Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 24 mai 2013

O populatie multumita de jaful la care este supusa



Poporul roman a platit autostrada Bechtel de 5-6 ori fata de pretul normal, si va fi obligat de catre politician sa mai platesca si despagubiri. Pentru ca mamica lui Sova nu-si va deschide gentuta sau portmoneul. Garantat! Pentru toata aceasta suma fabuloasa cheltuita, romanul a primit 50 de km de autostrada in loc de 400. Ca si cum ai plati pentru 1000 de porci, ca sa primesti pana la urma o gaina. Un lucru aranjat tot de politicienii votati de catre populatia acestor meleaguri. Printre altii de catre cel mai bun prim ministru din toate timpurile. Daca Nastase a fost cel mai bun, oare cum or fi aia rai?

Asta in timp ce in Albania, "a doua America" a planetei Terra, acelasi Bechetel a facut autostrada la pretul convenit, una care functioneaza deja de mult timp. Numai ca albanezii nu au avut niciodata un premier de calibrul celui amintit. Cand este vorba de drumuri, de educatie, de sanatate, sau chiar de un hot de rand, nu vezi nici un parlamentar agitat, gata sa faca legi noi in doua secunde. Cu atat mai putin unul care sa se deplaseze la fata locului ca sa vada cum merg lucrurile. Daca eram eu bagat la zdup, acum doua zile, pentru furtul unei secere si al unui ciocan, tovarasul din film facea mai degraba o laba decat sa vina sa viziteze penitenciarul. Pentru ca in democratia romaneasca unii sunt mult mai egali decat altii.

Asa este si cu hotul Gigi. Este un hot bun! Asculta-l pe parlamentarul deplasat la fata locului. Atat de bun incat a doua zi dupa ce a fost bagat la racoare legiutorii care dorm de obicei afundati in vise s-au trezit. Vrand sa faca o lege a gratierii cat ai zice peste. Nu o lege coerenta a sanatatii, a invatamantului, fundatiile de baza al oricarei societati, nu tu controale la proiectele pornite pe bani publici. Nu! Legi pentru hoti si inspectii la penitenciarele in care au ajuns. Pentru ca sunt hoti buni. Un fapt pe care trebuie sa-l recunosc si eu. Chiar foarte buni!

Cu aceasta mentalitate primitiva imparte romanul lumea in doua: Buna si rea. Ca si parlametarul din film care isi reprezinta votacii cu multa glorie. Pentru ca el nu este de fapt altceva decat oglinda fidela a celora care l-au votat. Interesant este totusi faptul ca toti acesti oameni ridicati la rangul de "buni" sunt "intamplator" si cei mai bogati. Pentru ca au reusit sa jefuiasca tara cel mai bine. Inima romanului se rupe totusi in doua la fiecare faramitura pe care i-o arunca omul bun din infinitul pe care l-a acaparat. Din moment ce exista si altii oameni, tot buni, dar securisti, care nu arunca absolut nimic. In afara de eventual o talpa in proteza celui care casca gura.

Oricum mas-media este cu ei, pentru ca romanul este interesat de soarta fiecarei bunatati. Si pana la urma masmedia din asta isi face paralele. Intr-o lume in care altceva nu mai conteaza de loc. Asa au  devenit boierii din tara lui Satan staruri peste noapte, in timp ce in tara lui Dumnezeu ar fi ramas cu siguranta oieri. Pentru ca dupa cate stim Domnului ii plac mult mai mult "mieii" decat hotii lipsiti caracter. In Romania tocmai boierii care au devastat tara au devenit personajele cele mai populare. Din moment ce tara este plina de dracusori care au si ei un singur vis: sa urmeze exemplul celor mari. De aceea stau lipiti de televizoare sperand ca ar putea invata si ei ceva de la dracii sefi.

Eu sunt mai dobitoc din fire! Nu le am nici cu dracii dar nici cu Domnul, pentru ca nu sunt religios. Dar continui sa fiu convins de un lucru pe care l-am mai spus: In realitate nu exista hoti buni si rai, devastatori buni si rai, sau securisti buni si rai, etc. Asta pentru ca hotul este numit hot din cauza meseriei pe care o are. Furtul. Devastatorul pentru ca devasteaza. Si, securistul este numit securist din cauza muncii pe care o depune pentru salariul lunar. Indiferent de numele pe care il poarta, Basescu, Stanescu, sau Voiculescu. O munca care consta in delapidare si regulatul cetateanului.

Ps. 54% dintre locuitorii Capitalei vor eliberarea lui Gigi Becali, arată un sondaj Avangarde. La întrebarea care este principalul argument pentru eliberarea acestuia, 55% dintre respondenţi au indicat faptul că a trecut mult timp de la săvârşirea faptei. Concluzia? Daca ai furat ieri o cutie de chibrite si justitia paralizata se deparalizeaza dandu-ti un verdict de hot, esti hot. Daca ai furat in prostie si ti-ai pagubit natia, dar din cauza justitiei paralizate nu ai primit nici un verdict timp de 10 ani. Esti numai bun de gratiat. Nostima aceasta pozitie a romanului. 

Iata ce spun conspirationistii: 45% din populaţia Capitalei consideră că sentinţa a venit la ordin politic, în timp ce 30% spun că nu a fost vorba despre o condamnare politică. Gandirea este corecta de fapt, cea care amesteca politica cu terenurile lui Becali. Pentru ca fara ea oierul a fi ramas cu terenurile avute pe varful unui deal. Nemaiputand sa ajunga niciodata sa se urce pe un tron de aur. Iata si alte pareri ale celora acare cred ca ar trebui gratiat: 13% spun că a făcut acte de caritate, 12% că e nevinovat şi 1% că este simpatic. Ce inseamna acest lucru? Insemneaza ca 14% din cei intervievati considera ca nu e nici o problema daca sunt furati de un om care face caritate si este simpatic. Demonstrand ca trebuie sa ai macar un gram de minte ca sa intelegi ca cel care fura statul iti fura direct din buzunar. 

12% il considera nevinovat pe cel care a reusit sa schimbe o gaina cu un palat, in urma unei spagi grase date unui sau mai multor oficiali. Probabil pentru ca fug si ei zilnic cu spaga in mana, nereusind sa ajunga totusi nici macar pana la poalele reusitelor becalicesti. Care ar fi urarea cea mai adecvata pe care as putea-o transmite acestor oameni? Am plagiat prima jumatate! "Sa traiti bine!" Asa cum meritati (nota subsemnatului.) Apropo! Am vazut ca au aparut niste situri cu hei si hui, trezest-te romane etc.! Eu zic ca cel mai bun slogan pentru aceasta populatie este urmatorul: Dormi linistit romane, pentru ca somnul adanc iti scuteste creierul de orice solicitare.

3 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Ai un exemplu stradal despre ce inseamna Curtea Constitutionala a lui Basescu. Interpretarea legii nu se face democratic, ci in unanimitate.
Cu 6 la 3, avem presedinte democratic in proportie de 66.(6)%, dar securist in totalitate.

Anonim spunea...

... realizarile lui bombonel, corect !
http://www.zf.ro/zf-24/americanii-de-la-bechtel-pleaca-dupa-ce-au-luat-1-4-mld-euro-pe-52-kilometri-de-autostrada-10898139
sorinel

Anonim spunea...

Avem un presedinte care nu a semnat contractul cu bechtel dar el e portocaliu si e mai securist decat soimii patriei nesecuristi deci in consecinta e mai rau decat ramaru, e satana in persoana si asta pentru ca asa zice nea costel, comunistu si pretenul de partid gigi.