Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 14 aprilie 2013

Lost in filozofie

Nu pot sa nu imi aduc aminte inca o data de gandirea cu adevarat filozofica a premierului "nostru", care pare in aceste momente sa coincida exact cu gandirea mea de om retardat expusa asta vara.

'Jos Basescu!' se va intampla la anul, din fericire, si ce facem a doua zi dupa ce e jos Basescu?" - Victor Ponta.

Pai nu asta spuneam si eu? Ne vom uita in jurul nostru si vom continua sa-l vedem pe Basescu pretutindeni in politica. Cu alta infatisare, dar cu mentaliatea si cu caracterul identic a celui plecat. Pana si plecat este prea mult spus! Pentru ca Traian se va muta doar dintr-o buda in alta. Norocul lui este ca romanului nu-i pasa nici de caracterul si nici de mentalitatea celuia pe care il voteaza. 

De aceea reuseste intotdeauna sa-si schimbe chilotii cacati cu o pereche si mai cacati. Din moment ce se uita doar la forma lor, la model. Neuitandu-se niciodata in ei, acolo in regiunea curului, inainte de-ai imbraca. Fapt pentru care se poate trezi foarte usor cu un cacat vechi intr-un chilot aparent nou. Eu om retardat imi permit astfel sa-l felicit sincer pe premier pentru observatia filozofica pe care a facut-o. Si de data asta fara nicio bascalie.

De la filozofia cacatului am putea trece un moment la filozofia valutelor alternative. La Bitcoin si la aur. Ambele expuse in graficele alaturate. Cum de a fost posibil sa se intample ceea ce vedem ca s-a intamplat? Va las pe voi sa va ganditi, si as binecunvanta si un comentariu al premierului filozof, care din pacate nu va veni niciodata. Pentru ca blogul meu este prea mic pentru un om atat de mare. Si totusi. Cum vezi tu ca vor evolua bitcoin si aurul in viitorul apropiat?








PS.  Uite ca am mai gasit-o si pe asta: Mr. Barroso said that there was no indication Slovenia would request international aid, saying it was "abusive" to compare it to the latest euro-zone bailout country, Cyprus. Ms. Bratusek stressed that her country is nothing like Cyprus. De comentat nu mai comentez pentru ca ar fi de prisos. Anticipez totusi deja un titlu pe care il vei vedea in curand pe aceasta pagina: Slovenia care nu este ca Ciprul se ineaca ca Ciprul.

4 comentarii:

CG spunea...

"It appears that every account on the globe, savings, retirement, investment, trust or whatever are now in jeopardy of being confiscated; the future confiscation of the $19 trillion retirement plan system. The sad part is that even if they take every dollar their system will still collapse.The banks and corporations have hijacked the governments of the globe and are on their way to taking over everything "
Aceasta fiind "realitatea" americana ce se va "importa"!

Suedia, ţara în care seacă fluxul de bani lichizi. Ce se întâmplă când dispare cash-ul - http://stiri.tvr.ro/suedia-tara-in-care-seaca-fluxul-de-bani-lichizi-ce-se-intampla-cand-dispare-cash-ul_12342.html

CG spunea...

"Cyprus confirmed that the cost of its troika-initiated bailout had surged to 23 billion euros ($30 billion) from 17.5 billion euros, further jeopardizing its moribund economy. It has also confirmed that it may have to sell most of its gold reserves to raise about 400 million euros to finance its part of the bailout." Ce minciuni teribile pentru salvarea sistemului bancar putred, acum suma de salvare de fapt este mai mare! pe cine salveaza astia ca in niciun caz populatia ci doar pe bancheri! pana la urma si populatiei ii convinde salvarea fiindca nu poate renunta la nivelul de satisfactie materiala ce il au, parte umflat ca un balon fara fundamente.

http://www.cnbc.com/id/100636627

Horea spunea...

The banks and corporations have hijacked the governments of the globe and are on their way to taking over everything "

No! They did not! They worked hand in hand. Governements and the banksters.

Dorel finantistul spunea...

Salut Horea,ma bucur ca ai alt tonus si ti-ai mai revenit.
La ambele se poate observa un turn Effel,iar efectul acestuia este dezastruos.La bitcoin deja produs la aur in curs de cu oprire semnuficativa la 1000 dolari uncia.Scenariul bitcoin desfiintat,aur revenire,in prima faza a valului distructiv pana la 1550-1600.
Cu Ponta gresesti el e un uomm de bine care stie ca dupa Jos Basescu urmeaza Jos Ponta.
Ambii sunt de aceiasi calitate,cu diferenta varstei si a faptului ca unul il intrece pe celalalt in suma ciordita.
Or fi innebunit bancherii sa schimbe sistemul financiar care le-a adus atata castig ?
Sa vedem zise orbul.