Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 30 mai 2013

Mut pe jumatate

În ultimii patru ani DNA a trimis în judecată peste 100 de primari. Anul trecut, soţiile a patru dintre aceştia au candidat pe locurile lăsate de soţii anchetaţi sau condamnaţi. Trei dintre ele au şi câştigat.
MMMMMMMMMMMMMMM 
Noua formulă de calcul a salariilor directorilor din companiile de stat, aprobată astăzi în Guvern şi prezentată de premierul Victor Ponta ca o "limitare inspirată de modelul din Polonia", va putea duce, în multe cazuri, la majorarea până la dublarea sau chiar triplarea acestora.
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
Dănuţ Culeţu, deputat: "Nu îmi face nicio plăcere sa fiu de acord cu ridicarea mandatului domnului George Becali".
MM
Nicolae Nica, deputat: "Îmi pare rău pentru ceea ce se întâmplă, pentru că George Becali a avut aici o anumită imagine. Sunt bucuros că nu sunt nevoit să votez împotriva lui, ci numai să spun că luăm act de această decizie”.
MM
Vasile Varga, deputat: "Gigi Becali a fost colegul nostru, Gigi Becali a fost cel care nu a creat niciun fel de probleme în cadrul acestei comisii. Regret nespus şi sunt alături de familia lui".
MMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMMM
Germanul Günther Oettinger, şi-a exprimat preocuparea că state precum Italia, România şi Bulgaria sunt "neguvernabile". Premierul Victor Ponta consideră că România este o ţară guvernabilă, precum şi o gazdă bună pentru preşedinţii tuturor instituţiilor financiare internaţionale care au venit deja sau se vor afla la Bucureşti.

Depinde cum definesti guvernabil? Pentru ca daca guvernabil inseamna deplangerea hotilor inchisi Ponta are dreptate. Precum are dreptate si in cazul in care sosirea unor rechini la Bucuresti inseamna tot guvernabil. Daca definim guvernabil ca fiind o tendinta de ridicare a nivelului de trai al intregii populatii, si al stabilirii unei echitati sociale atat de necesare pentru obtinerea unei tari functionale, Romania este la pamant. Si la asta cred ca s-a refrit Oettinger in comentariile sale. Precum s-a mai referit si la ipocrizia politicieneasca din tara sa de bastina si la apogeu atins de Germania de unde drumul nu poate fi decat in jos.

Pentru aceste declaratii pe care eu le consider absolut pertinente i-au sarit toti cei avizati in cap, inclusiv tovarasa Merkel. Cerand toti in cor demisia demnitarului. Au uitat totusi sa-l faca rasist, un termen atribuit in zilele noastre tuturor acelora care indraznesc sa le spuna lucrurilor pe nume.

"Adevărata dimensiune a problemelor nu a fost identificată". În loc să se preocupe de propria-i criză, Uniunea s-a comportat ca o asociaţie de binefacere pentru restul lumii, a punctat Oettinger. Dincolo de cele trei state europene neguvernabile, la care a făcut referire, comisarul pentru energie a mai exprimat, conform ziarului citat, îngrijorări şi cu privire la situaţia economică precară a Franţei, ţară "zero pregătită" pentru reformele pe care trebuie să le întreprindă - dar şi faţă de manifestările eurosceptice din ce în ce mai pregnante în unele ţări cum ar fi Marea Britanie. Despre Germania în sine, în schimb, creştin-democratul Oettinger a apreciat că se află la apogeu şi nu mai are putere de creştere. Pentru această prognoză, comisarul european a luat în calcul o agendă politică greşită a Berlinului: temele importante, a sugerat Oettinger, sunt altundeva, nu în banii pentru creşterea copiilor, cota de femei în administraţia afacerilor sau nivelul salariului minim. Oettinger, adaugă Bild, a avut câteva comentarii de făcut şi pe subiectul "gaze de şist": în vreme ce în Germania se cere în instanţă interzicerea exploatării acestora (aşa numitul "fracking"), Berlinul importă combustibilii Moscovei fără să îşi pună vreo problemă referitoare la protecţia mediului în Rusia. "Aşa ceva numesc eu ipocrizie", a precizat comisarul european, conchizând: "Dacă nu vrei să zbori din cursa globalizării trebuie să accepţi anumite riscuri". 

Au mai fost stiri destule care ar fi trebuit sa ma lase mut de-a binelea, mai ales in Romania. Daca le-as insira as bloca poate capacitatea sitului. Dupa cate vezi am ramas totusi mut doar pe jumatate, putand astfel sa comentez macar declaratiile oficialului german. Restul intamplarilor nici nu merita in opinia mea vreo o osteneala. M-am ferit cat am putut si de alte stiri de acest gen aparute in ultimele 24 de ore ca sa nu mi se blocheze creierul de tot. Fiind astfel in stare sa mai fac o ultima exclamatie. Vai de noi!

8 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Neamtul asta duce legenda prostiei naziste... mai departe.

UE este o asociatie de binefacere in primul rand pentru sistemul bancar... nemtesc si abia in al doilea rand pentru... restul sistemului bancar, exceptand 2 banci din cipru si una din spania. :)

Rusia n-are nicio treaba cu fracky.

Doar niște naziști cretini ca Iotingăr ar putea trece peste exploaterea gazelor de șist în zone populate, rezultatul fiind îmbogățirea peste noapte a "drill"-ălilor corporatiști, exploatarea pe termen scurt (adică "independență" în toată regula :) și... milioane de metri cubi de apă poluată lăsate moștenire... poporului.

Zonele cu activitate seismică sunt chiar mai potrivite pentru o mai bună contaminare a apelor subterane pe zone mai vaste, la care se adaugă și potențiale extrabeneficii pentru paraziții de la suprafața... scoarței.

Prostalanii pupinbăsiști se pot delecta cu propaganda sovietică aici.

Deci, dacă nu vrei să zbori... te obligă fasciștii ăștia proști.

P.S. Polish shale gas turned out to be so high in nitrogen that it does not even burn.

P.P.S. Mă întreb... cum ar fi posibil să iei toate gherlele securisto-băsiste în plin, în absența unor astfel de... afinități?

Horea spunea...

Pentru cine face UE binefacere stim. Omul vorbea insa aici de ipocrizia proriului guvern, printre altele. In rest sa traim bine!

Nastratin spunea...

Horea...prostia mare a romanilor a fost cind au readus la putere partidul kgb-istului ilici travestit in pisica plagiatoare Ponta...S-a vazut deja primirea triumfala care I-a fost facuta Bombonelului...probabil la fel va fi si la eliberarea evazionistului si banditului Becali: BOR ii vor saruta poalele ca unui Dumnezeu al necinstei, minciunii si delapidarii...Suprinzator ca pina si Basescu care dupa ce-si aranjase fiica analfabeta in scaun de europarlamentar parea sa vrea sa faca dreptate in tara asta, dar a sfirsit prin a inghiti un pork: pe porkul plagiator Ponta pe care tot Basescu l-a demascat ca il dottore...Deci practice banul si puterea pot cumpara orice in Romania, inclusive pe Base pt a ramine la putere frate cu satanistii din USL...Probabil ca votacul roman se va destepta cind va ramine fara service si nu va avea ce pune pe masa...

Nastratin spunea...

Horea...ma intreb cum se pot controla voturile? Dragnea cu siguranta va mai falsifica voturi si la alegerile urmatoare...u m-as mira ca altul sa fi votat in locul meu, desi eu n-am fost la vot....Ce control mai au romanii si ce incredere in sistemul de vot? cita rabdare mai poate avea UE in Romania, tara in care deficitul si datoria publica creste an de an in parallel cu distrugerea economiei, fara sa se vada nimic construit, nici un progress, exceptind doar banii din conturile politicienilor infractori romani, numarul vilelor lor? urmeaza apoi progeniturile lor gen Eba, Daciana, Ponta, Prigoana jr, bombonel jr, etc cu mentalitatea de banditism a parintilor...

Nastratin spunea...

Horea...inca ceva despre puterea bancherilor vs. cea a politicienilor...

http://www.youtube.com/watch?v=7T_VxdLJdDU&feature=em-subs_digest-vrecs

Horea spunea...

Horea...prostia mare a romanilor a fost cind au readus la putere partidul kgb-istului ilici travestit in pisica plagiatoare Ponta...

Nu Nastratin! Din cauza prostiei sale si din cauza gandirii primitive pe care o mai are inca, a votat romanul ceea ce a votat.

Observi diferenta? Dintre a face o prostie, un lucru pe care il face oricine, si a alege prost, pentru ca nu te duce capul la mai mult. Si pentru ca nu esti in stare sa pricepi consecintele lucrurilor pe care le faci.

Nastratin spunea...

Horea...in momentul de fata nu prea ai ce sa alegi in Romania...Insa PSd e clar cea mai dezastruoasa alegere impreuna cu PC...Cu Coposu sau Ratiu altfel ar fi aratat Romania azi, dar cu Costeii de azi nu ajungi decit la dezastru...Romania e deja cu un picior jumate in groapa...adica la sapa de lemn si la mila strainilor (bancilor)

Nastratin spunea...

http://www.youtube.com/watch?v=5xaw5t6jAjc