Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 23 iulie 2013

Inca nu-ti vine sa borasti?

Chiar daca esti Usl-ist. Ma refer la cei care au votat aceasta alianta plini de sperante. Nicidecum la Usl-istii elvetieni. Vicepreşedintele PNL, Sorin Frunzăverde, a declarat pentru gândul că preşedintele Traian Băsescu ar trebui suspendat după ultimele declaraţii făcute despre privatizarea CFR Marfă. Ai auzit cine vorbeste? Si ce spune? Omul care l-a lins in cur pe Basescu, si care il va linge din nou tot acolo la nevoie. Marinarul ar trebui sa fie suspendat pentru ca ne-a spus cui a fost vandut CFR marfa de catre cel mai bun ministru al transportorilor, Fnechiu. Unui om ca el, urmarit penal si fara banii necesari cumpararii companiei licitate. Daca asta este ministru bun, oare cum o fi aia rai?

A fost sau nu a fost efectiv Relu? Foarte efectiv daca il asculti pe Crin si pe premierul plagiator. Ai mai auzit undeva ca cineva sa se prezinte la o licitatie fara bani? Si sa o castige. Altundeva decat in Romania, unde mafia isi imparte bunurile tarii dupa plac. Bunurile tale votac magar! Care n-ai inteles inca nici in 2013 un lucru foarte important. Banul pe care il ai nu consta numai din pensii si salarii. Ci din patrimoniul national, si din banii statului. Atunci cand patrimoniul national si visteria statului dispar in gurile tot mai flamande ale mafiotilor pe care i-ai ales, cei din urma vin si isi baga labele direct in buzunarul tau. In buzunarul in care iti tii pensia sau salariul.

Deci tocmai privatizarile de genul celora pe care le-a facut un ministru "bun", au drept rezultat scotocirea buzunarelor tale, direct, prin ciuntirea pensiilor si a salariilor. Din moment ce o tara devastata este obligata la un moment dat sa se imprumute, sau, sa taie. Alte variante nu mai exista dupa jaf. De taiat vor taia intotdeauna numai de la tine. Din moment ce nici un mafiot nu vrea sa-si ciunteasca traiul elvetian. Daca vrei sa afli de ce intampina un tepar probleme atunci cand vrea sa se imprumute cu niste maruntis, cca. doua sute de milioane de euro, asculta-l pe iubitul Olgutei: Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, a declarat pentru gândul că declaraţiile preşedintelui despre privatizarea CFR Marfă îi poti face “mari probleme investitorului în a mai obţine credite la bănci”.

Vezi cine provoaca probleme "investitorului"? De parca o banca da imprumut pe spusele cuiva si nu pe potentialul castigului pe care l-ar putea realiza din afacere. Mai ales intr-o era in care imprumuturile s-au inecat la mal ca tiganul. La 200 de milioane trebuie sa te uiti totusi si cui dai banii, indiferent de ce spune unul sau altul. In timp ce Romania duce lipsa paralelor tocmai din cauza afacerilor de tip Fenchiu, UE pare sa mai aiba destule. Are si pentru Romania, numai ca, acesti bani ar trebui asimilati. Din rapoartele comisiei europene reiese insa foarte clar ca "minstrii buni" al celui mai cinstit guvern, plin de penali, nu sunt in stare sa ia nici macar banii care li se ofera. 

Atata timp cat primirea lor depinde de proiecte intocmite in mod profesionist. Daca era vorba de furt profesionist era cu totul altceva. Pentru ca alesii nu se prea pricep la nimic in afara de furt. Si nici nu vor sa se priceapa. Din moment ce in afaceri serioase trebuie sa ai si putin creier. De unde? La un om cu cinci facultati si 7 doctorate care nu stie nici macar sa vorbeasca corect.

Ca sa ramai in ceata vesnica in care te scalda votatii, ti s-a mai pregatit un pic de fum. Prin "bomba" Haisam. Care va fi pana la urma cu siguranta o pocnitoare. Sincer sa fiu incepe sa-mi fie sila de mine insu-mi. Pentru ca nu pot face altceva decat sa latru. Chiar din aceasta cauza m-am hotarat sa inchei de acum incolo fiecare postare cu o solutie. Cea mai importanta dupa parerea mea. Una fara de care vom bate pasul pe loc, sau, vom face chiar pasi inapoi, vesnic. Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele.

Ps. Vezi de ce poate dormi linistita orice opozitie in Romania? Chiar daca a ajuns la un moment dat la 2, sau chiar la zero%. Guvernantii lucreaza intotdeauna pentru reinvierea ei. Momentul prielnic renasterii va veni fara nici un efort si absolut sigur. De ce sa-ti mai bati capul atunci cu idei noi, cu racolarea unor oameni noi, si nu in ultimul rand cu punerea la punct al unui program politic serios. Timpul tau va sosi oricum, cu siguranta. Doar din cauza erodarii celora de la putere. Romanul a devenit campion absolut in rotatia cacatilor. De aceea si-a permis si PDL sa aleaga un Blaga la carma, dupa ce a fost zdrobit la alegeri. Un lucru imposibil de inchipuit altundeva. Aici nu conteaza nimic. Din moment ce opozitia nu trebuie sa faca altceva decat sa sforaie. Pana in momentul in care va auzi zumzetul popular prin care va fi anunta ca i-a venit din nou randul. Asta a facut si marea alianta USL. In frunte cu marii oameni de stat, mai penali, sau mai putin penali, care o alcatuiesc.

22 de comentarii:

AristotelCostel spunea...

Iar cand ai posibilitatea sa scapi de o panarama, sa te dai pe spate si de cate ori poti... peste cap, numai sa pastrezi japița. Doar astfel vor avea politrucii certitudinea ca orice ar face, tot se mai gasesc niste subtili, destepti la cap, care sa le motiveze derapajele din sfera penalului. :D

Horea spunea...

Costel tata. In timp ce tu ai injurat, japita a ajuns sa faca din nou bai de multime. Si multime trebuie sa insemneze oameni multi chiar si in Iasi.

A baut si o bere precum ai vazut, ciupind peste 20 de primari de la PDL. Daca mai bea una va fi jale. Ba mai mult! Vom avea in curand si un nou partid japita. Stii cumva de unde provin aceste "succesuri"?

Din insuccesurile crase repurtate de japitele pe care tu le-ai admirat. Vei asista asadar, in curand, la o noua rotatie a cacatilor ca de obicei. Exact asa cum spunea un creier spalat acum un an din Norvegia.

Asta pentru ca japita ramane japita, indiferent de numele pe care il poarta. Si pentru ca din cacat nu poti face bici nici macar in Iasi.

Horea spunea...

Si tot costel! Dupa inca vreo trei beri il vei vedea pe Basescu revenind in politica mai in forta decat oricand. Ca sa-ti dai seama, poate atunci, ca, japitele nu te vor scapa niciodata de japite.

Nastratin spunea...

Horea...boicotarea votului e o solutie? pai au scazut pragul de vot atit de jos incit pina la urma Dragnea va pune singur stampila pe 300 de buletine si va zice ca toti care trebuiau sa fie minim s-au prezentat...mai ales cei de la sate care nici nu stiu cine e presedinte sau prim-ministru in 2013...Cred ca solutia poate fi una (sau mai multe) din urmatoarele: reclamatii non-stop ale cetatenilor contra politicienilor romani la UE, proteste de strada saptaminale in fata Parlamentului cerind demisia, proteste in fata ministerului justitiei si reclamatii la Haga si Strasbourg cerind urgentarea finalizarii anchetelor marilor infractori penali din politica romaneasca, reclamatii la UE privind lipsa totala de transparenta in privinta privatizarilor de stat facute de semi-analfabeti din politica contra spaga grasa, proteste ale romanilor pt reprezntarea Romaniei de catre europarlamentari falsi (marionete) gen Eba, Preda, vadim, fostul Becali, Ivan Catalin, etc...Solutii sunt asa cum s-a vazut in Bulgaria si Grecia, dar romanii sunt lasi si nu-s uniti sa iasa sa demonstreze in strada pt binele nostru al tuturor.

Nastratin spunea...

un articol scris correct...

http://capitalismpepaine.ro/2013/07/23/apocalipsul-detroit-apocalipsul-europei/

Anonim spunea...

imi vine horea , cum sa nu , dar mi-ar place sa-l am pe costel in fata cand o sa se intample , sau pe aia care l-au platit !
basescu e acum un lup singuratic , ii place rolul asta , un ghimpe in coasta haitei flamande a USL si PNL , formata din indivizi fara capatai pusi pe capatuiala prin orice mijloace rapid si fara sa le pese de consecinte ... acestor politicieni as propune sa le fie retrasa cetanenia , ca oricum n-au nici un respect pentru tara si poporul roman
unu

Nastratin spunea...

http://capitalismpepaine.ro/2011/06/07/drepturile-angajatilor-trebuie-desfiintate/

Nastratin spunea...

http://capitalismpepaine.ro/2013/07/11/sa-njuri-fmi-ul-in-genunchi-cu-gura-plina/

Nastratin spunea...

....in Romania, in curind nici pensii, nici sanatate

http://capitalismpepaine.ro/2013/06/24/si-fara-sanatate-si-fara-pensii/

http://capitalismpepaine.ro/2013/06/12/germania-romania-sa-dea-faliment/

http://capitalismpepaine.ro/2013/06/28/5224/

Nastratin spunea...

un articol excellent despre dezastrul invatamintului provocat de politrucii care se fac ca conduc destinele tarii....de fapt jefuiesc si distrug tara!

http://capitalismpepaine.ro/2012/10/11/diploma-de-prost/

http://capitalismpepaine.ro/2012/11/12/universitatea-analfabetilor/

Anonim spunea...

Nastratine, las-o usor cu atata capitalism pe paine, acolo sunt multe chestii de propaganda. Uita-te cine e omul care are site-ul (Mihai Giurgea), cauta despre el pe net, s-ar putea sa-ti dai seama ca da din gura (poate-i iese si lui ceva) ... face si el jocul unora.

dROp

Horea spunea...

Sorinel, lup singuratic? Ghimpe? Nu asta parea a fi si USL pentru USL-isti? Toti par a fi cuie, atunci cand sunt pe tusa.

Din cauza incompetentei celora de pe teren. Admiratia ta fata de Basescu nu se deosebeste cu nimic de admiratia lui costel fata de ceilalti.

Poate sunt naiv. Dar eu nu cred ca cineva il plateste pe costel. Are convingerile lui asa cum le ai si tu pe ale tale.

Ghimpele tau isi sfarseste al doilea mandat. Spune-mi si mie ce a facut in opinia ta pentru tara? Poate mi-a scapat mie ceva.

dROp, deci daca cel care spune niste adevaruri saritoare in ochi are un nume neagreat de tine, inseamna ca adevarul nu mai este adevar? Chiar in cazul in care cineva l-ar plati. Vezi de ce suntem acolo unde suntem?

Horea spunea...

Tot dROp, uite o afirmatie al aceluiasi om care mie mi se pare falimentara:

Iar noi avem curajul să spunem că lăcomia este bună. Lăcomia a creat civilizaţia. Fiţi lacomi! Fiţi bogaţi! Fiți puternici – și nu vă jenați de asta!

Lacomia nu a creat altceva decat dezastru. Avem dovezi in acest sens achiar in aceste clipe.

Dupa cate vezi numele omului conteaza mai putin. Conteaza ceea ce spune. Ba mai mult! Acelasi om poate avea afirmatii corecte, precum si afirmatii contrazise de realitate. Precum afirmatia pe care am expus-o.

In prezentarea aceluiasi site mai exista o afirmatie. Asta mi se pare corecta exact pana la punctul cu lacomia: Capitalism pe pâine s-a născut din convingerea că nu există alternativă la sistemul capitalist şi la competiţia liberă. Credem că orice jumătăţi de măsură, orice încercări de a găsi o cale călduţă de mijloc între risipa socialistă şi lăcomia capitalistă, sunt de o naivitate falimentară.

Pentru ca lacomia capitalista a creat crize care au devastat lumea.
Omul confunda pionieratul, ideile noi, munca asidua cu lacomia. Care in opinia mea este cu totul altceva.

Anonim spunea...

Horea, numele lui nu ma supara cu nimic; adevarul e una, populismul e alta.
Viata mi-a demonstrat pana acum ca tot ceea ce e prea frumos nu e adevarat; actiunea anti-taxe mi se pare fara orizont: multi viteji virtuali pe internet, dar in realitate multimea vida.
Cei cu "oua" si nearanjati aici s-au dus afara, ei reprezentand majoritatea purtatorilor de "oua", restul din tara...
Iar adevarul poate sa fie strigat pe toate ulitele, daca oamenii nu sunt pregatiti sa-l primeasca... Ceva in genul ideilor pe care incerci tu sa la transmiti; putini sunt cei care le accepta.
Oamenilor le place sa fie mintiti, din pacate, le place sa auda ceea ce doresc.
Asa ca si eu pot sa spun oricand, daca doresc, un adevar placut auditoriului, dar ascunzand alte adevaruri neplacute pentru mine.
Eu il banuiesc pe individ ca face parte dintr-un plan mai mare (si aici sunt de acord cu parerea lui AC) pentru promovarea asa-ziselor idei de dreapta, libertariene, care in esenta sunt benefice numai marilor corporatii sau magnati. De aia nu-l prea simpatizez; banuiesc ca are o misiune. O sa spui poate ca e teoria conspiratiei ce spun eu, dar am invatat in viata ca mai bine ma pazesc decat sa-mi oblojesc ranile.
dROp

Anonim spunea...

Horea, priveste putin aici:
http://capitalismpepaine.ro/2013/06/05/brigada-paramilitara-vlad-tepes/
O data poza, apoi numele articolului si continutul acestuia. Nu ti se pare ceva in neregula?
Poza respectiva ce vrea sa transmita oare? Oare nu era mai potrivita o poza cu Tepes?
De asta ce zici: "Membrii Brigăzii sunt elita poporului român."?
"După preluarea puterii, comandourile Brigăzii ii vor prinde si ii vor lichida unul cate unul, pe bandiții care vor încerca sa fuga cu averile furate de la români. Si vor fi asigurarea noastră ca Romania va fi pentru totdeauna libera de comunism. Vor ramane arma libertatii."
Ma opresc aici.
dROp

P.S.E o unealta si-atat.

Nastratin spunea...

dROp....o unealta, dar unealta cui?....mie mi-a placut ca a pus punctual pe "i" in aspectele privatizarilor de partid si falimentarii educatiei si sanatatii...Sunt total de accord ca scolile profesionale trebuiau lasate sa existe si nu desfiintate de coana Androneasca, alta plagiatoare dovedita ca si Ponta...Si mai sunt de accord ca distrugerea economiei romanesti lasata de Ceausescu, buna-rea dar care crea locuri de munca, a facut ca politrucii sa se aboneze la imprumuturile FMI ca drogatul dependent de cocaina...deci suntem pe drumul Greciei si pensile si salariile vor ajunge sub cele din China...exceptind cele ale politrucilor

Horea spunea...

Poza este pusa de un om frustrat. Sincer sa fiu as dori si eu sa-i vad pe banditi in fata justitiei, dar in fata unui tribunal corect. Care nu tine cont de boli sau de impuscari in gat.

In opinia mea ar merita toti sa fie executati pentru subminarea economiei nationale, dar, din moment ce aceasta pedeapsa a fost stearsa, inchisoarea pe viata cu munca in galere ar putea fi o varianta.

Restul sunt vise, luate din filme tip Rambo. Dar si rezultatul unor frustrari care s-au acumulat in timp de 20 de ani.

Ideea antitaxa este corecta in opinia mea acum, in conditiile de azi. Nici un stat nu poate functiona insa fara taxe.

Asta daca vrei sa ai servicii de la stat. Intr-o tara democratica asemenea lucruri se rezolva de la sine, prin insasi procesul democratic, care, in Ro, nu este decat o poveste.

Concluzia? Vad un om foarte frustrat, mai frustrat decat mine, neplatit de nimeni. Din moment ce da in toti, asa cum am facut si eu.

Dar, si cu vise care ar putea deveni posibile doar intr-o dictatura. In frustarerea lui omul ar putea fi chiar periculos. Pentru ca da dovada de fanatism. Facand spume la gura si atunci cand aude de comunism.

Din cauza ca nu a inteles un lucru. Problema nu a fost comunismul, ci mai degraba omul. Din moment ce omul este cel care interpreteaza orice ideologie, aplicand-o asa cum doreste. De foarte multe ori la km distanta de doctrina reala.

Oamenilor le place sa fie mintiti? Poate! Asta nu inseamna ca minciuna trebuie sa devina lege. Pentru ca iti garantez ca sunt foarte multi oameni care accepta chiar un adevar usturator. In cazul in care usturimea ii atinge pe toti, ma refer la adevaruri legate de societate.

In cazul in care unii sunt mai elvetieni decat altii minciuna are efecte benefice pentru moment. Pentru ca nu trateaza usturimea care apare ca rezultat al unei boli. Daca eu te mintesc ca medic, spunandu-ti ca nu ai cancer, asta nu inseamna ca nu vei muri.

Nastratin spunea...

Buna Horea...de accord cu tine ca incurajarea lacomiei nu prea a fost o idee buna in prezentarea scopului blogului...Cred ca ce a vrut Giurgea sa spuna e ca incurajeaza formarea de corporatii romanesti puternice, care sa devina multinationale calcind pe cadavrele din Romania...Asa ceva e f putin probabil in starea actuala la care a fost adusa economia...E ca si cum ai fi construit ceva din piese lego, si apoi ai pus constructia intr-o cutie pe care ai scuturat-o puternic....Cam asa vad eu ca s-a intimplat cu Romania unde economia a fost distrusa mai ceva ca de un cutremur, chiar de politrucii tarii care trebuiau sa dezvolte ce lasase Ceausescu si in schimb au jefuit totul...Cred ca daca in 89 se privatizau firmele de stat falimentare chiar si cu 1 euro la investitori puternici din Germania, Japonia, SUA, etc azi o duceam toti mai bine si nu mai emigram nicaieri din scirba de politrucii actuali, chiar daca salariul era mai mic ca in Europa de Vest...Pe mine scirba fata de PSD si PDL m-a facut sa plec din tara, nicidecum banii...bucuriile mele mici erau mai depline cind eram cu familia sub un communism ceausist nedrept, decit sub actualii politruci din 89 pina azi pt care nu exista o scara a valorilor, ci a non-valorilor si escrocilor care parvin la putere...

Nastratin spunea...

si inca ceva...Giurgea cred ca intelege prin lacomie dezvoltarea initiativei private, desi termenii lui sunt confuzi si ai crede ca lacomia se refera la furt si jaf...Nu pot vedea insa dezvoltarea initiative private intr-o tara in care pt orice permis trebuie sa dai spaga la primarii, plus taxele care falimenteaza micile firme private...Nu pot spune ca Giurgea face partizanat pt Basescu-PDL, pt ca am citit si articole ale lui critice la adresa lor si a camarilei lui Boc...Pt mine e de retinut ca a pus punctual pe "I" in putregaiul romanesc, dar solutiile lui nu sunt viabile, adica cu kalasnikovul si bita...La noi cred ca justitia e buba pt ca nu aplica legea ca la carte si fara ani de taraganare fata de escrocii politruci, plus faptul ca oamenii sunt lasi si poporul nu iese in starada sa ceara demisia guvernului si a politrucilor corupti dovediti...

Horea spunea...

Nastratin, eu nu-l pot judeca pe om decat din ceea ce spune. Din moment ce nu-l cunosc. Constat ca spune multe adevaruri, dar si multe baliverne, in opinia mea. Asa ca nu o sa incerc incerc sa-i talmacesc spusele numai ca sa iese bine.

Vad in acelasi timp ca da dovada de un fanatism destul de aprins. Un lucru care ma face sa inteleg ca ar fi in stare sa faca orice ca sa-si atinga telul.

Nefiind machiavelist nu pot simpatiza cu asemnea idei. Un lucru care nu ma impiedeca sa fiu de acord cu adevarurile pe care le spune.

Nastratin spunea...

mda...nici eu nu sunt de accord cu Brigada Paramilitara Vlad Tepes pe care o proclama ca salvare a Romaniei...Idea imi pare mai mult legionara, bolnava, nazista...N-avem nevoie de grupari legionare daca justitia isi face treaba cum trebuie. Dar pe de alta parte spune adevaruri dureroase, pe care ar fi bine sa le spuna si marile ziare nationale...

Horea spunea...

Cu ultima ta afirmatie sunt absolut de acord. Numai ca, ce fel de jurnalisti lucreaza la aceste ziare?