din toamna trecuta"

Depinde_de... interpret.
O pensionara aflata in pragul trecerii, cu creierul uscat si neuronii degradati, ar fi afirmat acelasi lucru despre cei care au votat cu penalii cretinopati care tocmai se jucasera de-a guvernarea dupa dictarile cretinului statului.

Toate spanacele aparute inainte de alegeri... miscari de dreapta, fantezii de dreapta, republici noi si vechi, toate au fost scornite de securistii lui basescu.

Fanatism ar fi fost sa mergi pe calea hotiei absolute, protejate de securisti... la nesfarsit.

Formuleaza si tu propozitii cu o minima... noima.

Horea spunea...

Costel cretinii statului din dreapta si stanga nu sunt chiar asa de cretini ca cei care ii voteaza.

Ca o consecinta, prostia rezultata din fanatism nu poate fi prezentata cu mai multa noima, tocmai pentru ca este fara continut, fara judecata, fara logica, fara rost, si fara sens.

Este mai degraba in tangenta cu absurdul, probabil chiar si pentru o pensionara cu creierul uscat si degradat care a "uitat" sa voteze.

Nastratin spunea...

Horea...iata un articol interesant despre SUA ca "dream land"...

http://www.globalresearch.ca/hungry-americans-and-the-american-dream-too-big-to-fail-too-big-to-jail-banks-trigger-foreclosures-bankruptcies-and-poverty/5330166

Nastratin spunea...

Horea...cred ca Basescu a fost si este raul cel mai mic...desigur si Basescu este patat moral, mai ales prin afacerile de familie, nepotism (vezi instalarea analfabetei Eba in politica), etc...dar incomparabil un rau mai mic decit lacustele penale din USL care au falimentat Romania pt a se imbogati la cele mai inalte cote de nesimtire (vezi baronii Dragnea, Oprisan, Hrebe, Mitrea, etc). In acelasi timp cred ca Basescu e o marioneta a UE si SUA, care executa ce i se comanda (vezi propaganda Rosia Montana probabil contra spaga, in caz ca nu denota prostie crasa)...Totusi PDL a incercat sa faca "curatenie" cit de cit fata de mizeria penala din USL...cit a reusit Basescu, se vede tocmai prin "succesurile" ciumei USL care azi este la "putere" adica la rotatia jafului national...Totusi aceste nulitati din USL se lovesc tocmai de rezistenta UE de a le mai acorda imprumuturi sau de a permite accederea la Schengen fara o justitie credibila care sa aresteze toti penalii din politica, in mare parte si analfabeti sau plagiatori...Deci pina cind acesti costei penali nu sunt arestati, e greu sa se miste ceva pozitiv in Romania sau macar sa se vorbeasca d eo timida crestere economica credibila...Restul sunt bla-bla-uri de 2 bani care sunt pierdere de timp chiar sa le si citesti...

Nastratin spunea...

Horea...este hiperinflatia ceea ce ne asteapta dupa acest haos economic mondial?

http://www.globalresearch.ca/hungry-americans-and-the-american-dream-too-big-to-fail-too-big-to-jail-banks-trigger-foreclosures-bankruptcies-and-poverty/5330166

este moneda euro o mare greseala a UE datorita interconectarii unor tari cu economii complet diferite ca ritm de dezvoltare?

au ajuns bancile private la nivelul periculos de a dicta mersul economic al tarilor si implicit falimentul lor reciproc?

este cumpararea de aur/argint singurul adapost pt economiile naivilor ca noi pradati de bancile care nu acopera prin dobinda inflatia?

Nastratin spunea...

Horea...
ma refeream la rticolul asta:

http://geroldblog.com/2013/04/07/this-isnt-your-grandfathers-great-depression/

Horea spunea...

Nastratin, daca Basescu facea ceea ce i-a cerut UE si SUA nu eram unde suntem. Deci in cazul in care ar fi respectat tratatele de integrare semnate de politicienii romani nu de martieni.

Raul cel mai mic exista doar in mintea romanului, pentru ca un cancer aparent mic, poate da metastaze foarte mari.

Apropo de hiperinflatie! Eu nu am mai auzit de asa ceva intr-un mediu economic distrus. Mai ales nu in unul care a fost distrus de tocmai incercarile inflationiste ale bancilor centrale, soldate toate cu esec.

Deflatia va apare din nou in opinia mea odata ce balonul bursier se va sparege. Si eu sunt convins ca se va sparge. Tocmai pentru ca avem forte care incearca sa-l umfle chiar si in conditiile in care se afla astazi.