Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 10 aprilie 2013

Tot pe scurt

Nemulţumită de banca centrală, o comisie din Parlamentul cipriot îşi suspendă ancheta privind transferurile bancare. Deponenţii care au conturi de peste 100.000 de euro la "Bank of Cyprus", cea mai mare bancă din Cipru, nu vor avea acces la 60% din aceste sume cel puţin până în luna septembrie, potrivit anunţului făcut ieri de banca centrală de la Nicosia. Pana in septembrie este exact o luna, asa cum spunea si ministrul cipriot al finantelor. Atunci cand vorbea de ridicarea restrictiilor privind circulatia de capital. Septembrie suna mai bine si din cauza faptului ca nu mai trebuie sa precizezi anul. Fiecare an are o luna numita septembrie. Observa ce face un parlament nemultumit de banca centrala! Suspenda ancheta privind transferurile ilicite ale politicienilor. Este ca si cum l-as auzi pe Frunda Gheorhe.

CEPR: "Garantarea depozitelor de sub 100.000 euro, posibilă doar în cazul crizelor minore" Absolut! Exact ceea ce spuneam si eu. Dar pentru ca avem o criza minora sau mai bine zis una depasita, vom putea dormi linistiti. Sau nu?
Lucian Croitoru: "Vor trece ani până când încrederea în bănci va fi refăcută" Lucian este smecher. Oare de cati ani o fi vorba? Pentru ca in perspectiva de un an doi, increderea va continua sa fie zdruncinata spre zero. Ce se va intampla dupa tine in opinia mea de un viitor prea indepartat si prea nesigur. Unul in care apelativul bancher ar putea scoate cutite din buzunarul oricui.

Spanish Feb adj industrial output -6.5% y/y. Worse than forecasts of -4.7% and last month’s -5.0%;  :( An 18th consecutive monthly fall; Oare ce zice Hurezeanu? Omul care vorbeste si el neintrerupt pentru bani frumosi in fiecare seara. La unul din sutele de posturi tv in care gargara curge in suvoaie. Pentru roman este totusi important ca cineva sa zica ceva. Ce spune nu mai este la fel de important, mai ales daca cel care vorbeste este cu poporul si are multe titluri. Cred de acea ca si Ponta a fost facut mafiot din greseala de catre protestatarii de la Oltchim. Nervosi cum au fost au uitat de faptul ca Victor este de-al lor. Si, pana la urma, un popor intreg nu poate fi mafiot.
 
Guvernare TV  
BURSA 05.04.2013 Vorbitul non-stop la TV a devenit o obişnuinţă pentru oamenii politici care se respectă şi care vor să aibă succes. Evenimentele politice din ultimele zile pot determina un om simplu să-şi închipuie că Guvernul şi multe partide politice ar putea renunţa foarte uşor la sedii, din moment ce miniştrii şi politicienii îşi petrec majoritatea timpului în studiourile televiziunilor de ştiri şi comunică doar prin intermediul aces-tora. Oamenii primesc ceea ce au cerut sa primeasca de mai bine de 20 de ani, vorbe. De aici si ratingul antenei 3. O fi fost Felix securist, dar o calitate nu i-o poate nega nimeni. Stie sa exploateze prostia si fanatismul acestei populatii ca un campion.

Senatorul USL Cristiana Anghel, devenita cunoscuta publicului ca invatatoarea care a facut greva foamei, s-a aratat extrem de dezamagita de faptul ca alianta din care face parte nu-si respecta promisiunile electorale de a ajuta categoriile de oameni carora le-a promis ajutor Stimata doamna tovarasa Anghel! Ponta, ca si Basecu cu intreaga lor suita, nu sunt oi in haine de lup asa cum spune tovarasia ta. Ci doar niste bice facute din cacat, construite in inchipuirea romanului. Fapt pentru care ele nu vor putea pocni niciodata. Din moment ce cacatul este un material foarte moale, care sare in toate directiile atunci cand este supus actiunii unei forte externe. Ba mai mult! Pute de rupe nasul. Aud totusi ca fata de fica tovarasei luptatoare USL si-a tinut cuvantul. A bagat-o in minister. Faptul ca eroina poporului a fost paltita pentru tot ce a spus si a facut de antena democratica 3 nu tine de nasul nimanui. Pentru ca pana la urma 80-90% din populatia acestei tari isi vindeau pielea exact ca tovarasa Anghel.

After the suspension of a planned merger of the National Bank of Greece and Eurobank because of capitalization problems and opposition from Greece’s international lenders, the German magazine Spiegel said it believes the Greek government is planning to confiscate some of the deposits in banks as happened on Cyprus. Am facut scoala germana si traduc din engleza. Spiegel crede asa cum credeam si eu atunci cand am auzit de confiscarile din Cipru, ca, evenimentul a fost unul unic, exact asa cum spuneau politicienii. Tradus in valaha: adica, se va mai repeta de cate ori va fi nevoie, la orice cont, din orice tara afiliata UE,  printr-un nou eveniment, unic, care ar putea incepe in Grecia. Bursa, DJIA? A fugit precum ma asteptam in perspectiva intraday peste niveleul meu de 14675, dar, a reusit totusi sa inchida sub acest nivel. Sti ca azi ai minute cu barba? Ce va spune oare si ce nu va spune salvatorul lumii? Eu zic ca va spune ca de obicei, nimic. Dar, am totusi senzatia ca nimicul ar putea speria bursa populata aparent de un singur popor: Buy the deeps.  

12 comentarii:

Anonim spunea...

si mai pe scurt ...
"S&P 500 hits highest level ever"
any comments horea ?

Horea spunea...

Asteapta sa se termine sedinta din SUA. Vom vedea cum inchide sp si dow.

Bernankul si-a spus nimicul mai devreme asa ca sa avem timp sa zburdam.

Anonim spunea...

asteptam ...
"+1.12%"
daca sunt atatia bani in piata care se pare ca se umfla la nesfarsit , de ce dracu nu le-au dat si la amaratii aia de ciprioti ceva maruntis ???

Anonim spunea...

rabdarea e mama intelepciunii ...
"+1.23%"
"Wall Street Rallies to Record: S&P Sets New Milestone"

Horea spunea...

Anonim, banii nu sunt pentru amarati. N-ai invatat asta in Ro? Eventual doar pentru amaratii care fac greva foamei la comanda, la televizor, pentru o cauza nobila: cariera prorie si a membrilor de familie.

Nastratin spunea...

apropo....se fac bani buni din bloguri de internet...chiar peste salariile si pensiile ridicole din Romania, de unde si vorba: "voi va faceti ca platiti, noi ne facem ca muncim"!...nu ma refer la veniturile politicienilor sau directorasilor de firme de stat falimentare care sfideaza orice bun simt...

Anonim spunea...

Mai,io nu inteleg,astia care fac jocurile in lumea asta,oare ce asteapta?
Adica,daca toata lumea e de acord ca muntele asta de datorii,nu va putea fi platit niciodata,ei(cei de la butoane)ce spera?Ca se mai poate reveni la vremurile dinainte?
Sau de frica deznodamintului,prefera
sa continue jocul ...co doar,doar o iesi ceva.
Poate ma lumineaza cineva cu un raspuns ...asa ca pentru prosti.

Anonim spunea...

o ora si jumatate pana la inchidere...
"Wall Street Rallies to New Record: S&P Sets Fresh Milestone"
asta sub deviza "Don't fight the FED!"



Horea spunea...

Cei de la butoane nu cred ca spera nimic. Au facut tot timpul jocul politicului care spre deosebire de Ro s-a mai si tinut de cuvant. Acum au ajuns insa in teritorii cu nisip miscator, de unde nu mai poti iesi.

Opresti robinetul cade bursa, care la un moment dat va cade oricum. Cu bursa cad si rubricile datatoare de speranta pentru oameni, si cu asta cade totul construit pe o fundatie de aer.

Si atunci levitam pana cand avalansa va porni din cauza preturilor nesustenabile ale actiunilor, asta pentru ca banii FED nu pot da si profituri companiilor inregistrate la bursa.

Horea spunea...

Este absolut incontestabil ca atitudinea este don't fight the FED precum spui, ca si pana acum. Intrebarea este pana cand?

Anonim spunea...

Don't fight the Fed sau manipulare sau inconstienta ???
"S&P Hits New High in Broad Rally"
"+1.26%" ten minutes to go

Spuky24 spunea...

Bitcoin-ul a intrat un pic la apa. Urmeaza si bursa curind, foarte curind.