Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





vineri, 26 iulie 2013

Ce face DJI?

Face bine mersi! Daca te uiti pe grafic vezi si tu ca a saltat exact de la linia de suport, sageata verde, conform asteptarilor pe care le-am expus intr-o postare precedenta. De-acolo a avut un "maraton" ajungand sa-si depaseasca ultimul top, cu foarte putin, asa cum i-am avertizat pe abonati ca va face. 

De la nivelele actuale prevad o noua cadere a indicelui. Care nu ar trebui sa aiba voie sa depaseasca minimul de la care a pornit acest ultim val, in cazul in care Dow nu si-a atins inca topul final. Pana la proba contrarie eu voi considera topul precedent ca fiind cel proriuzis. Cu toate ca l-am depasit cu aceasta ultima miscare.

Sa vedem cine vinde si cine cumpara in aceasta bursa. Al doilea grafic iti da raspuns clar la aceasta intrebare. Profesionistii vand amatorilor retail. Ce semnificatie are acest fenomen? Unul lesne de inteles. Banul inteligent iesie din piata facand loc banului amator. Se va prabusi oare toata satra bursiera din aceasta cauza? 

Nu neaparat! Pentru ca profesionistii doresc chiar sa poata tine bursa la nivele cat mai inalte. Pentru ca sa-si poata plasa in liniste actiunile amatorilor la preturi cat mai piperate. 

Tocmai din aceasta cauza cred eu ca miscarea laterala va continua o perioda, exact asa cum am prevazut intr-o postare precedenta. Pe cat se poate, bursa ar trebui sa o sprijine si pe Angelica marchiza salvarilor in alegeri. Cea ce se portiveste foarte bine cu miscarea la care ma astept. In rest, sa traiti! Fiecare cum apuca. Mai ca in Elvetia, mai ca in Romania. In functie de casta de care apartineti.

Ps. Uite si o stire despre valute! Mai precis despre yenul japonez: The Japanese Yen has emerged as the top performer for the second consecutive day as further evidence that ‘Abenomics’ and the Bank of Japan’s aggressive easing strategy are starting to have their desired impact: higher inflation. Japan has struggled with deflation for the past two decades, and it is believed that rising prices could stoke a broader economic recovery.

Ai inteles? Yenul s-a facut praf ca si dolarul din cauza monetizarilor si a inflatiei. Pana acum! Pentru ca, exact in aceste momente, yenul se apreciaza dupa cate vezi exact din aceleaasi cauze. Monetizari si inflatie. Asta da valuta! Beton in orice imprejurare. Cu exceptia episoadelor cand se face praf. Asa cum s-a facut in ultimele luni. Oare cum ar arata informatiile de pe net daca dobitocii si imbecilii s-ar ocupa de altceva decat de scierea stirilor?

3 comentarii:

Anonim spunea...

multumim pt grafice Horea si pt avertizari.aztazi am vazut acelasi grafic in pont bursier postat de un tip alin foloseste un AT cu 5 valuri din care 1,3,5 sint de crestere si 2,4 de scadere, fiecare val major are 3 valuri intermediare a,b,c . .cred ca sint ca ale lui Elliot pt ca analizeaza psihologia publicului. si el vede caderea mare incepind din 2014. dupa ce la sfirsit de an2013 vom avea cresteri sustinute. iam spus ca tot astazi ai postat si tu acest grafic cu stima sorinelp

Mad io spunea...

Horea ai auzit de aceasta cercetare, de 2 ani tot aud de ceea ce au descoperit elvetienii din Elvetia (nu din rom), o "super entitate" formata din cativa privati...

"Swiss Federal Institute of Technology in Zurich studied the relationships between 37 million companies and investors worldwide, and what they found was absolutely stunning.

What they discovered is that there is a "super-entity" of just 147 very tightly knit companies that controls 40 percent of the entire network..." (40% of the world's wealth).

http://theeconomiccollapseblog.com/archives/who-controls-the-global-economy-do-not-underestimate-the-power-of-the-big-banks

somnul dulce...

Horea spunea...

Mad io am auzit! Si din pacate "somnul dulce" despre care vorbesti este o descriere excelenta a situatiei la care nu mai trebuie adaugat nimic.

Sa te mai miri atunci de rezultatele pe care le obtine romanul, sforaind?

Intr-un somn din care se pare ca nu-l va mai scula nimeni.

Oare Giurgea sau cum il chema a vazut rezultatul fuduliei pe care o predica?