Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 4 iulie 2013

Opinii care difera de ale mele

Am pus pe pagina parerea lui Petru Vapor dupa cate iti mai amintesti sub forma unui video. Si nu am fost eu cel care l-a sters, ci tocmai vaporasul. De ce nu-ti ti-as mai pune chiar acum inca o parere care de deosebeste radical de cea pe care o am eu? Fara nici un comentariu, lasandu-te pe tine sa alegi.

Ar trebui sa ma cobor oare la nivelul dezbaterilor din Ro? Ca sa-l fac pe om cu oua si otet doar pentru faptul ca nu gandeste ca mine. Nu cred ca e cazul. Din moment ce are si el o parere, precum am si eu. Si pentru o parere exprimata cu bun simt nimeni nu merita sa primeasca maciuci in cap, asa cum primeste aproape intotdeauna pe la noi. 

Strica oare sa citesti si un asemenea comentariu? Nu vad de ce ar putea strica. Din moment ce te expui la interpretari diferite ale aceluiasi fenomen. Si spusele mele pareau baliverne pentru foarte multi acum cca. un an. Atunci cand comentam evolutia politica din Ro, asa cum o vedeam eu. Au facut acele comentarii cuiva vre-un rau? Nu cred, mai ales intr-o tara in care politica produce oricum idei preconcepute. 

Pe care se pare ca nu le poti scoate din capul unui om decat cu mitraliera. Din moment ce izvorasc din sentimente cu radacini foarte adanci. In economie, normal, parerile nu ar trebui sa lase loc de ura, desi in Ro am vazut tendinte si in acest sens. Oricum, autorul mailului pe care l-am primit nu a auzit mai mult ca sigur nici de Basescu si nici de USL. Asa ca sper sa fie interpretat si tratat ca atare.

Prin intermediul acestei postari as vrea sa-i pun tocmai de aceea o intrebare lui Sorinel, din moment ce ne aflam pe un site de discutii.

Sorinel! Esti multumit cu situatia de astazi din Romania? Daca esti nu are rost sa citesti mai departe. Daca nu, poate merita sa arunci un ochi pe randurile care urmeaza, ca sa-mi dai poate si un raspuns.

Cu ce se deosebeste atitudinea ta plina de ura de cea a lui Costel? In afara de faptul ca tie iti place de Basescu si lui nu. 

Ti-ai gandit vreodata la faptul ca ura te poate impinge, fara sa-ti dai seama, la imbratisarea unor oameni care nu ar merita nici macar un bobarnac? Doar pentru ca ei se erijeaza a fi importiva celora pe care ii urasti. Te-ai gandit vreodata ca tocmai din aceasta ura se hranesc cei ca Nastase pe care tu nu-i poti suferi? Si ca ura pe care o ai in tine este de fapt rezultatul unei strategii bine gandite, folosita cu multa iscusinta de asa numitii politicieni. Pentru ca ei sa-si poata iubi in pace Elvetia pe care au creat-o exclusiv pentru ei, in timp ce noi ne scuipam.

Si cu asta va las sa cititi mailul pe care l-am primt. Va asigur ca perceptia acestui analist nu este solitara!




36 de comentarii:

AristotelCostel spunea...

Sorry, pe Nastase l-am criticat pana in 2005, dupa aceea pe Basescu. De ode se ocupa de-al de sorinel.

De fapt, in asta ar trebui sa constea vigilenta... societatii civile, sa identifice jegul si sa grabeasca igienizarea societatii.

Ceea ce ai facut in 2012 echivaleaza cu sustinerea lui Nastase in 2004.

Multumesc pentru atentie. :D

cristian dogaru spunea...

si care este parghia care va trimite dow la 30.000? evaporand simultan banii neavizatilor? nenea ala nu zic nimic, aruna niste prognoze fara fundament....daca te gandesti la introducerea etalonului aur, nu are de ce sa creasca dow, pierderile celor cu banii in banca sunt insa evidente...daca te gandesti la o solutie gen japonia, cu dublarea masei monetare, parca are o noima, dar si la ei pare ca se dezumfla bula...ce sa fie, ce sa fie?

Anonim spunea...

@costel , l-ai criticat pe nastase ??? cand , poate intr-o viata anterioara ... sau pana cand a inceput sa te sponsorizeze !
apropo, daca tot ai de gand sa incepi igienizarea societati poti sa incepi chiar cu tine !
@horea ,
m-ai inteles gresit , reactia mea este anti-prostel-costel dar nu e pro-basescu , acest manipulator ordinar costel care-l linge in cur pe nastase si improasca blogurile cu mizerii sub deviza "jos basescu" trebuie combatut intr-un fel ...
daca toti am fi "pasnici" si am trece cu vederea chiar si "subtilele" apropouri marca costel care te duc intr-o directie voita de el am ajunge rau de tot ! pe de alta parte totusi nu as pune chiar pe acelasi plan pe basescu cu nastase si asta pentru ca atata timp cat nastase lucreaza in gasca basescu e un lup singuratic care, bineinteles ,in speranta unei mai mari simpatii populare pentru el a inceput sa atace gasca ... crezi ca daca basescu ar fi stat in banca lui ar mai fi ajuns nastase la inchisoare ? eu cred ca nu ... si asta pana la urma e un pas relativ important pentru romania
In legatura cu intrebarea ta raspunsul meu categoric e nu ! oricum , din fericire, nici nu sunt afectat foarte mult asta pentru ca nu lucrez in tara , din nefericire totusi nu am suficienti bani pentru a pleca definitiv ...
PS: pentru ca tot vad ca-l apreciezi asa de mult pe "naivul" vali , am si eu o intrebare , cine crezi dintre mine si el s-ar fi incadrat mai mult in profilul manifestantilor din egipt ??? uneori fara o oarecare "duritate" chiar si numai verbala deocamdata, nu rezolvi nimic ...
sorinel

Horea spunea...

Sorinel, eu ti-am pus niste intrebari. Si erau legate de felul in care politicul ne incurajeaza sa ne improscam.

Pe mine nu ma intereseaza asadar cine e pro ce sau cine, din moment ce m-am batut cu toata fiinta mea pentru libertatea cuvuntului. Nu al cuvantului meu asa cum fac politicienii romani ci al tuturor. Am mai vrut sa arat cum reusesc sa ne modeleze comportamentul asa cum vor ei.

Si inca o data! Nu am nimic nici cu parerile tale, sau cu ale lui costel, cu ale nimanui de fapt. Doar cu felul in care sunt expuse. Nu vezi ca il critici pe costel? Folosind de multe ori un limbaj mai dur decat el si pentru lucruri pe care tu le faci exact la fel.

Crede-ma ca mi-as dori din suflet ca majoritatea oamenilor sa poata vadea lucrurile ca mine, pentru ca sunt convins ca atunci am trai si noi in Elvetia.
Asta nu-mi da dreptul totusi sa-i maltratez verbal pe cei care nu gandesc ca mine.

Cristi, eu argumentele nu i le-am vazut pentru ca predictia mi se pare o aberatie, oricare ar fi argumentul. Chiar si la cantitatea de bani aruncati in piata. Cred totusi ca omul extrapoleaza cele intamplate pana acum liniar.

Indicatorii pe care ii foloseste nu ma intereseaza nici ei, pentru ca nu exista nici un indicator care sa fie predictiv, din momement ce se tin dupa pret. Care ar trebui sa fie cel mai predictiv, daca tot vorbim de viziuni. Daca ar exista un indicator, cel care-l poseda ar fi cei mai puternici oameni de pe planeta.

Asta este parerea mea, cea a analistului o vede fiecare. Vom vedea ce spune piata. Care merge deocamdata asa cum m-am asteptat.

Horea spunea...

Uite ca am uitata sa-ti raspund la intrebarea cu vali. Uneori cei "naivi" care gandesc pot fi mai de folos decat cei care sunt gata sa ia bata in mana.

In rest, cred ca toti putem fi de folos atunci cand avem un tel comun sincer. Dar mai ales atunci cand am inteles foarte bine cauza fenomenului care ne scoate eventual la lupta.

AristotelCostel spunea...

@jegurel

Pe vremea aia inca mai exista presa, iar tu nu descifrasesi inca tainele... on-line-ului.

Am mai dat link-ul asta.

@horea

Ma manifest reactiv la impactul cu prostia.

Violenta verbala si ura fara limite indreptate impotriva cacanarilor prosti pot avea efecte... nebanuite. :P

Anonim spunea...

Horea cu mult respect politica nu ma intereseaza ,mai mult economicul . sorinelp care are o reactie normala fata de piete . si ma semnez cu respect sorinelp . nu ma semnez sorinel . SI RECUNOSC CA AM O REACTIE NORMALA LA VARIATIUNILE PIETI sint un om normal si te citesc cu interes . cu stima sorinelp sa facem dinstinctie intre sorinel si sorinelp eu nu comentez politic dar eu am reactie fata de piata =inversa dupa cum vede horea asa ghidativa dupa mine AUR mai jos si argint . economie proasta peste tot in lume . teoretic dupa Horea trebuie sa pariati contra . sa dea Dumnezeu sa fie asa si sa il bat pe HOrea CU STIMA sorinelp

Anonim spunea...

asa gindesc eu si tu ma contrazici si ese bine asa sa fie unul cu o reactie normala si altul cu contrargumente cu stima sorinelp politica prea gretoasa pentru consumul ROMANULUI eu cred ca nimeni nu ne vrea binele incepind de la DOMNI SI BOIERI CARE VROIAU natiunea Romana libera si independenta nu doreau sa aiba mosiile intacte nu ezista un stat unitar ROMAN . exista intodeauna interese sclavi si stapini de sclavi Horea cu drag daca pot sa iti scriu privat cu stima acelasi din todeauna sorinelp . fara resentimente cu respect sorinelp sorinpugna@yahoo.com







Horea spunea...

Sincer nu mi-am dat seama ca sunteti doi sorinei. De aceea m-am si mirat putin ca cel care semna cu "respect" vorbea de foarte multe ori fara sa-l aiba. Este bine ca ai subliniat acest lucru.

Costel, poate avea efecte la locul de munca. Acelasi efect pe care ar putea poate sa-l aiba si o explicatie facuta cu rabdare. Exista desigur si oameni care daca nu le dai tu in cap iti dau ei, dar nu cred ca e cazul acestui blog. Pentru ca eu vad am am reusit sa-mi expun foarte bine parerile fara sa jignesc pe nimeni.

Si nu cred ca ele au fost asimilate mai greu din aceasta cauza. De catre cei care au dorit sa le asimileze, desigur.

Eu mi-as dori mai degraba o duritate in verdictele jurudice. Acolo unde pot avea intr-adevar un efect benefic. Din moment ce cei care devasteaza si isi bat joc de societate nu se vor opri decat in momentul in care vor fi sanctionati dur. Cat mai dur posibil, prin eliminarea lor totala din societate, cu inchisoare pe viata atunci cand au subminat economia nationala. A noastra de fapt.

AristotelCostel spunea...

Si de ce ai impresia ca astia vin pe aici sa inteleaga ceva?

Daca nu esti perspicac sa-i prinzi pe șnur, nu se prinde nimic de ei.

...

De Bitcoin nu mai vorbește nimeni? :D

Horea spunea...

Costel eu ma simt responsabil, doar pentru ceea ce fac eu. Si daca fiecare ar face la fel crede-ma ca am duce-o mult mai bine.

N-am avut nciodata intentia de-a convinge pe nimeni, pentru ca cei vor se conving de obicei singuri. Pe cei care nu sunt receptivi nici macar la realitatea care-i inconjoara, nu o sa incep sa-i educ eu acum. Pentru ca vor fi oricum imposibil de convins.

Poate intr-o zi va fi click si la ei in cap. Si atunci totul merge de la sine.

Pentru ca, probabil, exact atunci au ajuns la faza in care sunt capabili sa vada lucrurile asa cum sunt in realitate, si nu cum le-au inchipuit ei. N-am reusit sa-l conving pe tata ca o fractura de colum ii va aduce moartea, neoperata. Cea cu coasa l-a convins.

Si in cazul tatatlui meu eu mi-am facut datoria de medic si de mebru de familie. Explicandu-i detailat si cu argumente totul legat de fractura pe care a avut-o. In rest nu ma consider a fi omul care sa aiba menirea de-a trai viata nimanui, nici macar al unui membru de familie. Ca sa mai vorbesc de strainii care citesc eventual acest blog.

In Norvegia si Suedia lumea mi-a ascultat intotdeauna sfaturile medicale, desi era vorba de oameni pe care nu-i cunosteam. Ei au sfarsit ca atare mult mai bine decat proriul meu parinte. Asta pentru ca fiecare face pana la urma ceea ce crede de cuvinta.

Nastratin spunea...

Horea...as vrea sa impartasesc din experienta mea cea mai recenta (chiar azi) cu romanii care ne conduc economia la dezastru...De curind am fost contactat de o agentie de plasare forta de munca pt un loc de munca la o multinational care are oficiu in Romania...eu am dubla nationalitate acum, pt ca am emigrat cu multi ani in urma dupa lovitura de stat din 89 si al 3 lea mandate al lui ilici hotarind sa-mi iau lumea in cap...Agentia m-a intrebat ce bani vreau pt ca experienta mea era f buna, mai ales cea dobindita aproape 15 ani in Occident, in lumea "civilizata"...L-am lasat sa-m I spuna el ce plaja de salariu ofera clientul din Romania si mi-a spus ca 400-600 euro/zi plus cazare, pachet cu care am fost de accord... Azi am fost contactat de agentie care mi-a spus ca clientul lor de la oficiul din Romania ma intreaba daca sunt de accord cu un salariu mult mai mic, care este in accord cu salariul mediu pe economie din Romania, plus beneficiul de a avea cazarea si transportul acoperite...Concluzia mea este una: clientul multinational din Romania are la personal un roman care desigur e invidious vazind ca un roman vrea sa se intoarca in tara pe un salariu occidental!!!....asteptarea romanilor, iata chiar si unul manager de multinational, nu doar politicieni banditi gen Ponta-Nastase, este ca noi (cei care am emigrat din scirba fata de ipocrizia si fara-de-legile lor),sa ne intoarcem in Romania la salariile de mizerie pe care ei le ofera prin aducerea economiei romanesti in prapastie dupa jaful facut care continua si azi...Asta e realitatea romaneasca: adica de ce sa vin eu ca roman de origine cu pretentii sa fiu platit cu salariu occidental, desi munca si expertiza pe care o am in domeniul meu pur ethnic este mult peste scoala Spiru Haret din Romania...cum adica sa indraznesc sa cer un salariu care poate e mai mare chiar ca al managerului roman de multinational, desi acesta e salariul pe contract pe care-l vor plati oricum unui strain cu aceiasi experienta ca a mea dar nu nascut in Romania! Raspunsul meu e simplu: sa-si angajeze un olandez, American, englez, etc care nu-s nascuti in Romania, pe acelasi salariu sau mai mare decit cel oferit initial mie de agentie...Eu am plecat din Romania scirbit de coruptia romaneasca, de jaful si minciunile/escrocheriile de aici, nicidecum ca nu-mi place tara in care m-am nascut...Era dreptul meu sa-mi ofer de la viata un standard mai bun, nu sa ofer limbi sefilor sau plicuri cu bani doctorilor, etc...Asadar asta e managerul roman si mentalitatea lui, chiar daca lucreaza la multinational: esti roman de origine si vrei sa revii in tara pe contract oferindu-ti 15 ani de experienta occidental, trebuie sa accepti salariul scazut din Romania ca sa nu-I faci concurenta!

Anonim spunea...

@horea,
subsemnatul sorinel , nu vreau sa fiu asociat cu celalalt "cu respect sorinel" care vorba ta , zicea cu respect si pe urma isi baga si isi scotea ... oricum , recunosc ca uneori , iritat de aceasta mizerie numita costel si de propaganda pro-nastase-voiculescu-a3 am depasit limbajul si atitudinea de bun simt insinunand in ultima instanta anumite "atentii" sexuale catre stirista dana gadea de la a3 , in concluzie pentru a depasi aceasta confuzie in viitor o sa ma semnezu cu "unu" dar nu garantez ca o sa ma pot abtine sa nu raspund la mizeriile si zvonurile pro-usl-a3-voiculescu lansate de mizeria costel in acelasi timp precizand ca basescu , pe care a fost insinuat ca-l simpatizez , probabil isi duce ultimele zile-luni in politica romaneasca !
unu

Anonim spunea...

@nastratin,
dar tu crezi ca meritai sa iei de 20-30 ori mai mult decat un angajat roman si sa faci acelasi lucru ???
de ce oare romanii care lucreaza pe afara sau au dubla cetatenie trebuie sa fie superiori in romania ???
unu

Horea spunea...

Nastratin, in occident o promisiune verbala, mai ales cand e vorba de o afacere, devine valabila din punct de vedere juridic. Atitudinea pe care o descri este asadar tipic romaneasca.

Despre salariu in sine, mai ales ca este vorba de o companie privata, o multinationala, nu vreau sa discut. Pentru ca nu tine de nasul nimanui continutul unui contract dintre o asemenea companie si un viitor angajat.

Daca cineva vroia sa te angajeze la stat, ca sa tai frunza la caini, cu salariul citat de tine, explodam. Asa cum explodez de obicei la salariile mulgatorilor care imi golesc si mie buzunarul, facand nimic.

Invidia este insa rege in aceasta tara. Cu toate ca orice angajat isi poate negocia salariul, exact cum ai facut si tu. Daca nu-ti convine ceva mergi mai departe. Indiferent ca esti in tara sau pe luna undeva.

Salariul meu din Norvegia este dat de asigurare, nu ai cum sa-l negociezi. Pentru ca este legat de coduri medicale clare. Daca a trebuit sa faci x primesti atat, daca a trebuit sa faci x+y mai mult etc. Totul adaugandu-se unei taxe de consultatii tot fixe.

Cu toate acestea negociez si eu de fiecare data. Vreau fara garzi, drum platit, atat pentru mine cat si pentru Ilona, casa gratuita si masina.

Nu le dau in cap, nu-i fortez, pentru ca nu pot, si nici nu as vrea. Imi exprim doar niste doleante, pe care angajatorul le judeca dandu-mi mai apoi un raspuns.

E ca la piata. Vanzatorul cere un pret, tu dai sau nu. In Suedia sunt destui care merg singuri,99%. Cum mergeam si eu pana nu m-am mutat in Ro.

Interesant ca nu am fost refuzat nciodata, nicaieri, cu toate ca am cerut bilet si pentru Ilona, fiind rechemat anul acesta pentru a treia ora in acelasi loc.

Desi doleantele mele se platesc cu banii scosi din buzunarul colegilor care lucreaza in acel cabinet. Nu voi pleca totusi in Norvegia vara asta din cauza lui mama, decat poate intr-o vizita scurta undeva la malul marii intr-o tara mai calda.

Romanii in majoritatea lor nu sunt obisnuiti cu negociatul. Si devin ca atare invidiosi cand aud de cerinte sau oferte pe care le vad doar in vis. Oricum, la mine salariul este legat si de numarul de pacienti consultati si tratati.

RB spunea...

@sorinel=unu, desi eu as spune =zero
Pentru ca ofera 15 ani de expertiza internationala. care afara se plateste cu 500-600 E/zi plus pachet complet. ceea ce un "angajat roman" nu ofera. Plus ca pe afara se munceste, nu se joaca solitaire.
asa ca nastratin are dreptate. dar tu, ca si multi altii din tara aia sunteti prea ingusti la minte ca sa pricepeti, si mult prea orbi ca sa intelegeti ansamblul.
daca ai fi lucrat macar o zi afara, ai fi inteles...si poate l-ai fi inteles si pe Horea mai bine cand vorbeste cu tine...dar tu nimic, batman batman...Costel Costel..., pentru ca tu, daca nu poti sa te ridici la nivelul de intelegere si inteligenta al altora, incerci sa-i tragi la nivelul tau de "inteligenta", pentru ca acolo poti tu sa-i bati cu vasta-ti experienta.

Anonim spunea...

Horea nu sint eu cel care vorbeste urit pt ca am amintit ca nu ma intereseaza politica atunci de ce sa vorbesc urit. cu stima sorinelp

Anonim spunea...

@RB ,
intamplator am lucrat si eu afara ... ex-patii au alt statut fata de localnici ( acuma depinde si de compania la care lucrezi ). Mai mult pentru multi occidentali in pret , cand lucreaza in lumea a-3-a intra si riscul de tara la salariu care creste considerabil ... pe de alta parte , probabil la expati e salariul mare ca se raporteaza la tara de origine pe cand la romani e alta treaba ...
desi ma hotarasem sa incerc sa fiu mai "bland" in exprimare , in final, dupa modul in care m-ai abordat iti pot spune si tie ca esti un bou cu caracter clasic de roman prost ! si ne mai miram de ce nu merge treaba in tara !
unu

RB spunea...

@unu
Vezi? aici e diferenta dintre noi. Eu, ca un bou ce sunt, si ca si Horea, ca si Nastratin, inca LUCRAM afara. Pe sumele mentionate de Nastratin, si chiar si mai bune.
Tu ca un adevarat care te afli pe lumea asta, AI LUCRAT afara. Dar gata, dupa cum am mai spus, intram pe un teren unde ma poti bate cu vasta experienta de care dai dovada.
@Horea: un pic de deratizare se poate? Multumesc.

AristotelCostel spunea...

@horea

Îl tolerezi de pomană pe pupinbăsistul sorinel/unu pe aici. Nu comenteaza absolut deloc pe tema de bază a blogului.

Pe scârbel ăsta ți l-am adus eu din alte zone ale netului la care am renunțat din simplul motiv că, în timp ce eu eram moderat, suge-cur Forța Civică, dreapta utecistă... nu.

Strategia securistă a acestor zoaie e simplă.
Dacă spui că "Soarele răsare dimineața" și "Băsescu minte", reacția e violentă... Năstase/Iliescu/PSD/FSN/Moscova/comunism

După asta tu ieși nervos la geam și țipi "LINIȘTE!!!", "OPRIȚI-VĂ!!!" "SORINEL, FACI EXACT CA... AC!!!" :)

Eu ți-am atras atenția că n-ajungi departe cu insultănoiu și "echipa" de la gândul, zoaielor pupinbăsiste convenindu-le de minune confuzia ta pe teme... pupinbăsiste.

Unu/sorinel doar te ajută să rămâi... confuz.

Intrucat gogu n-a reusit sa te confuzeze, pun reusita lui mihai/sorinel pe seama diferentei tematice. Analiza tehnica nu se aplică în studiul zoaielor securiste.

Daca tu crezi ca stii toata evolutia elementelor de bază ale structurilor pupinbăsisto-securiste din ultimii 15 ani, eu zic ca te amagesti.
Argumentul meu e simplu. Multe dintre articolele tale "politice" din 2012 sunt pur si simplu naive, in mare, preluari ale propagandei securiste. Timpul imi va da dreptate.

Nastratin spunea...

Horea...am avut un coleg Iranian care a patit acelasi lucru vrind sa lucreze in tara lui ca expatriate cu cetatenie dubla (iraniana si occidental ca a mea)....cu alte cuvinte agentie are de la angajator o plaja de salarizare clara de genul 400-600 euro pe zi, in timp ce odata ajuns la interviu cu angajatorul din tara de origine, constata ca Acela vede pe CV-ul candidatului tara de origine si dintr-o data cere ca salariul sa fie cel local, ca doar avea cetatenie si iraniana (romaneasca in cazul meu)...Asadar o magarie crasa si o jignire la adresa candidatului care desi nascut in Iran (sau Romania), poate si cu majoritatea studiilor acolo, avea multi ani de experienta intr-o tara civilizata unde se munceste pe bune...Pot spune ca iranianul nici nu s-a mai gindit vreodata sa aplice pt Iran...cum nici eu nu o voi mai face pt Romania...

Horea spunea...

Rb, voi face un aerticol special despre comunicare, care sper sa arunce o raza de lumina asupra felului total diferit in care comunica romanul. Pana atunci vreau sa-ti spun doar atat. Insultand pe cineva, prin a-l face zero, deschzi sansele unei insulte inverse, adresate tie.

Costel, foarte multi din cititorii acestui blog au ajuns aici prin tine. Sunt constient de acest lucru si iti multumesc.

In alta ordine de idei! Faptul ca spun ca sangele este rosu nu ma face automat vampir. Precum nu devin automat nici basist atunci cand am pareri similare cu cei pe care tu i-ai numit pupinbasisti.

Pererile au fost pur personale si au coincis intamplator cu parerile altora. Basisti infanteristi sau lunetisti, fara importanta pentru mine.

Spre deosebire de altii eu imi mentin parerile pana in momentul in care realitatea ma contrazice.

Ca o consecinta, sustin si azi ceea ce am sustinut. USL A ATACAT INSTITUTIILE STATULUI SI DEMONTEAZA CONSTITUTIA TARII CHIAR IN ACESTE MOMENTE. INCERCAND SA O TRANSFORME INTR-O PLAPUMA SUB CARE SA SE POATA ASCUNDE INFRACTORII.

SUSTIN ACEST LUCRU PENTRU CA VAD CE SE INTAMPLA NU PENTRU CA AR FI O IDEE PROPAGATA DE BASISTI SAU DE ORICINE ALTCINEVA. PE BASISTI SI PE BASESCU NU DAU DOI BANI. IN OCHII MEI SUNT EXACT CA CEILALTI, PENTRU CA REPREZINTA ACELEASI INTERESE,SI ACELEASI GRUPARI DE OAMENI.

"Îl tolerezi de pomană pe pupinbăsistul sorinel/unu pe aici. Nu comenteaza absolut deloc pe tema de bază a blogului."

Cum am tolerat si comentariile tale care de multe ori nu aveau nici o tangenta cu postarea. N-am sters nimic oricine poate verifica afirmatia. Deci nu descriminez.

"Unu" nu ma poate face confuz precum nu m-ai putut face nici tu. Constatat doar ca avem de cele mai multe ori idei care se bat cap in cap, in politica, pentru ca in economie am vazut multe pareri asemanatoare.

Nu! Nu am crezut niciodata ca stiu evolutia elementelor pupinbasisto securiste. N-am de unde, si, sincer nici nu ma intereseaza, din moment ce m-as bucura sa dispara pentru intotdeauna si fara urme de pe suprafata pamantului, fara sa le stiu istoria.

Ceea ce stiu este ceea ce vad si ceea ce am vazut: prezentul si trecutul apropiat. In care structurile pupinbasiste ca si cele pupin USL -iste mi-au distrus tara la care eu tin.

Au descreirat poporul din care fac si eu parte, transformandu-l intr-o populatie primitiva de hoti. Cu exceptii, din pacate putine, raportate la numarul total de locuitori.

Mi-ai facut articolele naive. Ok! Numai ca argumentul pe care il invoci este de fapt o afirmatie de-a ta. Spui ca timpul iti va da dreptate. In ce costele? Ca eu altceva decat sa-l injuri pe Basescu nu te-am vazut facand.

Deci explica si tu frumos telul. Si atunci vom putea compara cele spuse de tine cu realitatea. Pentru ca a injura si a ura pe cineva nu este un tel. Este o stare de spirit.

Inca o data! Te intreb foarte serios. In ce anume iti va da timpul dreptate? Poate mi-a scapat mie ceva. Si dreptate fata de spusele cui. Pentru ca eu nu am afirmat altceva, legat de politica, decat ca vad tara scufundandu-se.

Atata timp cat va fi condusa de banditii care sa-u erijat in politicieni. Ma refer la cei care conteaza. Nu la gibonii care ridica mana.Altceva n-am spus pentru ca nu as fi avut ce spune mai mult. Atat de simplist vad eu situatia Romaniei de la lovitura de stat incoace.

Anonim spunea...

@horea,
hai sa ne distram un pic !
"Îl tolerezi de pomană pe pupinbăsistul sorinel/unu pe aici. Nu comenteaza absolut deloc pe tema de bază a blogului"
cine vorbeste ??!!!???
"Pe scârbel ăsta ți l-am adus eu din alte zone ale netului la care am renunțat"
cata ipocrizie ... mai degraba s-a prins lumea pe acolo de ce-ti poate pielea si te-au banat ...
"Eu ți-am atras atenția că n-ajungi departe cu insultănoiu și "echipa" de la gândul"
orice ai face, daca nu te documentezi de la talk-showurile de la a3 n-ai inteles nimic , esti intr-o confuzie totala !
mai e ceva de spus ?
@nastratin,
intelege odata pentru totdeauna , faptul ca ai dubla cetatenie nu-ti garanteaza ca o sa ai dreplul la un salariu astronomic in tara "de bastina" la fel cum horea de ex. nu cred ca ar putea avea pretentia absurda sa lucreze in romania pe salariu din norvegia ( chiar si la firma privata )
@RB,
ai grija la deratizare ca esti in capul listei !
unu

RB spunea...

Horea, daca nu ai remarcat, nu eu am deschis sirul insultelor. Am reactionat mult mai bland decat trebuia chiar.
Suntem la o masa la care tu expui niste idei, iar noi stam si ascultam/discutam cu tine, civilizat zic eu.
Dar de o vreme, la aceasta masa s-a aciuat "unu" care in loc sa discute civilizat, a inceput sa injure si catalogheaze el pe toata lumea, si sa-si poarte el razboaie personale cu toata lumea. Si nu sunt singurul de la masa care a remarcat ca este cam retard.
Deci, nu avem decat doua variante:
Tu, ca si gazda, gonesti retardul si pastrezi calitatea discutiei, sau, eu si aici vorbesc in nume personal, ma ridic si plec. Stiu, o sa spui ca nu-i nici o pierdere, dar la un moment dat, vei ramane singur cu retardul la masa. Si vei spune ca asta este poporul, si ca tu vorbesti degeaba, si ca nu ai cu cine domnule, nu ai cu cine. Ba da, ai, dar faci aceeasi greseala pe care o fac si politicienii. Te inconjori de retarzi, si dupa aia te plangi ca esti inconjurat doar de retarzi.
Dupa cum stii, calitatea unui joc este data de calitatea jucatorilor...
Nu voi mai comenta si nu voi mai intra de acum in nici o polemica / discutie, dar atasez un link, pe care ar trebui sa-l citesti, si sa vezi daca nu cumva se aplica si in cazul de fata.
Multumesc.

http://dincolodestiri.blogspot.ro/2013/04/tehnicile-secrete-pentru-controlarea.html

Nastratin spunea...

@Anonim...
eu n-am nici o pretentie decit ceea ce mi se cuvine cunoscind valoarea submediocra din tara din care am plecat, Romania...de asta si merg treburile excellent ca si economia si politica romaneasca...De aceea avem europarlamentari gen Eba, presedinte de Senat un fost repetent (Crin), prim-ministru un plagiator si bandit de Gorj, Ponta, interlopi pe post de primari gen Vanghele si Mazare, sau directori submediocri cu salarii enorme in euro la firme de stat falimentare...Avind competente occidentale si fiind legat emotional de Romania, dorinta mea e sa-mi aplic experienta in beneficiul tarii mele, nicidecum sa primesc nemeritat un salariu occidental. Iti garantez ca in momentul de fata exista filiale ale unor multinationale in Romania in care lucreaza cetateni straini pe un salariu mult mai mare decit cel oferit mie de agentia de recrutare, si asta fara sa fie nici macar directori...Daca faptul ca eu sunt roman de origine creaza invidie si frica de pierdere a scaunului din partea unor romani cocotati pe scaune nemeritate in aceste filiale multinationale, atunci alegerea e a lor sa-si gaseasca cetateni straini cu diplome prin Franta, Anglia, etc si sa-i plateasca cu salariul care initial mi se oferise mie prin intermediul agentiei....Pt informatia ta, si eu am diploma de masterat obtinut in Franta prin bursa de studii obtinuta prin concurs!!!...pe mine nu ma cheama Eba sau Ponta sa-mi falsific diplomele sau studiile...Daca matale vrei sa fraternizezi cu astfel de impostori care conduc tara si economia romaneasca, asta e alegerea ta...Din pacate, iti pot spune ca tari care au facut parte in trecut tot din blocul communist (gen Polonia, Ungaria, Cehia, Slovenia, Slovacia, etc) au lasat mult in urma Romania la capitolul salarii tocmai din felul tau inapoiat de a gindi si a recunoaste valorile si competentele...Sa nu te intrebi de ce tineri talentati si fosti olimpici internationali au parasite Romania si nu se vor mai intoarce pe salarii de mizerie la umbra unor analfabeti de cosa nostra care conduc economia romaneasca...Sa nu mai amintesc Croatia unde un coleg croat imi spunea ca doctorii sunt platiti cu 4000 euro pe luna salariu si nu exista spaga de la noi...Fata de Croatia, iti spun ca Romania formata din oameni ca tine face parte din lumea a 3a sau a 4a...Din partea mea mai degraba as plati un om calificat care ofera un serviciu de calitate avind competente certe, decit sa tin in serviciu 100 de oameni care taie frunza la ciini si care au fost angajati pe pile cum se intimpla peste tot in intreprinderile de stat...In cazul meu nici macar nu era o slujba la stat ci mai degraba la o multinational, deci o filiala in domeniul privat...Coruptia insa e generalizata iar mentalitatea infecta...

Nastratin spunea...

@Anonim...
si inca ceva: cred ca ai inteles gresit ca oferta de salariu mi-a fost oferita datorita cetateniei mele occidentale si/sau romanesti...Oferta facut intial de agentie a fost pe baza CV-ului meu si interviului de screening printer alti candidate, iar in plus fata de experienta, faptul ca vorbesc limba romana si cunosc mentalitatea infecta locala din tara de origine era un bonus!....eu am avut contracte in trecut in care am cistigat 80 de euro pe ora, deci eu nu pot sa accept un salariu romanesc care nu mi-ar ajunge nici sa-mi platesc nici macar utilitatile in tara mea de adoptie, nu mai vorbesc de asigurarea auto, asigurarea casei, taxa de proprietate, etc...In 15 ani de exil in occident, am mai facut un master si mi-am facut un bagaj de experienta profesionala net superior celui din Romania, unde "timpu trece, leafa merge, noi cu drag muncim..."....Daca tu sorinele esti in stare sa te realizezi professional macar cit am facut eu, atunci esti liber sa accepti un salariu de mizerie romanesc...Iti garantez ca averile monstruoase dobindite de politicieni intrec cu mult ceea ce am agonisit eu din munca cinstita....

Nastratin spunea...

parerea mea sincera e ca cei care vin cu acuze si jigniri gratuite, nu au un nivel sufficient de maturitate...un blog ca cel al lui Horea ar trebui sa serveasca ca furnizor de informatii, consiliere reciproca si formator de opinie obiectiva in contrapondere la realitatea trista si lipsita de valori din Romania ca tara noastra de origine, fie ca traim in tara sau suntem rezidenti in alte tari de adoptie...Nu aduce nici o valoare injuriile adresate de unii altora, ci mai degraba e consum inutil de timp si energie nervoasa...Desi departe de tara, multi romani ca si mine urmaresc cu dezgust circul mediatic, politic si economic din Romania, desi multi s-ar intoarce imediat daca lucrurile ar merge in directia corecta...Din pacate Romania este tara in care sunt promovate non-valorile, iar etica muncii si meritocratia (promovarea bazata pe competenta)sunt ceva de care romanii inca n-au auzit si vor continua sa traiasca in minciuna si manipulare...Perceptia mea e ca romanii din tara s-au obisnuit cu nedreptatile, cu minciuna, sunt multumiti ca un salariu/pensie mica, si bucuria lor suprema e sa vina acasa de la service, sa manince ceva si apoi sa stea cu burta in sus la minciunile si dezmatul si desfriul oferit de televiziunile publice, antenele, etc...romanii s-au resemnat acceptindu-si conditia de sclavi ai unor interlopi care au preluat puterea din 89 incoace...Si mai trist este ca interlopii si comunistii care ne conduc au ajuns modelele de parvenitism pt tinerii de azi, care s-au convins ca nu trebuie sa aiba multa carte ca sa parvina...

Anonim spunea...

sa continuam sa ne distram cu un alt specimen, "RB":
"Tu, ca si gazda, gonesti retardul si pastrezi calitatea discutiei, sau, eu si aici vorbesc in nume personal, ma ridic si plec."
... si cine te opreste ? dar vai o sa ne para asa de rau ca un "individ" de valoarea ta nu ne mai onoreaza cu opiniile , ha ha ha ! marsh si comenteaza la amicul tau costel pe blog ...
unu

Nastratin spunea...

faptul ca am vrut sa ma intorc in tara cu un astfel de job bine platit n-a fost din patriotism ieftin....pur si simplu pt a sta mai mult si mai aproape de familia mea (exact cazul lui Horea cu mama sa la o virsta inaintata si cu inerente probleme de sanatate)...N-am nici o mila si nu vreau sa fac nici o concesie de salariu daca pot avea oferte mai bune si o reala valoare profesionala, desi dorul de tara exista mai ales pt toti cei plecati dupa 30 de ani in "exil" ca emigranti...Asa ca cine vrea lucratori ieftini in Romania, vor avea si calitatea corespunzatoare. Multi emigranti ca mine au plecat de nevoie si dezgust din Romania, si nicidecum din placere...si noi ne ajutam mai bine familia, decit daca ramineam intr-o tara cangrenata de coruptie pe salarii de mizerie cu sefi semi-analfabeti...

Horea spunea...

RB, pentru mine oricine pleaca de pe blog este o pierdere. Pentru ca lucrez gratuit tocmai pentru cititorii lui. Cu cat mai multi cu atat mai bine. De inconjurat nu ma inconjor totusi cu nimeni din moment ce nu cunosc pe nimeni personal. Cunosti stilul roamnesc si stii ca pot sa apara peste tot oameni cu limbaj mai dur.

Nu-mi place nici mie treaba asta, am spus-o de multe ori, nu pot sa fac insa descriminari ca nu-mi sta in fire.

Ceea ce pot face este sa incerc prin intermediul argumentelor de bun simt sa temperez spiritele, sperand ca pana ala urma o sa ne putem respecta cu totii, chiar daca gandim diferit.

Eu am fost facut basist spalat la creier, si omul care tragea linii anapoda pe grafice, printre altele. Observa totusi nuanta! Pentru ca cele spuse nu trebuie inerpretate in opinia mea ca fiind jigniri. Desi pot sa para ca atare. Gogu s-a legat de niste linii in care nu credea, nu m-a facut insa bou niciodata. Sti de ce? Pentru ca nu l-am combatut niciodata la persoana, ci doar la idei.

Nici sa fi facut basist cu creierul spalat nu este o jignire, este doar o parere despre felul unuia de-a percepe lucrurile. De creier spalat am vorbit si eu. Pentru ca un om fraierit este spalat mai intai cu informatii false. De aici si pana la bou, zero, sau alte epitete asemanatoare, drumul este lung.

Vei intelege poate mai bine ceea ce vreau spun atunci cand vei vedea articolele despre care am vorbit ca le voi pune pe site. Oricum, esti bine venit sa continui cu comentarii, si incearca sa ataci ideile nu persoana. As fi foarte curios sa vad rezultatul. Daca gresesc imi voi schimba perceptia.

Unu, oamnii sunt diferiti. Eu magarul m-am oferit sa lucrez chiar gratuit in Ro, provocand mai multa neincredere decat apreciere. Asta pentru ca aici nimeni nu face asa ceva. Caritatea de care am dat dovada se datoreaza insa faptului ca pot sa-mi permit asa ceva.

Pentru ca daca facturile mele si cheltuielile lunare ar depinde de un salariu as fi fosrtat si eu sa gandesc altfel. Adevarul este ca nici la particular in Ro un medic nu primeste 600 de euro pe zi.

In cazul lui Nastratin trebuie sa-i dau totusi dreptate. Nu el pune pretul final ci cumparatorul. Si aici cred ca esti de acord cu mine. El prezinta marfa, cel interesat decide pana la urma suma pe care vrea sau poate s-o plateascaca. Nu este mai complicat de atat. Daca sari peste bareme de bun simt ramai fara de lucru. Si o sa cauti pana mori. Afirmatie care nu este valabila la stat in Ro. Pentru ca acolo sacul cu salarii pare sa nu aiba fund. Din moment ce este facut din buzunarul tuturor.

Daca am inteles bine Nastratin n-a cerut altceva decat o oferta. Care i s-a dat ca sa fie mai apoi retrasa. Asa cum se face pe la noi. Angajatorul nu a facut totusi nimic ilegal, din moment ce nu s-a semnat niciun contract. A dat dovada doar de putina nesimtire romaneasca.

Nastratin spunea...

aici ceva pt investitori incepatori ca mine...O carte scrisa de un tinar...

http://tradingwithcody.com/cody-twitter-followers-free-ebook/

Ciprian spunea...

Puteti posta linkul respectiv din emailu` lui George L ?

Horea spunea...

Careva dintre voi pe blogspot care are problemele mele? Nu mai pot publica! Nici sa fac save, nici preview.

Anonim spunea...

horea , inca n-ai rezolvat problema cu postarile ?
unu

Horea spunea...

S-a rezolvat, sa vedem daca voi gasi timp pentru a scrie ceea ce am vrut. Ieri nu a functionat nimic.

Nastratin spunea...

http://www.sighet-online.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=16204:mesajul-ms-regele-mihai-i-adresat-romanilor-de-la-tribuna-parlamentului-romaniei&catid=40:eveniment&Itemid=86