Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 3 iunie 2013

Mamaliga facuta din nisip

Rupe dintii! Un lucru care il mira pe roman, cu toate ca el este de fapt acela care a schimbat reteta meniului national. Reteta originala este foarte simpla. Sare si malai de porumb puse in apa care fierbe. Amesteci pe urma continutul si poti avea pe masa o mamaliga comestibila in cateva minute.

Daca esti smecher, in schimb, si te mai ti si desteptul lumii, inlocuiesti malaiul de porumb din reteta originala cu nisip pe care il gasesti gratuit. Ca sa-ti cheltiuesti pana la urma inzecit banii pe credeai ca i-ai economisit, pe proteze si implanturi.

"Dupa '90, doar cateva persoane au fost schimbate de la carma tarii si asta a fost tot. Eu vad o Romanie contondenta dupa 50 de ani. Nu are realism. Romanii nu au nici un indiciu de sus despre tot ce se misca inainte. Dupa '90, au sperat in fiecare zi ca va veni o mana salvatoare. Iata de ce, deceptia se asterne peste societatea noastra", afirma Valentin Ceausescu.
  
Valentin vede deci aceiasi Romanie pe care o vad si eu. Si sa nu-mi spuna cineva ca nu ar cunoaste ca pe propria sa palma mutrele noilor "capitalisti". Rasariti asa peste noapte din garda tatalui sau. Uite ca m-am facut si Valentinist! Si ma voi face orice atunci cand aud niste adevaruri incontestabile din gura unui om.

Daca citesti numai randurile de mai sus din cel mai recent interviu acordat de Valentin Ceausescu vei intelege foarte bine de ce esti cu dintii rupti. Asta cu toate ca, CTP, impreuna cu multi altii, explicau plini de transpiratie ca a nu merge la vot inseamna a nu-ti indeplini datoriile civice.  Este ca si cum te-ai duce la o benzinarie ca sa cumperi 4 litri de ulei de motor, si ai iesii de acolo cu 4 litri de ulei de floarea soarelui, pentru ca tot ulei este. Sau, de ce nu? Cu 4 kg de untura de porc, din moment ce porci avem destui, chiar si in parlament.

Asta pentru ca sa-ti faci datoria fata de Mitica, prietenul tau care vinde benzina. Chiar daca el nu iti poate oferii ceea ce doresti, ceea ce este absolut vital si necesar pentru ca masina ta sa functioneze asa cum trebuie. Uite cum continua sa tune vorbele lui Valentin, cele care atrag atentia despre lipsa de realism a romanului. Scontand scantei atunci cand se ciocnesc de urmatorul sondaj. Iata de ce suntem acolo unde suntem, in comuna primitiva cu gipuri. De unde nu vom iesi nici daca porcii vor incepe sa zboare. Romanului ii plac hotii, mincinosii, si oamenii lipsiti de caracter, fapt pentru care ii pune sa-l reprezinte. Punct!

Dupa cate poti vedea din acelasi sondaj, fata de justitia care aresteaza hoti romanul si-a schimbat parerea in mai rau. Deci tu care nu esti becalsist sa nu-ti faci cumva vreo iluzie ca vei trai vreodata mai bine. Nu daca ramai pe aceste meleaguri. Pentru ca aici vei fi obligat de majoritate sa rontai mamaliga facuta din nisip.

2 comentarii:

dorians spunea...

Bine spus "Iata de ce suntem acolo unde suntem":

http://www.emilstoica.ro/vom-fi-condusi-de-copiii-celor-care-i-au-condus-pe-parintii-nostri.html

Horea spunea...

dorians, pe asta se bazeaza totul. Putere, bani, si mostenire lasata copiilor, nepotilor, care au fost crescuti in mediul parintesc de partid si de stat.

Astia altceva nu stiu sa faca. EBA, Nastase junior, si toti cei despre care vorbea si Valentin Ceausescu, sunt produsul vechiului sistem.

Se si comporta toti ca atare. Chiar daca sunt si vor fi abateri rare de la regula. Aceste abateri intra de obicei in anonimat, asa cum a facut si Valentin.

Majoritatea sunt insa permanent pe rampa, pentru ca acolo le place, si acolo se simt bine. Si romanul se simte bine cu ei. Injurand totusi ca nu-i merge prea bine.