Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 20 aprilie 2013

Era "oamenilor masini" lovita de discursuri


Iata inca o dovada a aceea ce am spus de ataea ori pe acest blog. Oamenii nu sunt masini! Ba mai mult. In democratiile functionale dovezile irefutabile si argumentele documentate au aproape intotdeauna castig de cauza pana la urma. Si ele nu intarzie sa apara atunci cand realitatea incepe sa le strige pe nume. Iata de ce oameni profesionisti din taramul economic incep sa-si deschida gurile in SUA. Si eu nu am nici un dubiu ca pana la urma vor fi auziti. Deschideti bine urechile si asculta ce se discuta. Un subiect tabu, imposibil de atins doar acum un an: Scoaterea sistemului fractional de imprumut din circuit. Deocamdata, cred eu! Pentru ca urmatoarea discutie pe care o vad nascandu-se este inca una foarte aproape de sufletul meu: to be or not to be pentru FED. Asta probabil dupa, sau chiar in timpul uraganului la care vom asista, si dupa ce tot mai multi vor intelege rolul devastator pe care l-a avut banca federala. In Romania totul este oblu.

Am fost la dentist saptamana asta si am aflat acolo de la asistenta ca Isarescu este unul dintre cei mai buni bancheri din lume. Fara el am fi fost la pamant. Sau poate vroia sa spuna mai sub pamant. Daca are cineva cumva un rezumat cronologic al predictiilor economice pe care le-a facut Strugurel as fi foarte bucuros daca le-ar expune intr-un comentariu. As vrea sa i le duc doamnei in cauza. Imi amintesc de Costel ca avea asa ceva daca nu ma insel. Youtube pare sa nu aiba videouri asa cum are Bernanke, asta pentru ca Bernake nu este Isarescu. O afirmatie partial corecta, de data asta. Din moment ce Isarescu nu a distrus o zecime din ce a distrus barbosul. Strugurel ar fi devenit si eroul meu daca nu se baga la predictii economice. Pentru ca in rest eu cred ca a facut cam ceea ce a trebuit, vazandu-si de struguri din pozitia de guvernator. Bravo Mark! Pardon, Mugur. Amandoi incep cu M si mosu ii mai confunda. Asa bosorg "care este".

4 comentarii:

Anonim spunea...

Nu sunt fan teoria conspiratiei,dar citez de pe un alt blog:"Se pare ca toate evenimentele americane/mondiale din ultimii 10-15 ani au fost orchestrate din timp pentru ca efectul lor cumulat sa fie maxim in anul 2013.

Atentatul de la 11 septembrie, destabilizarea economica controlata, terorizarea populatiei de catre falsi suspecti, razboaie, toate se vor precipita anul asta, pentru un singur motiv:

Reinnoirea charterului bancii nationale/private a statelor unite, The Federal Reserve, care a primit "viza" pe 100 de ani de la congresul american in la 23 decembrie 1913, printr-un siretlic procedural (voturi putine, era aproape vacanta).
23 decembrie 2013 este data in jurul careia vor culmina evenimentele. toata lumea va fi cu ochii pe "razboi", iar cei cativa care vor striga "dar banca privata ne suge sangele", li se va raspunde (daca) cu ingrijorare: tara arde si baba se piaptana?! dupa ce ca lumea este aproape in colaps, si avem datorii de triiioane de dolari, mai vreti sa schimbam acum si fundamentele economiei?! si pun pariu ca de data asta isi vor da o viza nelimitata, sau chiar isi vor mari puterea/atributiile in asa masura incat ar putea genera (daca diversiunile esueaza totusi) revolte masive, care vor fi inabusite cu ajutorul aparatului terorist al DHS si al lagarelor de concetrare FEMA.

Toate razboaiele, atentatele, toate tarile invadate in toti acesti ani...This was NEVER about oil, that was just a bonus. This was about banks."
Florin

Horea spunea...

Florin, eu vad lucrurile altfel, dupa cate sti probabil. Cred asadar ca ceea ce vedem este construit cu participarea larga si activa a populatiilor ignorante.

Acum cand flacare a ajuns la curul multora, oamenii incep sa sara ca floricelele de porumb in cuptor. Indiferent de felul in care se va prabusi acest sistem, eu vad un triumf al democratiei in cele din urma, dar numai in tarile care au gustat deja din democratia genuina.

Cred ca si orbul ar trebui sa observe efectul demonstratiilor, si mai ales efectul pe care il are dorinta de schimbare venita de la popoare. Vezi aparitia noului partid a lui Grillo in Italia.

Fra pretentii nu vei primi nimic de la nimeni indiferent in ce tara traiesti.

Ai vazut in Cipru cum s-a retras taxarea depozitelor mai mici dupa postarea a doua trei escavatoare in fata bancilor. Masura numarul doi a fost inghitita de populatie. Si fiecaruia i se da cam cat poate inghitii.

Fara nici o conspiratie eu am calculat un maxim bursier pentru 2013. Nu pentru luna decembrie ci pentru prima parte a anului punand degetul pe sfarsitul lunii martie.

Se pare ca am fost putin prematur. Cu o luna doua, poate. Un lucru permis cred eu, atunci cand faci o analiza de durata lunga a pietelor de capital.

Apropo de conspiratie! De ce ar vrea cineva sa-si taie craca de sub picioare? Si sa complice niste lucruri care pareau atata de necomplicate. Atata timp cat totul mergea aparent cum trebuie.

AristotelCostel spunea...

Pt. 2009-2010, update 3 "aici"

Teapa din 2011... aici

@horea

N-am nicio problema cu estimarea prematura a "liniei".
Deranjant a fost cand ai afirmat ca bursa "iese" din teoria ta, desi ai repetat la infinit... "certitudinile lipsesc intotdeauna atunci cand lucram cu probabilitati!"

In raspunsul meu catre cristian dogaru, din 5 ianuarie, am plusat nivelul maxim pe spx, pana la "alinierea" top-urilor din 2000,2007 si... 2013.

Horea spunea...

Mersi mult pentru linkuri costel!

Mai repet o data felul in care m-am gandit atunci cand am facut afirmatiile despre care vorbesti: Am cautat un motiv prin care sa ma pot retrage de pe blog, din moment ce nu mai vedeam prea mult sens in ceea ce puteam spune. Am dat pur si simplu cu banul, legand plecarea mea de un nivel.

Am recunoscut asta atunci, precum recunosc si faptul ca as fi putut face totul si altfel. In momentul de fata imi pare chiar foarte rau ca nu am facut altfel, pentru ca cel putin aparent stilul folosit de mine poate fi confundat cu stilul basesco-ponto-antonisto-politicianist, pe care l-am combatut.

Cu toate acestea eu sunt totusi convins de faptul ca cei mai multi se vor concentra asupra esentialului, adica, asupra efectului. Constatand ca revenirea mea nu a fost facuta din egoism, dimpotriva. Din moment ce nu am de castigat absolut nimic din continuarea acetui blog.

In ceea ce priveste sp am lasat dupa mine doua scenarii dupa cate sti. Dupa ce dow a depasit nivelul la care m-am oprit din scris o perioada. In momentu de fata continui sa cred in scenariul 1. Vom vedea daca am apreciat corect sau nu.