Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 4 iunie 2013

Ciclurile lui Becali

Uite ca unii ar putea crede ca am fost prins si eu in carligul lui Georghe, din moment ce l-am pomenit destul de des in ultimele postari. Vreau doar sa-ti reamintesc articolul acesta, cu link la un alt articol, scris dupa cum vei vedea in 2010. Nu pentru a-l pomenii pe Becali, ci mai degraba pentru a demonstra valabilitatea ciclurilor, chiar si in viata unei persoane. Care, dupa un apogeu parabaolic, identic cu cel bursier, se prabuseste de obicei ca o pasare impuscata. 6 ani de inchisoare cu executare pare a fi primul val de la maximul parabolic pe care l-a atins Becali atunci cand a intrat in parlament. 

Acolo a inceput sa puna presedenti, ca un al doilea Cristos al tarii romanesti. De insulte si de alte matrapazlacuri sa nu mai vorbim. Pentru ca toti cei insultati, politicieni, jurnalisti, sunt de fapt de teapa lui lui Gigel, primind in opinia mea exact ceea ce au cerut si ceea ce au meritat. Poate au fost si exceptii, dar cu siguranta neinsemnate. Daca acesta este valul unu al prabusirii becalicesti nu pot sa nu ma gandesc la cum va fi valul trei, cel mai puternic, de obicei, care va trebui sa inceapa dupa un ragaz pe care cavalerul luminii il va avea dupa primul val. Poate chiar acel val trei va reusi sa-l aduca pe Gigi cu picioarele pe pamant. 

Pentru ca, nici macar un hot din Romania nu poate creste la infinit. Asta chiar daca Bernanke va continua sa monetizeze. Asa cum nu a putut creste nici argintul lui Gogu. Metalul care a fost dupa caderea avuta, foarte aproape de prima mea tinta de la nivelul 19-20. O tinta de care acelasi Gogut a ras cu foarte multa pofta. Dupa o revenire, cosmarul argintarilor ar putea continua, exact ca si cosmarul lui Becali, pentru ca eu nu am vazut inca un comportament exasperat, atat de necesar unui minim absolut, la nici un "metalurgist." 

Ba mai mult! Dupa caderea intensiva a metalelelor din saptamanile trecute, oamenii au dat buzna la bijutieri, si unde au mai apucat, ca sa nu piarda cumva ocazia de cumparare a secolului. Au si cumparat cat au putut. Aur mai ales. Punand astfel sentimentul fata de metale foarte departe de "stergarul aruncat." Oricum, tot e mai bine sa cumperi si aur si argint la nivelele actuale. Decat la maximele pe care le aveau in 2011. Pentru ca de la aceste nivele o eventuala continuare a deprecierii nu se va mai putea compara cu cea pe care am vazut-o pana acum. 

10 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Propunere pentru analiza ciclurilor.

Horea spunea...

Interesant spun si eu! Ca sa-l plagiez pe un comentator al articolului

Alte pareri nu am pentru ca nu stiu nimic concret despre Isarescu.

Privind ciclul lui de viata nu observ totusi nimic parabolic.

Poate de acolo si longevitatea. A urcat incet dar sigur si se pare ca este intr-o miscare laterala. Un colaps economic ar putea totusi sa-i rupa scaunul dobara.

Poate vom trai sa vedem si minunea asta. Din moment ce cuvantul colaps economic nu mai exista la ora actuala in niciun dictionar.

AristotelCostel spunea...

S-a născut guvernator al BNR.
Legenda spune că ta-su a păstrat în genă un iz de coada vacii, or gena asta e în plin bubble de vreo 10 ani.

Horea spunea...

Costele eu nu vad bula, din moment ce spui chiar tu ca s-a nascut guvernator.

Deci in opinia mea ori colaps economic, ori o tendinta de-a deveni Dumnezeu. Ultima varianta o vad totusi destul de improbabila.

Si pana la urma! Care-i diferenta dintre politicianul vesnic si bancherul vesnic? Niciuna! Se trag de mana unul pe altul ca sa nu se piarda. Persistenta lui Isarescu este doar o dovada a sistemului continuat sub alta forma.

Nastratin spunea...

Horea...ce parere ai despre paranoia UDMR care vrea destabilizarea tarii si alipirea Transilvaniei la Ungaria?...se pare ca ungurii tot la stadiul de huni in gindire au ramas...UDMR ar trebui scos in afara legii, iar radicalistii lor trimisi linga Becali dar pe viata in puscarie...

http://www.ziare.com/politica/minoritati/senator-udmr-despre-statul-national-romania-trebuie-sa-renunte-la-paranoia-1239252

Horea spunea...

Nastratin, partenera mea de viata este hunoaica, ca si mama mea. Am o groaza de cunostinte hunice din moment ce vorbesc limba maghiara la perfectie.

Tocmai de aceea pot sa-ti spun ca UDMR nu a facut nimic pentru hunii pe care ii cunosc eu. Pentru "hunul" Frunda, care ti-ar fi dat un picior in gura, in liceu, daca ai fi indraznit sa-l faci maghiar, au facut.

Deci eu nu cred ca trebuie sa ne batem capul cu Transilvania intr-o lume care ar trebui sa fie fara granite. Ci mai degraba cu cei care folosesc Transilvania in scopul dezbinarii.

Pentru ca vezi tu? Hunul Frunda este consilierul dacului Ponta. Si iti garantez ca pana acuma nu a fost de doua ori la "serviciu." Ridica numai salriul de la daci si merge la televizoare,ca sa-si mai complecteze venitul, ca si seful sau.

Ca o consecinta UDMR este pentru mine un FSN maghiar si nimic altceva. Care, ca si dacii nostrii, incerarca sa divizeze cum pot mai bine populatia, pentru ca ei sa poata fura si mai mult.

Atat clanurile dacice, precum si clanul numit UDMR, isi vor trada proriile natii fara sa clipeasca, atunci cand vor avea interesul sa faca acest lucru. Garantat!.

Si sa stii un lucru. Intr-o tara cu adevarat democratica UDMR nu mai poate exista. Pentru ca nu ar avea nicio cautare pe piata. Nu ti se pare bizar ca in Romania are? Si culmea! Mai bizar decat bizarul! Nu atat din partea votantilor maghiari cat din partea asa numitor politicieni romani, care i-au bagat in fiecare guvern.

Deci hai sa deschidem ochii ca sa putem vedea realitatea, si nu povestile pe care incearca sa ni le injecteze agitatorii.

Anonim spunea...

inteleg comentariul dar totusi ar fi nine de precizat ca ungurii nu au nicio legatura cu hunii. maghiari <>huni. sunt popoare migratoare diferite.

Horea spunea...

Absolut corect anonim. Am folosit doar limbajul din comentariu.

Cu toate ca afirmatia pe care o faci este dovedita istoric, romanii continua sa-i lege pe maghiari de Atila. Total eronat.

Nastratin spunea...

aici recunosc ca am fost dezinformat....totusi nu sunt departe de originea lor in triburile eurasiatice...niste salbatici in general chiar si azi cind auzi iesirile publice ale PM al Ungariei...fara nici o atingere la rudele lui Horea, care e un om bine instruit si educat...

http://ro.wikipedia.org/wiki/Maghiari

Horea spunea...

Nastratin eu nu-mi apar rudele, pentru ca printre ele au existat si mari gunoie, precum au existat si oameni la care ma pot gandi cu stima si respect. Si tocmai de aceea nu voi confunda nciodata omul cu natia din care face parte.

Pentru mine gunoiul este gunoi, indiferent de cum il cheama, indiferent de nationalitate, si indiferent daca imi este ruda sau coleg. Pe prieteni nu ii includ pentru ca sunt singurii pe care ti-i poti alege.

Aici se deosebeste mentalitatea mea de cea romaneasca, desi locul in care m-am nascut este tocmai aceasta tara.

Din fericire am avut onorea de-a locui si pe alte meleaguri, unde faptele, bune, rele, nu se judeca in functie de numele sau pozitia faptasului, cu atat mai putin in functie de gradul de rubedenie cu oricine.

In privinta triburilor ce sa mai vorbim. Mai triburi decat cele care traiesc azi in aceasta tara nu cred ca au existat vreodata. Diferenta este doar ca azi nu mai circula pe cai ci in jipuri. Si daca ma uit bine majoritatea lor raspund la apelativul roman.

Din pacate insa, foarte multi cetateni al acestei tari sunt foarte absorbiti si preocupati de trecut. Atat de mult incat viitorul le fuge neobservat de sub picioare.

In rest, cred ca triburile asiatice au tot atata tangenta cu actualul premier al Ungariei, cat au si triburile dacice cu Traian Basescu sau cu Ponta.