Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 23 iunie 2013

China

Va avea probleme mari in viitorul apropiat, cred eu. Din cauza shadow bankingului, precum si din cauza investitiilor facute fara cap, care au rezultat printre altele in orase fantoma raspandite peste tot. Cititorii blogului cu ochii deschisi si mintea tot asa isi amintesc cu siguranta de predictiile pe care le-am facut cu mult timp in urma privind tara asiatica. Iata o alta predictie pe care as vrea s-o fac astazi. Fiind absolut convins ca ea nu se va implini maine, ci mai degraba in decursul anilor care vor urma criza pe care o vad venind. Predictia este paradoxal una pozitiva. Pentru ca dupa ce norii se duc soarele apare intotdeauna pe cer. 

Dupa ce vom asista la un uragan economic si in China, tara asiatica va fi aceea care isi va reveni probabil cel mai rapid. De ce? Citeste, dar vezi mai ales imaginile publicate in capital. Ca sa-ti dai sema ce au facut chinezii, printre altele, cu surplusul lor bugetar. Spre deosebire de banditii din Romania care au dat gaura bugetului, largindu-i si mai mult deficitul deja existent. Rezultat din imbalanta export import.  Asa comunisto-capitalisti cum sunt, cu coruptia care exista si acolo, statul chinez a investit tone de bani in infrastructura, facuta toata la calitate impecabila.

Nimeni nu s-a gandit sa fure pana si materialele implicate in procesul de constructie. Sau, sa nu porneasca un proiect din cauza unor interese mafiote. In cele din urma pana si romanul smecher isi va da seama ca si-a bagat mana de fapt in propriul buzunar. Pentru ca o tara lasata in cel mai primitiv stadiu, nu numai din punct de vedere al educatiei, al gandirii, ci si din punct de vedere al investitiilor, va avea cel mai mult de suferit in urma unui haos economic. Asta pentru ca va trebui sa concureze cu cei care nu si-au devastat tara. Ca sa intelegi cat de important este sa ti pasul cu altii iti voi da un exemplu ca intotdeauna.

Inchipuieste-ti doua tari in care oamenii incep sa moara din cauza lipsei de apa. Intr-una, percum China, care are o infrastructura a canalizarii pusa la punct pentru orice moment in care cineva va da de o sursa de apa. Care, odata gasita, va putea fi raspandita cu viteza sunetului. Si o tara precum Romania, in care pana si ceea ce s-a facut in infrastructura de canalizare a iesit la pret dublu, la cea mai proasta calitate, din cauza faptului ca mafia politica s-a infruptat din tot ce a apucat. Constructorii furand si ei cat au putut din materiale. In care tara crezi tu ca vor muri oamenii ca mustele? Chiar si dupa gasirea unei surse de apa. Cu siguranta in tara in care oamenii ar trebui sa care apa cu caruta si in butoaie. Am lucrat 3 luni la Bejing 6 Hospital in 87 si stiu despre ce vorbesc. N-am vazut un spagar vatrist sau udmrist asa cum ii vezi pe toate posturile de conducere de la spitalul din Tg-Mures, de exmplu. Ci numai oameni devotati meseriei pe care o exercitau.

Oameni mai harnici decat in China nu am vazut nicaieri, si rezultatele pe care le-au obtinut pe toate planurile se vad de la o posta. Pentru fiecare om cu ochii deschisi si cu capul pe umeri. Sa nu-mi spui cumva ca dictatura lui Mao a fost mai dulce decat cea a ceusului, sau ca a fost mai putin fanatica.

Chinezul este facut  totusi din alt material decat romanul. Pentru ca primului nu i se injecteaza smecheria in vene de mic copil. N-am intalnit un chinez care sa minta, sau sa incerece sa umble cu fofarlica, desi mincinosi trebuie sa existe si acolo, pentru ca exista peste tot. Vorbesc desigur despre conduita majoritatii si despre mentalitatea celor pe care-i-am intalnit. Si am intalnit multi de tot.

Am avut un coleg internist care statea noptile sa invete engleza, pentru ca sa poate comunica cu noi. Desemnat mai apoi de spital ca translator. Fara salar, desigur. Ziua isi facea meseria, noaptea invata engleza. Si traducea medicina legata de acupunctura, deci nimic ce sa fi tinut de domeniul lui. In timp ce foarte multi romani fura ziua cat pot, noaptea facandu-si planurile prin care sa poata fura si frauda si mai mult ziua urmatoare. Am vazut oameni in Beijing care dormeau pe hainele aduse cu ei intinsi sub un pod. Au venit de la tara in capitala ca sa caute de lucru. Pe unul nu l-am vazut cersind.

Sau facand pe handicapatul ca sa starneasca mila cuiva. Iti dai seama cat de josnic trebuie sa fi ca sa poti face asa ceva? Din moment ce exista oameni care au un handicap adevarat. Dintre care multi ar dori sa munceasca chiar si asa. China isi va reveni asadar foarte repede in opinia mea. Daca nu o va sterge cumva un razboi de pe suprafata pamantului. Romanii n-au nevoie de nici un razboi ca sa fie stersi. Se sterg ei singuri. Sa le fie tarana usoara! Ca sa arda mai bine. Mai ales tarana acelora care si-au devastat tara in interes strict personal. Cele mai mari gunoie ale unei societati, oricare ar fi ea, si oriunde s-ar afla. Sunt sigur ca Gadea Ciutacu si Badea vor arde ca niste torte cu limbi. Bagate in curul altor torte notate cu P. De la politic. Dar, fiecare culege pana la urma exact ceea ce a semanat. Si dupa cate vezi China nu a semanat chiar degeaba si nimic. Ba mai mult! Tot ce a semanat este de calitate. Si sunt absolut convins ca ceea ce vedem ii va fi de mare de folos intr-o buna zi.

10 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Climaxul hotiei generalizate din Romania a fost atins in timpul guvernarii "de dreapta". In plus, romanii alterati s-au infectat in principal de la ancestor_ii lui Robert Turcescu, toti, amestecati de comunisti in dormitoare ceausiste si CAP-uri.

Si nu strica niciodata sa ne amintim etimologia anumitor cuvinte, fie ele si neologisme, cum ar fi, de exemplu... "chinezărie".

Horea spunea...

Costel, in momentele de fata eu as prefera chinezarii si in Ro. Precum as fi preferat si in timpul guvernarii "de dreapta". Pentru ca vezi si tu. "Stanga" aproape ca nu mai are ce fura. Dand astfel in "popor" cu taxe.

Anonim spunea...

@cocina costel,
care guvernare de dreapta nene ? nasul "privatizarilor" din romania a fost a.nastase 4 case ! PDSR-ul lui iliescu cuprindea cea mai mare gasca de hotzi din romania ... toti aflati acum prin parlament ... dupa revolutie toti securistii, propagandistii s-au facut parlamentari PDSR=USL
sorinel

Horea spunea...

Sorinel nu ti se pare ca faci si tu asa cum face costel? Refuzand sa vezi intregul. Pentru ca jaful a continuat si dupa Nastase, din moment ce fiecare are videnii lui.

Precum si acelasi program politic: jos ceva. Cat de jos a ajuns sistemul ticalosit pe vremea PDL? Cam pana unde a ajuns si Basescu, dupa programul jos Basescu.

Uita-te la ce fac, si nu la ce spun oamenii! Pentru ca vorbele nu misca niciodata nimic, doar faptele.

Fara presiuni exterene nu ar fi patit nici un hot nimic. Idolul tau spunea nu de mult ca Nastase a fost inchis pentru o gainarie. Tot el i-a agatat hotului blestemat de tine o decoratie pe piept.

Fi sigur ca presiunile exterene ar fi venit indiferent de cine ar fi fost la putere.

Pentru ca hotii au vrut si capra si varza, bagandu-se acolo unde nu trebuie, in UE. Au crezut ca-i poti duce si pe aia cu zaharelul ca pe romani. De acolo si dublul limbaj pe care il foloseste si Ponta. O limba europeana, una romaneasca.

Numai ca cei de acolo mai cer si fapte. In timp ce romanul se tavaleste de placere in vorbe.

Cea mai mare eroare pe care o faci in opinia mea este ca numesti o lovitura de stat revolutie.

De aici pornesc de fapt toate problemele de dupa 89. Pentru ca s-a falsificat pana si numele unei actiuni.

Uita-te in istorie si numeste o revolutie, una singura, care sa fi adus la putere aceiasi oameni care erau la conducere si a priori.

Nastratin spunea...

Horea...privatizarea CFR Marfa e ultimul mare tun dat de USL eonomiei omanesti prin interlopul Fenechiu...asta vis-à-vis de reactia costelului sekurist fata de portokalii...cit despre Base si PDL, furaciunile lui videanu-prigoana-frunzaverde-bercovici-udrea si Robocop (draga Stolo) sub bagheta dirijorului Base (tatal eminentei Eba) prietenul interlopilor tigani, spune totul ca reactive la limbile lui sorinel...

Horea spunea...

Nastratin, tunarii se ocupa de dat tunuri. Asta le este meseria, prin definitie. Numai ca, romanul nu da doi bani pe definitii.

Am pus pe pagina si definitia pe care o da Aristotel democratiei. Ca sa vada toata lumea ca in Ro. nu a fost democratie niciodata. Deci cel care confunda porcul cu girafa, pentru ca nu-i pasa de definitii, nu poate trai decat ca atare.

Iti mai spun inca o definitie legata de ura. Un om care uraste nu poate fi impartial. Si tara noastra este plina de oameni incarcati de ura. Sentiment indus de politic, si injectat in supradose de mas-media aservita. Formata din oameni care nu se deosebesc cu nimic de cei care ii patroneaza. Pentru ca, cine se aseamana se aduna.

AristotelCostel spunea...

@horea

Sorry, dar nu uzezi logica din dotare decat atunci cand iti convine.

Cum sa spui ca sorinel face ca mine daca nu poti sa ma contrazici?

Am spus ca topul hotiei a fost atins in timpul guvernarii lui basescu. Exclude asta hotiile lui nastase? Am afirmat eu vreodata ca nastase nu si-a intarit serviciile securiste pe care mai apoi avea sa nu le preia jigodia statului?

Baieti, taraiti-va prin "presa" pupinbasista si iluzionati-va pana nu mai puteti. Sau serviti interesele securiste pana n-or mai crede in ele nici securistii prosti.

Nastratin spunea...

Horea...
http://theeconomiccollapseblog.com/archives/the-biggest-ponzi-scheme-in-the-history-of-the-world

http://consciouslifenews.com/mass-carnage-stocks-bonds-gold-silver-europe-japan-all-pummeled/1159169/

bursier spunea...

Horea,ce crezi ca se va intampla cu dolarul intr-un asemenea scenariu?(0 aterizare a chinei).Asta ar insemna bursele la vale si dolarul la deal?
In alta ordine de idei...eu iti doresc mai mult calm si mai putin limbaj excesiv.Nu am inteles exact ce te infurie:starea Romaniei sau probleme personale mai degraba...pentru ca de multe ori suntem tentati sa confundam aceste doua planuri.

Horea spunea...

Costel, vorbeam in general de ideile pe care le-ai expus. In alta ordine de idei, sunt constient ca ti s-au pus in carca lucruri pe care nu le-ai spus, asa cum ai facut de fapt si tu cu mine.

Eu, de exemplu, nu-mi aduc aminte ca tu sa fi exprimat vreo admiratie speciala fata de Nastase. In timp ce altii au o cu totul alta parere.

Exista asadar multi oameni in Ro. care stiu mai bine decat tine ce gandesti. Am spus asta de multe ori pana acum. In cazul tau ei adauga la pozitia antibasista pe care ai avut-o si lucruri inventate.

Bursier, cred ca ar trebui sa insemneze exact ceea ce spui. Si ceea ce am spus eu de mult.

In rest poate a rasarit si in mine o ura de care am uitat timp de 30 de ani.

Una de care nu-mi dau seama si pe care am combatut-o la altii. Dupa sesizarea pe care ai facut-o voi incerca sa ma temperez putin, pentru ca daca este vorba de ura ma sperie si pe mine. Voi analiza situiatia.

Poate ca totusi nu e ura. Doar un sentiment de dezolare care apare atunci cand vad ca frati de-ai mei, nascuti pe aceste meleaguri pe care m-am nascut si eu, imi distrug tara. Pentru ca asta e tara mea nu Suedia sau Norvegia. Cu toate ca voi respecta si voi admira intotdeauna popoarele care traiesc in toata scandinavia.

Mai sunt frustrat de tot ceea ce se intampla in jurul meu. De nefunctionalitatea totala a sistemului, din cauza prostiei si a ignorantei. Sunt si eu om pana la urma un simplu om cu sentimente pozitive si negative. Ceea ce am spus nu este o scuza. Ci pur si simplu un raspuns sincer la intrebarea pe care ai pus-o.

Pentru ca sunt perfect de acord cu ceea ce spui. Si am aplicat asta ca o lege pana acum, mai ales la locul de munca in Scandinavia. Nu mi-am dus si expus vreodata frustrarile personale. Pentru ca acolo nimeni nu face asa ceva. Viata personala nu ai voie sa o confunzi cu viata comunitatii.