Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 16 aprilie 2013

Sa radem pana ne apuca plansul

„Trebuia să iau de la oncologie sau de la diabet. De unde să tai?”, s-a întrebat retoric ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, după ce instituţia pe care o conduce a decis să reducă la 0 bugetul - şi aşa mic - pentru cariile românilor.

De unde sa tai? Pai a vorbit careva dintre voi despre taiat inainte de algeri sau in timpul campaniei electorale? Basescu era criminalul taietor! Si Boc. Voi erati cei cu adaugatul, cu lipitul. Si iata ca va lipiti exact asa cum spuneam eu de banii dobitoacelor care v-au votat. Romanul fara creier e bun pentru ca nu gandeste, cel si fara dinti e si mai baban pentru ca nu mai poate nici musca. Ca sa nu mai dea nici din maini si nici din picioare, asa anapoda cum numai el stie sa faca, taiati si de la ortopedie.

Crinul Somnoros Popular Primitiv a spus ca Voiculescu nu trebuia sa demisioneze din Senat fara un motiv politic rational, deoarece alegatorii s-au simtit inselati.

Motiv politic rational? Alegatori inselati? Asta s-o comenteze cineva din Teleorman. Cineva care a primt o injectie cu apa salina la spitalul din Tg-Mures pentru 100 de euro.

Întrebat dacă va introduce un fel de interdicţie ca medicul să mai mai poată profesa atât la stat, cât şi la privat, ministrul a răspuns: „Nu ştiu dacă interdicţie, e un fel de reglementare care îi dă fiecăruia voie să opteze pentru ceea ce doreşte. E opţiunea fiecăruia. Nu îl obligi. Optează”.

Corect, medicul roman, cel barosan, cu radacini politice si o suta de titluri cumparate, lua banii de la stat facand nimic, in timp ce pe pacienti ii trimitea la cabinetul sau particular unde lucra intr-un procent de 100%.  Deci ideea este teoretic corecta.

Cea de-a doua opţiune pe care medicii ar putea să o aleagă de la anul va fi aceea de a lucra cu jumătate de normă la spitalul de stat. „Cealaltă jumătate de normă o va lucra unde vrea în altă parte. Suntem de acord întru totul, numai că nu îţi plimbi pacienţii de la stat la privat sau invers.

Iata problema! Asta este optiunea pe care o vor alege toti cei "titrati". Pentru ca pe un biet stagiar nu-l va intreba nimeni despre optiunile lui. Asta pentru ca are doar una singura, spitalul cu salariul de batjocura pe care l-a avut si pana acum. Cei cu 15 vile si 20 de gipuri vor fura asadar si de acum incolo, dar numai o jumatete de salariu. Si se vor folosi cat pot, ca si pana acum, de aparatura statului. Pentru ca intr-un cabinet particular nu este bine sa investeti prea mult. Costa bani!

A treia posibilitate este ca medicul să îşi negocieze salariul cu managerii de spital. „Sunt foarte mulţi chirurgi mari, ultracunoscuţi, care vor spune: 'eu nu vreau să lucrez nici acolo, nici acolo (nr. nici la stat, nici la privat). Eu vreau să fac zece operaţii la Iaşi, vreau să mai fac cinci operaţii la Târgul- Mureş şi zece operaţii la Bucureşti".

Oooops. Vise tovarase ministru! De ce sa umbli brambura atata timp cat aurul creste exact in ograda ta. Sa negociezi cu cine? Cu cei care iau tot ce pot, inclusiv de la rezidenti, si opereaza si ce nu trebuie operat, numai ca sa mai ia un ban? Exista viitori chirurgi care n-au ajuns inca sa ia un bisturiu in mana din cauza mancailor. Si lege pentru schimbarea mentalitatii medicului din Romania nu poate da nici chiar USL . Pentru ca mentalitatea se schimba cel mai bine prin educatie.

Întrebat cât va câştiga un medic după aplicarea acestei legi, Nicolăescu a spus: „cred că într-un spital public, un medic foarte bun şi care îşi face cu adevărat datoria şi e căutat de pacienţi, pentru că avem şi criterii de competenţă, salariul unui asemenea medic poate să ducă la 1.000 de euro pe lună, ceea ce eu cred că pentru România de astăzi e ceva”.

Medic foarte bun? Care sunt aia tovarese ministru? Pentru ca aici prin Tg-Mures 1000 de euro pe zi castiga si unul care te omoara. Daca e infipt acolo unde trebuie si sprijinit politic. Nu-i vorba nici aici de rezidenti si de stagiari, pentru ca aia nu apuca nici scrumul din pipa celorlalti. Sunt insa de acord cu afirmatia care face din 1000 de euro un salariu lunar decent in Romania.

Statul român a băgat în buzunarele samsarilor imobiliari titluri de despăgubire de sute de milioane de euro suma record fiind de 128 de milioane pentru o singură persoană care "investise" în drepturi litigioase 1,5 milioane de dolari.  Datele reies dintr-o analiză a Guvernului, prezentată la pachet cu noua lege a retrocedărilor asupra căreia executivul îşi va asuma răspunderea în parlament săptămâna viitoare şi care prevede că restituirile în natură vor fi operate până în 2016, iar despăgubirile băneşti sunt eşalonate chiar şi pentru cei care au deja decizii definitive.

Minunat! Bani pentru samsari, eu retardatul le zic mafioti, au existat intotdeauna, si vor exista si de acum in colo. Intr-o tara condusa tot de samsari, la care eu le zic iar prosteste mafioti. Pentru dinti si alte maruntisuri precum cercetarea etc. au disparut. Oare de ce?............ma gandesc...........contunui sa ma gandesc......... imi fierbe creierul.......... si, iata concluzia la care am ajuns dupa ce era sa raman fara niste neuroni suprasolicitati. Pentru ca mafiotii dau banii exclusiv mafiei, asta este prioritatea pe care o au. Oare am gandit bine? Sau mi-am consumat iar creierul degeaba?

 (CNN) – As the stock market continues to show record highs, the number of Americans who say things are going well in the country has reached 50% for the first time in more than six years, according to a new national survey.

Of course! That's actualy why the stock market reached record highs. In curand vine insa apa rece! Peste cei incalziti la maximum de economia bernankio-obameza. Si cu asta si peste the stock market. Pentru ca tendintele pe care le vad la asa numitele "internals" sunt deflationiste. In pofida ploii de bani venita de pe plaiurile omului cu barba.

Topescu:"Sunt doua Romanii. Exista una a oamenilor civilizati, care cu regret trebuie sa recunosc ca sunt din ce in ce mai putini... Si o Romanie in care predomina (poate folosesc un cuvant prea dur) mitocania, pe care o constatam pe strada, in mijloacele de transport in comun cand oamenii par a fi tot timpul cu capsa pusa, la cea mai mica neintelegere incep sa tipe, sa se certe, sa se bata, ceea ce se intampla uneori, dramatic, si in scoli.

Oamenii civilizati sunt pe cale de disparitie pentru ca civilizatia nu are de a face nimic cu mentalitatea de pestera. Cea care se raspandeste in Romania ca ciuma.  Vezi si meciul de mai jos!

Nicolae: Ati fost un prim ministru odios si s-a vazut la vot de doua ori. 
Boc: De ce ai acceptat mai omule sa fii parte a unui guvern odios?!?! Ca umblai pe la usile Parlamentului, lingeai usile ca sa fii membru in Guvern si acum te dai smecher.

Domnule tovaras Boc. Cum poti pune o asemnea intrebare unui om care face parte din tagma acelora printre care ti-ai dus si tu traiul? N-ar trebui sa-i cunosti pe acesti oameni precum iti cunosti palma? Ati luat o bere impreuna dupa ce v-ati porcarit la televizor? Aproape toti dintre voi ling de obicei cacat. Clanta fiind astfel o delicatete.

Nicolae explica intr-un final: De aia am acceptat sa fiu seful departamentului Schengen in Ministerul de Interne, pentru ca habar n-aveati ce inseamnma integrarea in Schengen si era jale.

Hi, hi, hi, ho, ho, ho, nyi haha
 
Boc: Lingeai clantele pe la Palatul Victoria ca sa poti sa fii in Guvern si acum esti smecheras de Dambovita ca ti-a ajuns fumul la nas. 
Nicolae: Cred ca nu v-ati revenit de la oul ala de Paste...

Iahi, iahi, iahi, iahi huahahahaha, foarte amuzant! Avem doar o problema in opinia mea. Acesti oameni au condus si conduc si in momentul de fata tara in care traiesti. Votati de populatie! Pentru ca popor nu-i mai pot spune nici eu. Precum nu-i pot spune nici acestui om debil presedinte, cu toate ca m-am nascut basist cu creierul spalat. Traian a grait:

  Semnele sunt bune. Sunt comenzi pentru industrie, cu 10% mai mult decât în primul trimestru din 2011, exportul e mai mare cu plus 6% în ianuarie, avem o creştere foarte puternică în primele două luni la exporturile în afara spaţiului comunitar…”. Şi: “Pot să spun că România este stabilizată macro şi că veniturile pe primele trei luni s-au făcut la nivelul prognozat”.

Baga de seama! Cand semnele sunt bune pentru ei, ele devin foarte proaste pentru tine.

În loc de date concrete, investitorii au fost întâmpinaţi la Cluj cu pâine şi sare şi o prezentare la planşă, acest lucru nefiind tocmai ceea ce aşteptau oaspeţii străini. De ce au plecat nemulţumiţi investitorii? “Documentaţia suficientă şi completă despre acest proiect este încă aşteptată”, a declarat pentru gândul  Shi Li, vicepreşedintele CGGC, companie care a construit cea mai mare hidrocentrală din lume, Trei Defilee (fluviul Yangtze, China). 

Tovarasii nostri i-au confundat pe tovarasii din China, care nu mai sunt chiar asa tovarasi ca cei de la noi, cu poporul teleormanez. Caruia ii ajunge intotdeauna o vorba chiar si fara sare. Atata timp cat se vede inconjurat de catre oameni care sunt cu poporul. Mai recent Ponta si Antonescu, mai de mult Basescu. Apropo! De Ghise a mai auzit cineva? Eu basist infocat prevedeam ca va dispare imediat dupa alegeri. Iti amintesti ca era si el cu poporul, atunci cand era vorba de suspendarea dejucata a lui Basescu? Si importiva lui atunci cand era vorba de numarul de parlamentari. Bravul securist si-a aratat prin pozitia avuta inca o data dispretul total fata de toti cei care il ling in cur. Bravo Mark! Pardon Ghise! Ai vazut ce poate scoate pana la urma ura fanatica din omul prost? Toti dictatorii, inclusiv Hitler, s-au bazat pe tocmai fanatismul prostesc al popoareleor pe care le-au condus. Alegand cu multa migala o tinta care trebuia doborata prin ura. In cazul Fhurerului tinta au fost evreii. Fenomenul trebuie sa fie foarte bine cunscut de catre orice om cu putine cunostinte de sociologie. Ura intuneca si mai mult mintea relativ putina pe care o au foarte multi oameni.

3 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Eu am sustinut ca bursa nu trece de o linie, iar daca o face ma retrag, dar mai zic cand mai am chef, in gasca cu pupinbasistii transpirati, dar nu sunt basist, pot sa fac si glume de la etaj pe tema asta.

Anonim spunea...

Costele, lasa-l pe Horea sa scrie si mai bine mai scrie si tu ceva ca n-ai mai scris nimic de multisor pe blogul tau

Andrei spunea...

Amuzant si nu prea: http://economie.hotnews.ro/stiri-burse-14626223-maimutele-sunt-mai-bune-decat-oamenii-ceea-priveste-investitiile-bursa-studiu.htm