Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 17 mai 2013

Diferenta dintre democratie si demorocratie.

David Cameron faces EU cabinet crisis as ministers break ranks. Dupa ce ai citit articolul puneti o intrebare, daca tot ai fost declarat revolutionar dupa o lovitura de stat. Ce fel de criza ar fi iscat in Romania o pozitie similara a oricarui ministru membru de clan? In nici un caz nu una de cabinet. Ci una in cabinet, in cabinetul ministerial, de unde demnitarul ar fi fost zburat cu viteza sunetului. Ar fi fost exclus si din clan, cu siguranta, din moment ce se opune politicii de prtid si de stat.

La englezii si germanii care se pisa pe ei, o asemenea politica a linsului in cur nu exista, democratia permitand fiecaruia sa-si exprime opiniile pe care le are. Liber si fara ura. Pentru ca sunt convins ca ministrul in cauza nu va incerca sa-i faca pe votanti sa-l urasca pe David Cameron, precum nici cel din urma nu va incerca sa arunce cu ura in nimeni. Din moment ce demnitarul a exprimat o ideie pe care o vede benefica si in interesul tarii sale de bastina.

In cazul in care ideea va intrunii o majoritate ea va fi cu siguranta aplicata, pentru ca asa spun regulile democratice. Fara ura, fara glumite romanesti si fara bascalie. In politica ura poate avea doar un singur rezultat: Un glont in ceafa democratiei. Pe asta a mizat si Hitler cand si-a atatat poporul impotriva evreilor, din moment ce ura trebuie sa aiba intotdeauna o tinta exacta. Si, ea prinde cu atata mai bine, cu cat poporul o duce mai rau. Pentru ca, sa nu-mi spune cineva ca nemtii nu aveau habar de ceea ce se intampla in Germania nazista. Pe Hitler nu l-am votata eu!

Prin faptele sale Fuhrerul a dovedit totusi ca iubea Germania. Fiind decis s-o ridice la cele mai inalte culmi. Printr-un plan megaloman si psihopatic, adevarat, unul care s-a potrivit totusi foarte bine cu era respectiva. Hitler a cosntruit pe rupte infrastructura si industrie, nefacand niciodata din hotie sport national. Daca te uiti bine si daca esti in stare sa neglijezi teoriile conspirationiste, vei observa ca un dicator fascist a facut mult mai mult pentru tara sa decat au facut toti mafiotii demnitari pentru un trotuar din Romania. Fapt pentru care a avut si sprijinul unei majoritati din populatie.

Romanul hot isi sprijina in schimb semenii. Pe cei care sunt capabili sa devasteze orice, o tara intrega, la nevoie, atata timp cat ei pot prospera. Ca o  consecinta manipularea prin ura nu a fost inventata ieri. Dar in stil romanesc nu cred ca a mai fost aplicata nicaieri. Pentru ca numai aici ii poti manipula pe oamenii primitivi cu atata usurinta spre pierzanie. Uite pe cine a pus votacul roman ministru! Un om care se va declara in curand persecutat politic si bolnav cardiac, dupa ce a reusit sa ajunga in scaunul de demnitar cu doasare penale.

Niculae Macovei, sef de atelier de reparatii in cadrul Sucursalei de Intretinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova, a sustinut ca, in perioada 2002 - 2005, au fost cumparate doar transformatoare vechi, iesite din uz si care nu mai erau functionale de la firmele controlate de Relu Fenechiu. Pe acest om l-a pus votacul sa lucreze pentru binele tarii. Care a demonstrat deja pentru binele cui lucreaza din postura de prorietar de firma. Erau transformatoare din anul 1970 - 1980, sau poate putin mai noi. Aceste transformatoare, achizitionate de la grupul de firme Fene, nu veneau cu documente care sa ateste calitatea si functionalitatea lor. Era clar ca nu erau in stare de functionare. Nu aveau nici macar ulei de transformator in ele si nu erau bune", a declarat Macovei.  Am descoperit nereguli mari in gestiune. Era o diferenta foarte mare de preturi intre produsele care se aflau in depozite si cele care erau in magazine. Spre exemplu, am gasit in contabilitate produse noi achizitionate de la Siemens, inregistrate cu valoarea de 47 de miliarde de lei vechi. A venit la Bacau un reprezentant al Siemens, cu catalog si preturi, iar pretul real al acestor produse era de doar 17 miliarde de lei vechi. Practic, era o diferenta de 30 de miliarde de lei vechi, nejustificata in contabilitate. 

Ce calitate a putut gasi oare romanasul la acest hot, si la altii ca el bagati in parlament? Orbit de antenele manipulatoare. La "smanglitorul" care ar putea fi declarat nevinovat ca de obicei din "lipsa de probe". Una neimpartasita de aproape nici un politician: jos Basescu. Care a insemnat de fapt sus Basescu si sus Fenchiu. La ce te poti astepta sa faca pentru tine un asemenea individ din postura de ministru? Exact ceea ce a facut din postura de prorietar de firma. Frauda si furt. Numai ca, din post de ministru posibilitatile devin mult mai vaste. La nevoie uite ca stiu sa ma fac si ceausist. Mai ales atunci cand consider ca pantofarul spunea adevarul. In timpul executarii sale miselesti de catre tradatori, pentru ca numai proces nu putem numi acea farsa, geniul Carpatilor a exclamat: Frontul salvarii nationale? Asta-i Frontul tradarii nationale! Si sa nu-mi spuna cineva ca nu stia despre ce vorbea. Iata asadar rezultatul urii injecate populatiei de catre profitorii din Romania! Indivizi dintre cei mai dubiosi in posturi de ministru. Care prin manipularea la care au recurs, si-au manifestat de fapt tocmai dispretul si batjocura fata de toti cei care s-au dus sa-i voteze.

Autorităţile estimează pentru acest an o creştere a PIB de 1,6%, uşor peste nivelul anticipat de Fondul Monetar Internaţional de 1,5%. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a declarat recent că BNR nu şi-a modificat prognoza de creştere economică, dar că personal crede că dacă va fi un an agricol bun, PIB-ul va urca cu mai mult de 1,6%. Asemenea stiri citeste probabil Sorinel si foarte multi altii. Daca le dai crezare nu este de mirare ca poti gandi pozitiv. In urechile mele relatarile de acest gen suna a propaganda ieftina, fapt pentru care nu imi voi baza niciodata viata si felul in care actionez pe ele.

8 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Cand adopti pozitia asta apropiata de stratul de ozon sa nu uiti ca de-al de "jos Basescu!" nu s-au dus sa vada ce mai face... PDL. Tu, insa, da.

"Jos Basescu" e un alt fel de a spune MUIE SECURITATE!

Pastreaza securistul in varf, numeste "lovitura de stat" referendumul prin care a fost demis cretinul statului, si apoi minuneaza-te pe teme de tip Gandul... Fenechiu, Voiculescu, etc.
Cu siguranta lipsa ta de partizanat politic e pur declarativa, interesul fata de securistii cretinopati "de dreapta"... Stoica, Ionut Popescu, Voinescu, Neamtu, Macovei... fiind pasiune pura pentru valuoare si... adevar.

Din moment ce Fenechiu a numit-o la cfr calatori pe securista lui basescu, Alxandra Gatej, ce rost are sa te mai minunezi de sistem?

Problema e ca pe tine nu te intereseaza sistemul, ci Fenechiu si Voiculescu... pentru ca asa zice "la gandul".

P.S. Daca maine Mihaela Popa se fute cu Basescu, eu tot consider ca am facut bine ca l-am futut pe Baconschi.

Horea spunea...

Costel, sistemul este facut de catre oameni, el nu apare din neant. Exact de catre oamenii despre care vorbesti. Deocamdata, ceea ce spuneam eu din Norvegia, devine realitate.

Una nevazuta atunci de catre foarte multi. Pentru ca au fost afundati in ura. Daca ai lua o gura de aer si te-ai gandi la tot ce ai citit pe aceasta pagina ti-a da seama ca ceea ce afirmi nu este adevarat.

M-am dus sa vad ce face PDL nu din simpatie, ci pentru ca ma duc sa vad ce face fiecare clan implicat in viata mea din Romania. Este adevarat ca am sperat in reforme si in aparitia unor oameni noi, la varf, acum nu mai sper la nimic.

Eu de gastigat nu am o iota de la niciunul dintre ei, pentru ca nu sunt implicat politic. Daca ma interesa un clan sau altul puteam fi in parlament de mult. Stii bine ca as fi avut banii necesari cumpararii unui loc, pentru ca despre asta este vorba.

Daca vrei sa schimbi sistemul securist nu-l vei putea schimba argumentand cu mine. Si de fapt nici nu ai dece, pentru ca si eu as dori sa-l schimb. Din pacate nu am probabil nici macar influenta pe care o ai tu, din moment ce nu am lucrat nicodata in Romania.

Mihai spunea...

Cand aud oameni ca AristotelCostel imi dau seama ca nu mai are nici o sansa tara asta...

Iar tu Horia nu inteleg ce vrei sa-i demonstrezi atata timp cat o tine una sus si buna jos basescu? El arunca nada si nu stiu de ce te vezi nevoit sa-i raspunzi incercand sa-l faci sa inteleaga ceva, sa accepte ca nu e detinatorul adevarului si intelepciunii supreme.

Parca vezi Antena3 prin el... Ura exacerbata si agresivitate...

Sa ne spuna Costel 3 lucuri bune si 3 rele pe care le-a facut USL intr-un an de zile.

Anonim spunea...

@horea,
S&P 1,667.47 , who would have belived ?
@AC, esti un cacat care miroase urat de tot ...

Anonim spunea...


o mica reflexie a conspiratiei planetare..caci banul e seful tuturor si a corupt tot. si cine controleaza banul?

http://trenduri.blogspot.ro/2013/05/conspiratia-semintelor.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+TrenduriEconomice+(Trenduri+economice)

Dorel de la tzara

Anonim spunea...

http://ro.stiri.yahoo.com/mii-soiuri-culturi-tradi%C8%9Bionale-ar-putea-disp%C4%83rea-100605457.html

tot Dorel tzaranul

Horea spunea...

Dorel, eu nu vad conspiratia nici aici. Vad insa niste birocrati care pur si simplu numai stiu ce sa faca pentru salariile imense pe care le primesc. Si sa nu uitam ca bitcratul este bugetar, adica producator de nimic, mai nou producator de pagube si de legi facute cu curul.

Horea spunea...

Pai tocmai asta este problema in Romania Mihai. Si tocmai de aceea ne deosebim de alti oameni. Aparent Costel si eu vrem acelasi lucru. Si uite ca in Romania nu putem sa ne intelegem.

Pentru ca romanul este singurul om de pe Tera care stie mai bine decat tine ce gandesti, si pentru ca atunci cand are o reteta pentru un lucru anume nu o va abandona niciodata. Chiar nici atunci cand ea se dovedeste falimentara.

Sorinel, I would believe it. Because human ignorance and stupidity seems to be infinite.