Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 6 iunie 2013

Protestele din Turcia si Lelia

Uitat-te la graficul busier din Instanbul! Inainte de-a face acest lucru invarteste-te de vreo 10 ori ca sa fi ametit. Ca sa-l poti privi asa cum l-am privit si eu, conform comentariului lasat pe pagina de un om fara nume. 

La fel de ametit poti sa citesti mai pe urma si articolul din gandul, unul foarte pertinent in opinia mea. Vezi cumva vreo asemanare intre mentalitatea si comportamentul lui Erdogan si mentalitatea lui Mafiodogan din Romania? Eu zic ca sunt aproape identice. Nu cred totusi ca Lelia s-a gandit sa lege vreodata evenimentele din Turcia de ceea ce le-am legat eu. De schimbarea perceptiilor umane dintr-o tara care parea sa infloreasca economic ca nicio alta tara din Europa. Pentru ca Turcia are cel putin o parte europeana a teritoriului sau. 

Daca te uiti pe grafic vei vedea ca bursa din Istanbul isi incepe plonjunul in 23 mai. In timp ce protestele "pentru copaci" incep in 28 mai, cuprinzand mai apoi cu multa rapiditate copaci din inca 67 de orase. Asta in timp ce bursa a continuat sa plonjeze, impreuna cu restul burselor din lume. Iata insa ca am ajuns foarte aproape de suportul despre care vorbeam intr-o postare precedenta. 

Atat la indicele Dow cat si la restul burselor. Daca Dow continua si azi sa-si mentina trendul ascendent, chiar dupa caderea avuta, al carei semnal l-a dat Sorinel ca un ceas elvetian. Bursa din Istanbul pare sa-si fi schimbat trendul. Ceea ce mie imi da un semnal negativ privind evenimentele politice si economice pe care le vom putea vedea in Turcia in viitorul apropiat.

Dupa o mica pauza, astepta-te asadar la escaladari de conflicte in tara vacantelor de vara. Secondate de cifre economice in scadere. Cifre care vor turna si mai multa benzina pe focul care arde deja de saptamani. Observa cat de inteseranta poate fi psihologia umana! Chiar intr-o tara in care totul parea  foarte OK din punct de vedere economic . Bursa a dat insa un semnal. Spunandu-ne ca nu este chiar asa de OK cum pare, chiar daca aparent revolta a pornit de la: a fi, sau a nu fi al unui parc. 

In Romania, chiar daca USL ar hotara sa rada tot Bucurestiul, oamenii nu ar iesi in strada! Pentru ca aici prioritatile sunt cu totul altele. Cel mai important lucru in momentul de fata este "free Gigi". Dar, un lucru si mai important decat cel mentionat, unul care care il va tine pe roman legat de scaunul din bucatarie cu siguranta, este faptul ca USL este anibasist. Ca si leul nostru de toate zilele. Numai ca, el pare a fi si anti-antonist si anti-pontist in momentul de fata. Deci un tradator la drumul mare, roman in toata regula. Din moment ce s-a intarit nu demult din cauza iubirii pe care o avea fata de cei doi lideri USL. Lasandu-i totusi acum si asa deodata pe amandoi in cacat. Oare ce va spune Guran? 

Poate ne va spune ca a adormit Isarescu. Calare pe o craca de vita de vie si cu basca in cap trasa pe un ochi. Sunt absolut sigur ca Moises stie si planurile de viitor ale omului cu sapca. Ti le va dezvalui cu siguranta in emisiunile sale din viitorul apropiat. Daca ma asculti pe mine il vei privi ametit. Ca sa ai si tu sansa sa ghicesti traiectoria fiarei. Deci stai cu ochii deschisi si cu tuica langa tine! Pentru ca daca esti modest ca mine stai probabil la apartament. Intr-unul in care nu poti baga un carusel nici cu cea mai mare bunavointa.

11 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Mihai si sorinel par sa fie gemeni.

Tin minte ca leul trebuia sa se faca praf la finalul lui 2012, odata cu venirea tancurilor de la Moscova. Sau presa pupinbasista mancase rahat.

Un cap al mafiei securiste in fruntea statului securist nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni. E prea mult antibasism in Romania. Ce rost are sa schimbi un betiv nesimtit cand il poti incuraja sa bea mai mult si sa fie si mai nesimtit, cu tot cu târlanii care-l slugăresc.

... iar Moise Guran mai are de strans din cur 25 de ani pana-si termina dezvoltarea personala pe credit. Nu are alternativa la prostitutia securisto-basista.

Anonim spunea...

salut, Horea! incepe sa-mi fie frica de vremurile interesante care vin, totusi, in jurul meu, lumea spera ca totul os a fie ok, chiar azi am avut o discutie despre banci cu cineva si-mi spunea ca e bine de lucrat cu banci ca BRD, Raiffeisen, etc, ca sunt banci serioase...pe de alta parte, cam unde crezi ca ajunge euro? exista sanse pe termen sa se stabilizeze la un 4,5lei? multumesc

Anonim spunea...

horea , nu mai speria lumea , ca vremurile sunt bune ...
http://www.zf.ro/business-international/constructorii-germani-de-masini-renunta-la-vacanta-de-vara-datorita-cererii-ridicate-10935097
in plus sa vezi ca S&P incheie pe verde astazi ...
sorinel

Horea spunea...

De data asta ai nimerit-o sorinel. Poate pentru ca nu ai gasit ceea ce ai gasit prin convingerea subconstientului.

Ma astept si eu la o revenire bursiera. Sa vedem cat va tine? Pana va da cu capul in nori de furtuna. Poate din cauza ei nu vor pleaca nemtii in vacanta.

In rest, eu spun ce vad. Nu vreau sasperii pe nimeni. Si fii convins ca sunt foarte putini cei ce asculta de ceea ce spun.

Ce spune Draghi ciuleste toate urechile in cor. Cu toate ca daca faci un bilant a tot ceea ce a spus de cand a ajuns sef al BCE, si compari ceea ce a spus cu ce s-a intamplat te iei de par.

Nimeni nu face insa asemnea bilanturi. Pentru ca ce a spus azi conteaza. Maine am si uitat totul asteptand cu sufletul la gura sa spuna iar ceva. Multe din spusele lui Draghi nu-mi amintesc nici eu, exeptand un lucru. Faptul ca Europa va creste in trimestrul urmator de vreo trei ani.

Horea spunea...

Un cap al mafiei securiste in fruntea statului securist nu ar trebui sa deranjeze pe nimeni. E prea mult antibasism in Romania. Ce rost are sa schimbi un betiv nesimtit cand il poti incuraja sa bea mai mult si sa fie si mai nesimtit, cu tot cu târlanii care-l slugăresc.

Costele incepi sa graiesti numai adevaruri de o vreme incoace. De ce nu te duci sa le spui si celora pe care i-ai votat ce ne spui noua? Pentru ca eu daca as putea i-as da jos pe toti. Cei pe care i-ai votat au avut totusi o tinta precisa. Basescu.

Cu asta au intrat in capania electorala, in lipsa de altceva. Si uite ca vorbesc acum de salarii nesimtite ca Boc. De chiriasi nesimtiti ca o noutate.

Si ca o chestie veche tot noul ramane cum a fost. Din moment ce nici macar tu nu te poti astepta la la mai mult de la un Antonescu care l-a bagat pe Becali in clanul sau si prin asta in parlament. Daca te astepti totusi la ceva n-ai decat, dar atunci trebuie sa te fac naiv.

In rest aceiasi placa si din partea mea. Asemanatoare cu a ta. Cand pleaca Basescu si gasca lui poate von avea breo sansa. Numai ca, eu il vad si pe Ponta si pe Antonescu in aceaisi gasca. Spre deosebire de tine. De fapt eu ii vad aproape pe toti din aceiasi gasca, ma refer la aceia care au si decizia in mana.

Horea spunea...

Anonim anonima, eu vad ce am mai spus. Numai ca ceea ce spun vine de obicei mai tarziu. Cand vorbeam de valute spuneam ca Ponta isi va blestema zilele. Cred asta si in momentul de fata. Poate cei de la banci vad mai bine ca mine toata treaba. Eu nu cred insa ca euro se va opri la 4,50, decat pentru o perioada destul de scurta.

In rest auzi ce spune sorinel. Nemtii nici nu mai pot pleca in vacanta din cauza comenzilor la masini. Deci e de bine. Si Draghi a spus azi ceea ce spune de vreo trei ani incoace. Deci tot de bine e.

Eu raman totusi putin mai pesimist. Cu toate ca si Rubini zice ca e de bine.

bursier spunea...

mesajul "free gigi"este unul foarte important pentru grosul populatiei.pentru ca el se bucura de simpatia de care se bucura escobar in columbia.ce daca a facut infractiuni,uite ca si un om ca noi care nu stie sa vorbeasca corect(mai mult cu bratele ),nu stie sa se poarte etc..se poate ridica si din ceea ce a furat ne mai ajuta si pe noi cu cate ceva.cat timp vom avea o populatie cu mentalitati fanariote vom avea si personaje ca gigi becali!

Horea spunea...

Asa este bursier. Pentru ca populatia care-l admira este atat de retardata incat nu-si da seama ca becalii au furat de fapt din buzunarul ei. Si ca saracia in care se scalda se datoreaza de fapt unor oameni ca Gigi.

Eu nu l-as compara totusi cu Escobar. Care si-a asigurat veniturile din droguri, si nicidecum jefuind Columbia.

Ambele persoane sunt certate cu legea precum spui. Diferenta este totusi ca Escobar nu a subminat economia nationala.

La noi tocmai asta au facut toti hotii, pentru ca fara politica, sau relatii politice, nici macar droguri nu ar fi in stare sa vanda.

Anonim spunea...

costel=prostel si sunt frati gemeni !
amandoi simpatizanti a.n si a3 in plus bursieri moldoveni ... asthai tzara ce-o pohtim !
sorinel

Anonim spunea...

pentru costel :
http://adevarul.ro/news/politica/presedintele-traian-basescu-intalneste-nou-fanii-facebook-ora-1700-1_51b1e3c2c7b855ff566a917a/index.html
@horea ,
S&P +1.01% - criza mai are de asteptat se pare ...

Anonim spunea...

DOW : +1.33%
what the fuck is going on ???