Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





luni, 5 august 2013

"Hiperinflatia" romanesca cu dobanzi in scadere

Am vorbit despre faptul ca eu vad dobanzi in scadere nu o data. Tocmai in Romania! Unde expertii antelonelor vedeau preturile explodand. N-au explicat de ce, pentru ca, in Ro. o afirmatie facuta la televiziunile poporului nu mai necesita nicio explicatie. 

Dai cu mucii de podea, te contrazici de la o zi la alta, in timp ce adevarul absolut ramane intotdeauna ultima afirmatie. Pe care nu o contesta nimeni, din moment ce a fost rostita la cea mai buna televiziune din lume, antena 3, de exemplu.

De aici rezulta si faptul ca un guvern care a declarat ca reprezinta poporul, ii dispretuieste pe alesi, conform spuselor lui RS, USL-ist si senator din talpi pana in crestet. In timp ce Nastase pretuieste antena 3, un post care pretuieste la randul sau guvernul. Care, dupa cate ai auzit isi dispretuieste parlamentul, prin asta poporul pe care il pretuieste si il reprezinta. Daca afirmatia de mai sus nu ti se pare logica esti un bou. Cu b de la basist.

Exemple de acest gen ar mai fi cu duiumul, numai ca, daca nu vrei sa "bolunzasti", ii mai bine sa vorbesti despre dobanzi. Pe care Isaila le-a coborat chiar mai mult decat se asteptau analistii. De ce? Pentru ca piata le-a coborat deja inaintea lui. Orice cretin cu un cont bancar putea observa acest lucru daca isi verifica propriile dobanzi la depozitele pe care le are. Romanului nu-i plac insa verificarile de loc. S-a obisnuit sa le rezolve si pe acestea cu spaga. In  cazul de fata va fi totusi mai greu. Din moment ce nicio spaga nu va putea opri deflatia care si-a pus coltii in malurile raului Dambovita.

Altfel lucrurile merg bine peste tot! Din moment ce Draghi ne-a asigurat pentru a suta oara ca s-a terminat cu buclucul. Inca 4 miliarde pentru Ro. si 11 miliarde pentru Grecia au rezolvat problema europeana pentru totdeauna. Dintre cele doua tari care au apelat la imprumut cheltuiesc de fapt numai grecii. Guvernul de la Bucuresti nici nu se atinge de bani. Ii ia ca intotdeauna doar pentru siguranta, cate 4-5 miliarde in fiecare jumatate de an. Nici nu stiu daca mai incap in banca lui Strugurel? Din moemnt ce daca tot pui si nu iei nimic din ce ai pus lucrurile se aduna. Chiar si banii. Care vor putea fi folositi de BNR drept tapete, in curand.

Ce senzatie placuta trebuie sa aiba guvernul actual, Boc, atunci cand vede bani si pe tavanul bancii centrale. Daca era Ponta si Antonescu la guvernare, acordurile cu FMI s-ar fi terminat de mult. Din moment ce stim ca ambii s-au declarat importiva unor asemenea basisme, inainte de alegeri. Dar atunci sperau si ei sa castige. Cu 200%, probabil! Din moment ce cu doar 70% din sufragii guverneaza tot Basescu si Boc. 

Prietenul lui Basescu, Orban, tot Viktor daca n-ati fi stiut, a vorbit mai putin. A replatit datoriile Ungariei si a inchis sediul FMI din Budapesta. Fara sa dea prea mult din gura pe la antenele maghiare. Sti cand? Procesul este chiar in curs de derulare. Tocmai acum! Inainte de alegrile care vin la anul in tara vecina si prietena. Sti de ce? Pentru ca Orban lucreaza pentru cei care l-au votat si pentru Ungaria! Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele.

Ps. Tot ce v-am spus mai sus sunt adevaruri incontestabile. Hai sa va spun si o minciuna amestsecata cu adevar. Banilor luati de catre guvernul actual, Boc, li se adauga imediat si o dobanda, din moment ce este vorba de un imprumut. Ca atare, bacnotele de pe peretii BNR s-au imputinat deja din pornire, cu o suma echivalenta dobanzii. Adevarul este ca cel care va plati tot pana la urma va fi Adrian Nastase, dupa ce PSD ii va plati banii pe care a trebuit sa-i restituie in doasarul "politic" trofeul calitatii. Deci tu poti sta absolut linistit! In buzunarele tale nu va cotrobai nimeni. Eroul national cu rani grave la gat le va rezolva pe toate, chiar asa urmarit politic "care este." Din moment ce "numai esafodul il mai sperie". Unde eu as dori sa ajunga din toata inima. Numai pentru ca mi-ar place sa-l vad si speriat. Macar odata.

Pss. Direct din Romania! Tara aia de la granita cu "Elvetia". Prin intermediul unui articol adresat gresit domnului Ponta. Din moment tovarasia sa nu are nicio functie in Ro. Traind pe partea cealalta a granitei, in "Elvetia". Iata si un comentariu la acest articol venit tot de la o romanca. Care daca era elvetianca si s-ar fi impuscat pe langa gat, primea un etaj intreg dintr-un spital. Cel putin.

Nu ai fost la spital de STAT în PROVINCIE??????
VĂ ROG SĂ VERIFICAȚI NUMAI ÎN CALITATE DE JURNALIST!
PREFERI MAI BINE MOARTEA!
UMILINȚĂ MUUULTĂ!!! RĂBDARE MAAARE!!!! După care întâlnești medici răstigniți în scaune cu asistente torționare care îți dau eventual o rețetă de trimitere la atl medic într-o zeflemea împuțită de parcă ai fi dator la el cu ceva!
ASTA E ROMÂNIA REALĂ!


Cum ar arata oare ziarele daca ar incepe sa-si scrie toti aventurile avute la tortionarii de azi? Ma refer la aventurile romanilor! Pentru ca elvetienii nu merg la fisc, la doctor, sau altundeva. Vin toate cele necesare la ei. Inclusiv doctorul cu un spital intreg in spate. Oare cat vei mai suporta aceasta umilinta votac zapacit?

13 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Inca am dileme mari daca exista vreun economist serios in Romania asa ca nu vad care-i drama ca niste jurnalisti tipa "inflatie". Asta fac tot felul de panarame ce se pretind specialisti si care s-ar presupune ca nu e obligatoriu sa fie cretine.

Daca "la popor" nu i-au placut taierile, guvernul tonta s-a adaptat cerintelor democratice. Am spus ca e un proces de educatie... gibonii afla mai multe despre ceea ce vor, politrucii isi modeleaza carierele si doctrinele (stanga-dreapta cu pasa in centru) dupa nazuintele poporului.

Dar pana cand il vei sustine pe mincinosul, hotul si mafiotul Basescu vei trai intr-o tara mafiota, trebuind astfel sa suporti si consecintele.

Anonim spunea...

costele tata , deci pana la urma recunosti ca guvernul tonta e o adunatura de japite puse pe capatuiala pe baza votacului tont teleormanean ! e un progres , zic eu !
PS: Dar pana cand il vei sustine pe mincinosul, hotul si mafiotul NASTASE vei trai intr-o tara mafiota, trebuind astfel sa suporti si consecintele.

Anonim spunea...

horea , stai linistit ca treaba cu FMI-ul e cusuta cu ata alba ... crezi ca tonta-i prost ??? sau poate el este dar are sfatuitori care stiu ce merge la prostime ! FMI-ul e un fel de tap ispasitor in Romania si asta pentru ca tonta vrand-nevrand trebuie sa implementeze niste reforme structurale si pe cine crezi ca o sa dea vina in cazul de cresteri de taxe etc ??? pe FMI ! atata timp cat nu apari tu in fata la poporul de pomanagii si spui ca tai salarii si pensii cum a facut prostul de basescu si ai pe cine sa dai vina totul va fi ok pentru haita USL !
vorba lui costel si aici ii dau dreptate , la giboni le ia ceva timp pana se prind care-i treaba ...

Horea spunea...

Florin daca nu ma insel. Treaba cu gibonii nu exclude lipsa de bani, pardon a centurilor de siguranta.

Si nu exclude nici ceea ce spui tu. Un Pontac care ii va anunta pe aceiasi giboni, la antena 3 ca sa nu mai avem discutii, ca FMI a furat centura de siguarnta pe care ne-au dat-o.

Am invetat si eu ceva, din moment ce nu am talentul lui Victor la minciuni.

Anonim spunea...

Gas Prices Nearing the ‘Danger Zone,’ Says Kleintop
horea , ce zici , ii tremura chilotzii lui bernake sau inca nu ??
unu

Horea spunea...

Sorinel, nici un pericol. Bernanke sta cu capul intre ciocan si nicovala, nu cu chilotii. Asa ca mergem inainte! Pana cand vom merge inapoi. Dar cu o viteza care il va lasa pe B fara chiloti. Chiar daca nu va mai fi atunci seful FED.

Anonim spunea...

Horea daca treaba merge asa bine in Romania de ce sa avem nevoie de centuri de siguranta.(sa ne spinzuram cu ele)cu stima sorinelp

Anonim spunea...

Costel e un bugetar, asistent univ. cu carnet de membru psd. Cea mai mare frustrare a lui e ca-l asculta regimu securistic si numai poate lua spaga la examene. Cea mai buna guvernare in opinia bugetarului forumistic costel e a puscariasului tata socru Nastase. Costele..vad ca te o dai cu "tot boc guverneaza" otreapa socialista! eu gred ca ar trebui sa te scuzi pana la wc, si sa tragi apa dupa tine. socialist terminat!

Horea spunea...

Anonim gresesti profund. Ceea ce face PSD din Ro, si adeptii lui, nu are de a face nimic cu socialismul. Poate cu feudalismul.

Daca vrei sa vezi socialism functional, asa cum scrie de fapt si in carte, fa o excursie in Norvegia, sau in orice tara scandinava.

Eu cred ca vei ramne surprins cand vei constata ca nu ai vazut inca socialism niciodata. In Norvegia conduce in momentul de fata partidul muncitoresc.

Observa! Nu vreau sa fac propaganda pentru o doctrina sau alta. Din moment ce la noi nici nu exista doctrine politice. Vreau doar sa nu incurcam itele. Crezand ca feudalismul primitiv din Romania s-ar putea numi socialism.

Anonim spunea...

Horea ai dreptate. Orice sistem care nu omoara initiativa privata, si consuma la nivel bugetar maxim cat produce, si care isi arde hotii si escrocii, e viabil cel putin in teorie. Ideea e ca Costel, injura la greu pe unul din escrocii votati in ultimii 23 de ani, care paradoxal, in ultimii 2 ani a facut cel mai mare bine tarii. Eu cred ca pnl si psd ar trebui sa-i multumeasca "tiranului", ca-i curata de escroci, macar putin, lucru pe care escrocii nu si l-ar fi aplicat pe ei insisi nicoodata!
Daca ar fi sa gratiez pe cineva de la streang, dintre toti potentatii care ne-au condus dupa revolutie, basescu ar fi singurul. Dar i-as confisca toata averea si l-as trimite sa traiasca cu pensia minima!
Daca felix se duce si el la mititica, pot spune ca nu l-am votat chiar degeaba pe chior, eu votandu-l sa-i spanzure, cum trambita in campanie, pentru ca nu am alte pretentii de la actuala scena politica. Macel intre hoti. Eu il sustin pe Basescu cand baga la puscarie escroci. De votat nu voi mai vota vreun partid care isi etaleaza la loc de frunte puroiul infractor, si vinde gogosi cu datu' si facutu' de bine poporului de imbecili.

Axxa spunea...

@Anonim, sunt absolut de acord cu cele spuse de tine. Desi realizarile in domeniu nu sunt nici pe dparte pe masura asteptarilor (la cati hoti si excroci ministeriabili si parlamentari sunt la noi ar trebui rezolvat macar un caz pe saptamana pentru a fi acceptabil), este un inceput totusi. In plus, zidul pe care "alesii" au incercat si incearca sa-l puna intre ei si justitie nu este usor de escaladat. Oricum, imaginile cu bivolari si nascasi in zeghe sunt reconfortante si datatoare de sperante. ... deci, se poate.

Horea spunea...

Anonim, sunt si eu de acord cu ceea ce spui, asa cum a subliniat si Axxa.Numai ca, Basescu nu a fost presedinte doar in ultimii doi ani. In timp ce amanarea intrarii in Shengen s-a intamplat in tocmai acea perioada.

Fara presiuni din partea UE, de care a inceput sa tina cont chiar si plagiatorul, eu cred ca am fi fost mult mai inapoiati in ceea ce priveste deciziile justitiei. Din moment ce am auzit chiar din gura presedintelui faptul ca Adrian a intrat la zdup pentru o gainarie.

Sa nu uitam totusi ca Basescu a castigat alegerile tocmai pe sloganul jos sistemul ticalosit. Care in opinia mea a zburdat destul de nebagat in seama pana cand a inceput problema Shengen.

De putut se poate Axxa! Atunci cand vrei. Numai ca porc la porc nu scoate ochii decat atunci cand alta cale nu mai exista. Din moment ce banii ii fac sa se bata intre ei. Si banii cei mai multi sunt in momentul de fata la UE. Aia care au fost aici la noi s-au cam terminat.

I-a cam dus sistemul ticalosit!

Si in Ungaria au fost ticalosi. Dar acolo s-a taiat in carne vie de la inceput si pana in zilele noastre. Chiar atunci cand carnea vie a fost cea a bancilor. Pentru ca, acolo, poporul nu a votat mafioti. Basescu pe mine nu m-a impresionat niciodata decat prin vorbe. Din moment ce nu vad nicio fapta pentru tara si popor. In afara de o activitate putin mai intensa a justitiei, care are si alte cauze decat cele aparente, nu vad chiar nimic. Cine se uita la televizor vede ceva cu siguranta. Campionatul national de scuipaturi din fiecare seara.

Axxa spunea...

Horea,mi-e greu sa te contrazic; nnu prea as avea argumente. Ba chiar argumentelke ar sustine ce spui: din foarte multe puncte de vedere Basescu nu poate fi considerat nici macar un presedinte acceptabil. Poate ca meritul lui in mersul justitiei este similar cu cel atribuit unui primministru intr-o periosda de crestere economica - Tariceanu, de exemplu. Tot e bine ca nu a incercat sa descurajeze aceste actiuni.