Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 21 iulie 2013

Oracolul Mitica

Predictii economice de unde te asteptai mai putin. De la un om uns cu toate alifiile, Mitica Dragomir. Dar, care, pare sa aiaba mult mai mult acces la informatii reale decat orice votac. Ca sa fim cinstiti nu-l putem acuza nici pe Isarescu de tacere. In zilele trecute te-a pregatit si el pentru palmele pe care le vei primi. Asa mason cum este. Asta in cazul in care ai invatat sa citesti printre randuri. Numai politicul zburda ca de obicei. Scaldat in miere, cu aripile lipite. 

Inclusiv de un nou program de guvernare numit Haisam. Cand esti in cacat pana la nari stimularea auzului si a ochilor inhiba probabil simtul olfactiv. Asta par sa creada politicienii. Si pana acum au nimerit-o de fiecare data. Desi, ceea ce vine, se va rasfrange pana la urma si pe spinarea lor, cred eu. 

Pentru multi vontanti USL-isti totul va fi o mare surpriza. Pentru cititorii acestui blog mai putin. Din moment ce drumul spre ghilotina a celor de la putere a fost prezis aici inainte ca ei sa se fi instalat in scaune. Ordonantele de urgenta ale unui guvern cu o majoritate de 70% au curs in lant. Demonstrand clar lipsa de substanta a democratiei pe care o trambiteaza fiecare bandit. 

In Romania nu s-a facut asadar nimic! In afara de mari proiecte puse pe hartie de ministere si mai mari, care inghit flamande si in continuare banul public ca si pana acum. Cam la asta m-am asteptat si eu de fapt, daca iti mai amintesti. Din moment ce un bici facut din cacat poate plesni doar in mintea unui om primitiv lipsit total de orice perceptii.

Romanul rabda pentru ca altceva nu stie sa faca. Incercand sa-si rezolve problemele smechereste ca intotdeauna. Va veni insa in curand o vreme cand smecherii vor da si ei de fundul sacului. Sunt curios sa vad ce va face votacul in acele conditii. Pana atunci eu le doresc tuturor sa traiasca asa cum merita. Pentru ca fiecare doarme pana la urma exact asa cum isi asterene.

Ps. Nici Grecia salvata de 3 ori nu sta rau. Astepta o noua "centura de siguranta" de 10 miliarde, dupa ce le-a rupt pe cele primite pana acum. Portugalia sta si ea "foarte bine", precum si Spania. Deci este normal ca bursele sa zburde, chiar daca mai exista cate un oras american care da faliment. Pentru ca falimentele tin de relansarea economica a lui Bernanke. Imbracata din talpi pana in crestet cu vesminte facute din flori. Oare de unde vine atunci mirosul de rahat raspindit pretutindeni in vazduh? Uite ca iar vin cu intrebari idioate!

12 comentarii:

Cristi Sparlu spunea...

Salve,
Chiar m-a suprins momentul de "sinceritate" al domnului Guvernator cand spunea că suntem in pragul unor schimbari de paradigme sociale si economice. Cred că de acum suntem în linie dreaptă, puneți-vă centurile de siguranță sau pregătiți-vă vestele de salvare. Scapă cine poate.

Anonim spunea...

@horea,
oare si bernake in us sa aiba aceeasi "apreciere" din partea populaiei ca vestitul Abenomix in japonia ???
http://money.cnn.com/2013/07/22/news/economy/abenomics-japan-election/index.html?hpt=hp_t3
sorinel

Vali spunea...

Vezi Horea, de asta e atat de frumos si original capitalismul zilelor noastre.
Un oras ca Detroit poate oricand da faliment dar o mare banca nu.
Si apoi inteleptii, in marea lor nesimtire ies cu declaratii sforaitoare de genul...."Salvarea băncilor "too big to fail" cu bani publici este un atac la democraţie. "De ce să nu plătească acţionarii?"


Horea spunea...

Sorinel, se pare ca da, din moment ce euforia a ajuns pe varf de munte, chiar in SUA.

Sentimentul consumatorului a fost la nivel de orgasm, ceea ce arata convingerile majoritatii. Ca si in Japonia, unde Abe pare a fi perceput ca fiind pasarea Colibri.

Vali! In Ro nu a fost salvata nicio banca, si nici nu cred ca va fi. Nu-l pot acuza asadar pe Strugur de rea credinta, deocamdata.

Idei diferite au fost si in strainatate, cei mai multi au fost totusi de partea celora care au decis sa pompeze bani in banci.

Sa stii ca totul nu este chiar asa simplu cum pare. Din moment ce nici o criza de calibrul celei in care ne scaldam nu rasare din neant.

Dar, ea ii prinde intotdeauna exact pe cei care sunt la putere atunci cand apare. Speriati de tendinta de-a fi facuti singurii tapi ispasitori, ei recurg de obicei la orice metoda care i-ar putea salva.

Folosindu-se de faimoasa gandire "dupa mine potopul". De aici rezulta politicile de taraganare, kiking the can down the road a unor fenomene deosebit de neplacute, atat pentru politicieni cat si pentru populatii.

Ajungand pana la urma in situatii in care oamenii incep sa minteasca ca porcii, sperand ca o minune va rezolva problemele create in decursul zecilor de ani. Pana la urma situatia se va rezolva asa cum trebuie sa se rezolve. Cu dureri mult mai mari de obicei.

Satra fara fundatie se darama, asa cum s-ar fi daramat fara interventii. Ca dupa aceea totul sa inceapa de la inceput, repetand acelasi ciclu. Pentru ca omul pare sa nu invete niciodata.

Ai vazut ce i s-a intamplat pana si in Ro lui Basescu? Care, s-a aflat intamplator la putere atunci cand a pornit tvalugul. Pe vremea lui Duduila presedinte era tot Basescu, ridicat in slavi atunci.

Asta pentru ca oamenii nu pricep, pentru ca nu vor sa priceapa, legatura stransa care exista intre evenimente. Eu am incercat sa subliniez nu odata aceste lucruri. Pentru unii in zadar.

Romania ajuns in starea in care se afla nu din cauza lui Basescu sau Ponta. Ci din cauza tuturor celora care s-au perindat pe la guvernare.

Acelasi principiu se poate aplica si in SUA. Nu Bernanke sau Obama au adus tara aproape de faliment.

Pentru ca nimeni nu poate face asa ceva in decurs de 5 ani.Predecesorii celor doi poarta exact aceiasi vina, daca nu una mai mare.

Pe Bernanke criza l-a apucat intamplator in scaun. Daca era sef intr-o alta perioada, una de glorie, iti garantez ca nu ar fi tiparit un singur cent.

In momentul de fata nu prea are de ales. Putea sa lase sa se destrame totul, in 2007, cea mai buna reteta in opinia mea, sau, putea s-o intinda asa cum face, sperand ca destramarea va veni dupa ce a iesit el din ring.

Nu uita ca, noi, cei care comentam lucrurile pe un blog, nu suntem supusi la nicio presiune. In timp ce cei care conduc au barda lui Damocles asupra capului tot timpul. Chiar si in Ro. Unde cel mai iubit presedinte a ajuns cel mai hulit.

O soarta pe care o v-a avea si Ponta. Din moment ce a avut nenorocul sa se instaleze in scaun la un moment inoportun. Tariceanu nu a fost fost mai breaz cu nimic. Si uite ca e pomenit ca un erou de catre multi. Pentru ca pe vremea lui economia a crescut cu 8%, fara ca el sa fi facut nimic.

De Nastase ce sa mai vorbim. A fost declarat cel mai bun premier. In timp ce a tras o teapa demna de orice tribunal numai prin contractul Bechetel. A subminat economia nationala mai mult decat oricare. Dar, nu a scos direct bani din buzunarul oamenilor.

Al acelor oameni care au ochelari de cal. Neintelegand ca taierile de salrii sunt o consecinta directa a exceselor de tip Nastase. Despre asta s-ar puta scrie pagini intregi. Degeaba, desigur, pentru toti cei care refuza sa-si scoata ochelarii.

Horea spunea...

Si tot Vali. Bancile au crescut la dimensiunile pe care le au, cu o influenta de rigoare asupra tot ceea ce misca tot din cauza ochelarilor de cal. Pe care i-au purtat atat politicienii cat si populatiile. Mai ales populatiile, din moment ce politicienii nu se aleg singuri.

Vali spunea...

Evident Horea ca excesele trebuiesc sau vor fi corectate la un moment dat intr-un fel sau altul. In orice domeniu, chiar si in cel economic.
Pana la urma realitatea te ajunge din urma.
Si asfel ajungem la discutia despre rolul bancilor centrale...
Ce au adus acestea nou in ultima suta de ani, fata de precedenta suta de ani?!
Au reusit ele sa preintampine marile crize?! NU.
Economia a functionat altfel decat in ciclurile economice naturale ca sa zic asa...NU.
Intotdeauna economia va fi un camp de batalie intre frica si lacomie. Intre excese si ponderatie. Cu sau fara ajutorul bancilor centrale care vor sa ne dea senzatia ca de data asta domle" au pus la punct primul perpetuum mobile.
Pentru ca ami nou , economia a devenit stiinta, tovarasi!

Horea spunea...

Corect Vali! Bancile centrale nu au de fapt nici un rol. Altul decat sa incurce lucrurile. Aparitia lor tine tot de orbul gainii de care oamenii au dat dovada.

Anonim spunea...

... sa speram totusi ca excesele vor nu vor fi corectate pe baza celor care au fost cumpatati si au facut economii ...
sorinel

Nastratin spunea...

Horea...iata cum se dau tepe si la americani, dupa modele romanesti...

http://www.ziare.com/bani/banci/cum-a-transformat-o-banca-aluminiul-in-aur-si-i-a-ars-la-buzunare-pe-americani-1247472

Nastratin spunea...

articolul original...

A Shuffle of Aluminum, but to Banks, Pure Gold

http://www.nytimes.com/2013/07/21/business/a-shuffle-of-aluminum-but-to-banks-pure-gold.html?pagewanted=1&=_r=6&_r=1&

Apropo de oferta de lucru din Romania...baietii au reconsiderat oferta de la 600 euro pe zi la 480 euro pe zi....Deci se poate, cind le frige buza de personal calificat cu experienta vestica!....acum sa vedem daca-mi convine mie, pt ca deja incep sa primesc oferte mai bune aici unde sunt...Singurul avantaj e ca as fi mai aproape de familia imbatrinita!

Horea spunea...

Sorinel tata. Tocmai asta e "prloblema", cum ar zice Borbely.

Le-o vor trage celora car-si tin curul in vant. O majoritate.

Nastratin, dupa parerea mea nici familia si nici banii nu pot compensa o viata linistita, fara stres. Pe care ti-o poate oferi o tara civilizata.

Vei vedea asta cu siguranta daca te vei hotara sa vi acasa. Vizitele turistice facute in Ro de catre cei care au emigrat sunt una. Traiul zinic de care te lovesti vrand nevrand este cu totul altceva.

Mai ales cand incepi sa te lovesti de obstacole datate din evul mediu, care in tarile civilizate au devenit istorie cu sute de ani in urma. Daca am inteles bine ai o nevasta japoneza. Vezi sa nu-si smulga parul atunci cand un analfabet ii va explica ca zapada e neagra.

Daca mai ai par in cap s-ar putea sa ti-l smulgi si tu. Asa romanas cum esti. Pentru ca traind dincolo, uiti total de ceea ce poate produce acest sistem.

Nastratin spunea...

Horea...nevasta mea japoneza a fost de 2 ori in Romania si de fiecare data s-a mirat de drumurile proaste in orase mari, dar si de ciinii vagabonzi si de faptul ca marea majoritate a oamenilor pe care-I vezi pe strada practice nu zimbesc, ci sunt f seriosi...I-am explicat ca in Romania omul de rind are grija ce va pune pe masa pt ca toti banii se duc pe impozite, utilitati si mincare...de unde sa faci economii si sa te mai si distrezi??? A fost f speriata de impolitetea soferilor care practice da peste tine...iar daca mergi in Bucuresti unde am vizitat o alta japoneza casatorita cu un roman, acolo practice n-ai ce astepta de la soferii romani, toti imbecili...Dar I-a placut mincarea romaneasca, si s-a obisnuit si cu romanii, asa ciobani la volan sau cu figuri comuniste pe fata cum spune ea...S-a mirat cum de piinea costa doar citiva centi si de ce nu e invelita in ambalaj si toata lumea punea mina pe ea la piata?...ehe...astea-s alte metehne, greu sa-i explicit ca ce nu te omoara, te intareste...Una peste alta i-au placut strugurii negri din curtea mamei sau merele si perele din gradina bunicilor (care nu mai sunt) de la tara, adica terenul de casa pe care ni l-au lasat comunistii dupa confiscare, pt ca la retrocedare tot noii comunisti ne-au luat terenul nostrum de pe vechiul amplasament, noua lasindu-ne buruieni din ripe si locuri neroditoare sa platim impozit, dupa ce ne-am luptat cu lepre de primari securisti imbogatind avocatii...Poveste lunga, aceiasi pt multi fosti proprietary deposedati de actualii criminali din politica si acolitii lor deveniti mosieri peste noapte...