Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 21 iunie 2013

B,B,B,B,B,B- Bernanke!

“Federal Reserve Chairman Ben S. Bernanke said the central bank may start dialing down its unprecedented bond-buying program this year and end it entirely in mid-2014 if the economy finally achieves the sustainable growth the Fed has sought since the recession ended in 2009. 

“The committee sees downside the risks to the outlook for the economy and the labor market as having diminished since the fall,” 

NEW YORK (MarketWatch) — U.S. stocks tumbled Thursday, along with Asian and European equities as well as gold and bonds after the Federal Reserve signaled its bond buying could be scaled back later this year.  

Bloomberg:Treasury 10-year note yields climbed to a 22-month high as government bonds tumbled from Australia to Portugal after Federal Reserve Chairman Ben S. Bernanke said policy makers may end bond purchases in mid-2014.

Fxtime: FOMC reaction: The market reacted to the FOMC’s brighter economic projection and therefore likelihood of tapering with USD-strength across the board. This was very apparent in gold and silver XAU/USD (gold in USD) fell sharply after the event risk, breaking below the previous 2013-low of 1321.53 and falling below the 1300 handle.

The telegraph: Stock, bond and commodities markets around the world have slumped this morning as investors take flight at news the Fed's QE3 could end by mid-2014. 

Wallstreet journal:The Fed’s stance led to sharp losses for U.S. stocks on Wednesday, while the 10-year Treasury yield 10_YEAR +1.78% soared. 

During the darkest days of the financial crisis in 2008, the London Interbank Offered Rate (LIBOR) surged like crazy. The spike in LIBOR caused credit markets to freeze, which prevented even the healthiest companies from accessing the capital markets to finance their ongoing operations. In recent days, SHIBOR — China's version of LIBOR — has been spiking.


Ai vazut ce spun oamenii care scriu stirile? Despre un lucru care s-a discutat in ultimele 4-5 saptamini, in ficare zi, de cel putin 100 de ori, si despre care Bernanke nu a zis nimic concret, si nimic nou. Ba mai mult. Fed vede risc redus in economie, si uite ca nebunii si-au vandut actiunile acum cand incepe binele. Pana acum am mai auzit de vanturi (headwinds). Ieri a iesit deodata soarele, pentru ca spuneam ca cacatul va trebui prezentat drept cacat-ciocolata. Ai observat ce mai spune una dintre stiri? O economie sanatoasa nu mai ajunge pentru ca oamenii sa cumpere actiuni. Cand aud ca-i pe drumul bun le vand.
 
Pentru ca Bernanke ar putea sa nu mai monetizeze, daca cifrele vor fi bune, in 2014. Si atunci, de ce sa nu-ti vinzi tu actiunile valoroase cu un an inainte. Ca sa constati ca poate in 2014 va continua sa monetizeze. Pentru ca cifrele nu vor fi chiar asa stralucite cum par acum. Mie dupa "spiciul" barbosului mi s-a oprit frigiderul. Daca nu pornea din nou dupa pauza obisnuita pe care o face din cand in cand as fi crezut ca s-a oprit din cauza lui Bernanke. Eram foarte aproape sa-l fac bernankist, desi e basist convins. Il cheama Arctic. Ai vazut cum a dat Bernanke cu mucii si in liborul chinezesc?

Deasupra graficului scrie liquidity cranch (secarea lichiditati monetare peste noapte, o joaca cunoscuta din 2007-2008). Pe grafic vezi dobanda care zboara. Si daca il intrebi pe Bernanke poate ca-ti va spune ca zboara din cauza economiei care este pe punctul de a da in flori, in China. Sau, poate din cauza nesigurantei. Eu zic ca-i tot una. Tu ce zici? Graficul ne-a aratat asadar, ieri, ceea ce se va intampla in 2014. O simpla repetitie a piesei ; Nu se vor inchide robinetele, care se va juca atunci la Beijing. De ce s-or fi cacat chinezii pe ei noapte trecuta stiu doar gibonii care se leagana in copaci scriind stiri.

Eu continui sa cred in piesa depsre care vorbeam. "Nu se vor inchide robinetele". Si cred ca se vor inchide doar in momentul in care piata ii va cadea in cap omului care invarte lumea pe un deget, asa cum i-a cazut si bula imobiliara. Si asta s-ar putea intampla foarte usor inainte de 2014. Poate tocmai din aceasta cauza au inceput oamenii sa vanda actiuni, pentru ca poate mai exista cativa care gandesc ca cel care a scris aceste randuri. Sti ca exista sanse ca bursa s-o mai ia in sus o data? A ajuns chiar azi la suportul despre care iti spuneam ca-l va atinge Sunt curios sa vad ce vor scrie atunci expertii citati mai sus. Despre burse, dar mai ales despre metale. Iti aduci aminte cum explicau ei aprecierea lor?

Atunci cand Bernanke monetiza cu un sfert din ce arunca acum in piata. Hiperinflatie, metale in cer, gogu si nepotii magnati. Sa vedem ce s-a intamplat? Bernanke a monetizeazat triplu fata de perioada in care metalele au fost declarate hedge impotriva hiperinflatiei, si, iata ca, ele s-au depreciat, bursa a crescut. Azi, B, monetizeaza la fel, si vede si cel mai senin cer la orizont de pana acum. Bursele cad, cad si metalele. Cum cade si gogu de pe scaunul de magnat, cu nepoti cu tot. Exact asa cum credeam eu ca vor cade. Cateva ture de libor prin alte parti, asemanatoare cu cele de mai sus, din China, si nepotii lui gogu ar putea sa fie obligati sa manance argint. Daca nu cumva vor decide sa-l vanda pentru hartie igienica. Pentru ca, din pacate, stirile nu sunt prea imbucuratoare. Din moment ce siturile "metalurgiste" sunt la fel de optimiste ca in 2011. Desi, repet. Eu nu cred ca argintul va ajunge la 8 dolari, cu atat mai putin la 4. Oare ce spune Petru Vapor? Pentru ca, Chris, ii da cu fundamentalele mai vartos ca niciodata. In timp ce contul i se face praf si pulbere.


2 comentarii:

Vali spunea...

Ia uite Horea ce poza frumoasa....

http://www.curierulnational.ro/Piata%20bursiera/2013-06-21/Balonul+speculativ+din+pietele+de+bonduri+a+fost+inflamat+intentionat&hl=Adrian%20Panaite&tip=toate

Pai sa nu ii impusti pe astia care arunca o intreaga lume in haos?!
De ce dovada mai clara am avea nevoie ca sunt niste criminali internationali?
vesticii vorbesc de terorism dar teroristii locuiesc cu ei in casa....
In ceea ce priveste bursa eu cred ca zona topurilor din 2000 si 2007 va fi decisiva. Si cred ca va tine daca se ajunge pana acolo cu corectia.Desi topul final nu cred e foarte departe de nivelul de luna trecuta.
Oricum,pana una alta oamenii vor petrece in continuare...
Care-i treaba?! Muzica, bautura si femeile exista in continuare din belsug. Livrate in aceeasi masura de cel mai profesionist organizator de petreceri din istorie...marele Ben.

Horea spunea...

Corect Vali. Eu cred totusi ca suntem mai aproape de sfarsitul dansului decat cred unii.