Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





sâmbătă, 17 august 2013

Aperetivul pe care Cioaba s-ar putea sa nu-l mai poata gusta niciodata

Lista taxe şi impozite noi şi majorate în 2013
1. Persoanele fizice care deţin mai mult de 3 capete de vaci şi bivoliţe, peste 9 capete de ovine şi caprine, peste 5 capete de porc pentru îngrăşat,  peste 49 de familii de albine şi peste 99  pe capete de pasări de curte vor plăti un impozit de 16% şi CAS pe veniturile din creşterea şi exploatarea animalelor şi din valorificarea produselor de origine animală.
2. Persoanele fizice care deţin peste 2 ha de cereale, plante oleaginoase, cartofi, sfeclă de zahăr şi hamei pe rod, peste 1,5 ha de leguminoase pentru boabe şi pomi pe rod, peste 1 ha de tutun, peste 0,5 ha vie pe rod şi legume în câmp, peste 0,3 ha de flori şi plante ornamentale şi peste 0,2 ha de legume în spaţii protejate vor plăti, de asemenea, un impozit de 16% şi CAS pe veniturile din creşterea şi exploatarea animalelor şi din valorificarea produselor de origine animală.
Potrivit informaţiilor furnizate gândul de ANAF, până la data de 26.07.2013 au fost înregistrate 162.933 de declaraţii privind veniturile din activităţi agricole impuse pe norme de venit pentru anul 2013 (formular 221). În total, la nivel national există aproximativ un milion de exploataţii fiecare având o dimensiune de peste 2 ha.
3. Persoanele fizice care obţin venituri considerate dividende, reprezentând sume plătite de societate pentru bunurile sau serviciile furnizate în favoarea asociatilor, dacă plata este făcută de către persoana juridică în folosul personal al acestuia vor plăti impozit de 16% pe veniturile considerate dividende.
4. Persoanele fizice care obţin venituri din silvicultură şi piscicultură vor plăti impozit de 16% şi CAS.
5. Orice angajat care primeşte o diurnă pe perioada delegării mai mare de peste 2,5 ori decât nivelul stabilit pentru personalul instituţiilor publice va achita un impozit pe venit şi CAS la indemnizaţia şi orice alte sume de aceeaşi natură primite de toţi angajaţii pe perioada delegării, pentru partea care depăşeşte limita de 2,5 ori nivelul stabilit pentru personalul instituţiilor publice.
6. Berea se va scumpi după ce Guvernul a introdus o acciză suplimentară de 10 euro/hl de produs la berea din amestecul cu băuturi nealcoolice, la care ponderea gradelor Plato este mai mică de 30%.
7. O nouă taxă a fost introdusă pentru băuturile fermentate, şi anume o acciză suplimentară de 25 euro/hl de produs pentru băuturile fermentate, altele decât bere şi vinuri, la care ponderea de alcool absolut provenită din fermentarea exclusivă a fructelor, sucurilor de fructe şi sucurilor concentrate de fructe este mai mică de 50%.
8. Acciză pentru bijuterii din aur şi/sau din platină, cu excepţia verighetelor: acciză de 1 euro/gram pentru bijuteriile cu până la 14k şi de 2 euro/gram pentru cele peste 14k.
9. Hainele de blană vor costa mai mult. Statul a decis să introducă o acciză pentru confecţii din blănuri naturale: acciză cuprinsă între 50 şi 1.200 euro/bucată, în funcţie de costul de achiziţie al blănurilor.
10. Pasionaţii de iahturi vor scoate mai mulţi bani din buzunare. Acciza pentru iahturi şi alte nave şi ambarcaţiuni cu sau fără motor pentru agrement, cu excepţia celor destinate utilizării în sportul de performanţă va fi de 500 euro/metru liniar pentru iahturile şi navele care au lungimea egală sau mai mare de 8 metri şi acciză 10 euro/CP  pentru navele cu motor peste 100 de cai-putere.
11. A fost introdusă şi o nouă acciză pentru autoturisme şi autoturisme de teren, inclusiv cele importate sau achiziţionate intracomunitar, noi sau rulate, a căror capacitate  cilindrică este mai mare sau egală cu 3.000 cm3: acciză de 1 euro/cm3.
12. Acciză pentru arme de vânătoare şi arme de uz personal, altele decât cele de uz militar sau de uz sportiv: acciză cuprinsă între 50 şi 1.500 euro/bucată, în funcţie de costul de achiziţie al armelor
13. Acciză pentru cartuşe cu glonţ şi alte tipuri de muniţie pentru armele prevăzute anterior: acciză cuprinsă între 0,1 şi 0,4 euro/bucată în funcţie de costul de achiziţie.
14. Taxă specială de 0,5% aplicată veniturilor obţinute din exploatarea resurselor naturale, altele decât gazele naturale.
15. Guvernul a decis aplicarea unei taxe de 60% asupra veniturilor suplimentare obţinute ca urmare a dereglementarii preţurilor din sectorul gazelor naturale de către operatorii economici care desfăşoară cumulativ activităţi de extracţie şi comercializare.
16. Energia electrică şi gazele se vor scumpi. Taxă pe monopolurile naturale (energie electrică şi gaze naturale), în valoare de 0,1 lei/MWh pentru energia transportată către sistemele de distribuţie, de 0,75 lei/MWh în cazul cantităţii distribuite şi de 0,85 lei/MWh pentru cantitatea transportată numai prin sistemul de transport.
17. La categoria „alte taxe locale”, Guvernul a aprobat introducerea unei taxei pentru îndeplinirea procedurii de divorţ pe cale administrativă. Taxa a fost stabilită la 500 lei şi va reprezenta venit la bugetul local.
18. În ianuarie a.c., primăriile au primit dreptul - prin Ordonanţa Guvernului nr. 8 din 2013 - să indexeze valoarea taxelor şi impozitelor locale din 2013, iar multe au profitat de acest lucru pentru a majora dările pe care le plăteşte populaţia.
19. După 3 ani de amânări, de la 1 aprilie a intrat in vigoare coplata în sistemul sanitar. Bolnavii vor achita la externare între 5 si 10 lei, in funcţie de spitalul unde vor fi ingrijiţi.
20. La începutul lunii februarie Guvernul României a emis Ordonanţa de Guvern 9/20013, privind înmatricularea autoturismelor noi sau second hand pe teritoriul României. Taxa pe timbru de mediu este mai mare cu zece la sută faţă de vechea taxă de poluare.
21. Taxele judiciare de timbru sunt datorate de către toate persoanele fizice şi juridice şi reprezintă plata serviciilor prestate de către instantele judecătoreşti, precum si de catre Ministerul Justitiei şi Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie. Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 80/2013 privind taxele judiciare de timbru a fost publicată în Monitorul Oficial din 29 iunie 2013.
22. Acciza pentru bere majorată de la 0,748 euro/hl/grad Plato la 0,8228 euro/hl/grad Plato
23.Acciza pentru berea realizată de micii producători majorată de la 0,43 euro/hl/grad Plato la 0,473 euro/hl/grad Plato.
24. Acciza specifică la ţigarete majorată de la 53,18 euro/1.000 ţigarete la 56,71 euro/1.000 ţigarete.
25. Cotă majorată de impozit, de 50%, pentru veniturile din prestarea de servicii în România sau în afara României, dividende, dobânzi, comisioane, redevenţe şi din exercitarea unei profesii libere plătite într-un stat cu care România nu are încheiat un instrument juridic în baza căruia să se realizeze schimbul de informaţii.
26. Accizele pentru alcool etilic majorate de la 750 euro/hl alcool pur la 1.000 euro/hl alcool pur.

Aperitivul nu cred ca necesita vreun coemntariu. Cei avizati ii vor simti cu siguranta gustul. Un lucru care ii va incuraja sa devina si mai evazionisti decat pana acum. Nu stiu ce vor mai face dupa ce Ponta le va servi si restul mesei, incepand cu anul viitor? De fapt stiu! Vor face exact ce au facut si pana acum. Vor incerca sa fure cat mai mult. Pentru ca este mult mai usor in Ro sa fi smecher decat sa protestezi impotriva oricarui guvern. 

Un lucru trist pentru Romania este ca nu stim daca Cioaba va mai apuca sa guste vreodata din masa copioasa a guvernului. Asta cu toate ca un chirurg la fel de renumit in Romania ca antenta 3 a zburat pe banii familiei "regale" in Turcia.

Celebrul cardiolog a ajuns la concluzia ca liderul rromilor nu poate suferi o interventie chirurgicala, asa ca a stabilit impreuna cu medicii care il ingrijesc in Antalya sa-l supuna unui tratatament medicamentos, sub atenta supraveghere si monitorizare. Dupa verdictul "celebrului" regele Cioabă operat cu succes în Antalya: Următoarele 48 de ore sunt decisive, spun medicii. Operația a durat 4 ore. Medicii sunt rezervaţi asupra stării de sănătate a lui Florin Cioabă.

De ce s-a mai dus atunci aceasta antena 3 a medicinii romanesti in Turcia? Ca sa poata deveni o minge politica pentru Basescu si Ponta. Care au inceput sa dea in ea imediat cu capul, cu mainile, si cu cele trei picioare pe care le are fiecare. Stim ca "maiestatea sa" este aproape ruda cu familia prezidentiala. Din moment ce pana si Elena a inceput sa vorbeasca de importanta vietii unui om pe facebook. 

Care om? Oricare, ar trebui sa fie un raspuns de bun simt. Numai ca, in Romania bunul simt trebuie sa-l cauti cu lupa. Si iti garantez ca nu-l vei gasi nici la familia Basescu, si nici la familia Ponta-Sarbu. Elena se refera asadar la exclusiv omul Cioaba, pentru ca el a adus voturi cu sacul TATICULUI. Fara aceste voturi nici tata si nici fica nu l-ar fi bagat in seama, putand sa plesneasca in orice spital asa cum plesneste romanul de rand. 

Noroc ca turcii nu sunt romani. Si se pare ca au incercat sa faca tot posibilul pentru bolnav. Ponta se pare ca nu a primit voturi de la "rege", asa ca si-a permis un sut necrutator spre poarta lui Basescu. Cu mingea celebra care a asigurat un etaj intreg dintr-un spital mentorului sau Adrian. Dupa ce acesta a tras un glont prin aier. Indiscutabil este faptul ca Bradisteanu a savarsit o fapta penala, din moment ce a incercat sa inventeze diagnostice prin care intrarea mafiotului la parnaie sa fie intarziata. 

De ce? Pentru ca ajuns si el celebru si foarte bine plasat in post pe spinarea PSD. Din moment ce "marele chirurg" trebuia sa fie de mult la racoare pentru matrapazlacurile in care a fost implicat. Deci in timp ce Romania se scufunda, datul cu mucii in politica continua ca si pana acum. Pentru ca la alt dat nu pare sa se priceapa nimeni. In tara in care numai un bou este consecvent, conform spuselor presedintelui. Aceeiasi in care Mazare, mai vesnic ca Ceausescu, dar si mai bandit, a vrut sa dea in judecata pentru tentativa de omor un fotbalist batut mar de gorilele sale etc. Eu iti doresc asadar pofta buna! In timp ce vei manca taxe n-ar fi rau sa iti aduci aminte de ceea ce spun in fiecare postare.

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers.  Asa a fost de cand ii lumea. 

 

 

10 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Singurul motiv pentru care presa pupinbăsistă trage în Mazăre este exact motivul pentru care Băsescu l-a hărțuit cu procurorii lui securiști și e legat de "obiectivul"... Portul Constanța.

Bețivul statului își protejează mafia, iar prostalanii trag în mazăre.

Accidentele skijet-human body se termina adeseori cu... decapitari. La glumitele unui prostalău, orice om normal s-ar bucura că a scăpat cu viață. Mazăre are gorile... ghinionul prostalăului. Încă un moment potrivit să mai emiți niște prostii de gâgă.

Anonim spunea...

costele , mazare e un golan , cum reuseste sa fie votat asta numai pensionarii pomanagii stiu ... crezi ca un astfel de individ e bun la administrat portul Constanta ?

AristotelCostel spunea...

Celebrul cardiolog a ajuns la concluzia ca liderul rromilor nu poate suferi o interventie chirurgicala, asa ca a stabilit impreuna cu medicii care il ingrijesc in Antalya sa-l supuna unui tratatament medicamentos, sub atenta supraveghere si monitorizare. Dupa verdictul "celebrului" regele Cioabă operat cu succes în Antalya: Următoarele 48 de ore sunt decisive, spun medicii. Operația a durat 4 ore. Medicii sunt rezervaţi asupra stării de sănătate a lui Florin Cioabă.

Cioaba a mierlit-o de obez ce era

@pupi'beș

Este evidentă golăneala infectă a lui mazăre. Doar am spus adevăratul motiv datorită căruia e hărțuit de mafia securistă.

Anonim spunea...

costele , care mafie securista ? basescu e terminat politic , scaderea prosteasca a pensiilor si salariilor l-au terminat deja iar urmatoarele alegeri o sa o confirme si asta indiferent ce manevre ar mai incerca el ! si atunci , ma intreb , de unde atata mafie securista pro basescu ? cine ar mai fi tampitul sa-l urmeze pe basescu ? pentru ce ? pune-ti un pic creierul la contributie si nu mai face afirmatii nerealiste ...

Nastratin spunea...

Horea...tiganii sunt bine reprezentati in toate "partidele politice" (clanuri mafiote) romanesti...A avut grija de asta tiganii ilici si Bombonel-de-Tartasesti sau Udrea-de-plescoi...ponta-de-ferentari, dragnea-de-teleorman, mazare-de-constanta, patriciu, vodkaroiu, eba-basesku si alti tigani vestiti care au ajuns spaima UE....Mai mira pe cineva halul in care a ajuns Romania azi????

Horea spunea...

Anonim, Basescu nu este terminat de loc politc, o sa vezi asta in curand.
Este si normal sa fie asa intr-o tara fara alternative politice.

Aceeiasi oameni "mor", si renasc din nou la infinit.

Cu mafiile securiste dupa ei. Pentru ca mafia securista a celor de azi nu este mai prejos de mafia securista a lui Basescu cu nimic. Mie mi se pare chiar mai al dracului.

Anonim spunea...

bineinteles ca basescu e de vina ...
http://www.hotnews.ro/stiri-politic-15408051-victor-ponta-ovidiu-silaghi-retras-candidatura-pentru-functia-ministru-transporturilor.htm
noi , membrii marcanti PNL suntem niste mielusei , basescu nenorocitul cu mafia securista ne-o trage !
sorinel
PS: marele adormit deocamdata no comment !

Nastratin spunea...

Hotia si tigania in Romania sunt virtuti...la fel si prostia si analfabetismul...

dorians spunea...

http://pambuccian.com/2013/08/21/amintiri-din-viitor-i/
Un articol interesant despre istorie si economie.
Exista o oarecare asemanare intre SUA si imperiul roman.

Anonim spunea...

horea , ce se intampla , ne-ai abandonat ? ne-am cam saturat de cioaba asta ...
sorinel