Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 21 mai 2013

Stiri strecurate

"Asta e tara lui Satan (...) Asta nu e tara de stat", a spus Becali.

Gigele! In tara asta lui Satan ai facut o avere la care in tara lui Dumnezeu nu ai fi putut visa niciodata.

Japan's exports are expected to have risen in April from a year earlier for a second straight month led by U.S.-bound shipments of cars and Asian demand for electronics parts in a sign a weak yen and global recovery are helping the export-reliant economy. 

Efect imediat al devaluarii yenului aflat in mijlocul "revenirii globale" impestritata de cifre rosii. Dar, cu burse in cer. Sa vedem cum vor merge lucrurile cu exportul atunci cand concursul devaluarilor se va intetii, si atunci cand bursele vor ajunge in cer, un loc din care mai sus nu exista. Mai exista totusi doua intrebari: 1) Cum vor evolua dobanzile? 2) Ce fac importatorii, dar mai ales consumatorii din Japonia?

The Federal Reserve should go from "wild turkey" monetary policy to "cold turkey" overnight, Dallas Fed President Richard Fisher told CNBC on Monday, saying that when the dial back is the key because stopping would be "too violent for the market." Fed Chairman Ben Bernanke's principle concern is the efficacy of the central bank's $85 billion a month bond-buying program, Fisher said in a "Squawk Box" interview.

Pana si doctorul Bernanke are un "principal concern". In timp ce pacientul tratat, economia, pare sa nu aiba niciunul. Din moment ce rudele lui, investitorii, il vad deja sanatos ca tunul chiar inainte sa fi fost externat.

Comments from Chicago Fed President Evans: Sees 2.5% growth this year, 3-4% next year US growth should be self-sustaining in 2 years Economy performing pretty well now Recent economic data have been a little mixed.

Mai ales cand aud verdictul stagiarului Evens, care a extrapolat cu viteza sunetului schimbarea aparenta la fata a bolnavului pus pe oxigen si steroizi. Odata ce iese din spital va castiga campionatul mondial de alpinism, spune secundul. Care nu l-a vazut insa niciodata pe pacient fara tubul de oxigen si fara cel de perfuzii. Eu incerc totusi sa mi-l inchipui.

Un proiect de lege care trenează la Senat ar putea fi salvarea finanţatorului Stelei, Gigi Becali, după ce a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Mai precis, este vorba despre o iniţiativă legislativă propusă de deputaţii Mădălin Voicu şi Nicolae Păun, prin care se doreşte amnistia unor infracţiuni cu pedepse privative de libertate până la 4 ani şi graţierea pedepselor cu închisoarea până la 6 ani.

Iata cu ce se ocupa votatii! Cu treburi de prioritate zero pentru popor si tara. Problema Romaniei pare a fi totusi alta in ochii unora, foarte multi la numar. Faptul ca cineva este basist sau PD-list. Eu nu am fost si nu sunt nici una nici alta, din simplul motiv ca PDL, PSD, PNL, etc. nu exista decat pe hartie. In realitate aceste clanuri sunt populate aproape in totalitatea lor doar de oportunisti. Un lucru acceptat de insasi poporul votac. Nu de CIA, FBI, si alte institutii care au intrat in disgratia conspirationistilor. Preocupat de lucruri fara nici o relevanta, romanul va continua sa inoate in rahat inca foarte multi ani de acum incolo. Pentru ca in tara asta nici macar cei care par sa aiba acelasi tel nu se pot intelege.

CTP: Genul acesta de oameni care au păgubit statul nu stârnesc oprobiul, antipatia publicului pentru că oamenii spun că au fost deştepţi",

Iata o parere al lui CTP la care subscriu fara ezitari, asta cu toate ca am combatut multe din ideile recente ale susnumitului. Imi aduc aminte de o discutie dintre doua familii parvenite, la un Spa din Targu-Mures: "Cum merge cu scoala copilului? Nu prea bine, dar noi nu ne impacientam. Vrem mai degraba sa fie descurcaret". Se gandeau probabil la Gigi. Descurcaretul care in orice tara normala se numeste hot mafiot. CTP vorbeste de destepti, echivalentul descurcaretului.

Deci tovarasi! Problema nu este ca ti cu PDL sau cu USL, cu Antonescu, Ponta, sau cu Basescu. Problema este insasi gandirea si mentalitate pe care o ai. Pentru ca ea si numai ea da nastere societatii in care traiesti, precum si politicienilor care o populeaza. Asta pentru ca girafa naste girafe, scroafa naste porci etc. Chiar daca romanul crede si isi doreste din toata inima ca sobolanul sa nasca balene.

7 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Cum sa conteze daca atunci cand ai posibilitatea sa sanctionezi un securist zabalos mincinos te apuci sa critici... opozitia?

Horea spunea...

Spune-mi costel cum sa-l sactionez? Tu nu vezi ca ceea ce tu numesti opozitie nu l-a sactionat. Desi au venit la putere pe spatele sloganului jos Basescu.

Pentru ca sunt din acelasi material. Crezi cumva ca discutand in contradictoriu pe un site ca asta vom putea face ceva.

Batem si noi din gura ca sa treaca timpul. Eu ma bucuram daca era sactionat, scos definitiv de pe scena politica ca sa vada toti ce a ramas. Tu chiar nu vezi ca sunt tot aceiasi oameni al lui pantofaru, cu copii si nepoti? Cei putini care nu sunt din acelasi aluat nu ajung sa decida. Sunt oameni pierduti care umplu locurile goale din parlament.

Anonim spunea...

horea , puscariasul a nastase a ajuns erou national dupa bloggareala si interviuri ... nu m-as mira ca in curand sa-l vedem candidat la functii in stat ... in romania totul e posibil !
sorinel

Anonim spunea...

un punct in plus pentru beeecali la comportament:
"Becali s-a comportat finalmente mai civilizat şi responsabil faţă de Justiţie decât dl Adrian Năstase. Spre deosebire de opereta unghiei în gât şi ascunderii prin spitale, pe care ni le-a oferit fostul premier, dl Becali s-a predat autorităţilor fără scandal."
sorinel

Vali spunea...

Un articol care mi-a placut despre subiectul Jiji.

http://tavanulfals.wordpress.com/

Si acum despre un plagiator care da lectii de morala....

http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14846704-victor-ponta-daca-esti-hot-trebuie-pleci-din-bacalaureat-supravegherea-fie-sange-camere-luat-vederi-profesori.htm

Ca doar isi permite, ce naiba, e curat lacrima...

http://www.enational.ro/news/parchetul-general-a-decis-ca-victor-ponta-nu-a-plagiat-293879.html/



Horea spunea...

Sorinel, de acord ca a avut mai multa demnitate decat ceilalti. Problema este ca a fost hot si a pagubit tara.

Vali, cred ca Romania este singura tara in care hotii tin lectii de etica. De aici si rezultatele. Asta nu inseamna totusi ca Ponta nu are dreptate. Ceea ce este spus corect trebuie acceptat chiar de la un plagiator.

Nastratin spunea...

Horea...Cind Europa arata cu degentul spre Romania pentru ca apoi sa descopere odata cu problema "Cipru" ca proprii politicieni furau de rupeau pamintul si transferau banii in conturi off-shore...ce sa mai zici de toata Europa? asta e lumea lui Kafka...De exemplu aplici la un job in Europa si ei te intreaba ce virsta ai si cind te-ai nascut...Nu ma mir ca politicienii interlopi si comunisti romani au ajuns mai bogati ca printii arabi