Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 30 iunie 2013

DJIA

Evolutia probabila o vezi in grafic. Elipsa superioara ar trebui sa fie atinsa, cel tarziu, pana de maine intr-o saptamana. Vineri putand fi o zi la fel de buna ca luni.

Ce se intampla cu metalele? Ceea ce ii spuneam lui Vali. Au dat de un fund provizoriu, in opinia mea. Mai au oare de cazut sau s-a terminat aici cosmarul lui Gogu? Din pacate eu mai vad zile negre dupa o perioada de bucurii.

Pentru ca, celora care au cumparat argint la 50, 40, 30, si chiar 25 de dolari, aceasta revenire nu le prea serveste la nimic. Si nici celora care au cumparat aur la nivele mult superioare nivelelor actuale. Sunt absolut convins ca nici unul dintre metalurgisti nu-si vor vinde comorile la pretul la care le va aduce aceasta apreciere. Fiind mai apoi obligati sa participe la noi plonjoane, foarte probabile. 

In cazul DJIA, o perfoarare consistenta a elipsei superioare, va schimba scenariul meu de durata scurta. La care voi reveni daca va fi necesar. 

In aceste momente scenariul pe care l-am expus este unul foarte probabil. Piata fiind cea care va decide daca va fi si valabil. Ceea ce devine tot mai valabil pe zi ce trece este predictia pe care am avut-o privandu-i pe cei care demasca porciile guvernelor. Cazul Snowden, de exemplu, in care vicepresedintele Biden a cerut extradarea susnumitului din Ecuador. De ce? 

Ca sa fie condamnat pentru spionaj. Ai bagat la cap? Exact ca in RO! Cel care a tras manivela fluierului ca sa atentioneze lumea despre spionajul guvernului american facut la persoana, este cautat acum pentru a fi condamnat chiar el pentru spionaj. Metoda tipic romaneasca, anuntata printr-o stire demna de radio Erevan. Prin care hotii demascati fac din demascatori hoti. Vopsindu-se ei pe sine in toate culorile curcubeului democratiei originale. 

Asta tine tot de prima faza a reactiilor dure pe care le au guvernele lovite in fluierul piciorului. Vor urma si altele! Ultima fiind faza fiind cea prin care pana si blogurile neinsemnate, ca cel pe care il am eu, vor fi bagate in seama. Cu toate ca reprezinta ceva infim, prin tocmai numarul redus de cititori pe care il are. Neputand fi astfel o amenintare pentru nimeni. Decat eventual pentru un guvern care se sperie si de propria sa basina.

Observa articolul pe care il scrie o jurnalista din Romania, demna de premiul "Pulaitzer ". Il face pe Snowden tunator, din inertie, probabil, confundundu-l cu ocrotitorii pe care i are tovarasia sa. Ii prezic un viitor luminos acestei jurnaliste. Are un talent inascut. La lins cur! Sau, poate face parte din tagma jurnalistilor care mai cred si azi ca pamantul este plat. Un lucru mai usor de iertat decat primul, dar foarte greu de tolerat. Mai ales la cineva care se declara jurnalist.

Ps. La clubul lui Andrei Nastase ai fost? Un club deschis pe litoral din banii pe care i-a castigat din munca asidua si cinstita. Oare a stat si el la coada ca tine sa-si inregistreze firma? Cu spaga in mana in fata ghiseelor cu cinci, sase functionari, care te trimit sa circuli de la unul la altul. Pentru ca sa-si procure tonele de hartii necesare unei astfel de afaceri. Sau, poate a ajuns ca taticu, eroul national, sa dea un telefon, doua. Pentru un viitor PSD-ist lucrator pentru popor. Din care lucru foloasele le culege singur, pana la ultimul cent. Intelegi de ce nu se gandesc oamenii de tipul lui Andrei$Comp sa simplifice legi prin care tu esti chinuit si jupuit, atunci cand ajung pe spinarea taticilor la carma tarii.

Pentru ca au invatat de mici copii ca legile exista doar pentru prosti. Pentru ei functioneaza totul ca in Elvetia. As putea sa fac pariu privind ultima afirmatie pe care am facut-o. Sti de ce nu va fi Romania in veci pururi ca Elvetia? Pentru ca cei pe care ii alegi traiesc de mult intr-o Elvetie. Izolata, si doar a lor. In timp ce pretentiile tale se opresc la traiul pe care il ai. Unul pe care l-ai blestemat nu o data, dar pe care  se pare ca nu doresti sa-l schimbi cu nimic. Fiecare primeste asadar conform pretentiilor pe care le are. 

5 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Vai de mine, nu incepeti iar cu spaga pentru deschiderea firmei. :D
Poti foarte bine s-o dai in mafia lui mazare, viitorul etnobotanic al clubului etc. dar pentru deschiderea unei firme trebuie sa depui un dosarel.
Sau... te pomenesti ca in constanta e rand la deschis firme?!?

Horea spunea...

Nu costel! Rand la hartoagele de care ai nevoie. Eu firma nu am, dar cunosc pe multi care au. Daca ei m-au mintit am mintit si eu, fara voia mea.

Eu stiu doar cat am umblat pentru daramarea unei case, in care s-au mutat tigani pe care nu i-am mai putut scoate altfel de acolo. Spaga nu mi s-a cerut. Am consumat totusi kg-me de nervi.

Pana la urma a umblat Ilona care este mai obisnuita cu sistemul. Care iti cere inca o hartie, si inca o hartie, dupa ce ai rugat de la inceput sa ti se specifice toate actele de care ai nevoie.

Problema este ca ne intelegem greoi. Eu nu am nimic cu etnobatanicele. De ele ar trebui sa se ocupe politia.

Am insa o problema cu cei care fura si deschid firme pe banda rulanta, din banii mei, printre altele. Trecand pe langa toate legile de care eu ma lovesc, dar ei nu.

Pentru ca, daca Nastase, era si el om, nu spraom, si nu supraerou, obligat sa treaca prin acelasi exercitiul birocratic prin care am trecut eu, pentru daramarea unei case.

Iti garantez ca a doua zi venea cu o ordonata de urgenta ca sa schimbe legea. Ponta o dat vrea 70 pana acum, pentru lucruri care il dor pe el si pe oamenii lui din banda.

Deci idea a fost ca ei traiesc in Elvetia eu in Romania. Un lucru care mie nu imi convine. Sa mi se permita sa am si eu macar pretenitii nesatisfacute in tara mea.

Anonim spunea...

@horea ,
ti-ai dat foc la valiza ... l-ai atacat pe TATUCUL lui costelus , cum , chiar nu crezi , totul e asa de simplu in romania , merge ca uns , te duci la financiar cu dosarul de servesc cu o cafeluta si intre-timp iti rezolva toate problemele ...
acelasi sorinel ( dar nu cel din grafic ) !

Horea spunea...

Nicio problema cu sorinel din grafic.
Aprorpo de costel eu cred altceva! Din moment ce nu am inteles ca aristotelu nostru ar fi un admirator al lui Nastase.

Cred asadar ca citeste din articolele mele cam cata apreciere are pentru mine, 10%. Si comenteaza cam cata apreciere are pentru sine, 90%.

Pentru ca altfel vede oricine ceea ce am scris si vede si ceea ce am vrut sa scot in evidenta.Cei care nu traiesc intr-o Elvetie separata s-au si lovit cu siguranta de ceea ce am spus. Dar uite! S-ar putea totusi ca costel al nostru sa fie elvetian.

Anonim spunea...

@horea , imi pare rau sa te dezamagesc dar elvetienii nu se nasc la ... iasi ...
sorinel