Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 3 iulie 2013

Au iesit tancurile in Egipt

Dand ocazia speculatorilor de titei sa-i ridice pretul, temporar, ca intotdeauna, cu ocazia unei stiri. Se pare ca favoritul lui CTP nu este si favoritul poporului egiptean. Care face exact ceea ce prevedeam eu ca vor face multe popoare. In afara de cel roman, desigur, care nu are de ce se planga. Alesii lor isi fac legi cum vor ei, si traiesc ca in rai. Sa nu fie asa ceva un eveniment de sarabatorit pentru o populatie ca a noastra? Care, va iesi in curand la mititei, desi gurile rele spun ca medicii pregatesc si altceva. Poate un picnic cu paracetamol. Pentru tinere cu sarcini extrauterine. In cinstea sosirii colegei din Anglia.





Pozele expuse  vorbesc de la sine, in timp ce poundul egipteam este in cadere libera. Daca CTP a dat-o in bara in opinia mea si al egiptenilor cu Obama, el are totusi un articol publicat chiar azi care merita citit dupa parerea mea. Mi-a placut pentru ca include cererea si oferta in insasi strctura societatii, doi parametrii despre care am vorbit de multe ori. Scotand pana la urma in evidenta ceea ce am spus si eu de o mie de ori, avand chiar un citat pus pe blog legat de acest subiect. Nicio societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei. Cancanul din lume este doar la inceput, si mi-e tare frica sa nu degenereze. 

O frica pe care mi-am exprimat-o nu o data. Observa totusi pozitia armatei egiptene. Este alaturi de popor, si s-a bagat ca musca in lapte pentru ca politica egipteana a inceput sa semene cu cea din RO.

Stiu ca exagerez dar am facut-o voit, doar pentru a putea compara o armata cu alta. Pe a noastra, cu burtosii care o conduc si care au lins cur politc indiferent de culoarea oportunista pe care a avut-o, umplandu-si gentile de piele pe care le purtau goale cu pensii grase primite din partea celor linsi.

Cu armata egipteana, gata sa se implice, atunci cand vede ca haosul politic este pe punctul de a pune stapanire pe tara. La noi  nici un burtos nu s-ar implica in asa ceva. S-ar uita in jur pana ar observa aparitia unui nou cur politic bun de lins, indiferent de miros. Pentru ca in Ro politicianul este echivalent cu Dumnezeu. De unde rezulta si lupta pe viata si pe moarte pentru o asemenea cinste.

Intr-o alta viata Gadea si-a petrecut cu siguranta tot timpul in armata romana. Am vazut o emisiune in care a tras niste limbi ca un general. De data asta nu politicului care il tine pe post asa dezarticulat cum este, ci unui burtos care se vaita ca nu are ce manca de cand i s-a redus pensia de 6000 de ron. In rest sa ne bucuram ca ai nostrii nu sunt teroristi. Te reguleaza dupa ce ti-au anesteziat creierul. Iata ca in Egipt asa ceva nu tine.

3 comentarii:

Anonim spunea...

Horea SUA baga bani in armata Egipteana ca sa fie tampon intre arabi si evrei . ca sa vezi din nou SUA

Nastratin spunea...

Horea...
http://geroldblog.com/2013/07/01/the-beginning-of-the-end/

Horea spunea...

Anonim, habar nu am daca SUA a bagat bani precum spui in armata egipteana. Poate. Ceea ce stiu, pentru ca am vazut, este ca armata tarii a fost alaturi de poporul pe care il reprezinta si din care se trage de fapt. Comandantii ei neputand fi manipulati de alte interese decat cele ale Egiptului.

Asta in timp ce comandantii nostrii i-au facut pe bietii soldati sa se impuste intre ei, in timpul asa zisei revolutii, ca sa poata crea haosul si dezbinarea de care au avut nevoie pentru preluarea puterii.

Nu le-a pasat nici macar de vieti omenesti acestor tradatori de patrie si de popor, dintre care cel mai mare tradator a fost tovarasul Iliescu. Pe care acelasi popor scuipat in fata l-ar fi ales presedinte pe viata. Nu s-a putut si atunci au hotorat sa-i aleaga urmasii.