Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 30 iulie 2013

Dezbatere


Una civilizata despre unul dintre cele mai sensibile subiecte, religia. Am promis un asemenea articol acum cateva saptamani. Iata-l! Vreau sa leg aceasta postare si de un articol scris cu mult bun simt in Gandul de catre Folrin Negrutiu. Despre dezbaterea expusa nu cred ca ar mai fi multe de spus. Decat ca are loc intre doi oameni civilizati, care par sa se poata respecta in pofida ideilor diametral opuse pe care le expun.

Cu argumente mai plauzibile sau mai putin plauzibile servite unei audiente care se compoarta la fel de civilizat si la fel de respectuos ca si protagonistii. Asta pentru ca acesti oameni au reusit sa iasa de mult din comuna primitiva. Unde o idee noua, diferita, pune de obicei parul in mana celui combatut.  Pentru ca, in comuna primitiva, oamenii nu sunt interesati de nimic altceva decat de adevarul lor, propriu, fara a avea astfel setea de cunoastere ale unor idei noi, fara de care evolutia pur si simplu nu poate exista.

Daca subiectul nu ti se pare interesant poti urmari doar felul in care se face dezbaterea, cateva minute. Ca sa o poti comapara mai apoi cu felul in care se fac dezbaterile in Romania. Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele.

Ps. Observa! Dezbaterea are subtitrare si in limba romana. Nu stiu cat de buna sau cat de rea, dar este o alternativa pentru cei care nu stapanesc limba engleza. O activezi cu primul buton situat in partea inferioara din partea dreapta a ecranului, in forma de patrulater. Alegi pe urma limba pe care doresti sa o vezi afisata, chiar engleza.

6 comentarii:

Radu spunea...

"Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele."
si recomand

" http://www.initiativepentruromania.ro/de-ce-nu-reusim-sa-spunem-stop-romania-este-a-poporului-nu-a-politicienilor-dati-ne-tara-inapoi/ "

Horea spunea...

Radu, cam asta spun eu de cand am pornit blogul. Pentru multe urechi surde. Dar din fericire si pentru cateva urechi destupate.

Solutii exista asadar! Trebuie sa ai insa cu cine sa le aplici. Si atata timp cat un Frunza Galbena nu-i de votat in PDL, dar cade minunat in PNL iti poti pune pofta in cui.

La fel poti face si atunci cand romanul vine cu menatalitate-i prmitiva. Hotii si securistii lui Basecu sunt de porc. In timp ce hotii si securisti lui Ponta& Antonescu sunt cu poporul. Minunati ca atare.

Observa primitivismul inspaimantator al acestei atitudini. Echivalent cu urmatoarea afirmatie.

Daca iau aids de la Ioana, e de porc. Daca il iau de la Maria, ii minunat. Cata minte poti avea atunci cand gandesti in acest fel? Si ce sperante de viitor?

AristotelCostel spunea...

Pana sa afli ca Ioana are aids, ai batut toba ca Maria are aids, bazandu-te pe ce ti-a spus Ioana. :)

Cata minte poti avea atunci cand preiei ceea ce-ti spune cea care te minte pana te omoara? :D

Horea spunea...

Costel, logica ta antenista o las sa fie comentata de oricine altcineva, de mine in niciun caz.

Logica mea a fost urmatoarea: Stiu ca atat Ioana cat si Maria au aids, pentru ca am vazut cu ochii mei. Chiar daca tu negi acest lucru din cauza ca Maria iti este sora.

Anonim spunea...

"Facebook stock almost hits IPO price, 14 months after rocky debut"
bravo Mark ramane de actualitate totusi ...
unu

Horea spunea...

Sorinel, daca suntem cinstiti bravo Mark ar trebui sa ramana valabil cel putin pana FB va da faliment, un lucru putin probabil.

Asta din cauza faptului ca omul a avut o idee geniala. Care nu poate fi legata de oscilatiile de pret al actiunii.

In rest, acum ca ai bagat tu actiunuea in culimator, FB ar putea fi foarte aproape de un top. Asta daca nu cumva sp va continua sa maerga spre 2000 si Dj pana la 30 000. Din moment ce avem destui analisti care vad un asemenea deznodamant.