Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





duminică, 11 august 2013

Francezii isi numara ouale

Nu ca Nastase, ci dand cu ele de pamant. In era "hiperinflationista" in care pretul de desfacere a oului a ajuns sub nivelul pretului de cost. Cum? Cu ajurorul deflatiei si a birocratilor, care nu mai stiu ce sa faca pentru salariul pe care il iau degeaba. Si, atunci, ei se apuca imediat de lucru. Rezultatul fiind masurarea curbaturii bananelor, numararea unghiilor si a penelor de pe gaini etc. Ca sa le satisfaci cerintele rezultate din munca depusa, prin care incearca sa schimbe insasi natura care ne inconjoara, trebuie sa faci si niste investitii fara sens. Care ridica dintr-o data pretul de cost al marfurilor peste pretul de desfacere.

Mai ales intr-o era "hiperinflationista" in care banii nu mai circula asa cum faceau acum cativa ani. Vezi vreo paralela intre economia aflata in flori din zilele noastre si marea depresiune din 29? In timpul careia se aruncau cerealele in mare tot din cauza preturilor deosebit de joase la care au ajuns. Eu continui sa o vad ca si pana acum. Desi bursele au ajuns la nivele la care nu au mai fost niciodata. Observa si mentalitatea care se naste in urma amestecului pe care il are statul in piata libera.

Tu stat care m-ai facut sa investesc pentru a putea numara penele gainilor, hai acum si subventioneaza-mi ouale.

Fermierii la care le-a sarit mustarul au uitat insa un lucru. Nici gaina si nici fermierul nu lucreaza la banci. Asa ca vom mai vedea multe oua sparte in Franta si de acum incolo. Probabil si altceva, si altundeva. Din moment ce politicile monetare duse de bancile centrale si mascaricii alesi nu pot avea pana la urma alte rezultate decat pe cele pe care le vedem. Hai sa-i subventionam pe toti, atunci cand nu mai pot sa-si vanda produsele. Si vom putea agata secera si ciocanul pe fruntea fiecarui capitalist, de indata. 

Piata libera nu are nevoie de subventii. Se subventioneaza singura prin cerere si oferta, fiind tocmai de aceea cea mai sanatoasa forma de piata dintre toate. Cei sanatosi vor ramane oricum in picioare, in timp ce cei bolnavi vor trebuie sa dispara. Sau, se vor insanatosii facand altceva. Nici o boala, din nicio societate, nu poate fi mai serioasa decat boala rezultata din transferul banilor din maini sanatoase in maini bolnave. Asta se intampla acum in lume, in Ro. cu precadere. Pregateste-te asadar sa suporti si consecintele acestui sport mafiot. 

Apropo de mafioti! L-am vazut ieri pe prietenul meu securist bun si drept Ghise. Care si-a dat cu parerea privind dreptul de-a locui in case Raps ale unor milionari din lista Forbes.

Raspunsul securistului a fost pe masura. A spus ca tot ce este legal este si moral. Chair daca legea a fost facuta tocmai imoral, de catre mafioti, pentru mafioti (nota subsemnatului). Pe cei care puneau intrebari Ghise i-a acuzat de hipocrizie. Aratand ca poporul cauia ii dadea atata importanta la referendum nu mai este la fel de important. Din spusele marelui securist a reiesit ca cei mai multi romani sunt chiar niste putori. Din moment ce, daca nu ar fi fost, toata populatia Romaniei putea fi azi pe lista Forbes. Cei care au ajuns la aceasta performanta au facut-o toti prin munca, spunea securistul bun si drept, primind ca atare doar ceea ce au meritat.

Nimeni din cei prezenti nu l-au mai intrebat pe Ghise un lucru simplu. Care ar fi putut sa-l incurce macar pentru o secunda. Pentru ca, pana la urma, gasea el o expliactie prin care zapada ar fi aparut neagra in ochii oricarui votac.

1.200 de primari – 80% de la USL - sunt INCOMPATIBILI. Aleşii locali protestează la Guvern pe 20 august. Mazăre: „În locul lui Ponta, l-aş fi schimbat pe Cazanciuc”

Pe acel Cazanciuc care nu a vrut sa schimbe legea, asa cum vroia s-o schimbe "moralul" Dragnea.

Pai nu spunea tovarasul Ghise ca legea este lege? Si ca este si morala atata timp cat este lege. Ba spunea! Legat de ceva. Dar legat de altceva, identic, aceiasi teorie se schimba imediat, ca la securitate. Demonstrand astfel munca asidua pe care trebuie sa o depuna un elvetian pentru a ajunge pe lista Forbes. Ai fost cumva la privatizarea CFR marfa? Sau ai ratat ocazia de-a ajunge magnat pe munca cinstitita. Realitatea a prezentat un reportaj amplu despre acest subiect. Puteai ajunge putred de bogat, acompaniat de insasi ghitara lui Ludovic Orban. Daca te chema Gruia Stoica. Vezi ce putoare esti, cand ii vorba de munca? Si cat de brav atunci cand votezi asa cum vrea Ghise?

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai inatai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pana la urma pe spinarea ta si nu invers. Asa a fost de cand ii lumea. 

9 comentarii:

Romania Jefuita spunea...

Ca sa vedeti ce a fost si ce ne asteapta cu adevarat, analizati sumele de pe www.porcisme.ro. E ceva de groaza! Scorul se actualizeaza zilnic.

ThinkAgainRO spunea...

Conceptul de pIATĂ LIBERĂ NU EXISTĂ ȘI NU VA EXISTA NICIODATĂ! Dacă sunt 10 brutari in oras la tine ei se vor uni și vor tine preturile sus astfel incat sa prospere!
Un stat normal vine si le zice pretul de vanzare al painii trebuie sa fie maxim cu 30% mai mult decat suma tuturor cheltuielilor!
Astfel o paine daca costa sa fie produsa: 0.3 RON pretul maxim ar trebui sa nu depășească 0.4 RON!
Însă brutarii s-au unit și au ales un prim-ministru și un președinte!Nu a contat ce au votat cumpărătorii de pâine!
Iar acum statul intervine în economie dar intervine în sprijinul brutarilor, bancherilor, găinarilor, etc!
NU MAI EMITEȚI IPOTEZELE PIEȚEI LIBERE! Acest concept este la fel de realizabil precum călătoria în timp!

Horea spunea...

Thinkagainro, imi place treaba cu brutarii. Cum iti explici atunci treaba cu gainarii? Pentru ca se plang de tocmai ceea ce tu ai declarat ca fiind imposibil.

Dar imobiliarii? Nu or fi fost destul de uniti? Ca brutarii. Din moment ce preturile obiectelor pe care vor sa le vanda au cazut in cap, cu prima casa cu tot. Exemple mai sunt destule, energia mea este mai putina.

AristotelCostel spunea...

Daca jagardeaua basista de la ANI gasea 99% dintre primari incompatibili era relativ aproape de realitate.

"80% de la USL" iti alina doar durerile personale basisto-securiste.

Urmeaza cumva sa ne aduci aminte si de cele 2 milioane de voturi fraudate la referendumul loviturii de stat din 2012? Pastilutele astea cu "Dragnea" cam asta anunta. Candideaza betiva la presedintie? :)

P.S. L-am auzit pe "securistul" Ghise nuantand un aspect care i-a scapat moderatoarei, insa tema era de interes zero pentru mine... si chiar si asa "reproducerea" "realitatii" observate de tine e usor "in-vitro" si "eugenica".

Anonim spunea...

puscariasul nastase , marele prim ministru smenar al romaniei nu si-a imaginat vreodata ca o sa ajunga la "racoare" asta pentru ca , printre altele romania e si parte a UE ! Daca nu era , din comunism , ne-am fi intors direct in feudalism ! Degeaba costele il injuri pe basescu , nu m-as mira ca unele dosare de politicieni-penali sa fie cu dedicateie de la bruxelles ... ca n-a ajuns romania parte a UE sat fara caini !

Horea spunea...

Anonim,nu cred ca EU a facut dosare. Dar sunt convins ca a cerut masuri impotriva coruptilor si al acelora cu dosare penale deja existente. Amenintand ca altfel taie macaroana.

Si, din moment ce Nastase este mafiot, era normal sa fie inchis. Problema este ca a avut de fapt o mica vacanta. In Romania asta in care Basescu taie si spunzura.

Cel din urma i-a invatat pe gardienii de la zdup sa-i spuna lui Nastase domnule premier si domnule presedinte. Cum i-a invatat si pe detinuti. Daca nu era UE sistemul ticalosit statea bine mersi.

In 2009 cand un prefect PDL a fost arestat Basescu se vaicarea ca nu a fost anuntat ministrul de resort. Si spunea exact ceea ce spun arestatii de azi. Arestare politica! Cum crezi ca poti dobara sistemul ticalosit cu o asemenea mentalitate?

Anonim spunea...

horea , mai trist e altceva ...
astia sunt varful societatii , care ne reprezinta :
http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-subiectele_zilei-15365665-cazul-judecatoarei-veronica-cirstoiu-arestata-preventiv-pentru-presupusa-mita-milion-euro-intalniri-coafor-39-semne-39-conspirative-mita-negociata-2-5-mil-euro-1-5-milioane-euro.htm
unu

Horea spunea...

Sorinel, sunt gunoiul societatii, dar, ai dreptate, ne reprezinta.

Fapt pentru care lucrurile merg asa cum le vezi ca merg.

Eu unul nu dau doi bani pe acesti parveniti care isi folosesc diplomele si pozitiile dobandite, de cele mai multe ori politic, pentru jaf.

Problema este ca poporul lasat in stadiu primitiv de catre politic, manipulat tocmai din aceasta cauza cum vor ei, accepta situatia.

Anonim spunea...

horea , pe mine faptul ca nu misca mamaligile din romania nu ma ingrijoreaza ... ma ingrijoreaza ca nici in occident , inclusiv america se pare ca nu s-a format inca o opinie "activa" ( gen miscarea wallstreet ) impotriva bancherilor corupti iar obama&bernake sunt doar niste marionete "socialisto-jidane" care sprijina mafia bancara generalizata !
sorinel