Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 28 iulie 2013

Benanke a pasit in curtea realitatii

“I don’t think the Fed can get interest rates up very much, because the economy is weak, inflation rates are low,” Bernanke told the House Financial Services Committee.“If we were to tighten policy, the economy would tank.” Dupa ce ai citit ce a spus Bernanke uita-te la graficul pe care l-am expus. 

Unul care reprezinta evolutia veniturilor disponibile ale populatiei americane. Emis nu de mine ci de insasi ST.LOUIS FED. Un grafic in care vezi un plonjon de 30% a cifrelor analizate, de la maximul atins in 1970 pana azi. Ce inseamna acest lucru? Inseamna ca oamenii au un venit disponibil diminuat cu exact 30%, fata de ceea ce au avut in 1970. 

Realizare minunata, dovada a rezultatelor obtinute din politici bazate pe fudulie, facuta pentru niste oameni adormiti de fudulia lor proprie. Observa totusi! Este vorba de venit per capita, cifra care ar trebui sa-i includa, si ii include mai mult ca sigur si pe "elvetienii" americani. In cazul in care acesti oameni ar fi fost scosi din ecuatie cifra ar fi fost si mai catastrofala. Din moment ce situatia "elvetienilor" de pretutindeni, al acelora care reprezinta 1-10% din populatii, s-a imbunatatit peste tot. Iata de ce s-au rasculat si vecinii nostrii, bulgarii, afirmand in proportie de 72% ceea ce vezi in paragraful urmator.

Bulgarii, care protestează de la începutul anului faţă de sărăcie şi corupţie, califică în proporţie de 72 la sută drept "intolerabilă" situaţia din ţara lor, potrivit unui sondaj al institutului Open Society publicat sâmbătă, relatează AFP.

In timp ce in Romania, hotii si criminalii de care vor sa scape bulgarii, au fost votati la putere, avand  acum tot in jur de 70% din sufragii. Din cei ramasi in o pozitie, adormita, garantez ca cel putin tot cam 70% sunt la fel de hoti si de banditi. Probabil si mai multi. I-am vazut doar cu totii in actiune nu de mult. Ei isi permit totusi sa hiberneze si sa sforaie linistiti in aceste momente, asteptand erodarea actualilor. Si, prin aceasta, randul lor necontestat de aproape nimeni la parghiile de conducere ale statului. De unde sa-si poata relua jaful intrerupt pentru moment de rotaia obisnuita a cacatilor.

In incheiere as vrea sa pun din nou niste niste intrebari idioate! Celora care ne vorbesc de renasterea economica pornita de a tot puternicul FED. Rezolvatorul tuturor problemelor, in frunte cu inteleptul sau conducator Qeen Qernanke. Ce sanatate poate avea o economie care "would tank" in cazul in care "we were to tighten policy". Mai ales in imprejurarile in care piata a "tightat" deja singura dobanzile cu 100%. Uitand sa ceara parerea barbosului salvator de elvetieni. 

Si, ce viitor ar putea sa aiba o firma, de sine statatoare ca Apple, de exemplu? Daca vanzarile ei ar fi bazate doar pe toanele de monetizare sau de nemonetizare ale unui barbos. Cam acelasi viitor ca piata de pepeni din Dabuleni. In cazul in care vanzarea acestor fructe ar depinde doar de poftele si setea lui Strugurescu. Noroc totusi ca piata nu se lasa influentata pana la urma de nimic altceva decat de cerere si oferta, legate desigur si de valoarea unui obiect sau altul. Pentru ca daca s-ar fi lasat influentata de altceva, pretul de azi al "marului" ar fi fost la 1600 de dolari actiunea, asa cum ne spuneau expertii. Oricum ar fi! Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele.

6 comentarii:

AristotelCostel spunea...

"hotii si criminalii de care vor sa scape bulgarii, au fost votati la putere, avand acum tot in jur de 70% din sufragii. Din cei ramasi in o pozitie, adormita, garantez ca cel putin tot cam 70% sunt la fel de hoti si de banditi."

Saraca preacurata si nevinovata opozitie, cum a ajuns ea in Parlament intr-o proportie atat de mica, si, din ea, doar sub 30% oameni onesti si patrioti.

Probabil ai vrut sa ne mai arati inca odata ce vizionar obiectiv si drept... esti.

Horea spunea...

Costele, mi-ai stors un zambet amar. Din moment ce avem doar dou cifre cunoscute. Procentul celor votati in Ro la putere. Si procentul bulgarilor care s-au trezit.

Aprecierele mele nu pot fi nici de om drept si nici de vizionar, din moment ce ele au fost niste aprecieri prin care am vrut sa leg voit de cifrele cunoscute pe cele ale presupusilor hoti.

Nu pretind asadar ca as sti cifra exacata a banditilor din nicio tabara. Pur si simplu pentru ca nu am de unde. Tu care le sti pe toate esti ca intotdeauna mai informat. Eu ma voi considera informat doar in urma unor cifre statistice in acest sens, adica niciodata. Pentru ca nu ma astept ca hotii sa faca statistica hotilor de nicaieri.

In rest, sunt convins ca cei care nu piaptana rahatul in toate directiile au inteles mesajul. Chiar cu cifrele pe care eu le-am scos din buzunar. Fara nici o intentie de-a favoriza sau de a defavoriza pe cineva, asa cum crezi tu.

Numai ca, fiecare porneste de la sine. Pentru ca pur si simplu nu poate porni de altundeva.

Anonim spunea...

Draga Horea nu ti se pare curios ca in media rom. nu se aminteste aproape nimic de revoltele din Bulgaria sa fie intimplator? si graficul postat ieri (smart money scosi afara, actiunile in bratele micilor investitori@fraierilor,scuze de expresie@ cu stima sorinelp

Horea spunea...

Sorinel, nu mi se pare curios de loc. Pentru ca media din Ro e cu "poporul". "Intamplator" cu cel elvetian. De la care isi ia si premiile.

Anonim spunea...

Horea, nu lua in seama pe bugetarul asistent universitar chimist AristotelCostel. El e membru PSD si inca vrea sa credem ca Adrean Nastase, fu cel mai valabil Prim', iar puscaria acestuia doar un dosar politic.

Horea spunea...

Sorinel, nu-mi pasa nici de ce face costel in particular, si nici de faptul ca este psd-ist. Trist pentru tara este felul in care gandeste.

Sare la gatul hotilor doar dintr-o tabara. Exact asa cum fac si superjurnalistii care se ocupa de spalat creiere.

Are ca atare o mentalitate si o atititudine vizibil partinica, foarte gaunoasa in opinia mea. Cu precadere atunci cand vine de la cineva angajat politic, in orice tabara. Din aceasta cauza este atat de greu sa duci o dezbatere constructiva cu oamenii gen costel. Ca si cu basistii fanatici.

Pentru ca fiecare prioriteaza interesele prorii si al clanului din care face parte.

Tarile care au ajuns cu adevarat democratice au folosit din plin autocritica, stearsa se pare din dictionarul multor romani. Singura modalitate prin care poti evolua.

Autocritica este la fel de sanatoasa pana si in viata particulara si de fiecare zi al oricarui individ, chiar neangajat politic. Pentru ca ajuta la descoperirea unor defecte pe care le avem fiecare.