Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 25 iulie 2013

De ce conteaza daca ai plagiat sau nu?

Si de ce conteaza la fel de mult daca ai furat sau nu? Pentru ca plagiatul precum si hotia sunt fraude interzise prin lege in orice tara, chiar si in Romania, din moment ce sunt cele mai mari pericole ale oricarei societati. Numia ca, in Romania, legea nu este lege pentru "elvetieni". Asa cum nu a fost nici pentru aparatul de partid si de stat, inainte de 89. Plagiatorul, hotul, se inconjoara de obicei de oameni care i se aseamana, alti plagiatori si alti hoti, de unde rezulta si performantele unui Fenchiu, si multi altii ca el. 

Numai un dobitoc poate sa creada ca un hot facut ministru va lucra pentru el. Sau, ca, un om care si-a construit intreaga cariera pe frauda, va deveni cinstit intr-un scaun de demnitar. Uite-l pe plagiator in scaunul suprem. Este mai smecher decat oricand. Pentru ca posibiliatea de smecherie creste cu fisa postului. Pana si bulgarii, popor balcanic de renume mondial, si-au dat seama de acest lucru, fiind chiar in momentul de fata foarte aproape de o revolutie reala. Un program coerent, o altenativa la hotia care s-a produs si acolo par sa nu aiba inca, dar, eu sper ca vor apare pana la urma oameni cu idei.

Punctul lor de pornire este insa foarte sanatos. Bazat tot pe un JOS. Dar un JOS al intregului sistem care i-a adus in situatia in care se afla. Nu Jos Basescu, Petrescu, Ponta sau Antonescu. Vecinii nostrii si-au dat seama ca problemele pe care le au rezulta din boala sistemului. Diagnostic pus si de mine sistemului din Ro. Pana nu tai gangrena nu vei putea salva piciorul nimanui, mai ales atunci cand vrei sa-l tratezi la infinit cu acelasi medicament. Bulgarii s-au trezit fara doar sau poate:

De peste 40 de zile bulgarii revendică un singur lucru: jos cu sistemul corupt şi cu nepotismul. Revendicarea este susţinută de majoritatea populaţiei ţării. Pe bună dreptate. Fiindcă, din 1989 încoace, de la prăbuşirea sistemului comunist, Bulgaria este guvernată de o reţea ţesută de oligarhi pe o canava clientelistă. Toate guvernele care s-au succedat la conducerea ţării au deservit cel mai adesea interesele unor mari firme economice sau, mai rău, ale unor grupări din umbră, precum SIK, VIS sau TIM, cotate ca organizaţii criminale, a căror carieră a început prin şantaj, prin metode mafiote, înainte de a se acredita pe piaţă ca „mărimi” demne de luat în seamă. Din putredul sistem pe care protestatarii vor să-l vadă dispărut fac parte şi reţelele foştilor nomenclaturişti, agenţi ai securităţii care şi azi acţionează în sistemul de securitate al ţării, amestecînd vioi cărţile de joc pe masa giganticei corupţii. La care stă şi o justiţie orice altceva decît independentă, o justiţie în care procurorii şi judecătorii nu fac decît să execute ordinele directe ale diverselor fracţiuni politice, spre a-şi umple ei înşişi buzunarele. La aceeaşi masă sunt jucate şi fondurile UE, acordate mult prea des unor tovarăşi de partid ori, în schimbul unui peşcheş, şi altora. Toate aceste învinuiri aduse celor aflaţi la putere la Sofia nu sunt formulate la un pahar de vorbă, ci au fost confirmate în repetate rînduri de interceptarea ilegală a unor convorbiri confidenţiale.

Vezi vreo asemanare intre "tumoarea" bulgareasca si cea romaneasca? Eu zic ca sunt absolut identice. Mentalitatea popoarelor noastre difera insa, din pacate, radical. Din moment ce bulgarii au inteles ca un cacat mutat cu 1 m mai incolo nu se va transforama niciodata in ciocolata. Noi se pare ca nu am inteles inca nimic. Stand cu sufletul la gura in fata televizoarelor prin care batjocura curge in suroaie. Din gura unor oameni hoti, lasi, care arunca cartofii fierbinti unul in poala altuia. V-am spus ca imi vine sa vars. Mai ales cand vad ca un plagiator care nu mai contenea sa-si laude ministrul spagar si mafiot, nu are curajul, demnitatea, responsabilitatea, sa semneze un contract declarat reusit si efectiv tocmai de tovarasia sa. Daca a fost reusit si efectiv atunci cand l-a facut Fenechiu, trebuie sa fie exact la fel si azi. Pentru ca alte noutati in afara de faptul ca firma castigatoare nu are banii necesari cumpararii n-au prea iesit la iveala.

Faptul ca seful firmei este un bandit precum este si Fenechiu era cunoscut de mult. Faptele ambilor sunt urlatoare le cer pentru orice om cu bun simt care are ochi sa vada. Cine se aseamana se aduna! Si daca cei care se aseamana sunt hoti, ei nu vor face niciodata altceva decat sa fure. Din moment ce se numesc hoti tocmai din aceasta cauza. Ipocrizia lui Ponta este insa una tipic romanesca. Ca sa-si linga in cur "aliatul" de care s-ar desparti in oricare moment daca s-ar simti in siguranta, a facut din Fenchiu un Isus al competentei si al efectivitatii. Si, din contractul de vanzare a CFR marfa o reusita de rasunet. Ce-l opreste atunci sa-si puna semnatura pe o asemenea realizare? Va spun eu! Caraterul sau de sarpe plagiator. 

Care inchide ochii la devastarile facute de altii. Dar isi trage imediat degetutele din oala atunci cand poate fi facut partas direct la o nereusita, la un furt. Sa vedem ce face "ghimpele" lui Sorinel? Sloaboade intotdeauna o intepatura exact in momentul in care ii este de folos politic. Altfel tace malc. Pentru ca, contracte de acest fel s-au facut si pe vremea bocilor. Tot in acea vreme am invatat sa si numaram. De la tovarasa Anastase, fara sa vedem nici un "ghimpe" in actiune.  Ma bucur totusi ca macar vecinii nostrii au dibuit regulile acestui joc marsav. Facut de securisti si nomenclaturisti bagati de bulgari in aceiasi oala. Acolo unde le este de fapt locul, indiferent de numele pe care il poarta. Oamenii din tara vecina demonstreaza ca s-au ridicat deaupra gandirii primitive a romanului. Prin care un furt facut de A este catastrofa, dar, absolut la locul lui daca este facut de B. Lor nu le mai trebuie nici o miscare populara pornita de nici un "bunic". Si-au dat seama ca cea mai buna miscare este cea facuta de insusi poporul din care fac parte, prin definitie. Si nicidecum de ciurucuri ale caror metamorfoza provoaca ulcer perforat chiar si unui stomac de bivol. Au mai inteles din fericire si cel mai important lucru din toata ecuatia; Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele.

16 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Exact asta ti-am spus din momentul in care a inceput "Jos". Mai exact, schimbul loazelor securisto-basiste cu retardatii pilo-comunisti trebuie sa se produca intr-un timp relativ scurt tocmai pentru a starni si ultima panarama inerta si ignoranta.
Tu, din contra, ai zis sa ramana jegul securist pentru echilibru... ca cine stie ce fac moscovitii. Ei bine, USL-ul se simte bine cu prostul statului pe poziție. Orice rahat ar face acum la guvernare, ura populară e canalizată pe jigodia statului.

Ai vrut tu ca situatia sa evolueze, sa parcurgem mai repede etapele de rahat din istoria Romaniei? Ohhh... ce surpriza... deci nu. :)

Si cand te mai apuci sa razbati orizontul de la altitudini supraomenesti, mai spune-ne despre loviturii de stat data de popor impotriva panaramei securiste a statului.

Horea spunea...

costele! Halucinezi.

Fiecare articol sau postare scrisa de mine este accesibila pentru oricine in orice clipa.

Am vorbit de necesitatea unei opozitii, pentru un echilibru, si imi mentin parerea. Dar, n-am spus niciodata ca ea trebuie facuta de Basescu sau de lacheii sai.

Ba mai mult! Privind tara noastra mi-am dat seama ca judecata mea nu se potriveste deloc.

Am constat asta chiar intr-un articol recent. In care am subliniat ca aici la noi nu e nevoie de fapt de nimic, de nicio opozitie. Din moment ce romanul face rotatia cacatilor automat.

Problema este ca tu comentezi fara sa citesti ceea ce am scris.

AristotelCostel spunea...

Si opozitia se obtine din fistic sau ce vrei sa spui?

Opozitia apare fie artificial, cu ajutorul serviciilor secrete... Forta Civica, Republica Inepta, Miscarea din fund Populara; fie... natural cand... se aliniaza planetele.

Ianuarie 2012 a coagulat strada si imediat pilo-comunistii au ajuns pe val din simplul motiv ca si unii si altii erau victimele prostovanului securist. Doar prin demiterea jegului s-ar fi nuantat taberele... corecte: gloata vs politruci.

Si nu gasesc corecte nici atentionarile in privinta... votului. Daca n-ai fost atent la ce se intampla in Romania de cativa ani, fara pilo-comunisti s-ar fi pastrat dreptul la vot, nu insa si valoarea acestuia. In vara lui 2012 7,4 milioane de voturi n-au avut nicio relevanta in fata a 6 fisho-puțulici flasce santajabile.

Deci, cand te mai tangui in privinta alegerii romanilor macar nu te pozitiona in halul in care acestia n-ar mai avea de ales.

Scenariul in care Romania va fi condusa de consiliul inteleptilor galactici neprihaniti nu-mi pare foarte plauzibil.

Problema este ca tu, ca medic, predici... "Lazar, scoala-te!" si tot tu le razi in nas martorilor ca Lazar e putred. :)

Horea spunea...

Deci, cand te mai tangui in privinta alegerii romanilor macar nu te pozitiona in halul in care acestia n-ar mai avea de ales.

Sa aleaga pe cine in opinia ta? Sper sa-mi dai un raspuns la aceasta intrebare. Pentru ca de obicei lasi multe lucruri fara raspuns.

In rest, opozitia chiar ca nu se obtine din fisticul ajuns la rotatie dupa 89.

AristotelCostel spunea...

Sa aleaga alta galaxie sau, daca nu, sa parcurga etapele.

De obicei lasi sa se inteleaga ca decat sa vina altii mai bine sa ramana tutankhamon pana la intoarcerea lui mesia.

Daca problema ta e cum scapam de politruci, eu te-as intreba ce faci cu securistii care-i controleaza?

Despre securisti se vorbeste doar de vreun an-doi, iar fenomenul e inca in forma incipienta, "democratii" fiind ocupati cu preluarea propagandei securisto-basiste.

Romanii si-ar fi putut impune punctul de vedere mai devreme daca Romania ar fi fost stat democratic si daca securistii ar fi avut macar urme de educatie si caracter. Deocamdata Romania arata exact asa cum vor serviciile, independent de "alegeri". Securistii mai au aproape 1 an in care trebuie sa rezolve problema scaparii statului din mana.

Deci, pe cine sa aleaga?

Horea spunea...

De obicei lasi sa se inteleaga ca decat sa vina altii mai bine sa ramana tutankhamon pana la intoarcerea lui mesia.

Daca mai exista cineva care a inteles din ceea ce am scris ce a inteles costel, adica, concluzia lui de mai sus va rog sa ma anuntati.

Nastratin spunea...

Horea....bun, si atunci ce e de facut? Sa asteptam la infinit desteptarea nationala a votacului roman? e ironic si emblematic chiar imnul Desteapta-te romane!....asta inseamna ca suntem prosti la infinit si dormim in front cu hotii banditi politruci la putere care jefuiesc tara prin rotatia cadrelor securisto-interlope....Sau sa dam crezare unor cercuri legionare ca Giurgea si al sau site Capitalism-pe-paine cu a sa Brigada Legionara Vlad Tepes amenintind o mare revolta pe 31 iulie???
Horea: daca tu iti faci partid, eu te votez oricind...

AristotelCostel spunea...

Bun, daca in viata reala (real life, adica practic, realmente, in conditiile de astazi) ai o singura varianta de inlocuire a satrapului securist si pledezi pentru pastrarea satrapului securist invocand "lovituri de stat", ce anume crezi ca a inteles altcineva si care ar fi argumentele ca nu e prost daca a inteles altfel? :)

Horea spunea...

Nastratin, eu nu cred ca in Ro se va schimba ceva fara o revolutie genuina.

Din moment ce nici un tradator nu va renunta la viata elvetiana pe care si-a creat-o, de buna voie.

De revolutie nu poate fi din pacate vorba, pentru ca nu are cine s-o faca. Popoarele fac revolutii, populatiile niciodata. Fapt pentru care eu vad un viitor destul de trist pentru tara mea.

Ma intrebi ce e de facut. Ar fi multe, numai ca trebuie sa ai cu cine. E ca in medicina. Poti pune un diagnostic corect unui bolnav si poti sa-i prescri si un tratament ca atare, cu sanse de vindecare 100%. Nu-l poti insa obliga niciodata sa-l urmeze.

Costel, o dezbatere serioasa implica folosirea unor argumente. In loc de asa ceva tu folosesti afirmatii gen Vadim. Halucinatii de ale tale care nu au nici o tangenta cu realitatea.

Cu asa ceva nu pot face mare lucru decat sa le las sa-mi zboare pe lange urechi.

Asa cum iti zboara si tie orice argument, adus de oricine, atata timp cat nu se incadreaza in perimetrul gandirii tale magistrale.

Este destul de trist ca intri in dezbateri, fara sa citesti macar ceea ce doresti sa dezbati.

M-ai apostrofat nu o data pentru "toti sunt la fel", un lucru pe care l-am spus intr-adevar. Patru cuvinte care contrazic deja tot ceea ce ai afirmat mai sus.

Numai ca, tu, in afara de injuraturi nu incerci sa legi nimic, de nimic. Nici macar afirmatiile pe care le faci, nesilit de nimeni.

Anonim spunea...

>Daca mai exista cineva care a inteles din ceea ce am scris ce a inteles costel, adica, concluzia lui de mai sus va rog sa ma anuntati

Horea, in postarile tale nu se gaseste "cu subiect si predicat" concluzia lui AC. Daca tin minte, chiar ai scris negru pe alb ca ar fi trebuit demis.

Dar cu toate acestea, concluzia de fond a lui AC este corecta. Cum AC este "acuzat" de partizanat USL(inclusiv de tine in comentariile mai recente) desi nu exista comentarii pro USL ci doar anti Basescu/PLD/ARD..., la fel stau stau lucrurile si in cazul tau, doar ca in oglinda.

Majoritatea covarsitoare a posturilor politice sunt critici mai mult sau mai putin fondate la adresa USL. Virulenta cu care ii critici pe Ponta&co si lipsa de reactie la lucrurile din cealalta tabara politica inclina categoric balanta fata de un "toti fura", "Basescu nu a facut nimic in 2 mandate" care se regasesc in argumentarile tale.

PS. Am incercat sa sintetizez esenta fara sa intru in detalii.

dorians spunea...

>Daca mai exista cineva care a inteles din ceea ce am scris ce a inteles costel, adica, concluzia lui de mai sus va rog sa ma anuntati

Cred ca , criticile tale la adresa USL(mai multe) fata de PDL sunt datorate faptului ca USL e la putere iar acestia sunt in lumina reflectoarelor.
Ceilalti ar fura si ei daca ar avea psobilitatea dar momentan stau pe tusa.
USL nu are opozitie si inca vreo cativa ani vor ramine la putere.

Horea esti o persoana echilibrata care vede lucrurile obiectiv(outside the box). Keep up the good work.
Parerea mea.

Dorian

Horea spunea...

Anonim, este exact cum spui. Am scris ca ar trebui demis. Am spus nu o data ca pentru mine toti sunt la fel.

Este la fel de adevarat ca am avut critici mult mai putine fata de cei din o-pozitie in ultimul timp.

Am avut insa si un argument pentru aceasta atitudine. Sa critici ce, la niste oameni care sforie si nu exista? Altceva decat tocmai inexistenta lor, care se poate exprima dupa cum se vede printr-un singur cuvant.

Cand ei au "existat", la putere, prin guvernul boco-basist, i-am criticat. Pentru ca atunci aveau toate parghiile puterii in mana.

Acum, parghiile puterii s-au mutat, si mi se pare normal sa-i critic pe cei care conduc, nu pe cei care nici macar nu sunt in masina. Indiferent de cine ar fi ei.

Aceasta parctica este insa necunoscuta si neapreciata intr-o tara plina de nepotisme.

Tocmai pentru ca eu judec faptele oamenilor, nu vorbele lor, am reusit sa ma mentin neutru. Fiind convins si azi despre ceea ce i-am spus si lui Nastratin.

Fara o revolutie adevarata eu nu vad nici o posibilitate de schimbare in Ro. Si din pacate revolutia trebuie facuta de cineva.

Spui tot corect ca AC nu s-a declarat niciodata fatis de partea cuiva. Si totusi! Ce concluzie ai fi tras tu daca cineva iti spune ca toti nu sunt la fel? Tacand malc atunci cand USL face exact ceea ce a facut si guvernul boco-basist.

Ba mai mult! A evitat nu o data un raspuns la intrebari directe puse in acest sens.

Cu toate acestea eu am afirmat ca nu-l cred pe costel nici platit, si nici facand parte din populatia pe care am numit-o "elvetiana". Fara sa-l cunosc personal si cu riscul unei greseli. Am tras aceasta concluzie doar judecand ceea ce stiu despre el, foarte putin, din cele scrise. Inclusiv pe blogul lui, unde expune multe idei la care subscriu si eu.

Din moment ce faca asta intotdeauna, indiferent de cine ar fi vorba.

Anonim spunea...

Horea, tu ai intrebat despre cum esti perceput. Eu ti-am oferit feedback-ul cerut. Mai mult ti-am si argumentat, in mare, de ce consider eu ca e asa. PS-ul se vrea un fel de "take it or leave it".

Nu am de gand sa intru intr-o polemica/dezbatere despre "de ce esti perceput asa" vs "am avut insa si un argument pentru aceasta atitudine." pentru ca in raspunsul tau simt un scut pentru un atac neexistent, nu o deschidere reala pentru "analiza cauzelor pentru care esti perceput asa".

PS. Concluzia trasa de mine si enuntata in postul anterior a inglobat si analiza aspector invocate de tine in raspuns. Aspecte care au mai fost prezentate de tine pe site...

Anonim spunea...

erata:
* "analiza cauzelor pentru uniite percep asa".

Anonim spunea...

La o privire rapida prin arhiva in ideea ca poate mi-au mai scapat mie posturi critice in alte vremuri, am dat de post

"Incercati sa va debarasati de prostul obicei romanesc care il pune pe un om in postura de spectator!Implicati-va putin mai ales atunci cand e vorba de un subiect de interes comun.Ce altceva ar putea fi de interes comun daca nu evolutia tarii in care traiti?60% din romani nu au votat,rezultatul fiind ca am ramas cu aceeasi oameni la conducerea tarii ,performantele economice fiind si ele ca atare!Atunci cand vrei sa schimbi ceva,sa reusesti o performanta,trebuie sa te implici.Pasivitaea nu a dus pe nimeni niciodata la vre-un rezultat!!!!!!"

Asta spuneai tu in aprilie 2009. Tare sunt curios cum de ti-ai schimbat parerea la 180 de grade intr-un timp atat de scurt.

Horea spunea...

Anonim, foarte bine ca ti-ai expus parerea in privinta faptului ca as putea fi perceput intr-un fel sau altul.

Tocmai din aceasta cauza am incercat sa-mi explic pozitia pentru cei care ar fi interesati.

De ce mi-am schimbat gandirea fata de 2009? Pentru ca nu sunt adeptul unei gandiri statice. In 2009 mai credeream ca implicarea unor oameni nepatati in politica ar putea schimba ceva de sus in jos.

Azi, dupa experientele avute, legate de realitatea pe care o vad, perceptia mea este ca intre "Elvetia" lor si tara celorlalti exista un zid berlinez de nepatruns. Care, ar putea fi totusi daramat de o revolutie. Un lucru care ar necesita o implicare mai abundenta decat orice altceva.

In toti acesti ani am mai invatat ceva. Faptul ca oamenii nu vor sa se implice nici macar in schimbarea unui bec intr-un coridor de bloc.

Nu te mira ca devin sceptic fata de implicarea lor intr-o revolutie.