Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 12 aprilie 2013

Procedura "unica" din Cipru pe calea de a deveni lege.

Procedura de bail-in (salvare cu resurse proprii) aplicată în Cipru, la Bank of Cyprus, este inclusă într-un proiect de directivă privind rezoluţia bancară, pregătit de Comisia Europeană încă din vara anului trecut, căruia i-au fost aduse mai multe amendamente în ultimele săptămâni, după soluţionarea crizei din Cipru printr-un acord care presupune restructurarea sectorului bancar. Statul va trebui să utilizeze toate pasivele pentru recapitalizarea unei bănci în procedura de bail-in, excepţie făcând depozitele garantate (sub 100.000 euro),

De ce nu si depozitele sub 100 000? Chipurile garantate. Pentru ca zvonul unei asemenea legi ar lasa bancile goale in decurs de 24 de ore. Dar, eu cred totusi ca orice om cu creierul spalat intelege foarte clar ceea ce i se pregateste, fara sa mai dea astfel nici macar un scuipat pe garantii venite de la niste mincinosi notorii. Uita-te la contul blocat expus si inchipuieste-ti numarul intreprinderilor mici, inima economiei, care ar putea avea un astfel de cont. Nu-i asa ca zapada este neagra? Si ca aceste firme au fost salvate de catre politicienii ciprioti care si-au mutat prorii bani la timp prin alte tari, si de catre UE? Si, nu-i asa ca economia va incepe sa duduie numaidecat in asemenea conditii? Mai ales daca il exportam pe Vosganian in Cipru.

Crisis-hit Cyprus will be forced to find an extra €6bn (£5.1bn) to contribute to its own bailout under leaked updated plans for the rescue. In total, the bill for the bailout has risen to €23bn, from an original estimate of €17bn, less than a month after the deal was agreed – and the entire extra cost will be imposed on Nicosia.

Nu-i asa ca o tara falimentara poate contribui la propriul bail out? Din moment ce are bani cacalau. Mai ales daca incepe sa umble la toate depozitele din toate bancile. Observa cum 17 miliarde pierderi au devenit 23 de miliarde peste noapte, in timp ce geniile in matematica n-au terminat inca de numarat. Iti aduci aminte de ceea ce spunea mosu privind contributia de 60% ale conturilor de peste 100 000 de euro?

Cele insirate au fost doar niste lucruri marunte ale anului 2013. Ele palesc insa toate in fata campionatului mondial de televiziuni anuntat de Gadea. Am trait 30 de ani in occident dar despre prima televiziune de talie mondiala am auzit pentru prima data acum doua zile in Romania. 

Am auzit despre multe programe premiate, suedeze, norvegiene, englezesti, germane etc. Anuntul premiului a fost insa facut intotdeauna pe scurt cu ocazia stirilor. Nicidecum prin intermediul unei sezatori ca cea pe care am vazut-o la antena 3. Ea fost insa conceputa cu multa migala de catre securistul cel bun. Asta pentru ca sa afle tot poporul despre faptul ca pana si dusmanul de clasa SUA a fost pus la pamant de prestatiile jurnalistice magistrale, pline de minciuni si manipulari, ale lui Gadea&Comp. Camuflajul a fost de calitate ceausista, asa ca Felix a fost intr-adevar un securist eminent. 

A lucrat si acum exact asa cum se lucra in epoca de aur. Epoca in care unii munceau, pentru ca altii sa culeaga laurii victoriei. Sunt absolut convins ca totul a reusit conform planului. Pentru ca am auzit deja oameni exclamand: antena 3 a  fost premiata pentru ca este printre cele mai bune televiziuni de stiri din lume. Multumita cui? Lui Gadea si gastii din jurul sau. Oameni care au reusit sa impresioneze un continent intreg prin calitatea programelor pe care le fac. Ce sa mai spuna oare omul din Teleorman in fata unor astfel de dovezi? Nimic! Va sari in foc de acum incolo pentru tot ce va spune Voiculescu, pardon Gadea si gasca. 

Cei care nu sunt cu creierul in Teleorman, au putut observa totusi ca a fost vorba de niste premii date unor programe. Unui reportaj facut in piata universitatii in 2012 cu ocazia protestelor antibasiste si antiguvernamentale, cu motivarea:"O muncă de teren excelentă a echipelor de filmare; multe şi variate voci" si, un premiu special al jurului: Best camera work, pentru: "Pe un picior de iad". Ceea ce nu intelg este legatura pe care o au Badea, Gadea, Ursu si alti excursionisti cu prestatiile celora care au alcatuit echipa de filmare in piata universitatii, precum si cu piciorul de iad al lui Carmen Avram. 

Cam cat are de-a face si tovarasa Anghel cu mentalitatea PSD. Pentru ca nu a invatat inca regula sfanta a politicii romanesti. Taci si fura. Fapt pentru care a si fost criticata imediat de tovarasa Vranceanu Firea, si de tovarasa Vasilescu. Curvulite politice cu multa experienta. Tovarasele mentionate au deja rutina care ii lipseste deocamdata invatatoarei. Sa nu-ti permiti niciodata sa critici clanul care ti-a bagat tata in gura. Pentru ca dai imediat de glumele serioase ale premierului. "Pe cine n-ai lasat sa moara, nu te lasa sa traiesti". Desi Cristiana nu s-a legat de viata domnului Ponta si nici de viata clanului pe care il conduce. Doar de minciunile pe care le-au scuipat cei mentionati in fata votacului dornic de salarii, pensii si alte bunatati. 

De la viata cu si fara de moarte hai sa trecem la niste bonduri in devenire, care vor fi garantate si de Cipru dupa cum se vede. Eu zic ca putem dormi linistiti! Atata timp cat tocmai Ciprul ne garanteaza bunastarea. Si sa nu uitam niciodata ca noi mai avem si un USL. Si nu in ultimul rand si o populatie in Teleorman, fapt pentru care Jp Morgan ne vede in crestere economica si mai buna decat cea prezisa pana acum. Sa vezi atunci medicamente pentru bolnavi si proiecte si mai mari decat marile proiecte.

“The European Financial Stability Facility is set to launch a new five-year benchmark bond on Tuesday that remains part-guaranteed by bailed-out Cyprus.

Dupa bucatile de cacat care ni s-au aruncat in ochi uite si o bucata de ban solid ca betonul. Bitcoin. Bitcoin, the digital currency that has become the talk of the financial world, saw trading halted Thursday after a spectacular crash Wednesday. The trading freeze comes after Bitcoin's price plunged from an intraday peak price Wednesday of $266 to $105

Si cum n-am inteles eu acum cca. o saptamana valoarea unei investitii in moneda fermecata. Valoare egala cu castigul pe care l-a avut acest popor prin investitia pe care a facut-o in ceausistii care ne-au condus din 89 si pana azi.


13 comentarii:

Anonim spunea...

Salut Horea,
Ce banci ne recomanzi (retin ca ai spus odata ca folosesti serviciile bancii romanesti) sau ce strategie vezi tu a fi mai potrivita vremurilor actuale?
Multumesc mult.

Horea spunea...

Foarte sincer nu-ti recomand nici o banca. Cum as putea? Tinand cont de ceea ce se intampla. Poti fi oare sigur undeva? Mai ales daca porneste avalansa.

Ceea ce vedem ca se intampla azi se intampla in asa numitele vremuri bune. Ce se va putea intampla oare atunci cand vremurile se strica oficial?

Nastratin spunea...

O banca buna? ING sau bancile olandeze...f serioase si stabile, pt ca nu merge imprumuturile si escrocheriile politicienilor alde Udrea, Dragnea, etc...ING e si banca unde-si tine "icrele" pestele escroc Isaresku ca si locotenentul Vasilescu, atot-stiutorii BNR si masoni de nadejde care joaca economiile deponentilor din bancile romanesti la "cazino"...

Nastratin spunea...

Horea...ce zici de blogul "suedezului" Toni Moldovan?

http://toni-victor-moldovan.blogspot.ca/2011/03/programul-terra-un-atentat_06.html

Nastratin spunea...

Horea...Toni Moldovan este medic roman stabilit in Suedia...

http://toni-victor-moldovan.blogspot.ca/2011/03/programul-terra-un-atentat_06.html

Ma numesc Toni Victor Moldovan. Sunt medic specializat in anestezie - terapie intensiva, pasionat printre altele de decodari de texte vechi. In urma cu circa 12 ani, am venit pentru prima data in contact cu textele vechi si am fost captivat de multimea elementelor tehnice incluse, de coerenta unor detalii de stiinta moderna care vin de acum mii de ani. In 1998, aveam sa pun pe hartie prima decodare tehnica a Bibliei, Coranului, Upanisadelor si altor texte cu ajutor geneticii in principal, concretizata in lucrarea ”Programul Terra . De ce este Biblia neagra?” . Anii care au urmat mi-au adus in fata alte texte care, prin cursivitatea naratiunii si bogatia de elemente tehnice, nu au facut decat sa confirme logica si credibilitetea ”Programului Terra”

Horea spunea...

Nastratin, nu am auzit de Toni, si nici de blogul lui pana azi. In rest in cazul unei crize de lichidate, un lucru foarte probabil in viitorul apropiat.

Eu nu vad nici o banca sigura. Precum am mai spus. Vor exista cu siguranta banci care vor ramane in picioare. Eu nu ma incumet sa ghicesc care.

Si sa nu uitam un lucru! Un hot sau un plagiator care conduce o tara poate gasi in orice moment mijloace prin care sa-ti scotoceasca prin cont. Mai ales atunci cand sursele de furt se vor imputina vazand cu ochiul.

Nastratin spunea...

Toni e doctor anestezist in Suedia...un extract de pe blogul lui.
Sunt născut în oraşul Drăgăşani, judeţul Vâlcea, la data de 23 martie 1961. Am urmat Scoala Generală numărul 2, şcoală care, de-a lungul anilor, a avut constant rezultate excepţionale la nivel naţional si care m-a ajutat de timpuriu într-o pregătire multilaterală în informaţie.
Primul an de liceu l-am urmat în Drăgăşani, la Liceul Teoretic, liceu ce aduna crema elevilor din oraş, loc cu mare densitate de profesori emeriţi, cărora le mulţumesc că m-au format pentru mai târziu. Apoi, în clasa a zecea, m-am mutat la Slatina, departe de familie şi de prieteni, pentru a urma Liceul de Ştiinţele Naturii ”Radu Greceanu”, pe care l-am absolvit în 1980.
În vara aceluiaşi an, am intrat la Institutul Medico-Militar, Facultatea de Medicină Generală. Următorii 21 de ani aveam să îmbrac haina militară, fapt ce m-a marcat pînă în ziua de astăzi.În multe dintre visele cele mai profunde, mă visez şi acum îmbracat militar.
Din decembrie 1986 până în decembrie1989 mi-am făcut stagiatura la Spitalul Militar Sibiu. Apoi aveam să fiu repartizat ca medic de unitate militară la UM din Ilia, subordonată Regimentului de rachete din Hunedoara. Prima zi de muncă in calitate de medic de unitate a fost ziua de 18 decembrie, zi în care aveam să fim informaţi de „tulburările” din Timişoara. Lovitura de stat din Romania, ce a dus la schimbarea macazului spre capitalismul sălbatic de tip mafiot, m-a tinut blocat in Hunedoara, loc în care am fost aproape de tineri soldaţi şi ofiţeri ce au murit absolut degeaba. Acolo am simţit pentru prima dată oroarea conflictului militar şi a gloanţelor ce-ţi trec pe lângă urechi. Anul 1990 aveam sa-l petrec la Ilia , mai precis în satul Sârbi, într-un vârf de deal plin de flori de câmp, de mure şi de soc. Mulţi ani după aceea, puteam să închid ochii şi să resimt mirosul unic al forilor de câmp de la Sârbi.
În octombrie 1990 am susţinut examenul de intrare în specialitate, în urma căruia am ales specialitatea anestezie - terapie intensivă, cu post la Spitalul Militar Sibiu. A urmat specializarea iniţial în Bucureşti, apoi în Sibiu. Am făcut parte din ultima generaţie de anestezişti care au dat examen de specialitate cu renumitul Profesor George Litarczek, părintele şcolii române de anestezie.
Între 1993 şi 1995 am urmat în paralel cursurile Centrului Naţional de Acupunctură, obţinând competenţa în sesiunea din decembrie 1995.
Am lucrat ca medic specialist până în 1998, cînd am susţinut examenul de primariat în specialitate la Clinica Universitară din Târgu-Mureş. Între decembrie 1996 şi iunie 1997 am lucrat în misiunea UNAVEM III Angola, sub egida ONU. A fost primul şi ultimul moment din viaţă în care m-am simţit mercenar în slujba finanţei mondiale.
Anul 2001 a fost anul restructurărilor în armată. Conjunctura m-a adus în situaţia de-a alege o eventuală ieşire spre viaţa civilă. Am făcut pasul şi, în acelaşi timp, am continuat munca de anestezist pe acelaşi post, transformat în post civil. În septembrie 2001 am trimis un CV către o Clinica de anestezie-terapie intensivă din Spitalul Universitar Södersjukhuset din Stockholm. În mod surprinzător pentru mine, aveam să fiu chemat la interviu şi... să primesc postul.
Aventura suedeză a început în februarie 2002, când m-am mutat cu serviciul de la Spitalul Militar Sibiu la Spitalul Universitar Södersjukhuset din Stockholm, făcând în acest fel o nouă schimbare majoră în viaţa mea… Apoi, din august 2004, am lucrat în mai multe clinici suedeze, în principal în Clinica din Enköping şi în Clinica din Nyköping, ca medic primar în specialitatea anestezie şi terapie intensivă. În paralel, am colaborat cu două clinici norvegiene, din Førde şi din Kirkenes.

Anonim spunea...

horea, ii crezi in stare pe UE inclusiv hotul si plagiatorul sa atenteze si la casetele de valori ? ca ar fi de preferat in locul saltelei , totusi ...
sorinelp

Horea spunea...

Sorinel, daca te referi la casetele de valori din bancile romanesti, doar te-au furat pe fata atat politicul cat si bancile de mai bine de 20 de ani.

Daca te referi la casete de valori de altundeva, eventual intr-o banca din Elvetia, este alta mancare de peste.

Nastratin, Toni pare a fi un om cu capul pe umeri. Ma bucur de fiecare data cand aud de romani care sunt altfel decat suita obisnuita.

Nastratin spunea...

Horea...cred ca Read Arafat actualul, impreuna cu tine si cu tine, ati pune sanatatea in picioare, nu praf si pulbere cum e acum cu mafiotii directorasi de spitale afiliati politic care jupoaie bolnavii de piele...Marea voastra calitate, a ta si a lui Toni, ati lucrat multi ani in strainatate

Anonim spunea...

Horea ,vineri aurul si argintul au fost praf, cu bursa ne asteptam sa cada , bancile haos. imobiliare dezastru, Horea crezi ca aurul o sa mai cada mult, cu stima sorinelp

Horea spunea...

Nastratin, a distruege este foarte usor, a pune pe picioare mult mai greu.

Pana mentalitatea roamnului nu se schimba as transpira si eu si altii destul mult si degeaba.

Problema nu este asadar sistemul sanitar ci intregul sistem in sine.

Sanatatea fiind astfel doar o "metastaza", ca si justitia si ca multe alte domenii.

Nic spunea...

Mai Nastratine Horea vorbeste aici de lucruri serioase si tu vii cu delirantul ala de Toni.Ce decodare din textele unor primitivi?