Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 22 mai 2013

Cine e curva?

În anii de criză, fenomenul fraudelor a luat amploare în asigurări. Pe piaţă se vorbeşte de “furăciuni” de peste 100 de milioane de euro. Angajaţii societăţilor de asigurare sunt, de multe ori, părtaşi la comiterea faptelor. “Societăţile de asigurări se confruntă în ultima perioadă cu o înrăutăţire a ratei daunelor, mai ales în sectorul auto, şi cu o escaladare a fenomenului de fraudare de către clienţi”, spune preşedintele companiei Asirom VIG, Mariana Diaconescu.

Uite tara lui Satan, in care Becali si foarte multi altii ca el au furca in mana si coarne in in frunte. Astia sunt "desteptii" Romaniei! Care, fraudand, asigurarea in acest caz, te fura de fapt pe tine om cinstit. Asta daca mai exista asa ceva pe malul Dambovitei. Cretinul se fura de fapt si pe sine, pentru ca trebuie sa aiba o asigurare pentru ca sa poata frauda. Una pe care o va plati si el tot mai scump.

Curva de asigurator care ridica pretul! Poate? Dar nu este mai putin curva nici hotul care contribuie la acest fenomen. Pentru ca daca ne apucam toti de furat si fraudat asigurari, singura modalitate de-a mai avea o companie cu acest serviciu, care va putea ramane in viata, este ridicarea preturilor in cer. Pentru ca asigurarea este un serviciu care nu produce nimic. Si care nu poate crea plusvaloare decat printr-un singur fel. Ia de la unii si da la altii. Plecand de la premiza ca ceea ce da trebuie sa fie mai putin decat ceea ce primeste.

Exista vreo deosebire intre fraudarea asigurarilor si alte fraude? De exemplu fraudarea statului? Nici una! Peste tot esti furat la fel de bine de excroci. Chiar si la fraudarea statului excrocul isi da cu stangul in dreptul la un momemnt dat, pentru ca sac fara fund nu exista nicaieri. Desteptul din Romania nu se gandeste insa la nimic altceva decat la burta lui. El devastateaza tot ce poate acum, ca sa-si umple cat mai repede gusa nesatula. Negandindu-se ca Gogu la nepoti, si la faptul ca intr-o buna a zi ar putea plesni ca un balon umflat la exagerare. 

Intrebare! Romanul descurcaret, smecher si hot, a fost creat oare de Ponta, de Antonescu, de Basescu? Sau, mai degraba, cei din urma au fost creati de catre roamani? Se va schimba oare societatea in care traim in cazul in care i-am demite si i-am inchide maine pe cei mentionati? Nici un milimetru! Atata timp cat romanul va continua sa se comporte asa cum se comporta astazi. Votand ca o consecinta oameni precum cei trei mari "disparuti". Din ce alege avem, dupa cate poate vedea oricine. Mai e nevoie atunci de FBI, de CIA, etc. care sa vina sa ne sape? Eu cred ca ne ajunge felul in care stim sa ne sapam noi insine. Ca niste maistrii necontestati ai groparitului.

19 comentarii:

Anonim spunea...

GeorgeS. :

E ca la popa :) , trebuie sa constientizezi ca "pacatuiesti", sa doresti (aici e marea buba) sa te schimbi si sa te chinui sa respecti ca iti zice nenea acela. Poate..poate..Dar un om "primitiv si cretin profund" (vorba Dnului. Djuvara despre becali) isi "umple gusa", lui si urmasilor urmasilor lui si gata. Improasca cu insulte si noroi pe oricine, pentru a fi pe placul maselor primitive si care se regasesc "profund" in asemenea personaje care reprezinta, din pacate, 7 din 10 romani. Intr-o tara normala, nu a lui Satan, acest tip de oameni, daca ajung sa aiba un "butic" la coltul mahalalei. Cu riscul de a parea un socialist, toate afacerile "mari" , care au dus la saracirea populatiei (ca popor nu suntem) reprezinta "subminarea economiei nationale". Foarte dureros pentru mine este ca 7 din 19 oameni ar fi facut exact acelaeasi fraude. Cele doua generatii crescute si educate in national-comunism, isi pun amprenta din plin asupra tarii. Si ce este si mai dureros : nu mai se poate schimba nimic. Solutiile sunt doar individuale, iar cea mai la indemana este eterna "migrare".

Horea spunea...

Si mai mare pacat este ca au fost la fel si inaintea comunismului. Vezi ce spune Eminescu, Blaga si altii.Nu-si indemna si Tutea poporul sa nu voteze hoti? Dar un hot isi voteaza proria imagine, exact asa cum spui. Hotia si smecheria par a fi in sangele romanului din toate timpurile, asa daco-drac cum este.

Anonim spunea...

horea , unul din motive e lipsa de educatie la personaje gen gigi alt motiv e jigodismul genetic , pentru ca nu pot vorbi in cazul penalului a nastase de lipsa de educatie ...
sorinel

Anonim spunea...

GeorgeS :
Exact Horia, la Eminescu, Blaga, de ce nu ...Caragiale, m-am gandit si eu cand am scris mai devreme.
Iar ca hotia si smecheria sunt in sange ...istoria iti da dreptate...daca nu o interpretezi dupa manualele national-comuniste sau patriotarde gen "Dacia literara", respectiv urmasii sau colaboratorii ei. Dar poate au mintit tocmai cu scopul de a mai crea ceva, de a-i mai trezi cumva, chiar si prin lozinci si istorii false.
Spuneam ca istoria iti da dreptate : pai nu se spune ca dacii treceau Dunarea inghetata sa jefuiasca asezarile romane din Moesia ? Asta e act de vitejie nationala sau primitivism, lene (mai bine furi decat sa produci) si hotie ?!
decebal dupa ce a fost infrant de Tetiul iulianus si a facut pace, aceptand sa fie vasal, prin urmare (conform cutumelor romane) primind sprijin material si logistic (oameni-ingineri si meseriasi, bani , unelte si materiale ) pentru a-si dezvolta tara si totodata sa se constituie intr-un tampon pentru Imperiu, ce a facut ? Si-a recladit cetatile si s-a reinarmat pentru a ataca Imperiul. Si atunci, ca orice tradator a luat-o peste bot ! De ce a facut pace si a promis ? De ce nu a murit atunci daca era mare patriot ? Cum au facut galii, iberii, lusitanii, britanii ( o parte doar) ?!
Sunt roman, dar dupa cum am scris, e bine sa iti recunosti pacate si slabiciunile... e prima treapta catre schimbare.
Cu stima, o zi buna !
PS. Cine a mai facut sarbatoare nationala (23 august) dintr-un act de tradare ? De ce te-ai aliat initial cu nemtii daca credeai altfel ? Si sarbii si grecii si francezi au avut rezistente. Noi, crezand ca inving si ne va fi bine, ne-am aliat, apoi am schimbat tabara cu cea a invingatorilor . Ce caracter arata ?! Retoric intreband :)

Horea spunea...

George, cu asemenea greutati istorice pe umar, este greu sa te astepti ceva de la un popor care a intrat din tradare in tradare.

Un lucru care vezi bine continua si azi, pe plan local, national. Si observa! Nimeni nu-i suparat. Nici macar cel tradat. Pentru ca, tradator fiind si el, isi astepata doar randul, momentul prielnic ca sa i-o traga inapoi celuilalt.

Prin rotatie, si aplaudat de populatie. Care fiind in majoritatea ei asa cum este, nu simte nci un fel de deranj. Nici in urma hotiei, nici in urma tradarilor.

Anonim spunea...

horea, daca mai sperai ca bursa o sa "aterizeze in nas" ... o sa te dezamagesc cu o stire "la cald"
"Bernanke Signals Fed to Maintain Stimulus Efforts"
se pare ca mai avem de asteptat ...
acelasi sorinel

Anonim spunea...

@georges
ai gandit mult pana ai vorbit?
ai citit istorie in viata ta?
ai memorie selectiva cumva?
hai las-o jos ca macane!
istoria de cine e scrisa, minte luminata? aud? de invingatori cumva?
Troia cum a fost atacata? pentru ce? rapirea Elenei? poate in filme! banii, inteligenta ta, banii, aurul!
pretexte se pot gasi oricand!
spune-mi pe cine n-au atacat romanii dintre vecinii lor; pe parti(persi), germani, evrei,celti (gali), cartaginezi,etc., pe toti i-au atacat.
spune-mi, tu crezi tot ce citesti in presa sau auzi la TV? hmm, se pare ca da!
tu crezi ca americanii s-au dus in Libia, Irak pentru a aduce democratia acolo? Sau au avut alte interese mai lumesti? Iti aduci aminte de pretextele folosite de ei? Asa si romanii, asa faceau si ei. Dar no, unii sunt mai creduli!
de ce s-a aliat Ro cu nemtii? aud? Basarabia iti spune ceva?
de ce cacatul Mihai a tradat tara pe 23Aug? aud? ca sa-i fie lui bine cumva?
cine a vandut Ro? aud? Ialta iti spune ceva? Ce impact a avut asta asupra Ro? A stiut cineva in Ro de Ialta atunci?
istetime intruchipata, ce sens avea ca Ro sa aiba rezistenta in r.2m. daca toata tara dorea sa-si recapete teritoriile? de ce dupa razboi, cand nu se stia de Ialta, multa vreme oamenii au asteptat americanii? atunci nu a fost rezistenta? dar ce sansa avea aceasta rezistenta impotriva protejatilor comunistilor, cand chiar democratica lume vestica a vandut Ro?

daca ti-e scarba de tara ta, mergi si scuipa-ti parintii si bunicii in fata daca mai traiesc, sau, daca au murit, scuipa pe mormintele lor, deoarece banuiesc ca au fost romani, deci sunt vinovati, nu europeni ca tine.

neagu
sictir!

Cristi Sparlu spunea...

Drept să vă spun m-am săturat și eu de lepădături care pe internet se dau mari viteji, de asemenea sunt rușinați că sunt români, iar restul națiunilor sunt mai bune, mai dibace, mai civilizate, mai mai decât noi. La toată treaba aceasta eu le recomand să plece din această țară și să-și schimbe numele și să nu mai vorbească românește vreodată. Adică să nu-și mai răcească gura de pomană cum s-ar spune. M-aș bucura să-i văd plecați între civilizații de afară să ne lase pe noi țăranii aici, ne descurcăm fără ei de câteva milenii, ne vom descurca fără ei și în următoarea sută de ani.

Horea spunea...

Sorinel, cum iti explici plonjonul de azi dupa "stirea la cald"?

Cristi si neagu, avem un punct comun! Pentru ca si eu m-am saturat de hoti de marlanie si de mincinosi. Diferenta dintre noi este ca eu nu-i trimit pe cei mentionati peste hotare, din moment ce tara asta este si a lor, dar si a mea.

Si lepadaturile sunt pana si in Romania cei ce fura si mintesc, din moment ce ei ajung dupa gratii si nu cei care "se dau grande pe internet". Legea este destul de clara peste tot, numai ca aici o respecta cine vrea. Eu prin faptul ca spun lucrurilor pe nume nu am lezat pe nimeni, desi voi pareti a fi lezati.

As vrea sa vad totusi cum ati reactiona, daca intr-o buna zi ati ramnane devastati de adevartele lepadaturi. Poate atunci si doar atunci i-ati prefera pe cei ce se dau grande pe internet. Sau, poate nici atunci.

Cristi Sparlu spunea...

Salve Horea,
Una este să spui lucrurilor pe nume și să arăți care sunt lepădăturile fără frică sau interes personal, alta este ca toată ziua să te miorlăi pe la colțurile internetului sub diverse pseudonime că țara merge prost și hoții ne fură, iar în vest câinii merg cu colaci în coadă. Acelea sunt lepădăturile de care mi-ar face plăcere să scăpăm, iar dacă împreună cu ei ar pleca și luminații nostri conducători de astăzi nu mi-ar părea rău.
Asta vroiam să spun.

Horea spunea...

Salut Cristi, cu aceasta afirmitatie sunt absolut de acord. O societate perfecta nu exista nicaieri, si oricine poate vedea degradarea care a lovit in ultimul timp si tarile care au functionat bine pana acum.

Dar de aici pana la decadenta romaneasca este un pas mare. Pe mine acest lucru ma intristeaza. Pentru ca avem o tara minunata populata de foarte multi excroci.

Vali spunea...

Buna Horea!
Crezi ca ai putea sa faci un comentariu asupra graficului bondurilor pe 10 ani?! As fi tare curios cum se vede de la tine evolutia pe termen mediu si lung. Asta daca nu il ai inclus in analizele platite desigur....

Anonim spunea...

horea , fara suparare dar se pare ca asa cum am mai spus bernake nu trebuie subestimat ! cu doar 2 vorbe si o basina a "reusit" sa tulbure apele in toate bursele lumii ... dar daca ar fi tras cateva basini ... ce s-ar fi intamplat ? FED-ul e din ce in ce mai puternic restul joaca dupa cum le canta ..

Horea spunea...

O sa fac Vali nu este in oferta abonatilor, deocamdata. Voi face asta in zilelel urmatoare cu un grafic.

Horea spunea...

Anonim, tot fara suparare. Imi spui si mie cele doua vorbe rostite de Bernanke, care mie mi-au scapat, probabil.

Anonim spunea...

GeorgeS:
Scuze Horea, nu vreau sa fiu un troll sau sa iti "murdaresc" blog-ul, dar doresc sa fac anumite clarificari. Cei care au "sarit in sus" la o prezentare a istoriei din alte unghiuri (totul e relativ, depinde de punctul de referinta ales - nota : manualul de clasa a 12, cap. Fizica relativista) arata exact cum sunt marea majoritate a romanilor. Orice injurie (din punctul lor de vedere) este tratata primitiv, agresiv, cu argumente "subtiri" intelectual si , nu in ultimul rand, istoric. Exact ce spuneam de cele doua generatii, nascute, educate in national-comunism. Unul din bunici, profesor de matematica, a murit la Cotul Donului, celalat la Pitesti (camasa verde). Bunicile invatatoare amandoua.
O alta intrebare pentru cunoascarorii istoriei si marii patrioti de cafenea : de ce in 1877 ne-am aliat cu rusii ? Stiti ca Marile Puteri de atunci nu au dorit sa ne recunoasca independenta ? Stiti care au fost conditiile recunosaterii ? Ceea ce turcii nu ne-au cerut niciodata !
Din pacate traim intre acesti national-comunisti, cu educatie de suprafata (poti sa fii analfabet si cu 3 doctorate, vezi Ponta si altii ca el) care se cred miezul din dodoasca !
Inca o data iertare, astea sunt parerile mele, nu va convin..asta e. De aceea exista dialogul si institutia mediatorului ! :)
O zi buna tuturor !
Cu stima Horia !

Anonim spunea...

GeorgeS :

Si chiar pot sa stea linistiti masteranzii si doctoranzii romani....in afara de mine (si mama pentru DOAR inca trei luni) care, ca si Horia stau in Tara cteva luni pe an si nu "va" mai platesc niciun EUR taxe si impozite, lucru care se va verifica prin IP in viitor, daca se doreste, nu mai am pe nimeni prin Tara (rude de gradul intai). Nu vreau ca urmasii vostrii sa se apuce sa ma bage la inchisoare ca sunt chiabur, sau sa ii confiste apartamentul din Militari :) al lui fiu-meu si sa il excluda din scoala (cum a patit mama). Va pup :)

Horea spunea...

Vali pana vine graficul comentariul meu este acelasi pe care l-am mai avut. La un moment dat dobanda va salta. Nu din cauza unei reveniri economice ci din aceleasi cauze pe care le-am vazut in Grecia. Normal in deflatie bondurile se apreciaza cu sau fara FED. Pana la urma ele se vor deprecia, tot cu sau fara FED. Cu dobanda in crestere, ca o consecinta, Dupa scaderea de aproape 30 de ani pe care au avut-o.

Anonim spunea...

@georgeS
iti spun un lucru: bunicilor tai (barbati) le-ar fi rusine cu un asemenea nepot care arunca cu gunoi in propria tara si poporul lui.
Stii tu cum erau educati ei? Deschide ochii, citeste carti din perioada respectiva, vei avea surprize dragul meu.
Tu nu esti demn de bunicii tai; te lauzi cu ei dar nu ai invatat nimic din faptele lor; au fost patrioti, tu...
Inca o chestie care ar trebui sa te doara: esti AGRAMAT, desi ai avut 2 bunici invatatoare, un bunic profesor, se pare ca limba romana nu te-a invatat inca nimeni sa o scrii. De ce?
"urmasii vostrii" nu se scrie asa ci "urmasii vostri", asta nu are legatura cu celelalte greseli de scriere pe care le-ai facut, pe care le-am pus pe seama vitezei, ar fi o coincidenta prea mare sa pui inca un "i" unde nu trebuia, adica dupa "vostri".
cum iti spuneam, las-o jos ca macane cu gradul de cultura.
Faptul ca sunt patriot nu ma face sa fiu national-comunist, daca tu vezi identitate, inseamna ca vezi cam stramt lucrurile. Bunicul tau legionar a fost national comunist? Prostii!
Mi-e scarba de cei care numai arunca cu piatra in propria tara si propriul popor, numai se plang, atat pot ei. De aia am reactionat asa, poate brutal, se pare ca esti mai sensibil din fire. Nu-i bai, ca doar afara vei fi tratat mai bine, daca asta e alegerea ta.
Eu cred in meritocratie, atat. Nu e cazul tau, stai linistit, nu te califici pentru asa ceva.
Doctorat, masterat, astea au ajuns acum atat de comune incat nu au nici o semnificatie, decat pentru cei care se ascund dupa titluri. Nu e cazul meu.
In rest, cand arunci cu piatra, trebuie sa te astepti, conform unei legii a fizicii :D (actiune-reactiune, sper ca intelegi), si la un raspuns.
Ai primit ce ai semanat.
Iti repet la sfarsit: de la bunicii tai n-ai mostenit decat genele, ceea ce-i destul de putin, ca valorile pentru care au murit si suferit nu s-au lipit de tine. Te lauzi cu ei dar tu…
Un epigon, dom`le, atat!

neagu