Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 26 mai 2013

"Stirile secolului" si cateva cuvinte despre bonduri

Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, GigiBecali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali, Gigi Becali......................Om de afaceri! 

Odata cu stirile am aflat inca un lucru foarte important de stiut: Gigi este incurajat de sustinatori sa mearga la Biserica, pentru ca nu Dumnezeu l-a bagat la zdup, spun ei. Nici nu putea sa-l bage, pentru ca Domnul nu este chiar atat de parsiv. Gigi ne spunea ca si-a prmitit averea tocmai din ceruri. Daca acelasi cer ar fi decis acum si bagatul lui la racoare, atmosfera din Rai ar incepe sa se asemene izbitor cu cea din paralamentul Romaniei. Si eu prost cum sunt nu-i pot vedea niciodata pe alesi doborandu-l pe Dumnezeu de la putere.

Sunt totusi absolut zguduit de stirile de mai sus si am nevoie de un moment de relaxare si de unul de reculegere inainte de-a putea trece la bonduri. M-a ajutat sa ma relaxez si sa ma reculeg chiar Ponta gura de aur. Ponta: "Îmi pare rău că UDMR nu este la guvernare" 

Absolut corect! Eu am spus tot timpul ca ar trebui sa guverneze toti deodata. Antonescu a golit PDL de tradatori, cu cei ramasi acolo este pe cale de a se alia. Crin este cu Victor, Victor cu UDMR. PC si celelalte ramasite sunt si ei cu cei din urma. Eliminand alegerile s-ar putea pune la o parte un ban, care ar putea face bine, dupa atata rau, in casa care finanteaza transplanturile de organe, de exemplu. O casa care a ramas goala in momentul de fata. Unde? Tocmai in tara in care Dumnezeu da cu banii. Exclusiv in Gigi Becali, "latifundiar si om de afaceri", si in altii ca el.

Tot Ponta: Modificarea articolului 1 din Constituţie este greu de acceptat. Putem găsi formula care să vă garanteze că sunteţi parte a naţiunii. Si mereu o parte a oricarui guvern, ca si pana acum. Dar fara nici un risc de-a ramane de caruta de acum incolo. Din moment ce cuvantul risc a fost scos oricum din toate dictionarele (nota subsemnatului).

Dupa ce-l voi cita si pe vames:"UDMR nu-si tradeaza partenerii" voi fi recules total, ca sa pot trece in sfarsit la bonduri. Nu inainte de-a constata extaziat ca vom avea un partid nou. Condus de oameni de care nu ai mai auzit niciodata. Din moment ce au fost scosi direct din pachet. Dintr-unul tot nou, sigilat exact asa cum se cuvine, ca si partidul pe care il reprezinta. And the brand new peoples are: Cristi Diaconescu, Sebastian Lazaroiu, si nu stiu cum il chema Funeriu, printre altii. Atat de noi si de lustruiti incat au speriat dupa cum se vede pana si bondurile din Japonia si SUA. Vezi graficele care vorbesc ca intotdeauna de la sine. Japonia are o datorie de cca. 240% din GDP.

Asa ca masurile luate de noul premier ar putea fi pana la urma o talpa in gura sa si a tarii sale. Un deznodamant pe care graficele incep sa-l anunte. Saltul dobanzilor din Japonia, in cazul in care va continua, suna a catastrofa. Si el va continua foarte probabil din moment ce graficele semnaleaza tocmai acest lucru. Rezultat din increderea lezata a pietetei fata de eficienta masurilor luate de politicieni si banci centrale. De asta a cazut si Nikkei cca. 8%. Si nicidecum din cauzele enuntate de stirari.

PS. UIte ca am gasit ceva mai interesant decat bondurile!  Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat, sâmbătă, la finalul Congresului Uniunii de la Miercurea Ciuc, că propunerea formaţiunii de scoatere a sintagmei "naţional" din articolul 1 din Constituţie "nu este negociabilă"

Ai auzit tovarase cine iti negociaza constitutia? Pe care alte popopare si-o fac singuri. Un clan care primeste 5% din voturile cetatenilor la fiecare scrutin, si, care, cu aceste 5% nenorocite a fost cooptat pana acum nu demult la fiecare guvernare. Tot cu aceste 5% ei pun conditii celora cu 70%. Pentru ca stiu foarte bine ca cei cu 70% isi vor vinde si mama la nevoie. Cu acest clan aproape invizibil, daca te iei dupa cifre, vorbeste si tovarasul Ponta, Blaga si Antonescu. Despre felul in care ar trebui sa arate constitutia tarii tale. Cu tine nu vorbeste nimeni! Stii de ce? Pentru ca tu nu mai ai tara de mult timp incoace. Tovarasii amintiti ti-au furat-o de sub cur in timp ce iti dormeai somnul. Asa ca, in momentul de fata isi impart ceea ce este doar al lor. Pe tine te vor chema la stampilat, si doar de vazul lumii. Pentru ca asa sunt ei hotii si plagiatorii, mai votati.

Sti de ce poate un clan cu 5% din sufragii pune conditii celora care au 70%? Pentru ca ungurii nu si-au tradat propria grupare niciodata, si nu au migrat la alte clanuri asa cum fac romanii. Ceea ce face din 5% un perete de beton, comparat cu mormanul de nisip plin de tradatori si traseisti care a obtinut 70%. Pentru ca traseistii si tradatorii pot macina orice, putand sa faca praf pana si diamantul. Ei sunt intotdeauna verigile cele mai slabe ale oricarei organizatii! Indiferent de ce ar reprezenta ea. Ungurii s-au alaturat asadar oricarei haite romanesti urmandu-si strict propriile interese, ramanand intotdeauna omogeni in interiorul proriului clan. Un fenomen care le-a dat o putere de santaj imensurabila, in pofidada procentelor infime pe care le obtin la alegeri.

10 comentarii:

Anonim spunea...

horea,D-zeu iti da cateva avertismente inainte de a te pierde definitiv.becali l-a primit pe primul odata cu instalarea crizei cand a pierdut mare parte din valoarea terenurilor detinute.l-a primit si pe al doilea cand a facut un arest preventiv.eu cred ca este cap de linie pentru el acum.daca ar executa cate o zi de puscarie pentru fiecare injuratura spusa pe post(tv) ar avea de executat cel putin 10 ani.poate nu suntem numai ciobani cei ce ne uitam la tv.poate suntem si ingineri.profesori,muncitori etc..

Horea spunea...

Anonim, eu nu am nimic cu ciobanii. Societatea are nevoie de toti cetatenii sai, indiferent de meseria pe care o au. Fara femeile de servici sau fara cei care cara gunoiul te-ai ineca in murdarii, de exemplu.

Cand am vorbit despre indeletniciri am incercat sa leg comportamentul individului de meseria lui. Dandu-mi seama acum dupa ce am citit comentariul tau ca am gresit.

Pentru exista ciobani, pretutindeni, inclusiv in Ro, cu mult bun simt si cu o inteligenta nativa. Precum exista profesori, medici si ingineri etc. mai ales in Romania, care gandesc si se comporta ca cei mai primitivi oameni.

Saltul lui Becali de la ciobanie spre tronul de aur este totusi o realitate, care nu poate fi prezentata altfel decat asa cum s-a intamplat. Asa a "evoluat" acest om in tara noastra. Si sunt absolut convins ca nu ajungea niciodata acolo unde a ajuns la noi, in asa numita lume civilizata. Ma refer la avere.

Intamplarile becalicesti tin si de ciclurile vietii umane, in opinia mea. Cei care-mi citesc blogul de mai mult timp isi amintesc cu siguranta ceea ce spuneam eu despre omul pe care il vedeam foarte aproape de varful unui ciclu. De acolo, caderea este de obicei mult mai rapida decat ascensiunea.

Anonim spunea...

horea , sa nu uitam ca acest beeecali e machedon , iar machedonii sunt un fel de jidani , mai rau ca raia , ceea ce la o populatie majoritara cu mentalitate de slugi cum are romania l-a ajutat sa ajunga in varf de tot !!! de aceea isi si permitea sa-si afiseze tupeul maxim ...
sorinel

Vali spunea...

Merci Horea. Deci focul se inteteste sub oala bondurilor.
E atata presiune acolo incat in momentul in care apare cea mai mica fisura va fi o explozie de proportii.Nu atat pentru shalomi cat pentru noi ceilalti care vorba ta, vrem nu vrem, vom suporta consecintele. Ca mai dureaza o luna sau 5, nici ca mai conteaza...

Si apropos de shalomi...cum mama masii de s-a revarsat toata intelepciunea economica aproape exclusiv in capul lor?!

"Bernanke attended Harvard University, where he lived in Winthrop House with the future CEO of Goldman Sachs, Lloyd Blankfein, and graduated with a Bachelor of Arts in economics summa cum laude in 1975.
He received the doctor of philosophy degree in economics from the Massachusetts Institute of Technology in 1979 after completing and defending his dissertation, Long-Term Commitments, Dynamic Optimization, and the Business Cycle. Bernanke's thesis adviser was the future governor of the Bank of Israel, Stanley Fischer, and his readers included Irwin S. Bernstein, Rudiger Dornbusch, and Robert Solow of MIT and Peter Diamond and Dale Jorgenson of Harvard"

O fi vreo legatura deosebita( ca cea declarata de Gigi sau Blankfein) cu divinitatea?!
Pai in cazul asta eu zic ca ar trebui sa te mai gandesti putin la chestia cu religia...

In ceea ce priveste partea cu maghiarii, tare mi-e teama ca odata ce lucrurile se vor imputi si mai tare in tara se va trece de la aceasta mare "iubire si intelegere" la vanatoare de unguri. Nu ca ca asta ar fi neaparat un lucru bun. Pentru ca nici roamanii si nici ungurii nu-si vad de treaba lor si zgandara lucruri care ar trebui sa ramana tabu.

ps. Vreau sa te intreb...in momentul de fata ce sanse mai vezi ca indicii bursieri sa intre sub minimele din 2009?

Horea spunea...

Vali, vad aceleasi sanse ca si pana acum la indici.

Treaba cu maghiarii arata doar mediul in care ne aflam, ultima faza a "infloririi" economice. Vezi si cazul Suediei. Eu am prezis aceasta stare de fapte cu ani in urma daca iti mai amintesti.

Exista o discrepanta uriasa intre comportamentul uman si prestatia bursiera. Sunt de aceea convins ca bursa se va alatura in cele din urma oamenilor, din moment ce oamenii cumpara actiuni, nu bursa oameni.

Apropo de shalomi avem un singur cuvant educatia. Vezi cate premii Nobel au shalomii si cate musulmanii care ard steaguri in strada pentru ca cineva a facut o gluma despre Mohamed.

Cand statele mohamedane vor investi la fel de mult in educatie ca shalomii, nu in educatie religioasa de spalat creiereul, ci in educatie reala. Lucrurile se vor schimba.

Valabil si pentru Romania sau orice alta tara dornica de evolutie.

Problema pe care o vad eu este politica shaloma. Pentru ca dorinta de avutie si putere ii poate imbata si pe cei cu cap. Sau poate mai ales pe ei. Avaritia pare a nu avea secte. Cu consecintele de rigoare chiar si pentru shalomi. Precum spuneam. Cel ce nu are nimic ce ar mai putea pierde?

Horea spunea...

Sorinel, cu o populatie de slugi poti avea si provenienta hotentota. Pentru ca mentalitatea de sluga duce un popor spre prapastie si esec, nicidecum provenienta celui care incearca sa subjuge.

Anonim spunea...

@vali,
cred ca nu te-ai molipsit de la horea de scenarii "apocaliptice" ! mai ca iti pot garanta ca nu se va intampla nimic spectaculos in urmatoarele 1-5 luni , poate 1-5-10ani eventual ...
haideti sa nu mai prevestim atata sfarsitul lumii ci sa fim un pic mai realisti sau daca nu se poate macar un pic mai optimisti !
sorinel

Vali spunea...

Mai sorinel, stii ceva...ori garantezi ori nu garantezi. Nu merge cu ..."mai ca iti pot garanta ca nu se va intampla nimic spectaculos in urmatoarele 1-5 luni , poate 1-5-10ani eventual ..."

Da?! Noi vrem certitudini!

Totusi daca ajungi in faza in care poti sa ne garantezi ceva, sa juri pe cravata rosie de pionier de exemplu sau cu mana pe olita, sa ne spui....ca-i musai sa stim!

Anonim spunea...

vali , se vede ca m-am molipsit ...
"Ca mai dureaza o luna sau 5, nici ca mai conteaza..."
daca eram costel iti garantam ca basescu e securist , altfel , nu ma risc ...
sorinel

Vali spunea...

In legatura cu basescu eu cred ca nu te-ai risca foarte mult. Marea problema nu sunt securistii din pacate...ci numarul lor.