Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 9 aprilie 2013

Pe scurt

In the wake of a tax-dodging scandal at the heart of the government, and ahead of probably stiff new disclosure standards, French politicians are rushing to make their properties and assets known to the public.

In timp ce politicienii romani fug intr-o cu totul alata directie, grabindu-se sa le ascunda. Eu nu prea inteleg de ce? Pentru ca daca penalii sunt acceptati chiar si in parlament, de ce ar trebui sa avem o atitudine diferita fata de averile lor? Cele mai multe dobandite prin tocmai furtul care te face penal, considerat totusi foarte ok. si la locul lui in aceasta tara.

Cyprus is no longer centre stage. Nicosia has agreed a 10 billion euro bailout deal with its euro zone partners and the International Monetary Fund. A visible bank run has been averted by stringent capital controls. International markets, which only ever suffered a mild bout of jitters, have calmed down. But it would be foolish to forget about Cyprus. The small Mediterranean island is edging towards euro exit

Absolut corect! Pentru ca ceea ce nu se poate plati nu se va plati niciodata, indiferent de ce au facut si de ce fac bernancii si draghiasii. Ultimii sunt de fapt o parte a cauzei problemelor din Cipru si din Europa.

Lideri ai topului celor mai prost plătiţi angajaţi din România sunt salariaţii din judeţul Harghita.

Un lucru normal dupa parerea mea. Din moment ce UDMR care a participat la aproape toate guvernarile a lucrat numai pentru ei. Ma refer la ei "aia" Verestoy, Frunda, Borbely etc.

Protestatarii care au ajuns în Piaţa Victoriei strigă "Vrem să muncim", "Jos guvernul!" şi au bannere pe care scrie "Urmează sărăcie lucie", "V-am votat şi ne-aţi minţit", "Ponta, murim de foame! Asta-i ţara ta?" şi "Jos mafia!"

Oameni foarte nehotarati in aceasta tara in pofida unei educatii beton si in pofida puzderiei de titluri universitare pe care le detin! Eu zic ca dupa mai bine de 20 ani ar trebui sa clarifice si genialitatile lor macar un lucru. Sus mafia? Sau jos mafia? Pentru ca daca o pui sus, cum mama dracului ar putea sa fie jos? Chiar daca suntem in tara tuturor posibilitatilor, Romania. 

“Hedge funds set up to profit from huge market slides are falling out of favor, signaling that investors are increasingly confident leading central banks can avert the kind of meltdown that followed the Lehman Brothers' collapse.

In opinia mea hedgefondurile care au gandirea expusa mai sus isi vor rupe la un moment dat gatul.

 "Cernea este un tâmpit, a făcut această iniţiativă legislativă fără să se consulte cu noi, total împotriva a ceeea ce credem noi ca organizaţie, noi şi toţi ceilalţi membri de partid", a declarat Mazăre pentru gândul, insistând că Remus Cernea şi-a găsit loc pe listele USL Constanţa doar pentru că Victor Ponta a avut o rugăminte în acest sens.

Tampitul de Romania! Cel care nu gandeste ca Mazare si ai lui. Cum ramane atunci cu Ponta? Care s-a rugat pentru "tampit".

"Constat cu tristeţe că există ceva care pe mine mă deranjează pentru că nu mai există nicio circumstanţă atenuantă. S-a schimbat tonul. S-a schimbat istoria. Şi iată că partenerul meu, premierul, se referă la episodul suspendării preşedintelui în termenii lui Traian Băsescu. Păi uităm că oamenii au venit atunci la vot destui, îngrozitor de mulţi", a spus Crin Antonescu luni seară la Antena 3.

Oamenii uita tot timpul cat de porci sunteti voi politicienii, impreuna cu cei de la posturile de televiziune pe care le patronati. In timp ce voi uitati intotdeauna de oameni. Un lucru normal intr-o societate fara memorie. Care este oare diferenta dintre amnezia pe care o produce dementa, si dementa pe care o produce amnezia? Eu nu vad niciuna oricat m-as chinui.

3 comentarii:

Anonim spunea...

horea , ce parere ai legata de bank of cyprus romania ? exista riscul sa intre in faliment daca nu apare vre-un cumparator si depozitele de la ei sa nu mai fie returnate ?

Horea spunea...

Anonim, cred ca sansa ca sa se intample ceea ce spui este foarte mare. Pe mine m-ar chiar mira daca s-ar intampla altceva.

Nastratin spunea...

pai daca as avea cont la Bank of Cyprus in Romania, l-as inchide imediat si mi-as retrage toti banii...I-as depune ca si Isarescu la ING...Olandezii sunt mai seriosi decit bancile romanesti unde pina si Isarescu fura cu 4 miini