Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 26 iunie 2013

Cat dau hotii si plagiatorii mai votati pe invatamant?

Cat au dat si bocii si basestii care au luptat neincetat pentru democratie si bunastare, ca si cei de azi. Crezand ca ea apare din cer, sau din buzunarul lui Cocos si Videanu. Sau din emisiunile unde se duc toti sa bata din gura. Ridicand elogii democratiei inexistente. 

Sa-l mai citam o data pe Aristotel, ca sa nu incurcam definitiile: Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle. In valaha: Ai democratie doar atunci cand la putere sunt nevoiasii, nu hotii. Pentru ca in Ro cei cu bani multi, the men of propriety, sunt din pacate in majoritatea lor hoti. Eu sunt totusi convins ca Aristotel se refera in definitia de mai sus la reprezentarea celor nevioasi, si al doleantelor acestora. Si nu la formarea unui parlament pe criterii de saracie.

Conform celor mai recente date INS, salariul mediu orar din sistemul de educaţie este de 9,1 lei - adică 2 euro pe oră.
Salarii pe oră (profesorii de şcoală generală)
Luxemburg - 85 euro
Danemarca - 57 euro
Germania - 54 euro
Anglia - 48 euro
Belgia - 45 euro
Irlanda - 44 euro
Olanda - 42 euro
Scoţia - 41 euro
Finlanda - 41 euro
Austria - 39 euro
Norvegia - 36 euro
Grecia - 35,3 euro
Spania - 34,7 euro
Slovenia - 34,5 euro
.......................
Polonia - 25 euro
Cehia - 17 euro
Ungaria - 16 euro
Sursa: OECD 2013

M-am gandit de mai multe ori la ceea ce mi-a spus bursier. Si am ajuns si la o concluzie: Nu! Nu urasc pe nimeni. Sunt doar pur si simplu dezolat de faptul ca tara mea este mereu pe ultimul loc in clasamente care conteaza. De unde a rasarit si limbajul mai dur pe care l-am folosit uneori. Sunt dezolat cand aud ca, cineva, oricine, vrea sa "pieptene" un idiot. De exemplu, pe soferul care a ucis din cauza nechibzuintei tipic romanesti o groaza de oameni in Muntenegru. Ca si Huidu, si ca alti vitezomani nebuni. Care conduc de parca ar fi singuri pe sosele. Ilona a fost calcata acum o saptamana pe trecerea de pietoni. Cand trecea pe verde cu bicicleta. Noroc ca s-a ales doar cu contuzii si cu dureri pe care le tratez inca si astazi. Exemplele nebuniei romanesti sunt nenumarate, in orice domeniu. Totul avand la baza aceiasi cauza. Eu, eu, eu, eu, eu, Tu? Nici vorba! Eu, eu, eu.........

5 comentarii:

bursier spunea...

Daca vei publica astfel de clasamente,comparandu-ne cu Germania si Luxemburg,vom fi dezolati de-a pururi.Romania nu se poate compara cu astfel de tari,poate peste cateva generatii.Ea are alta istorie,alta evolutie si mai ales alta demografie.Spun demografie pentru ca cei de la London School au indentificat-o ca fiind cauza nr.1 a inapoierii noastre.Atat timp cat jumatate din populatia une tari locuieste la tara,nu se spala pe dinti si crede ca pamantul este plat,crezi ca va fi o populatie prospera?Evident ca o asemenea populatie va vota cu sacul cu malai sau cu ajutoarele sociale si nu cu retelele de autostrazi.
Eu iti propun sa vezi si partea plina a paharului si sa ne dai,zilnic si cate o veste buna.Comparand Romania cu toate cele 192,daca stiu bine, state inregistrate la ONU.Voi incepe eu cu o asemenea veste:
https://adevarul.ro/economie/stiri-economice/romania---locul-43-lume-clasamentul-pib-1_50ba072b7c42d5a663b0c7ee/index.html

AristotelCostel spunea...

Statul roman redistribuie banii contribuabililor in servicii secrete, "investitii" si "achizitii", iar dupa vreo 20 de ani de mentinere a retetei de mai sus, iese vita statului sa vorbeasca despre ineficienta sistemului sanitar si invatamantului romanesc.

Clasamentul era mai rezonabil in 2008, dar culmea e ca s-a ocupat personal securistul statului de cei 2 euro/ora. Asta dupa ce a castigat alegeri promitand majorari de 50%.

Vezi tu, nu-i de ajuns sa spui ca toti sunt la fel, cand de fapt cel mai odios prost jegos din Romania iese relativ periat din articolele tale.

Horea spunea...

Costel faci cum face sorinel. Spui lucruri inchipuite. Basescu nu a iesit niciodata periat din articolele mele, exceptie facand cateva adevaruri pe care le-a spus. Ele ar fi iesit periate indiferent de cine le-ar fi spus.

Bursier. Nu trebuie sa compari Ro cu Germania, ci doar cu tarile blocului din care am facut si noi parte parte. Si in nici un caz nu cu Guinea Bizau.

Pentru ca atunci ar trebui sa schimbam continentul. Banii alocati invatamantului se fac peste tot de catre stat. Exceptand invatamantul particular.

Sa nu-mi spu ca din ceea ce s-a furat nu se puteau aloca bani care sa fi putut ridica nivelul general al acelora care cred ca pamantul este plat.

AristotelCostel spunea...

Bugetele din educatie s-au dus aproape intotdeauna in "investitii".

Doar guvernatorul Basescu a ras vreo 40% din salarizarea si asa... distractiva. Pana la el n-a mai facut nimeni o miscare de o asemenea intelepciune, cu repercursiuni asupra viitorului unor generatii intregi de copii... ghinionisti.

N-am nicio treaba cu sorinel, atat doar ca nu vrei sa pricepi ca acel "toti e la fel" nu face fata realitatii.
Tot prostobocii "de dreapta" au fost cei care au renovat scoli in rural, dupa care le-au inchis dimpreuna cu alte realizari finalizate in mandatul "investitorilor" liberali.

Romania guvernata de prostocomunisti a ramas ultima in UE, insa imbecilii securisti din tagma "de dreapta" s-au asigurat ca Romania va fi ultima... pe termen lung. :D

Cam care sunt perspectivele ruralilor lasati fara scoli, dar pe mana jegopopilor securisti de stat?

Horea spunea...

Costel tata. Ceea ce spui este perfect adevarat si foarte trist in acelasi timp. Te intreb totusi. Cine i-a impiedecat pe cei dinaintea prostobocilor, precum si pe cei de azi sa faca altceva? Cu prioritate zero. Pentru ca o tara fara invatamant este o tara moarta.

Uitandu-ma la fapte eu nu vad nci o diferenta. Daca o vezi tu, una, undeva, aratmi-o si mie ca sa ma bucur.

Ceea ce vad in schimb este ca cei de azi fac ceea ce au facut si cei de ieri. Putin mai altfel dar cu rezultate identice. Pentru ca o societate mai are si alti piloni de baza in afara de invatamant.

Si niste ridicari infime de salarii, pe care le facea si utecistul pana la urma, din populism, nu rezolva problemele unei societati.

Nu uita ca invatamantul este un serviciu, care economic nu produce nimic in mod direct.

Trebuind sa fie sustinut de stat din veniturile pe care el ar trebui sa le obtina de la o economie sanatoasa. Care poate rezulta doar dintr-o politica economica sanatoasa. Intr-o societate sanatoasa, bazata pe legi sanatoase, care se respecta fara abateri. In nici un caz intr-un stat unde si evaziunea fiscala a ajuns sport national

Statul trebuie mai pe urma sa aiba un rol de dsistribuitor al veniturilor pe care le are. In mod cat mai egal, dar si cu prioritati pentru ceea ce conteaza cel mai mult. Cand furi ca in codru nu prea ai ce distribui societatii. Din moment ce ai distribuit deja tot clientilor clanului pe care il conduci.

Asta este problema tarii in care traim, o problema pe care au avut-o toti in opinia mea. De aici si concluzia trasa de mine pe care tu nu o poti inghitii. Toti e la fel.