Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 29 mai 2013

Dow si papa Francisc

Primul un indice bursier din SUA cu capul in cer, al doilea un cleric cu picioarele si cu capul pe pamant. Daca te uiti pe graficul lunar Dow vezi imediat ce s-a intamplat. Linia alba, tinta scenariului pe care l-am notat cu 1, a fost perforata.

Un comportament prin care Dow a deschis usa scenariului 2. Asta in cazul in care nu va alege sa cada din nou sub linie, o cadere care ar trebui sa inceapa foarte curand, chiar azi, daca tinem cont si de comentariile lui Sorinel.  Scenariu scurt asadar: Dow spre linie, care devine tinta acestei eventuale miscari.

O eventuala cadere Dow pare deci destul de benigna in aceste momente, din cauza suportului pe care il ofera intr-o prima faza linia alba. Comparat cu suportul Dow, care poate plesni in orice moment, suportul papei Francisc pare a fi unul de nezdruncinat si permanent, pamantul. Pentru ca este pentru prima data cand aud un cleric rostind asa ceva: 

Nu contează că eşti ateu, atât timp cât faci bine în jurul tău. Acesta a fost mesajul pe care papa Francisc l-a transmis, luni dimineaţă, credincioşilor, în cadrul unei slujbe la reşedinţa sa, informează The Independent. 

Ma intreb daca a auzit oare si Ion al lui Iliescu mesajul? Ca sa-si scuture putin discipolii care au luat-o razna de tot. Deci nu tu amenintari cu batai venite de la Dumnezeu, si nu tu mesaje fanatice de spalare de creier. Ci pur si simplu un mesaj de bun simt si foarte adevarat. Fara oameni care fac rau, lumea ar fi buna prin definitie. Exact asa cum si-ar dori-o si Domnul, in fata caruia se inchina foarte multi credinciosi. 

Chiar si "credinciosii" care devasteaza societati intregi si care merg sa pupe moaste ca sa fie "mai votati". Mesajul papei pe mine ma inspaimanta totusi, pentru ca este singura licarire de lumina al acestei lumi afundate in intuneric. Chiar de aceea imi este foarte teama de un asasinat. Pentru ca era in care traim pare sa-si doreasca intunericul absolut cu orice pret.

Ps. O stire de ultim moment despre raiul amenajat de bancile centrale si politicieni gasesti aici. O stire despre cel mai mare deficit al guvernului spaniol din toate timpurile. Una pozitiva, una pe care Sorinel o citeste cu placere este chiar aici. Vorbindu-ne de un Schauble care felicita guvernul Rajoy pentru realizarile sale. Incet incet lumea pare ca vrea sa se transforme intr-o Romanie imensa, unde dracii se dau cu schiurile pe zapada neagra. Dar unde salariile compesatorii la stat cresc:

 „La Comisia de Supraveghere a Asigurărilor sunt 19 salarii compensatorii, la Comisia Valorilor Mobiliare sunt cereri de a se plăti nouă salarii compensatorii. Aceste salarii compensatorii au fost prevăzute în actele normative interne ale fiecărei instituţii. Este o ciudăţenie pentru că aceste domenii au fost scăpate de sub control. Eu înţeleg să dai salarii compensatorii atunci când întrerupi la jumătate mandatul, însă nu trebuie date salarii compensatorii atunci când mandatul s-a încheiat“, a spus vicepreşedintele ASF. 

Ba trebuie! Pentru ca si Ponta a fost supraveghetor sef odata, pe vremea celui mai bun premier. La autostrada Transilvania. Aici poti vedea cam ce a supravegheat cel mai iubit plagiator. Ceea ce supravegheaza toti de fapt. Astept cu nerabdare felicitarile lui Schauble.

8 comentarii:

Vali spunea...

Apropos Spania, Horea. Uite ce se mai practica prin lumea asta mare....bancara.

http://www.presstv.ir/detail/2013/05/28/305944/shares-in-spains-bankia-plummet/

Eu nu inteleg ..aia au fost oare fortati sau au mers pe incredere?!
Incredere in bancheri...ha,ha,ha.

Vali spunea...

Si un site frumos de banca benign, cu povesti frumoase bla,bla....

http://www.bankia.es/en/home

Si un chart frumos de banca.....

http://www.stockopedia.co.uk/share-prices/bankia-sa-MCE:BKIA/chart/

Horea spunea...

Doar pe imbecilitate! Din moment ce bankia este un conglomerat organizat din 7 banci falimentare, facut dupa idei politicianiste.

Cine crede ca prin comasarea a 7 bucati de cacat obtine un lingou de aur este in opinia mea un imbecil, daca imi poate fi iertata expresia.

Nastratin spunea...

Horea...in momentul in care se va recunoaste official anarhia si jaful bancar, lumea va intra in haos...Valutele vor valora cit hirtia igienica, iar razboiul civil va cuprinde fiecare tara cu populatia trasa pe sfoara de bancheri si politicieni...In Romania numai de bine: salariile directorilor de la CFR Calatori, Posta Romana si Electrica de 14000 euroi pe luna, iar al managerilor de la CFR Marfa, Tarom, Cuprumin, etc de 10-11 mii euroi lunar desi toate declarate firme falimentare de stat....Pai sa tot fii manager in Romanika...Unde mai pui escrocheria Bechtel: Deci in 2004 s-a batut palma ca sa se dea 2,2 miliarde pentru 415 km .
In 2013 tragem linie dupa 52 de km executati pentru care s-a dat 1,4 miliarde .
Colac peste pupaza trasul liniei ne mai costa 37 de milioane .
Eiiii , vreau eu sa vad cine va avea sange in instalatie .....din presa adica , caci institutii nu prea am avut ....ca sa intre cu bocancii in bisnitareala asta .
Bechtel ...tare de tot !!!!! ....si inca ceva: politicienii romani prinsi cu ocaua mica nu-s japonezi, adica nu-si dau nici demisia pt esecul guvernarii, dar nici nu ajung la puscarie cind au fost prinsi cu spaga in gura...

Nastratin spunea...

Horea...iti mai aduci aminte?

https://www.youtube.com/watch?v=E8_0pEdNFKI

http://www.ziare.com/ion-iliescu/mineriade/protestele-din-piata-universitatii-1990-vs-2012-interviu-cu-stere-gulea-1238066

Anonim spunea...

7 cacati mirositori stransi laolalta nu mai miros prin toata curtea ci doar intr-un loc. Tu venind in vizita prin curtea respectiva si negasind cacatul caci e dus mai prin spate, zici ca totul e ok. Asadar de la soare si ceilalti factori naturali treptat cacatul va putrezi. Cam asta face si piata se iau doar dupa miros si vaz, nu fac si asocieri, de exemplu de ce sunt atat de multe muste in curtea respectiva.Concluzia: Guvernul spaniol a facut o alegere buna cumparand astfel timp .

Horea spunea...

Nastratin, constatam mereu acelasi lucru, si lucruri noi legate de primul lucru constat. Si cu asta ramanem. Pentru ca majoritatea asta isi doreste.

Cu un parlament plin de hoti, care numai ca nu au plans dupa Becali atunci cand au fost obligati sa-l elimine, votati la randul lor "de poporul" care striga free Gigi, puneti pofta in cui. In viata pe care o ai si pe care o au si copii tai aici nu se va schimba nimic.

Anonim, se pare ca au reusit sa te anestezieze bine, ca sa nici nu simti cum proiectul Bechtel ti-a scos banii din buzunar.

Impreuna cu alte proicte asemanatoare din Romania, care nu se deosebesc cu nimic de proiectul Bankia din Spania. Sunt totusi absolut convins ca la un moment dat iti vei da seama. Asa cum isi vor da seama si spaniolii. Ma refer la cei jacmaniti.

Csaba spunea...

"Ultimul" papa care a vrut sa aduca lumina se pare ca nu a fost lasat "In septembrie 1978, la doar 33 de zile de la numirea in functie, Vaticanul anunta moartea Papei Ioan Paul I, in urma unui suspect atac de cord. Un papa zambitor care isi propusese sa reformeze din temelii biserica catolica. http://www.librariabucuresti.com/Carti-Ultimul_Papa-5765.htm