Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 19 mai 2013

Bula bulelor


Am avut printre altele bula internetului, urmata de bula imobiliara, si acum, din 2009, avem insasi bula mediului de schimb si cumparare, banul. Cum s-au sfarsit bulele mentionate stim cu totii. Ceea ce nu stim insa este deznodamantul ultimei bule. Care in opinia mea nu se poate sfarsi altfel decat asa cum sfarsesc toate bulele. Un lucru pe care l-am repetat nu o data pe acest blog. Gundlach spune dupa parerea mea acelasi lucru, dar mult mai voalat.

Numai ca, acum, asistam la insasi bula mediului de cumparare, singurul generator capabil sa produca orice alta bula, toate bulele de fapt, din istorie. O bula nemaiintalnita niciodata pana acum! Sincer sa fiu eu as prefera sa nu traiesc ca sa-i pot vedea deznodamantul. Soarta pe care o am nu mi-am facut-o eu, din pacate. Si de aceea sunt apropae convins ca mi-a fost dat sa fac parte din grupul spectatorilor. Asta pentru ca omul nu poate primi de la soarta intotdeauna ceea ce isi doreste.

8 comentarii:

Anonim spunea...

horea , sa speram ca si bernake&obama urmaresc clipuri de genul prezentat de tine ...
oricum, pana acum se pare ca somajul e mai important decat soarta banilor , iar dupa parerea mea , daca bernake&obama vor sa faca QE-uri nelimitate n-au decat sa tranteasca dolarul , de ce sa sufere si altii?
dar oare , ce se intampla acum cu scenariul deflationist ???
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, Bernanke&Obama urmaresc probabil videourile pe care le au in cap. Cele care nu au nimic de a face cu somajul ci mai degraba cu soarta bancilor falimentare.

Pentru ca daca ai putea influenta somajul tiparind bani, economia lumii ar merge ca traznetul. Sa tranteasca dolarul? Tu il vezi trantit? De ce sa sufere si altii? Intrebare buna!

Pentru ca lucrurile se leaga in lant, chiar daca tu pari sa le vezi izolat. Cu ciclul deflationist se intampla ceea ce vede toata lumea. Persista pentru ca pare a fi la fel de tare de cap ca si romanul.

Anonim spunea...

Horea argintul la 21 de dolari cade azi 4,30 , si vorba aia se tranzactioneaza inca. cu stima sorinelp

Horea spunea...

Sorinel, asta nu am inteles-o. Ce vrei sa spui? Ceea ce ii spuneam lui gogu cu ani in urma?

Si nu stiu daca tu faci vreo legatura intre evolutia argintului si cea economica? Mie nu mi se pare ca ai face asa ceva deloc.

Vali spunea...

Cred ca o intrebare mai buna ar fi fost ce se intampla cu scenariul inflationist !

http://www.kshitij.com/fundamentals/funcharts/uscpi.shtml

Pai ce naiba , aurul nu trebuia oare sa ajunga la minim 2500 uncia?! De argint nici nu mai vorbim, ca ala, vezi doamne include si componente industriala si e....finit domle".
De ce Sorinele nu a decolat inflatia dupa mai bine de 4 ani de monetizari salbatice?! Vrau sa vad si eu macar un 3 % asa ca in 2000. Ce crezi, se poate?!

Horea spunea...

Vali, cand insasi medicul care prescris tratamentul, Bernanke, incepe sa aiba dubii privind eficienta medicamentului administrat, si are toate motivele sa le aiba, multe de discutat nu cred ca mai sunt.

Problema este doar una! Cum sa iesi din cacatul in care te-ai bagat pana la urechi. Cam asta vrea sa spuna Fisher pentru CNBC:

The Federal Reserve should go from "wild turkey" monetary policy to "cold turkey" overnight, Dallas Fed President Richard Fisher told CNBC on Monday, saying that when the dial back is the key because stopping would be "too violent for the market." Fed Chairman Ben Bernanke's principle concern is the efficacy of the central bank's $85 billion a month bond-buying program, Fisher said in a "Squawk Box" interview.

Mie mi se pare ca si curcanul rece le va sta la fel de bine in gat celora care au crezut ca FED le rezolva pe toate. Cand ai ajuns in faza in care alta bula nu mai poti crea decat bula banului ai o problema. Una pe care Sorinel si multi altii ca el nu pot sa o veda.

Eu sunt convins ca o vor vedea si ei intr-o buna zi, atunci cand balonul o sa le pocneasca in fata ochilor.

Anonim spunea...

"S&P1,671.22"
horea, teoretic ai dreptate ... insa ramane de vazut si practic cat o sa se adevereasca !
investitorii se pare ca sunt acum ca si "hipnotizati" de bernake&obama , se arunca pe active de risc la greu ...
sorinel

Anonim spunea...

Horea toti sintem constienti ca este o bula , dar nu avem alceva acum , daca se renunta la qe cred ca toti o sa isi rupa gitul ,de asta le este si lor frica pt ca asa ceva nu a fost facut pina acum si ei incearca sa gaseasca solutii din mers,nu se stie daca vor reusi. stiu ca daca ind, nu merge este normal ca pretul mat. prime sa scada[argint] eu faceam doar o constatare . cu toate ca avind atitea bani in piata nu apare inflatia, singura este [bula] BURSA in alta parte velocitatea banilor nu apare. cu stima sorinelp