Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





miercuri, 31 iulie 2013

O boala al carei germen ramane deocamdata in ceata

Intamplator? Greu de crezut din moment ce la conducerea tarii se afla tocmai clanul "celui mai bun premier". Care a dat un tun economiei nationale si prin intermediul acestui contract. Nu inteleg ce rost are sa prezinti o boala fara a-i prezenta tocmai germenul? Care este intotdeauna factorul cel mai important. Explicatia este probabil cea obisnuita. 

Romanul face de obicei lucrurile pe dos, in acest caz, premeditat, cred eu. Vom afla asta in curand, din moment ce nepublicare constractului propriuzis, facut in 2003, ar fi inca un scuipat in ochii celora care asteapta sa vada in ce fel au fost jefuiti.

Eu ma voi abtine in acest caz de la comentarii, din moment ce fiecare dintre voi este capabil sa citeasca si sa judece singur halul in care am fost si suntem devastati. Acest constract fiind doar unul din puzderia de contracte paguboase, facute de catre toate clanurile care s-au perindat pe la putere dupa 89. Pe banii tai.

Interesant mi se pare si faptul ca Orban, Berceaunu, Boiagiu "stindardele democratiei romanesti" au tacut ca rahatul in iarba. 

Cine i-a oprit oare pe acesti oameni, sau pe altii ca ei, in caz ca am omis vreounul, sa desecretizeze acest program de jaf. Din moment ce s-au declarat toti ca fiind cei mai fideli reprezentanti ai poporului? Eu am o singura explicatie! Faptul ca fac si ei parte din aceiasi clica ca si Nastase. Ascunsi doar sub un parapleu cu alt nume. 

Cireasa de pe tortul ultimelor zile a fost totusi descoperirea tortionarilor poporului, acum dupa 22 de ani de la revolutia iliesciana. Din moment ce "bomba" Haysam s-a dovedit a fi exact ceea ce am spus. O furtuna in oala de noapte. Ca o consecinta, manipulatorii i-au gasit pe tortionari, ca sa sustraga ei atentia poporului de la gaura pe care o are vaporul in care calatoresc. 

Cand vor dispare si tortionarii, iubitii poporului vor sapa dupa noi comori. Pentru ca romanul tinut in suspans este un roman model pe care-l si-l doreste orice membru de clan care se respecta. Un roman ocupat cu orice altceva, exceptandu-i pe iubitii conducatori. Care trebuie lasati sa "lucreze" in pace. Unii vor spune, poate, ca ii neglijez pe cei torturati, din moment ce nu vreau sa dau atentia cuvenita tortionarilor.

Nici pomenire! Numai ca, daca guvernelor perindate la putere dupa 89 le-ar fi pasat de poporul torturat, ei puteau sa-i adune pe toti tortionarii la doar o zi dupa lovitura de stat pe care au numit-o revolutie. 

Puteau sa-i judece atunci, ca sa nu le mai dea si pensii nesimtite si un trai "postrevolutionar" lipsit de griji. Facand ceea ce au facut, arata doar ca iliescolutia a fost facuta de tortionari, pentru tortionari. Unii dintre ei, batranii de 100 de ani, fara nicio influenta politica azi, fiind sacrificati in lipsa altor fumigene. In stil clasic tortionist. Din moment ce sustragerea atentiei de la lucruri importante a fost o metoda favorita practicata de toti tovarasii. Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Inclusiv pe tortionarii veseli.

18 comentarii:

Anonim spunea...

Facebook passes IPO price for 1st time since IPO
sa fie la mijloc valoarea lui Mark sau mana lui bernake ???
"Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele." mesajul nu prea isi are rostul aici , asta daca nu e dedicat lui costel ... mai interesant ar fi de expus intr-un loc public unde-si fac veacul votacii USL si PDL , handicapatzi mintali si pomanagii ...
unu

Horea spunea...

Sorinel, mesajul isi are loc in orice postare, mai ales intr-unul care prezinta si cuceriri ale civilizatiei mafiote in care traim.

Incerca sa gandesti logic cand e vorba de Mark. Banii lui B n-au ridicat toate actiunile in cer.
Apple, o companie tot solida, a fost batucita in timpul acelorasi extravagante bancare.

Ca atare firma lui Mark cel bravo a fost considerata ieftina pana acum. Cererea i-a ridicat pretul. Sa vedem de acum incolo. Dupa semnalul tau magic.

AristotelCostel spunea...

Sunt satul de prostovanul moralist... unu.

Un pupinpostac cu legitimație de Forța Civică te duce de nas ca pe ultimul prost.

Pana cand nu vei sanctiona mincinosii, hotii si mafiotii vei trai intr-o tara mafiota, trebuind astfel sa suporti si consecintele, inclusiv pe parintii actualilor securisti care-ti impun agenda si prin propaganda deontologilor de la gandul.

Anonim spunea...

horea , trebuie sa recunosc ca deontologia "jurnalistilor" de la a3 in frunte cu tatucul voiculescu e de mare clasa ! ai din nou grija cu sursele de informare si nu mai citi atata gandul ca sa-l enervezi pe costel ...
unu

Horea spunea...

Costel, pari pierdut. Din moment ce dai in gandul care a publicat un contract pe care il poti citi si pe situl marilor realizari.

Si daca l-ai copia pe curul cuiva tot acelasi contract va ramane. In cazul in care il plagiezi asa cum a facut Ponta, cuvant de cuvant.

Pentru tine poate nu. Pentru ca tu ti-ai dori se pare un contract modificat de antena 3. Daca o sa te uiti asta seara la ei poate ti se va implini visul.

Ce are pana la urma contractul Bechtel cu pupinpostacul? Dar cu tortionarii? Explica-mi si mie sa nu mor prost.

Axxa spunea...

Cred ca mesajul/sloganul e mai mult decat necesar si nu tb sa lipseasca din nici o postare; chiar daca nu poate face minuni, cel putin atrage atentia asupra unei stari de fapt care s-a cronicizat la noi (puscariasii au cele mai mari sanse in orice confruntare electorala, au un atu greu de depasit)

Contractul cu Bechtel a fost umilitor pentru oricare cetatean al acestei tari si ar trebui sa insemne un vot de blam pentru politicienii care au avut tangenta cu domeniul in toata aceasta perioada. Nu firma in cauza este principalul vinovat - s-ar parea ca in alte tari au facut lucrari de calitate, la preturi rezonabile. Clasa noastra politica este mizerabila, isi permite sa incheie /sa aprobe contracte secretizate, din/pe bani publici, fara teama de a da socoteala cuica. Marele Nascase, cel mai mare prim ministru al tuturor timpurilor avea predilectie pentru contractele secrete - vezi si vanzarea Petrom - dovedind o aroganta si un dispret total fata de toti si de toate (fata de presa in primul rand). Bineinteles, nu-i poti cre unei japite bolsevice, precum AC, sa fie de acord cu aceste evidente.

Vali spunea...

"Interesant mi se pare si faptul ca Orban, Berceaunu, Boiagiu "stindardele democratiei romanesti" au tacut ca rahatul in iarba. "

Si conform zicalei romanesti care spune ca orice rahat care prinde crusta incepe sa se creada mamaliga, unii au inceput sa si guitze...

http://www.hotnews.ro/stiri-politic-15287625-anca-boagiu-desecretizarea-contractului-bechtel-praf-ochi-marca-sovafenechiu-prezinte-contractul-initial-semnat-adrian-nastase-precum-contractele-consultanta-juridica-valoarea-acestora-comisioanele-in.htm

Iti vine sa le crapi capul, nu altceva...

Vali spunea...

Horea cred ca AC se referea la campania cu tortionarii a celor de la gandul.
Care cica ar face parte din propaganda acolo fiind evident un ziar plin de...ati ghicit,securisti(sau odrasle de securisti).
Hai ca pe mine incepeti sa ma pierdeti usor ,usor cu scenariile astea in care vedeti numai securisti peste tot, conspiratii si fumigene...

"Unii dintre ei, batranii de 100 de ani, fara nicio influenta politica azi, fiind sacrificati in lipsa altor fumigene. In stil clasic tortionist".

Am impresia ta statul asta in Romania, Horea, a inceput sa te afecteze putin.

Anonim spunea...

"Fed slightly lowers outlook, will keep bond-buying program intact"
bernake se tine tare , mai ca as paria ca nu o sa reduca nici un QE cat mai sta sef la FED ... ce o sa se intample dupa nu mai conteaza , ca in romania lui costel unde securistii sunt de vina !
unu

Horea spunea...

Vali, precum spui. Cea care a fost la volan urla ca s-a rasturnat masina. De ce nu spune macar acum ce stie tovarasia sa despre contractul pe care l-a citit cu siguranta? In rest, ai dreptate. Statul in Ro ma afacteaza tot mai mult. Asta neinsemnand ca am devenit adeptul conspiratiilor.

Te intreb. Ce au facut cei de la gandul 22 de ani? Pentru ca pana si eu care am fost plecat stiam de tortionari. Nu cred totusi ca aceasta campanie a fost pornita de jurnalisti.

Momeala vine de altundeva si jurnalistul ractioneaza. Adu-ti aminte de casele raps, salariile si pensiile nesimtite, biletul lui Tariceanu etc. Pana la urma si de fapt, nu jurnalistii ar fi trebuit sa caute tortionari ci tocmai "revolutionarii".

Cei care i-au cautat din greseala pe minieri. Sau, poate au cautat tortionari si au gasit mineri, din moment ce-i totuna pana la urma.

Axxa! "Nu firma in cauza este principalul vinovat"

Absolut corect! Ba mai mult! Cel care cere nu este niciodata vinovat, din moment ce fiecare vrea sa se favorizeze pe sine in orice afacere. Un lucru absolut normal oriunde.

Cel care da fara sa negocieze sau fara sa se uite dupa oferte mai bune este fraier, in acest caz bandit, pentru ca a dat din banii contribuabilului. Pentru spagi primite de el.

Garantez ca facea altfel de contract daca era vorba de banii lui prorii.

De aceea exista licitatii si concurenta la licitatii. Atentie! Nu concurenta cu participarea statelor la licitatiile firmelor executoare ci tocmai invers. Din moment ce statele au banii si pot alege executorul unei lucrari, dupa bunul lor plac. In functie de pret si de calitatea pe care o garanteaza firma castigatoare.

Doar cand spaga este criteriul principal se schimba teoria de mai sus!

Horea spunea...

Sorinel, iti spun eu ce se intampla dupa. Ce s-a intamplat si pana acum.
Am spus asta imediat dupa ce a inceput discutia despre tapering.

Anonim spunea...

Acest tatuc al inchisorilor comuniste imi pare leit ca si caracter cu alt tatuc al blogurilor, care poarta numele de scena AC dar care nu poate sa-si duca frustrarile la bun sfarsit din cauza ca nu mai e aceeasi "distractie" ca pe timpul lu tacsu, cand toti cei care aveam alta parere eram repede incarcerati si reeducati cu bastonul.

AristotelCostel spunea...

Cauta-ti in arhiva articolul in care o lauzi pe Boagiu ca "macar face_ceva"... la orice pret (poate de 5 ori pretul?).

13 octombrie 2011:

Am inteles asadar de mult ca din bolovani nu poti construi zgarie nori. Un lucru care ma obliga sa notez nuante, de tipul Monica Macovei, Anca Boagiu si Sever Voinescu, chiar in cazul in care activeaza intr-un partid corupt pana in maduva oaselor. Asta pentru ca o eventuala schimbare in acest partid nu o pot vedea venind de la Berceni si de la Videni.

E unul dintre articolele cele mai pupinbasiste de care ai fost capabil.

Ei bine, pe 31 iulie 2013 te-ai mai redresat in pupinbasismul tau:

Interesant mi se pare si faptul ca Orban, Berceaunu, Boiagiu "stindardele democratiei romanesti" au tacut ca rahatul in iarba.

Deci, cand te mai incearca pornirile moraliste si daca mai chef de-o mustruluiala incearca-ti propria... oglinda.

Si pupinbasistii prosti care te sustin in pupinbasism sa se linisteasca. Timpul rezolva problema voastra de perspicacitate, iar peste 2-3 ani veti fi inteles ceea ce tocmai v-am spus. :P

Da... e problema comuna retardatilor.

Axxa spunea...

@AC diferenta e ca in cazul tau (si al altora ca tine) nici macar timpul nu mai poate rezolva, favorabil, ceva.

Cat despre Orban, Berceanu si Boagiu, care "au tacut ca rahatul in iarba". pot fi acuzati cel mult de incompetenta de a descoperi/rezolva problema. Nu se compara cu cei care au gandit si parafat ingineria. Iar Nascase e suficient de inteligent pentru a nu-i oferi lupului "tigan de-a gata". Greseala/nesansa lui este de a-l fi subapreciat pe pirat.

Nastratin spunea...

Horea...ceea ce surprinde neplacut e ca in situatia actuala dezastruoasa a tarii, politicianul roman nici n-ar trebui sa-si mai doreasca sa fie la putere, iar daca ajunge si nu face nimic, ar trebui sa-si dea demisia...O asa nesimtire crasa si golanie si banditism ca al politicienilor romani din opozitie si de la putere, nu cred ca exista in nici o tara europeana! Acest lucru a fost sesizat demult de europeni care ne refuza systematic in spatial Schengen, desi asta loveste in romanul de rind, nicidecum in golanii din politica care jefuiesc bine-mersi in aplauzele lui Costel!

http://www.ziare.com/stiri/ani/le-monde-alesii-locali-din-romania-nu-si-refuza-nimic-1249180

Horea spunea...

Costel gandirea mea nu este statica ca a ta. Si este influentata de ceea ce vad, de fapte.

Nu i-am laudat pe cei mentionati, 2-3 persoane, dintr-un clan intreg, pentru ca as fi fost pupinbasist. Ci, doar pentru ca am sperat ca poate sunt totusi altfel, asa cum am sperat si in cazul lui Crin. Dar, pentru a intelege asta, ar trebui sa ai o alta gandire decat cea rigida si batjocoritoare pe care o ai.

Faptul ca am constat ca cei mentionati se aseamana leit cu ceilalti nu-i face cu nimic mai buni pe ai tai. Chiar daca tu nu ai avut sa le reprosezi niciodata ceva.

Oricum, dezbaerile pe care am incercat sa le duc cu tine se vor opri aci. Pentru ca tu nu dezbati, incerci doar sa te impui, cu singurul adevar existent pe suprafata pamantului al tau.

Plin de injurii si de umulinte, scuipate spre toti cei care nu gandesc ca tine.

Ai noroc ca traiesti in Romania. Altundeva ai fi fost marginalizat si scos din circuit de multa vreme. Aici o sa prosperi. Alaturi de banditii pe care nici nu-i bagi in seama, voit. Pana intr-o zi cand ti se vor caca si tie in cap.

Anonim spunea...

locul lui costel e la cosul de gunoi , din pacate nu acelasi lucru pot spune despre marele bernake : "S&P 500 Tops 1,700 for First Time Ever"
unu

Horea spunea...

Sorinel, nu stiu daca marele Benanke s-auitat cumva la pretul dobanzilor.

Daca s-a uitat trebuie sa se simta mai mic decat iti inchipui.