Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 7 mai 2013

De la A la be spre Ro

(Reuters) - Shinzo Abe makes no secret of wanting to revise Japan's constitution, which was drafted by the United States after World War Two, to formalize the country's right to have a military - but critics say his plans go deeper and could return Japan to its socially conservative, authoritarian past.

ABCDEFG face, sau vrea sa faca, exact ceea ce preziceam eu ca va veni calare pe spinarea acestei renasteri economice plina de muguri si flori. Asteapta-te la extinderea acestor tendinte, si la adancirea lor, mai ales dupa ce bursele vor incepe sa cada. Si la cosmaruri ingrozitoare, traite de cei pe care politicienii si bancile centrale i-au lasat adormiti in "normal". 

Clarkson, despre România: Este o ţară frumoasă, dar găseşti localităţi pe care şi Iisus le-ar găsi uşor înapoiate. 

Nooooooooo! Ce ba? Dute acasa la tine! La englezii tai beti. Nu vezi ce urati sunteti? Aspectul conteaza mult la roman. Cum spunea si Ciuvica, vesnicul invitat la antena 3, intr-o emisiune. Unde altundeva? Dupa ce a aflat despre un film facut de nemti, in care se arata ca romanii mai cred si azi in strigoi. Mugur cel cult ne-a explicat imediat cine sunt nemtii. Oameni care beau de vineri pana duminica si fac pipi pei ei. Pentru ca luni sa se apuce din nou de lucru. Asta sunt nemtii! Intregul lor popor. Securistul Rosca Stanescu a venit si el imediat cu un tertz in falset. Traditie toarasi! Una de care putem fi mandri. Mai ales atunci cand ea poate ajuta pe orice ciuruc sa intre in parlament. Numai un om scufundat in astfel de traditii poate vota penali si securisti.

Sa fie clar! Numai romanii au dreptul sa aiba pareri despre altii. Nimeni nu are dreptul sa aiba o parere despre romani. Mai ales nu una negativa. Daca observau si Clarkson si nemtii ca antena lui Ciuvica este una dintre cele mai bune telviziuini din lume mai mergea. Dar cum isi permit ei sa vorbeasca despre primitivismul acestui popor nobil? Care a avut o presatie pe care nu a reusit-o nimeni pana acum: votarea penalilor in parlament. Asta pentru ca FSN lucreaza intr-una pentru popor, avand de grija ca el sa ramana cat mai "traditional" posibil. Eu as mai adauga inca ceva la ceea ce a spus Clarkson in legatura cu Isus. Si anume ca, Hristos s-ar fi crucit vazand atatia hoti "piosi" lipsiti de caracter. 

With UKIP averaging 26% of the vote in county council polls, leader Nigel Farage said he was "astonished" by the party's breakthrough, and put it down to what he described as the "total disconnect" between the "career politics" of Westminster and ordinary people on the streets. 

Englezii beti au descoperit o alternativa la minciuna. Romanii treji, care nu fac pipi, pentru ca nu beau de vineri pana duminica, il cresc pe Basescu din nou in sondaje. Si fac ce vezi in poza expusa, facuta de mine la faimosul complex weekend din Tg-Mures. 

Daca tot votam cacati, de ce nu am avea unul si in vestiar? Pus acolo de un roman cu traditii. L-as intreba pe Ciuvica ce parere are, numai ca pe mine nu ma invinta nimeni la A3, de fapt la nici un post TV. Pentru ca eu nu sunt un roman traditional.

Un sondaj recent arata ca 60% dintre respondenti s-au declarat multumiti de activitatea prim-ministrului Victor Ponta, in timp ce 37 la suta au afirmat contrariul.  Probabil cele mai evidente realizari al Guvernului USL sunt tocmai cele recunoscute de reprezentantii Opozitiei. Comunicarea mult mai buna decat a guvernelor precedente, respectarea acordului cu FMI, clasa pregatitoare la scoala, precum si reintregirea salariilor si indexarea pensiilor sunt cateva dintre lucrurile pozitive pe care reprezentantii PDL sau UDMR le vad la Guvernul Ponta. Totodata, plata TVA la incasarea facturii sau cresterea indemnizatiilor pentru mame, precum si cresterea salariului minim, la 800 de lei, sunt alte realizari notabile cu care Guvernul Ponta se poate lauda. In plus, euro a atins vineri nivelul minim din ultimele 16 luni, Banca Nationala a Romaniei anuntand un curs de referinta de 4,3072 lei/unitate. Nu in ultimul rand, ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, a anuntat la sfarsitul lunii ianuarie ca Guvernul a rezolvat problema citostaticelor.

Cu litere groase am evidentiat pretentiile a 60% dintre romani. Sa analizam realizarile.

Comunicarea: Mult mai buna decat a guvernelor anterioare, corect. Numai ca, cel mai important este ce comunici. Respecatrea acordului cu FMI: Aici iese in evidenta afinitatea romanului pentru economie, alte comentarii nu am. Clasa pregatitoare: OK. Plata TVA la incasarea facturii: foarte OK, Romania era probabil singura tara de pe pamant care lua TVA din bani neincasati. Cresterea indemnizatiilor pentru mame: Minunat! Atata timp cat mamele nu calculeaza taxele care inghit indemnizatia. Dar pentru asta iti mai trebuie si putina minte. Cresterea salariului minim la 800 de lei: Aceiasi poveste. Euro a atins un nivel minim vineri: Asta da! Guvernul l-a dus acolo. Vezi ce isi doreste romanul ca sa te iubeasca si ca sa te voteze? Are pretentii serioase aceasta populatie. Nu ca neamtul care se pisa pe el de vineri pana duminica, dupa ce a baut bere. Daca ii comunici romanului ca ii dai 100 de lei, dar nu ii mai comunici ca ii iei 120, el e multumit. O cocluzie pozitiva as trage si eu privind noul guvern. El nu a mai incercat sa-i convinga pe oameni ca zapada este neagra. Asa cum au facut guvernele de pana acum.

Referitor la finantarea cercetarii romanesti, academicianul L.M. Popescu apreciaza ca problema nu este suma in sine, ci procentul foarte mic din PIB alocat acestui domeniu, un procent care nu stimuleaza creativitatea. In ceea ce priveste studiul telocitelor, "as fi multumit sa nu mi se puna bete in roate, dintre cele mai murdare", afirma academicianul Laurentiu M. Popescu. 

La chestii de astea marunte nu se gandesc nici mamele, nici pensionarii, votacii de fapt, nici FMI. Asta pentru ca nu au nici o importanta. Telocitele lui Popescu nu sunt sunt bune de mancat. Si, betele in roate, tin de fapt si ele de societatea multilateral dezvoltata. Al carei primitivism l-ar crucii pana si pe Isus.

Bitcoin: As The FT reports, CFTC's Bart Chilton notes "it's not monopoly money - real people have real risk in these instruments," and  that regulating the controversial cyber-currency "is sure something [CFTC] needs to explore.

Regulating tradus in valaha: a regula, a i-o trage in limba populara. In rest totul este in ordine. Bursele urca. Si noi cu ele.  

12 comentarii:

AristotelCostel spunea...

In v'eaţă e pe bază de comparaţii. Guvernele precedente le-au comunicat român'lor că nu li se mai iau 100 de lei, ci 120, şi nu li se mai dau 100 de lei, ci 75. Poate de aici apare şi senzaţia de mai bine. :)

Baza electoratului "de dreapta" crede concomitent în moroi şi în... băsescu. Datorită acestui grad de cultură parafină, România evoluează în paşi foarte mici şi extrem de rari. Nu putem să ne debarasăm de balast decât foarte greu şi cu sacrificii enorme... până se prinde şi ultimu'... ardelean. :)

Anonim spunea...

@costel,
"Partidul, adrian , Romania !"
@horea,
cred ca ar trebui sa revizuiesti sursele pentru citate ... de ex.:
"World shares near five-year high on growth optimism" ... any comments ?

Horea spunea...

Corect, aproape! Guvernele precedente comunicau ca iau, incercand sa dea impresia ca dau, prin intermediul explicatiilor: zapada este nragra.

Si de faptul ca ne debarasam cu pasi chiar marunti, de abia vizibili, de balast isi da seama atat ultimu ardelean cat si toti cei care au ochi sa vada.

Horea spunea...

"World shares near five-year high on growth optimism" ... any comments?

Afitmatia este foarte corecta. Ce as putea comenta?

In afara faptului ca imi aduci aminte de vremurile in care gogu punea citate asemanatoare referitoare la argint, sorinel, daca nu ma insel?

Anonim spunea...

da, sorinel , dar sunt confuz ... daca in privinta lingaului costel m-am lamurit in privinta evolutiei economice ulterioare si prezent a "exploziei" bursiere actuale ( considerata in mijlocul unei crize majore ) sunt complet depasit ... mai ales atunci cand gurii economici gen buffet indica o crestere pe actiunile americane !

Horea spunea...

Sorinel, si eu sunt confuz. In teritorii necunoscute nu poti fi altfel. Asta neinsemnand ca tratarea alcoolistului cu alcool va putea da vreodata rezultate bune.

Oamenii sunt convinsi de faptul ca FED le-a creat un rai vesnic, ma refer la cei care cumpara actiuni. Buffet are si el o parere, care ar putea fi corecta sau eronata.

Pentru ca teritoriile in care ne invartim sunt la fel necunoscute pentru el ca si pentru oricine.

AristotelCostel spunea...

@sorinel silvăr-lingi

Critica se deosebeşte de linguşeală aşa cum şutul în gură se deosebeşte de limba-n cur.

Creşterea TVA-ului de la 19 la 24% şi tăierea salariilor cu 25%, măsuri aplicate după anul de party cu oi pe dealuri pentru reîntronarea cretinului statului, reprezintă argumentele afirmaţiei mele.

Mă tem că nu văd legătura cu adi ceea ce mă duce la concluzia că eşti prost.

Altceva mai lingi în afară de curul lui băsescu?

Anonim spunea...

daca masurile nu erau corecte[se prea poate] de ce actuali cei mai drepti si mai iubiti dintre romani nu le au abandonat draga costel. cu stima sorinelp

ThinkAGAINRO spunea...

Îmi pare rău distinse Domn Doctor dar mai rău și mai criminal decât regimul lui Băsescu nici bolșevicii de după 1947 nu au fost!
reducerea veniturilor nete ale bugetarilor cu 40% (nu cu 25% aia a fost o mangleală) concomitent cu concedierea PSDiștilor și a PNLiștilor și angajarea PDLimbiștilor și suprapusă cu creșterea TVA cu 5% a distrus complet orice șansă de redresare a românilor!
NU va face PONTA nimic dar prin faptul că nu va face nimic va fi mult mai bine decât genocidul pe care l-a executat BĂSESCU BOC împotriva românilor!
Subscriu la ce spune distinsul Aristotel Costel cine crede că noi cei care-l urâm pe Băsescu suntem USLiști E FOARTE PROST!

Anonim spunea...

se vede ca "distinsul" tov. ThinkagainRo face parte din aceeasi tagma ca si tov. costel a bugetarilor loviti puternic de taierile salariale ale lui basescu ... nenorocitul se bucura acum ca pupincuristul de costel de "revenirea la normalitate" dar uita zic eu ca romania nu e usa asa cum leul nu e usd !!!
cu stima sorinel

Anonim spunea...

intre-timp presa internationala bubuie de stiri pozitive :
"Banks (Finally) Ready to Start Lending Again"
"Dow ends above 15,000 for first time, S&P closes at record"
no comment ...
cu stima acelasi sorinel

Horea spunea...

Sorinel, sa ne bucuram cu totii de stirile bune, dar mai ales de faptul ca exista un Bernanke.

Omul care a gasit reteta cresterii economice vesnice. A rezolvat criza creditelor, prin a mai adauga la ele alte credite.

Fantastic! A desfintat si ciclurile economice. Si, de acum incolo ne vom scalda numai in miere. Huraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!