Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





joi, 8 august 2013

Mai mult decat o furtuna in oala de noapte

Parchetul militar spune că NU va ancheta cazul Vişinescu. Polonia, Ungaria, Israel şi Germania au demarat după al doilea război mondial adevărate campanii de identificare a torţionarilor nazişti. După 20, 30 sau chiar 70 de ani, ofiţerii nazişti consideraţi responsabili de crime odioase împotriva evreilor sunt şi acum identificaţi, anchetaţi, judecaţi şi trimişi după gratii.

Polonia, Ungaria, Israel şi Germania au demarat după al doilea război mondial adevărate campanii de identificare a torţionarilor nazişti. De ce nu a demarat Romania nimic? Mai ales dupa o "revolutie"? Raspunsul este simplu ca buna ziua! Pentru ca in Romania avut loc o iliescolutie a tortionarilor pentru tortionari. Care, nu numai ca nu  au a demarat nimic impotriva celor amintiti, ci, dimpotriva. I-au premiat cu pensii de 6000 de ron.

Mie acest lucru mi se pare absolut normal. Tortionarii i-au rasplatit pe tortionari pentru serviciile pe crea le-au adus celor de azi, in regimul trecut. Sa vedem ce fac de obicei revolutionarii adevarati. Ca cei care au participat la miscarea din Franta, in 1789, de exemplu. Crezi cumva ca in constitutia prerevolutionara a francezilor exista un capitol prin care nobilii puteau fi decapitati? Sigur ca nu a existat asa ceva. Dar, o revolutie nu poate tine cont de constitutii pe care le combate. Ale caror continut partinitor devine de obicei o cauza in sine a izbucnirii ei.

Atunci cand revolutia este una genuina este normal ca ea sa pedepseasca intr-o forma sau alta, pe cei din cauza carora a pornit. In cazul Frantei pedeapsa a cazut pe gatul nobilimii corupte pana in maduva oaselor. In Romania pedeapsa a cazut tot pe popor din moment ce nu el a fost acela care a pornit lovitura de stat. Tortionarii au fost chiar rasplatiti cu pensii uriase, in comparatie cu pensiile prostimii, in timp ce alti tortionari mai tineri au preluat comanda. Cu fii, fice si nepoti! Ca o consecinta dicutia deschisa de gandul despre tortionari ar fi trebuit sa fie tot o furtuna in oala de noapte. Sa va spun de ce cred eu ca este mai mult decat atat. Vei intelege asta daca te uiti la poza expusa.

Jurlnalistii de la gandul au dormit linistiti timp de mai bine de 20 de ani. Nu-i poti acuza, din moment ce oamenii presei nu nu sunt obligati sa se ocupe de uramariri de persoane. Acum cateva saptamani, eu cred ca cineva de la agandul a primit un telefon de la un "binevoitor". Care a anuntat ca a descoperit asa peste noapte un tortionar. Ca sa fie credibil a venit cu adresa si nume. Ca mai apoi intreaga presa sa poata tabara pe tortionarul Visinescu.

Puteam sa-mi pun gatul la bataie intr-un pariu, afirmand ca tortionarului nu i se va intampla pana la urma absolut nimic. Din moment ce am vazut ce li s-a aintamplat celora care au devastat tara timp de 22 de ani. Ceea ce n-am stiut atunci cand Vali m-a facut romanizat, este faptul ca tortionarul iti poate aduce chiar voturi, mai ales atunci cand popularitatea iti este intr-o continua scadere. Mai uitat-te o data la poza expusa si incearca sa gicesti cum. Destul de simplu. Printr-o afirmatie ca cea pe care o vezi, si care nu va fi onorata desigur niciodata. O afirmatie ajunge insa din belsug pentru roman, din moment ce a trait din afirmatii si promisiuni de cand s-a nascut.

Bunicul meu a fost la canal! Tata a fost inchis si el pe nedrept din cauza unor elevi la care le-a fost diriginte. Dupa ce elevii au mazgalit un tablou de"superom" al vremii respective. A fost eliberat mai apoi dar a fost dat imediat afara din invatatamant. Asa cum se dau azi afara din clanuri cei ce indraznesc sa aiba alte pareri decat iubitii conducatori. Aventurile unchiului Traian alaturi de maiorul Dabija au fost platite prin condamnrea lor la moarte, un lucru consemnat si de istorie: Regimul a dat procesului o pronunţatătentă propagandistică, în sală fiind aduşi aproximativ 700 muncitori şi ţărani săraci din Sibiu şi împrejurimi. Sentinţa prevedea condamnarea la moarte a şapte luptători: Nicolae Dabija, Ioan Scridon, Augustin Raţiu, Titus Onea, Traian Mihălţan, Gheorghe Opriţaşi Silvestru Bolfea. 

Chiar daca nu sunt o fire razbunatoare nu m-as fi suparat sa-i vad pe toti tortionarii, inclusiv pe cei de azi, putrezind prin inchisori asa cum merita. Dar asta nu ma va face sa mai votez inca o data Crin Antonescu. Din moment ce pe mine cineva ma poate ametii doar odata. Daca, Antonescu, care este seful comisiei juridice implicate in elaborarea noii constitutii ar fi fost serios, ar fi venit sa ne anunte un fapt implinit. Aratandu-ne ca a introdus deja de mult un paragraf care va permite urmarirea penala retroactiva al oricarui tortionar. Inclusiv al acelora de azi."Sustin modificarea legii"...... este dupa parerea mea doar inca o portie de praf pe care Crinul popular, mai nepopular azi decat ieri, il arunca in ochii votacului sensibil la crimele asa zisilor comunisti. Si dupa cum s-a putut vedea numarul acestora nu este chiar neglijabil. 

Daca au fost comunisti cu adevarat. Ce cauta azi la carma unei tari pe care o pretind a fi capitalista?

Iti spun eu! Bunastarea lor proprie, ca intotdeauna. Care nu-i voie sa fie legata de ideologii politice. Ei si numai ei in orice ipostaza! "Comunisti","fascisti","democrati", turnatori pupincuristi si tradatori. Devin exact asa cum ii vrea era in care respira oxigenul degeaba. Eu am invatat ca oamenii care isi demonstreaza intentiile prin fapte vorbesc foarte putin. Din moment ce o fapta implinita nu mai are nevoie de nici un cuvant. Ea graieste intotdeauna de la sine. Precum graiesc si faptele premierului Orban din Ungaria. Cei care bat mult din gura nu fac de obicei nimic, pentru ca nu le mai ajunge nici timpul. Ca o consecinta iti garantez ca tortionarii nu vor patii nimic, niciodata. Chiar daca Crin s-ar apuca sa vorbeasca 7 zile si 7 nopti la antena 3 in continuu. Si asta pur si simplu pentru ca niciun "elvetian" nu doreste acest lucru, din considerentele deja enuntate. Iti astern totusi pe pagina o solutie foarte simpla, prin intermediul a doar catorva randuri, prin care toti criminalii puteau fi rezolvati. In cazul in care am fi avut o revolutie genuina. Pentru ca numai o revolutie poate si vrea sa schimbe constitutii si legi valabile pana in momentul declansarii ei. In numele poporului invingator!
  
Deci daca miscarea romaneasca din 89 nu ar fi fost o iliescolutie a tortionarilor pentru tortionari, poporul invingator putea sa ceara imediat dupa incheierea ei adunarea tuturor schingiuitorilor. Si sunt absolut sigur ca ar fi cerut-o in cazul unei revolutii genuine. Asa cum au facut invingatorii fiecarei revolutii consemnate in istorie. In numele aceleiasi revolutii calai puteau fi judecati imediat. Din moment ce in acea perioada mai existau torturati in viata, care puteau depune marturiile necesare unei condamnari. Numai ca, daca am fi avut o revolutie si nu o iliescolutie, azi am fi avut cu totul alti conducatori. Mai marii zilelor noastre ar fi fost toti la galere, dupa gratii, si nu pe la televiziunile patronate de turnatori securisti dovediti. De unde se fac ca conduc tara, in timp ce o devasteaza. Pe pantofar l-au condamnat tocmai pentru ca nu aveau incotro, trebuind sa camufleze cumva lovitura de stat pe care au dat-o. Pantofarul era cunoscut de catre fiecare roman, tortionarii nu erau. Chiar de aceea s-au putut retrage in liniste si neobsevati de nimeni cu pensii de boier. Spre deosebire de totrtionari Nicu ar fi inceput sa ciripeassca fortat de imprejurari. Si atunci, Nastase nu mai ajungea niciodata "cel mai bun premier", si nici Basescu"cel mai bun presedinte". Cel din urma a avut o iesire in stilu-i caracteristic chiar inaintea lui Crin. "Mai bine mai tarziu decat niciodata". Tovarase vulpe care isi schimba parul in fiecare zi. Mai bine imediat, pentru ca altfel va fi ca intotdeauna, niciodata. Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele.


16 comentarii:

AristotelCostel spunea...

Bine... alternativa la Antonescu va fi un puțoi pupinbăsist sau chiar marea zdreanță blondă de dreaptă. Campania securistă pornită împotriva celui care le-a dat cu flit în 2008 intră în linie dreaptă... muzeograful, profesorașul, rusofilul, chinezofilul, comunistul, stângaciul, pelticul, adormitul, afonul, grifonul, leneșul urmând să încaseze din plin toate lăturile propagandei securiste pe care o macerezi, alocând tot sângele pentru digestie... u know.

Iarăși spun, Nimeni Gicu Canal și Orice Maricela Nașpanela nu pot câștiga alegeri prezidentiale.

Până când îl vei susține pe mincinosul, hoțul și mafiotul Băsescu vei trăi într-o țară mafiotă, trebuind astfel să suporți și consecințele. (E și un hint în privința ortografiei).

Anonim spunea...

Lenesul si repetentu costele, iti scapara atributele reale.I-a dat cu flit ca ce ba? Ca se umpluse raia galbena de dosare "fabricate"? Paiata interimara nu va mai ajunge niciodata la Coroceni. Pentru ca n-are valoare ba. Da' asta e scris pe fituitile care va parvin la matineu, de la sediu, asta aveti de macanit, Basescu, Basescu jos Basescu. Slugi de partid speriate de moarte de puscarie pentru ca nu mai puteti fura ba zdrente ordinare!

Anonim spunea...

Horea nu e important daca esti sau nu razbunator, ce e important e ca cei care au fost niste jeguri sa plateasca pentru ca altfel aceste jeguri se vor intoarce si ne vor conduce. Graul curat fara neghina nu poate sa existe fara ca cineva sa elimine neghina prin diverse mijloace. Eu ma bucur ca aceste genii ale guvernarii scot tot felul de legi care sa distruga clasa "muncitoare" printre care se afla si tov. costel, careia o sa-i iasa prin toate gaurile bunastarea usl-ista.

Horea spunea...

Anonim, tocmai asta spuneam! Nu sunt razbunator, dar fara o sactiune aplicata acelora care au devastat si imbolnavit societatea ea nu se va putea insanatosii niciodata.

In acest caz singura sactiune acceptabila si functionala ar fi eliminarea tuturor "tumorilor canceroase". Exemplul tau cu graul este la fel de bun si de valabil. Numai ca, unde este acel cineva care va vrea si va putea sa elimine neghina? Din moment ce graul nici nu se mai vede din ea.

Anonim spunea...

Noi toti, atunci cand o sa incepem sa gandim ca un grup compact cu idei clare si cu multa forta in expunerea ideilor, asa cu faci si tu. Trebuie sa continuam sa ne aratam nemultumirea pana cand aceasta va devenii virala.

Horea spunea...

Esti optimist anonim, mult mai optimist decat mine. M-as bucura totusi sa ai dreptate. Dar, deocamdata, eu nu vad ca am avea o populatie care sa poata fi infectata de angajament civic.

Anonim spunea...

HOREA http://inregistrari.b1.ro/view-07_Aug-2013-lumea_lui_banciu-85.html vezi daca iti place cu stima sorinelp

Axxa spunea...

Este dificil de indepartat putregaiul din societate atata timp cat esti condus, asa cum este condusa Romania de mai biune de 20 de ani, char de putregaiul pe care ai vrea sa-l indepartezi. Ceeace am reusit deja este performanta de a nu mai vedea graul pe fondul neghinei.
Cei care au reusit la noi dupa revolutie nu au fost specialisii in diferite domenii si oameneii integri, ci tot secretarii de partid ai lui Ceausescu si cei care l-au pupat in fund pe acesta, ei continuand sa faca acelaqsi lucru, cu rezultate chiar mai bune. Cei care au venit la putere s-au sprijinit tocmai pe cei care trebuiau eliminati - cea mai odioasa latura a securitatii (cea politica), tortionarii si politrucii de meserie - pentru ca, la randul lor, proveneau tot dintre acestia. Asa ca, nu numai ca nu au fost "curatati", ci chiar s-au "albit" reciproc, le-a mers si inca le merge bine.

@AC in privinta ortografiei: ne rugam pentru intelegere. Nu suntem toti limbisti de meserie si ne mai scapa, ce sa-i faci

Horea spunea...

Axxa, se pare ca este chiar imposibil. Din moment ce nu are cine sa-l indeparteze, din pacate. Din moment ce populatia doarme linistita. Daca crede cineva ca putregaiul sa va indeparta de la sine, vise dulci ii doresc.

Axxa spunea...

Horea, nu tb sa disperam. Anonim ne alimenteaza cu optimism. Te rog, nu uita sloganul (sloganul pe care costel n-a gasit altceva mai bun de facut decat sa-l parafrazeze, constient fiind, probabil, de impactul lui), chiar si atunci cand temele sunt de specialitate pura - economie sau medicina.

Horea spunea...

Axxa, eu nu prea am multe motive de disperare. Altul decat ca ma simt torturat intelectual de catre niste deseuri ale societatii, care de multe ori nici macar nu stiu sa vorbeasca ca lumea.

Cu toate astea, cred ca-mi pasa mai mult de acesta populatie decat ii pasa ei de sine.

Ca sa fiu sincer imi pasa de tara, si tara include din pacate si populatia asta lovita de primitivismul in care o tin tortionarii.

Fie asadar ca optimismul anonimului sa devina realitate intr-o buna zi. Cei care ma cunsoc stiu foarte bine ca-mi doresc asa ceva mai mult decat orice.

bursier spunea...

Horea,calmeaza-te!si in germania cei care-l regretau pe hitler erau majoritari pana prin 62-63,daca am auzit bine.cred ca cine stie sociologie intelege mai usor lucrurile astea.pe masura ce generatiile care au trait in comunism se vor duce spre cele vesnice,se vor limpezi apele si pe la noi.bineinteles,va mai ramane cate un sonat singular...spre amuzamentul telespectatorilor,ca sa zic asa.
cat priveste Revolutia Franceza,aceasta a avut loc in 1789.sunt convins ca a fost o "scapare".

Horea spunea...

Bursier, sa speram. A fost o scapare ca multe alte scapari pe care le mai am cand scriu. Mananc si litere cateodata desi nu ma simt flamand. Uneori le inversez. Revin de obicei si corectez cand am timp si chef sa recitesc. Mersi oricum pentru atentionare.

Corectez numaidecat greseala.

Horea spunea...

Sorinel, ma uit la Patraru nu pentru ca m-as da pe spate pentru pamflete. Toata societatea in care traim este in opinia mea un pamflet.

Patraru prezinta totusi ceva aparte! Imagini filmate cu spusele banditilor mascarici in direct, foarte greu de contestat.

El arata prin aceasta fata reala a camelionilor tradadtori din fiecare clan.

Pe care ii vezi si ii auzi in direct spunand in fiecare zi altceva. In contradictie 100% cu ceea ce au spus doar cu o zi inainte, sau cu mai mult timp inainte. O asemenea prezentare este imperativa pentru omul fara memorie, al carui subconstient reactioneaza cu siguranta la ceea ce i se prezinta. Pentru ca nu trebuie sa uitam! De la asemenea oameni se asteapta romanul la actiuni facute pentru popor si tara. Actiuni pe care nu le va vedea desigur niciodata.

Horea spunea...

Axxa, parafrazarea facuta, atat de sorinel cat si de costel, este folositoare in opinia mea. Din moment ce ei ne-au dat si niste nume concrete ale unor mafioti despre care atentionarea mea vorbeste la general. Cei doi au intarit asadar esenta ei.

Axxa spunea...

E in regula, Horea: adica de la particular la general si apoi din nou la particular. Nu stiu de ce au crezut cei doi ca afirmatia din slogan nu se refera si la cazurile particularizate de ei. Probabil nevoia de mai multa exactitate, pentru o mai buna justificare a actiunii lor.