Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 30 aprilie 2013

Intrebari si raspunsuri

Nastase:"Cine a avut de castigat din tot ce mi s-a intamplat mie sau familiei mele in ultimii ani? 

Raspund fara sa clipesc: TU! TU! TU! Daca am fi avut justitie castiga si ea ceva. Numai ca atunci stateai cel putin 20 de ani la racoare. Pus acolo de foarte mult timp. Fara internet si fara permisiunea de a da lectii de morala celora care trebuiau sa te supravegheze. Dar pentru ca nu avem nici popor nici justitie, acum ca ai fost inchis, si nu in ultimul rand pentru ca le-ai spus imbecililor ca ti-ai tras un glont in gat care ti-a iesit pe umar, ai putea ajunge presedinte. Sansele pe care le aveai fara parnaie si fara actul eroic dejucat la 1mm de carotida erau destul de mici. Dupa parnaie si dupa ce ai devenit erou national ele au crescut insa vertiginos. Si tine cont! Afirmatia pe care am facut-o nu este din pacate o gluma. Poporul pe care l-ai condus din postura de premier este.
  
Fostul premier Adrian Năstase a declarat, sâmbătă seară, că în PSD există o "anumită presiune" pentru desemnarea unui candidat propriu la alegerile prezidenţiale, precizând că în acest caz PNL ar putea obţine poziţia de premier.

Traduc mai intai "anumita presiune" din parnaieza erouniana in valaha: Presiune care sparge timpanele la balene. Ca o consecinta, PNL ar putea obtine una sau alta, dar nu va obtine nimic. Pentru ca mai smecher decat voi astia din PSD si Basescu popularul nu-i nimeni. Si scroafa ar putea naste girafe, daca ar fi girafa, dar nu-i. O idee ar putea fi preluarea asa numitului PNL ce catre Traienuc. Un lucru nu chiar imposibil in tara tuturor posibilitatilor. Locuita de foarte multi imbecili care incearca si ei din rasputeri sa faca pe smecherii. Dand totusi aproape de fiecare data cu bata in balta. Pentru ca o societate bazata pe smecherii nu va putea face altceva decat sa se scufunde la un moment dat.

SPIEGEL ONLINE: The president of the EU commission, José Manuel Barroso, said this week that austerity in Europe had reached its limit. The political and social acceptance is not there any longer. Is it time to relax the efforts?

Grybauskaite: There is not one rule you can apply to every state. In the Baltic states, after 2009 we had to implement very radical austerity measures. In Lithuania, we consolidated 12 percent of GDP in two years. We cut public salaries by 20 percent and pensions by 10 percent. Our adjustment was a lot deeper than what we see now in Southern Europe. And we saw growth return after 2 years.
SPIEGEL ONLINE: So Barroso is wrong?

Grybauskaite: Some countries need extra stimulus in specific areas. Something has to be done against high youth unemployment in Greece and Spain, for example. But in the end, there is no way around it: The debt levels have to come down.

SPIEGEL ONLINE: You say that reducing public debt is mainly about political will. Where do you see this will lacking in Europe?

Grybauskaite: I won't name countries, but reforms could be quicker in many parts. There are different mentalities and different ideas about political responsibility in the North and the South.

Da toarasi! mentalitate foarte difereita intre tarile din nord si restul Europei, de unde si diferenta nivelului de trai. Observa! Lituania a facut conform presedintelui intervievat cam ce a facut si guvernul Boc. De unde atunci diferenta rezultatului? De ce nu are si Romania cifre asemanatoare? Vezi graficul care urmeaza.

Pentru ca, pur si simplu, in cazul in care te-ai decis sa torni ulei in masina este foarte important sa-l torni in motor, si nu in rezervorul de benzina. Reguli toarasi, reguli! Pornesc de la premiza unei masini care nu merge cu amestec, asa cum mergea Trabantul, de exemplu. La fel de important pentru functionarea optima a motorului este sa torni o cantitate suficienta de ulei. Pentru ca, daca furi mai mult de jumatate din necesar vei avea probleme. Exact problemele pe care le are Romania. L-am auzit pe Isarescu la radio! Asigurandu-i pe romani ca avem aur destul. Mai mult ca oricand, si prin asta o acoperire a leului intr-un procent de 60%.

Nu stiu exact ce vroia sa spuna guvernatorul, pentru ca nu prea inteleg nici relevanta cifrelor. Dar, sunt absolut convins ca stirea i-a facut pe multi romani sa sara din pantaloni de bucurie. Ne destainuie oare Strugurel cumparari masive de aur? Pentru ca va amintiti probabil de cumpararile intense pe care le-au facut bancile centrale pe la nivele de 1800 de dolari, acum cativa ani, inainte ca metalul pretios sa intre in plonjon. Cumparari care au fost afisate de fundamentalisti pe primele pagini ale mas-media. Acum, aceleasi banci centrale s-au apucat de cumparat actiuni. Cumpara oare si Mugurel? Sau va ramane doar la struguri si aur. Pentru ca este unul dintre cei mai buni sefi de banca centrala din lume. Orice ar face este bine facut. Pentru ca 90% dintre romani au o incredere oarba in BNR conform ultimelor sondaje. Deci aur avem destul, lemne mai putine.

Potrivit unui raport al Curţii de Conturi, în perioada 1990-2011 au fost puse la pământ peste 366.000 de hectare din pădurile României, de pe care au fost tăiate ilegal peste 80 de milioane de metri cubi de copaci. De departe, judeţele ”campioane” la defrişări ilegale sunt Harghita şi Covasna, unde pădurile au fost rase, pur şi simplu, de pe zeci de mii de hectare, de o veritabilă mafie a lemnului, patronată şi protejată, susţin localnicii, de câţiva cunoscuţi lideri UDMR, ajunşi rapid multimilionari în dolari şi apoi în euro.  Valoarea pagubelor produse economiei naţionale depăşeşte 5 miliarde de euro, după cum declara recent ministrul delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură, Lucia Varga.

Inbucurator faptul ca localnicii incep sa-si numeasca reprezentantii pe nume. Mafie! Care a fost doar la un pas de-a intra si in guvernul Ponta. Pentru ca in casa nostra etnia nu mai are relevanta decat la televizor. Incearca sa afli cum stau lucrurile cu padurile din Lituania! Asta pentru ca sa poti compara.

Printul Willem noul monarh al Olandei: a mai spus că nu este în mod special ataşat de titlul de "majestate", spre deosebire de mama sa. "Oamenii îmi pot spune cum vor, pentru a se simţi relaxaţi", a declarat el, afirmând că doreşte să fie un monarh de secol XXI, care să împace tradiţia cu modernitatea. 

In timp ce monarhul devine tot mai putin monarh in Europa anului 2013, in tara primitiva Romania zdrentele societatii devin mai monarhi ca oricand. 

9 comentarii:

AristotelCostel spunea...

S-a mai spus, "succesul" Letonia nu poate fi extrapolat din simpul motiv ca somerii letoni pot fi absorbiti de piata muncii din UE, dar somerii din UE nu pot fi absorbiti de piata muncii din Letonia.

La nuanta, probabil austeritatea lor n-a fost insotita precum in Romania de cresterea cheltuielilor bugetare. Oricat de original suna, in tara taierilor cele mai crancene, datorate in primul rand petrecerilor cu oi pe dealuri din 2009, omul gras s-a ingrasat dupa aplicarea masurilor de austeritate.

Mugurel ar putea sa cumpere si niste bitcoin, spre deosebire de aur, ala chiar e finit. Oricat ar suna de neplauzibil, chiar si cacatul e finit, iar daca mai continua mult ideologia gdp si inlocuirea consumerismului cu bule pe net, cred că urmează o prăbuşire a producţiei de căcat.

Horea spunea...

Nuanta despre care vorbesti este una foarte importanta. Care deosebeste radical Romania de Letonia.

In rest, eu cred in continuare ca o reteta aplicata bine si corect are rezultate asemanatoare peste tot.

Asta in pofida argumentelor cu extrapolarea, pe care le-am auzit si de la altii. Mai ales de la cei care ar fi pierdut bani grei in cazul in care toti indatoratii ar fi facut ca Islanda si Letonia.

Anonim spunea...

http://www.cotidianul.ro/motii-s-au-rasculat-impotriva-mafiei-lemnului-si-a-protectiei-asigurate-de-politia-circulatie-212146/ inca o dovada de primitivism !!!!

AristotelCostel spunea...

"reteta aplicata bine si corect"... panaceu?

Sa fim seriosi, letonii au reusit sa dea bine la indicatorii macroeconomici, in rest sunt rupti in cur.

Asa cum la noi se bate cu pumnul in gura banditul statului dimpreuna cu agenturili pentru aducerea navei lui lacheu, si politrucii letoni se mandresc cu marea lor reusita. Politrucii suedezi ii bat pe umar si le ureaza succes si bucurie de viata pentru inca cel putin 25 de ani.

Dar sa revin la reteta. Sa vad eu cum isi va asigura vestul linistea sociala cu megaprocentele de "lenesi"... "de stanga". Pentru Latvia totul a fost bine si corect. Luxemburg poa' sa ia notite. Adaptezi tu reteta pentru Franta? :)

Horea spunea...

Eu as adapta-o Costel, problema este ca presedintele Frantei se numeste Hollande, nu Mihaltan.

Rupti in cur? Poate. Dar daca ii compari cu majoritatea romanilor, par imbracati in armura.

Nastratin spunea...

Horea...vad ca te-ai impacat cu AristotelCostel, omul lui ilici si Felix...
"Apropo, la ce se pricepe Daniel Daianu? la limba de lemn din economie..."

http://www.b1.ro/stiri/economic/brokerul-cristian-sima-daniel-daianu-se-pricepe-la-limba-de-lemn-din-economie-mi-a-spus-ca-nu-tie-nimic-la-bursa-55045.html

AristotelCostel spunea...

@nastratin

Cu radacini tip "b1" e mai usor de inteles de ce esti prost.

"Omul lui ilici" l-a criticat pe iliescu pana in 2005. Nu cred nici in Mos Craciun, nici in Scufita Rosie, nici in scenariul securisto-basist "Moscova".

Cretinul statului este emblema regimului mafiot din Romania anului 2013.

Oare de ce esti concentrat pe o relicva? Cumva din acelasi motiv pentru care nu esti in stare sa completezi formularele de infiintare a unei firme?

Anonim spunea...

@costel,
Stima noastra si mandria , adrian de romania !
@horea ,
S&P 500 Hits Another Record
Reuters

AristotelCostel spunea...

@anonimul pupinbasist

La terfelit horea vreo juma' de articol, iar eu n-am amintit nimic de adi pentru ca nu exista.
Securistii stiu foarte bine câtă mătreața au pupinbasistii în cap în loc de creier.
Nu-i putin lucru sa inversezi discursul cotrocenist zilnic si "'telectualii" cretini sa scrie versuri cu ilici pentru retardati, texte care sunt mai apoi inflorite si propagate de... retardati.