Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 10 iulie 2013

Metamorfoza porcului din politica romaneasca

Imposibil de inghitit, mancat cu pofta, cu "pene" cu tot, vomat pe un scaun de demnitar, in cazul de fata pe scaunul de premier, incoronat mai apoi cu vorbe de lauda si incredere, bagat cu capul in troaca, scos de acolo cu mutra plina de laturi, si reabilitat. Numai bun de un nou circuit plagiat dupa primul. Un circuit pe care pana si gogu l-ar numi ciclu, acum dupa antrenamentul pe care l-a facut cu argintul.

Numai ca, ciclurile porcului politic sunt lipsite total de suspans pentru ca se repeta la infinit si in mod identic, ca serialul Dalas din anii 80. Aveai impresia ca nu se mai termina niciodata. Si cred ca asta e de fapt singura asemnare dintre ciclul sau metaforza porcului politic si serialul american. De ce vorbim iar despre porci? Pentru ca au inceput sa grohaie, asa cum trebuie sa faca de obicei prin definitie. Dupa cateva luni de linsite in tara pe care au transformat-o in cocina. Unde populatia s-a putut delecta cu un mic si o bere, la umbra coabitarii.

Sa incercam sa ne uitam putin la psihologia care a contribuit la desteptarea guitatoarelor. Dintr-o mlastina linistita in care s-au afundat aparent. Facand de acolo excursii care mai de care, spre binele natiunii elvetiene din care fac parte. Totul a pornit asadar de la premierul nostru plagiator, care incepe sa simta ca masina pe care o conduce s-a cam impotmolit in noroi In acelasi noroi in care s-a impotmolit si masina lui Boc. Cu rotile afundate in glod, fara benzina in rezervor, premierul s-a gandit imediat sa gaseasca o rezolvare. Si, a gasit-o. A turnat in portbagaj cifre de recesamant, in loc sa toarne bezina in rezervor. Dupa care, a apasat pedala cu gaz pana" jos", la fel de jos ca inainte de alegeri. Din moment ce jos, inseamna in Romania sus pentru orice elvetian care se respecta. 

Che Ghe vara asta a apasat totusi prea tare pe pedala, atat de tare incat i-a ricosat piciorul.

Care zburdalnic "care este", s-a oprit pana la urma in mutra pasagerului de langa el, exact atunci cand acesta hahaia cel mai bine. Ponta este jurist plagiator de meserie, si sunt absolut convins ca stie cum functioneaza o masina. Stie sigur ca va fi foarte greu s-o urnesti din loc cu cifre de recensamant bagate in portbagaj. Din moment ce presupusul combustibil duce lipsa celor plecati din tara, care nu aveau cum sa fie numarati. Ba mai mult! Un recesamant nu numara votanti. Ci pe toti aceia care stau cu ochii bublbucati la granita Elvetiei lui Ponta. 

Dar, in lipsa altor prestatii, de ce sa nu mai incerci un "jos"? Atat de apreciat acum cateva luni de catre oamenii "de peste granita". Din moment ce nu peste mult timp trebuie sa le pui din nou magarilor stampila in mana. Si din moment ce-i vezi cam adormiti de promisiunile neimplinite cu care ai dat in ei inainte de alegeri. Poate se trezesc la cuvantul "jos" si vor incepe sa saliveze precum cainele lui Pavlov la niste semnale sonore. Asa cum s-a trezit si pasagerul lui Ponta, cu gura plina de sange, dar ferm in grai: Premierul este iresponsabil! A spus acesta. 

Corect! La fel de iresponsabil ca in momentul in care a acceptat un doctorat plagiat sau in momentele cand minteste de ingheata apele. De iresponsabilitatea politica de care da dovada din postul pe care il are sa nici nu mai vorbim. Numai ca, pe taticul lui EBA nu-l dor prestatiile inexistente pe care le-a avut Ponta si USL fata de tara lor, din moment ce lingai lui au avut prestatii identice. Il dor doar lucrurile legate strict de persoana tovarasiei sale, in acest caz sutul primit de la asa zisul premier. In asemenea situatii presedintele recurge intotdeauna la violente verbale. Pentru ca in fapte nu se intampla niciodata nimic.

Cand isi simte persoana lezata, tovarasia sa are reactii foarte rapide. Fapt pentru care pontacul, incoronat nu de mult cu laude prezidentiale, a fost bagat imediat cu capul in troaca. Ca o faza fireasca a metamorfozei prin care trebuie sa treaca orice porc politic. Cu timpul va fi scos de acolo cu mutra plina de laturi si reabilitat. Pentru ca nu stiu daca iti mai amintesti de previziunile mele? Prin care il vedeam pe Basescu antrenandu-se pentru postul de premier. Poate te-am facut sa razi atunci? Ma intreb daca ai ras oare la fel de bine si acum cateva zile? Cand acelasi presedinte a afirmat ca ar fi un premier mai bun decat Ponta. 

Deci linistea intr-o cocina este intotdeauna aparenta, si dureaza doar pana li se face foame porcilor. Ca sa fie credibil in ceea ce spune, tovarasul presedinte a strecurat si niste subtilitati psihologice. Vorbind despre intalnirea lui Ponta cu Merkel in termeni pozitivi. Asta dupa ce i-a bagat excursia din China pana in fundul cotetului. Ca sa vada tot "granicerul" votac ca el stie sa le spuna lucrurilor pe nume si ca recunoaste si "sucesurile" atunci cand apare vreo unul la orizont. In aceiasi troaca au fost bagate si alte prestatii recente ale lui Ponta. Alte excursii, facute si dupa parerea mea degeaba.  

Daca presedintele jucator nu ar fi fost calcat pe batatura, sunt sigur ca Ponta putea sa dea foc tarii. Fara ca Traienuc sa fi avut vreo reactie. L-a periat chiar si pe Antonescu, facandu-l doar naiv, pentru ca, nu stii niciodata cand te vei putea folosi de marele adormit. Acum dupa ce s-a rastit ca un cocos la clanul Voiculestilor. Basescu spunea ca somnorosul nu a prea a inteles ce fac "aia" cu constitutia. De parca nu Crinul popular ar conduce grupul de infractori care se ocupa de ea. Poate daca vezi si niste imagini alaturate celor scrise impresia va fi mai vie. Basescu stie foarte bine cine este Antonescu din moment ce joaca amandoi in aceeiasi liga, cea elvetiana. Tot ce a spus a fost pentru giboni.

In emisiunea expusa mai sus, pe care am descoperit-o doar ieri, vezi cu ochii tai si un meci Ponta-Fenechiu. Absolut identic cu toate meciurile pe care tinzi sa le uiti. Meciuri prin care niste criminali isi bat joc de tine. Sti de ce? Pentru ca isi permit. Tu le permiti de fapt acest lucru. Ieri am umblat pe la Aquaserv din Tg-Mures. Sti de ce? Pentru ca vor sa ne taie apa. De ce? Pentru ca cineva de la asociatie a furat 80 0000 de ron. De 5 ani procesul nu a avut o finalizare. Acum a fost suspendat din cauza de boala. Poti ghici diagnosticul? Si atunci este normal sa-ti regulezi clientul. Pe cel care a platit totul la zi. Acelasi care il tine chiar si pe director in scaun. Si sa tragi din umeri atunci cand ti se vorbeste de hotie si de o justitie inexistenta. Din moment ce prima este recunoscuta ca fiind sport national. Dreptul elementar al unui om la igiena, care a mai si platit pentru acest serviciu, palaeste in fata dreptului pe care il are romanul la furt. Cel elvetian, desigur, pentru ca pestele se impute intodeauna de la cap.

Mai vrei exemple de primitivism si tupeu romano-tiganesc. Exact asa cum il vezi la televizor in fiecare zi cu protagonisti politici? ”După ce s-au mutat înapoi în aceeași zonă de unde fuseseră evacuaţi de cătreu autorităţile sociale norvegiene pe motiv că şi-au stabilit ilegal o tabără în care să locuiască, romii acuză acum Municipalitatea din Sognsvann că le-a furat din lucruri, cu ocazia evacuării, informează osloby.no. Aproximativ 30 de ţigani din tabără dau în judecată autorităţile din Sognsvann, spunând că acestea le-ar fi “furat” anumite obiecte, între care şi telefoane mobile şi alte bunuri “de valoare” în timpul evacuării, acum opt zile.
Uite cine i-a acuzat pe norvegieni de hotie!
Si uite cum au raspuns aceeiasi "jefuitori" acuzatiilor. Guvernul Norvegian a pus la dispozitia ONG-urilor 9,8 milioane de koroane pentru proiecte ce vizează crearea de locuri de cazare și condiții sanitare pentru cerșetori și populația gipsy (vezi filmul cu demararea proiectelor aici: http://www.nrk.no/ostlandssendingen/millioner-til-tiggere-1.11118172) Sti de ce? Pentru ca norvegienii respecta legea pe care au facut-o pentru toti. La fel de valabila si pentru tiganii sositi de oriunde. Numai ca, acele legi au fost facute nu pentru banditi, ci pentru un popor cinstit. Tot mai infiltrat din pacate de gunoaie sosite de peste hotare. Norvegianului nu i-ar trece prin cap sa voteze infractori la conducerea tarii. Uite ce ai votat tu! Printre altii. Din 89 incoace.
 .
Si nu! Nu m-am facut USL-ist, doar pentru ca prezint niste adevaruri venite de la antibasisti. In film il vezi si pe Nastatse, ca si pe multi alti demolatori. Oameni care in loc de vot ar merita sa fie pusi la zid si impuscati. Pentru subminarea economiei nationale si pentru batjocorirea poporului. Cine sa-i puna oare acolo?. Un popor cu spaga in mana? Sau o justitie care a declarat acum doua zile urmatoarele: "Infracţiunea de plagiat nu există".  N-o fi existand! Exista in schimb o tara numita Romania, din care n-ar fi rau sa-ti scoti copii daca tii la ei. Si daca telul suprem pe care ai dori sa-l atinga in viata nu se numesteeste smecherie.  

8 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Ponta e mizerabil in privinta recensamantului pentru ca le-a permis loazelor pe care le-a numit la INS sa umfle cifrele.

Interesul direct tine de... fondurile alocate in functie de septel, iar discutia e lunga. Există ț-șpe comentarii pertinente in on-line care estimeaza populatia romaniei dupa statisticile tarilor UE in care se regasesc inca o data... buna parte dintre romanii domiciliati in Romania doar in statisticile INS.

Recensamantul securistilor lui basescu a fost realizat prin vizite la domiciliu si... cumpletat cu varii baze de date. Primii n-aveau niciun interes sa faca publice datele, astialalti le-au dres cu vreo 2 milioane.

Iarasi ajungem la erata CCR-ului produsa in miez de noapte. Cvorumul nu poate fi stabilit decat pe baza celor care domiciliaza in Romania. Cei care au domicilul in alta tara raman cu dreptul de vot pe care mai mult de 95% dintre nu si-l exercita... in primul rand din lipsa de interes, fiind vorba de emigranti.
Patriotii emigrati au libertatea de a se restabili in Romania chiar si cu scopul cretin de a ajunge pe listele electorale permanente. Pentru toate celelalte exista eticheta de "basist retardat".

AristotelCostel spunea...

Referendumul a fost furat, iar ăsta e un fapt cunoscut încă din timpul flagrantului.

Nastratin spunea...

Horea....excellenta postarea dvs....am ris de necaz...pacat de poporul romanesc...praful s-a ales de Romania...si cind spun asta o spun in cunostiinta de cauza pt ca toate corporatiile multinationale hacuiesc stirvul Romaniai, adica se infrupta din resursele naturale ale tarii vindute contra spaga de politicienii nostril porci analfabeti...Redeventele care intra in bugetul de stat sunt derizorii, pt ca spaga a intrat in buzunarele hotilor care ne conduc la dezastru. Niste agramati care-si zic politicieni...Daca Romania impunea redevente si taxe pe profit similar celor din Europa occidental, multe multinationale n-ar mai fi rivnit la resursele romanesti...Cu ce se allege amarastenii romani? cu minciunile si manipularile servite de televiziunile publice...Excelenta postare Horea....

Nastratin spunea...

Adevărul despre UE , FMI și Banca Mondială - Asasinii Economici ai lumii

http://mariusmina.blogspot.ca/


Rolul pervers jucat in tradarea si vanzarea Romaniei catre "finanta internationala".de catre regimurile care s-au succedat la putere in Romania, se apropie de finalul anticipat. Apogeul instrainarilor a inceput cu Traian Basescu, prin exterminarea FLOTEI romanesti si se incheie tot cu sprijinul acestui infractor prin angajarea fortata in asa zisele "centuri de siguranta" si amanetarea spre vanzare a tot ce mai poate produce profit catre asasinii financiari adanc infipti in jugulara Romaniei. Printre tintele sacalilor internationali se numara: energia, resursele naturale, transporturi si infrastructura de orice fel, terenurile agricole fertile care prin ordonanta Colhozului bruxelez vor fi vandute, incepand cu 2014, la pret de oferta si pe comisioane grase care vor alimenta conturile iresponsabililior de la putere, unor sateliti ai corporatiilor care controleaza piata alimentara mondiala, cu precadere colosul MONSANTO, regele organismelor modificate genetic, o sursa legala de raspandire a cancerului pe planeta si totodata asasinul micilor producatori .




*CFR Marfă a fost licitată „cu dedicație”. Favorita, TTS Group, are ca acționar Banca Mondială. In Registrului Comerțului, TTS îi are ca principali acționari pe Alexandru Mihăilescu – 45,8% și International Finance Corporation – divizia de investiții a Băncii Mondiale, cu 9,99%. Restul acțiunilor sunt deținute de persoane fizice, în cote de sub 10%.

@In 25 Mai 2013 sunt organizate marsuri de protest impotriva Monsanto in 36 de tari si peste 250 de orase . Mass media romaneasca ignora complice evenimentul la unison cu presa occidentala.

Anonim spunea...

AC
Mai omule, esti plictisitor.
Iti reamintesc urmatoarele fapte:
1.cine a obstructionat recensamantul din 2011? Ce spunea Nastase si PSD-ul? Daca recensamantul era facut fara zgomot din partea politica, atunci PSD-ul avea de ce sa comenteze, avand dreptul moral. Asa, n-au acest drept!
2.cine era la butoane cand s-a facut referendumul? de ce nu au adus mai multi votanti Dragnea & Co?
3.cine ii opreste pe USL-isti sa-l dea jos pe tapul ispasitor acum ca au 70% din parlament etc.?
As vrea sa-l dea odata jos pe B dar se pare ca le convine situatia. As vrea ca B sa fie singurul vinovat de situatia tarii, dar tare mi-e teama ca toti sunt implicati, doar din nevoia de a primi cate o bucata mai mare din cosul hotilor.
Te citesc de mult timp, dar obsesia ta...
dROp

Horea spunea...

Nastratin, e jale. Din pacate, pentru toti cei care ar vrea sa faca ceva in aceasta tara minunata.

Pentru copii care chiar sa chinuie sa invete si sunt interesati de ceea ce fac. Eu nu vad din pacate vreo schimbare nici in urmatorii 100 de ani. Fapt pentru care nu pot recomanda unui om serios altceva decat sa plece.

Tanar fiind are o sansa acolo unde se pune eccent pe calitate. Si nu pe latrat. Flota? Este un lucru care nu s-a putut dovedi.

Si atunci de ce sa nu ne lagam de lucruri care pot fi dovedite.

De miciunile prezidentiale, de lipsa crasa de caracter al acestui om, de machiavelismul neobrazat de care da dovada in fiecare zi.

Atat el cat si ceilalti care s-au impartit de vazul lumii in clanuri.

Astea sunt de fapt radacinile dezastrului in care acesti porci ne-au adus tara. Furturile, oricare ar fi ele, sunt doar crengile copacului cu radacina amintita.

Un efect secundar! Unul pe care romanul analfabet nu-l poate intelege, din moment ce fura si el.

dROp, raman perplex la imunitatea pe care o are o majoritate la argumentele pertinente pe care le-ai adus. Discutate si de mine de N ori sub fel si forma.

Basescu nu este cancerrul societatii asa cum cred foarte multi antibasisti cu ochelari de cal. Este doar o metastaza a sitemului mafiot validat prin vot.

Numai ca, romnul primitiv, nu-l voteaza pe Frunza Verde in PDL. Dar ii pune stampila pe frunte in PNL.

Este ca si cum ai scoate otrava din cutia pe care scrie otrava, crezand ca daca o pui intr-o cutie de antibiotice devine medicament.

Tocmai acest mod primitiv de gandire tine societatea romanesca otravita si aproape de moarte.

Costel, daca am inteles eu bine, este un om cu carte. Daca el nu intelege acest lucru, ce sa te astepti de la cei care cred ca pamantul este plat?

De la cei care nu intelg ca Becali este cauza saraciei in care se scalda nu rezolvarea.

Primitivismul unui popor rezulta din lipsa educatie. Care in orice tara cu pretentii este garantata de stat. Numai ca, statul nsotru este condus de banditi, care vor sa-si tina poporul in intuneric, asta fiind chiar planul lor diabolic.

Tocmai pentru a obtine oameni care cred ca otrava mutata dintr-o cutie in alta se poate transforma in antibiotic.

Fenomenul este atat de trist incat e greu sa-l exprimi in cuvinte. Din moment ce poate destrama orice natiune. La acest fenomen se adauga lasitatea presei foarmatoare de opinii. Care s-a transformat in flasneta diferitilor banditi. Luand partea unor criminali sau altora, manati si ei de interese pur personale.

Democratie in Ro nu am avut niciodata. Dar am avut libertatea cuvantului. Un lucru de baza pentru pasul urmator spre democratie.

De unde? Atat timp cat exista Ciutaci, Badealai, Turcesti, Gadealai, si chiar tradatori care s-au reintors in tara. Precum Schneker si Hurezeanu, de exemplu. Ce popor sa avem atunci cand si asemenea oameni se pun in slujba unor antiromani demolatori de tara?

Anonim spunea...

@horea,
parerea mea e sa-l lasam pe AC sa se balaceasca singur in aceasta mocirla de cacat creata de clasa politica votata de poporul needucat ... oricum , individul o face din interes !
pe alt plan , bernake , "prietenul" nostru se pare ca se tine tare pe pozitie si inca reuseste sa influenteze piata : "Global markets rise on Bernanke stimulus promise" , variatia crescatoare de dobanda se pare ca nu prea l-a impresionat ...
unu
PS: tare mi-e teama ca problema asta cu tziganii s-ar rezolva asa de simplu prin excluderea romaniei din UE sau o eventuala reintroducere a vizelor ... sa speram ca nu !

Horea spunea...

unu, sau sorinel, pentru ca mie imi miroase ca sunteti pana la urma aceiasi persoana. Am lasat si las pe oricine sa se balacesca unde vrea.

Si multi se balacesc din pacate in lacul in care se balaceste si AC.

Asta nu ma impiedica totusi ca sa pot exprima niste pareri ca si pana acum, pentru cei care cauta sa vada realitatea. Cati o vad habar nu am, dar mai mult decat sa o pui sub nasul cuiva nu poti face.

Legat de Bernanke eu am spus ca vom avea o revenire bursiera. Daca iti mai aduci aminte pornind de la factori tehnici pe care i-am citat si nu de la ce face sau nu face FED.

Trendul pornit a fost insa mai puternic decat credeam eu, inatarit ieri, conform stirilor, de Bernanke.

Daca te vei uita atent, vei vedea ca el n-a spus nimic, mai corect din nou n-a spus nimic. Numai ca aparitiile lui sunt exploatate de cei care lucreaza cu algoritme.

Acum ca ai aparut tu din nou cu comentarii legate de B, ma astept la o corectie bursiera. In Jos! Asta neinsemnand ca bursa nu va putea s-o ia din nou in sus ca sa-si testeze ultimul punct maxim.

Deocamdata ma astept asadar la micari laterale, pana la alegerile din Germania. Pentru ca cred ca pana atunci, toti ce care pot face ceva pentru bursa vor incerca s-o faca. La orice pret, asta pentru ca Merkel sa castige din nou scaunul de cancelar. Cu dax acolo unde este sansele ei le vad ca fiind destul de bune.

Oricum, din moment ce suportul a respins miscarea de cadere cu atata tarie, nu pot constata altceva decat ca mai exista cumparatori. Si atata timp cat ei vor fi mai multi decat vanzatorii bursa va urca.