Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 11 iulie 2013

Din nou Rick la microfon!



De comentat nu prea am ce comenta, in afara de faptul ca as mai dori sa repet inca o data ceea ce am mai spus. Piata de capital, da, ai citit corect! Piata de capital a intrat in socialism, si va sfarsi asa cum au sfarsit si tarile socialiste. Din moment ce ele au demosntrat foarte clar, ca, o economie planificata nu poate functiona. 

Chiar daca este planificata de Bernanke. As mai vrea sa scot in evidenta ceva! Semnificatia a doua grafice pe care le prezinta Rick. Profitul corporatiilor, care a depasit nivelul maxim avut in 2008, si un grafic care reprezinta procentajul celora care muncesc in SUA. Compara maximele la care au ajuns profiturile corporatiilor, cu procentul celora care lucreaza. Ca sa vezi ca cel din urma este aprope de minimele din anii 50. Dupa un plonjon facut incepand cu 2008, unul din care forta de munca nu pare sa-si fi revenit aproape de loc. 

Mai citeste inca odata definitia lui Aristotel data democratiei. Este pusa pe pagina. Si vei intelege de ce America este pe drumul de a deveni un stat politienesc. Unde cei care demasca ascultari telefonice ilegale sunt cautati de justitie. Toata treaba asta se va sfarsi fara doar sau poate exact asa cum au sfarsit si asa numitele tari socialiste. Cand? Atunci cand cei care cumpara actiuni isi vor da seama ca o economie socialista nu poate functiona. Cu atat mai putin atunci cand este construita exclusiv pe dezideratele celor bogati.

11 comentarii:

Nastratin spunea...

Horea...ucigasii lui Marin Ceausescu la Viena au fost ilici si voiculescu-felix cu oamenii kgb....Marin Ceausescu se ocupa cu vinzare de arme rusesti catre SUA contra milioane dolari folosite la plata datoriei externe...cind CIA a venit sa-l scape pe Marin Ceausescu, din apartamentul lui deja ieseau oamenii kgb-ului, ucigasi platiti ca si ilici si voiculescu...s-a zis ca Marin s-a "spinzurat", desi de fapt a fost ucis de criminali gen ilici-voiculescu(felix)...4-5 miliarde dolari au ajuns in conturile mafiei lui Felix...Oare de ce vrea Felix si gasca lui ilici sa controleze justitia???

http://stareanatiunii.com/nu-i-bini-diloc-imnul-disperatului.html

http://vimeo.com/68411388

http://devanewyork.blogspot.ca/2013/04/ultima-ora-stire-bomba-dan-voiculescu.html

http://stareanatiunii.com/bravurile-comandantului-de-nava-traian-basescu-in-anii-80.html

Anonim spunea...

@horea,
cum e China din punctul tau de vedere , socialista sau capitalista ?
unu
PS: ce face bernake e deocamdata bine pentru americani , exporta inflatie la "fraierii" care economisesc in frunte cu China ...

Nastratin spunea...

http://www.bursa.ro/lumea-s-a-sfarsit-depunator-un-cretin-care-si-da-banii-bancii-210888&s=banci_asigurari&articol=210888.html

Nastratin spunea...

Spania in genunchi: sclavii bancilor!!!!

http://www.ziare.com/bani/banci/spania-in-genunchi-teribila-drama-a-sclavilor-bancilor-1245748

Nastratin spunea...

http://www.ziare.com/bani/banci/piperea-da-in-judecata-bnr-si-banci-din-top-3-prejudicii-de-miliarde-de-euro-1245716

Horea spunea...

sorinel, ai o intrebare buna.

China are o economie de piata in care intervine statul. Nu mai putin si nu mai mult decat o fac cei care au alegeri libere.

Intrebarea pe care o pui mi se pare importanta, tocmai pentru ca va scoate in evidenta prin raspunsul pe care il are, felul identic de gandire a politicului. Indiferent ca este vorba de China, o tara condusa de un singur partid. Sau de alte tari din asa numita lume libera, care sunt conduse prin rotatie de mai multe partide.

Treaba cu inflatia se pare ca nu ai inteles-o. O tara care incearca sa-si devalorizeze valuta exporta deflatie. Pentru ca produsele ei devin mai ieftine relatate la produsele concurentilor. Care, daca vor sa supravietuiasca trebui sa coboare pretul produselor prorii.

Ca sa poata face acest lucru exista doua modalitati. Concedieri si taieri de salariu. Ceea ce s-a si intamplat peste tot. Cu consecinte care pana la urma nu se vor lasa asteptate. Matematic este foarte simplu de inteles ceea ce am spus.

Politic nu! Pentru ca matematica politicii se bazeaza pe un singur factor. Numarul de voturi.

Horea spunea...

Nastratin, nu stiu cine l-a omarat pe M Ceausescu la Viena. Sunt insa absolut convins de faptul ca Voiculescu a furat tot ce a putut. Precum sunt convins ca pe omul tau din Deva nu-l lasam nici eu sa intre in casa mea.

Asta doar dupa ce am vazut filmul pregatit chiar de el.

Nu mi se pare ca merita sa pierd timpul cu detalii privind starea psihica al acestui om.

Vreau sa-ti spun doar atat: Politia din Viena ar fi fost foarte probabil mult mai interesata de acest caz, decat un ministru roman, oricare, din moment ce toti fac parte din liga in care joaca si Felix, cea elvetiana.

Mai ales atunci cand cineva pretinde ca are si dovezile concrete ale unui asasinat petrecut in orasul lor.

Fi foarte atent! Nu spun ca astfel de asasinate nu se practicau de catre comunisti. Spun doar ca am dubii serioase fata de sanatatea mintala a omului din Deva. Si prin asta si dubii fata de dovezile despre care face vorbire.

Sa nu uitam totusi un detaliu important. Un om instabil psihic poate avea halucinatii.

Vali spunea...

http://www.realitatea.net/fenechiu-condamnat-la-5-ani-de-inchisoare-cu-executare-ambele-parti-fac-recurs_1224169.html

Dar jegul spune ca nu va demisiona din parlament(imi cer scuze dar litere mai mici n-am gasit ca sa scriu cuvantul asta).
Evident,ce naiba, sunt atatia puscariasi acolo si doar n-o fi relutu mai fraier....

http://www.realitatea.net/fenechiu-5-ani-de-inchisoare-cu-executare-nu-demisionez-din-parlament_1224215.html

Si la fel de evident colegii(mafiotii) ii sunt alaturi...

http://www.realitatea.net/ce-spun-colegii-liberali-ai-lui-relu-fenechiu-despre-condamnarea-acestuia_1224236.html

http://www.realitatea.net/ce-spun-colegii-liberali-ai-lui-relu-fenechiu-despre-condamnarea-acestuia_1224236.html

Si si si mai evident decizia nu este definitiva, deci sa nu ne bucuram inainte de vreme.
Sau sa nu ne bucuram?! Caci, vorba cuiva...sa fim umani tovarasi.

Horea spunea...

Vali esti cam batut in cap, daca ma scuzi. Omul este nevinovat! A avut 46 de puncte de acuzare, toate false.

Olguta Psd-ista ne-a dezvaluit totusi si punctul 47. Cel pentru care a fost condamnat. A fost antibasist. Nu i-a dat nici un transformator ruginit marinarului.

In rest atitudinea vesnica si binecunoscuta a celorlalte aschiil. Care nu sar niciodata departe de copac.

Relu spune ca e ca in Burkina Faso. Vezi ca mi-a dat dreptate si el pana la urma. Pentru ca probabil nici acolo nu-i vine cuiva ideea sa faca zid in jurul unui condamnat.

Deocamdata trebuie s-o luam lejer. Pentru ca ar putea ajunge incoronat suveran pana i se sfarseste procesul cu o sentinta definitiva. Si, mai exista inca un risc. Cel al unei boli. Care s-ar putea agrava serios in cazul unei condamnari. Pana atunci ve trebui sa treaca si pe la curtea de apel antena 3.

Ne-a spus doar ca acum va pune cartile pe masa. Si unde ai putea gasi o masa mai buna decat cea de acolo. Cu judecatorii Gadea si Radu Tudor, in halate rosii. De ce a trebuit sa astepte oare pana acum?

A da! Pentru ca e antibasist. Sau basist, daca i-ar promite cineva ca scapa de belea. Si nu stiu daca ai observat ca acest dosar i-a lezat si cariera. Dintr-un biet contopist a ajuns ministru. Ma apuca voma.

Nastratin spunea...

Horea...mi s-a parut si mie ca e ceva nesanatos cu acest Deva...Totusi sunt sigur ca Marin Ceausescu nu s-a sinucis...Ca si Nicolae, sunt convins ca si Marin vroia sa traiasca, nicidecum sa-si ia viata ca sa permita varanului sa puna mina pe banii regimului...

Daca traia, Marin ar fi fost martor cheie in condamnarea altor securisti care azi sunt la putere...

Horea spunea...

Se poate Nastratin. Eu vorbeam strict de comportamentul si de afirmatiile pe care le-a facut devistul. Din care nu cred nimic. Tocmai pentru ca a avut in opinia mea acel comportament ciudat.

In rest au mai fost si alti ceausisti care nu au fost exterminati, care stiau probabil la fel de mult. Eu am invatat insa ca, corb la corb nu scoate ochii.

Ceea ce nu inseaman ca M putea fi ucis, mai ales daca se ocupa de trafic de arme. Pentru intr-o asemenea afacere, poti avea prieteni mult mai periculosi decat Voiculescu. Un turnator las si ordinar.