Bun venit la o pagina socio-economico-politica!

Doua din componentele enuntate, politica si economia nu pot exista una fara de alta."Unde-i economie apare banul, langa ban apare politicul" Horea Mihaltan

Acumularea de cunostinte este primul pas spre orice reusita" Horea Mihaltan

Intelege ceea ce faci! " Horea Mihaltan

Un om interesat poate invata orice." Horea Mihaltan

Un popor cu mentalitate ignoranta va alege politicieni ignoranti, osandindu-se astfel la un trai ignorat" Horea Mihaltan

Mentalitatea este piatra de temelie a societatii" Horea Mihaltan

Nici o societate nu poate fi mai buna decat constructorii ei"
Horea Mihaltan

Lectura este un lucru benefic cu o conditie! Daca intelegi ceea ce citesti". Horea Mihaltan

A invata este o prestatie, a preda este o arta. Sublimul este cand ii faci pe altii sa inteleaga, ceea ce ai invatat." Horea Mihaltan

Oamenii nu-si schimba caracterul, isi schimba doar mastile cu care vor sa-l acopere. Horea Mihaltan

Daca schimbi felul in care privesti lucrurile, lucrurile se schimba". Wayne Dyer

Democracy is when the indigent, and not the men of property, are the rulers." - Aristotle





marți, 27 august 2013

Miros de bombe

Cei care si-au pierdut vremea citind acest blog isi amintesc cu siguranta temerile pe care le-am manifestat fata de un posibil razboi modial. Temerile mele erau bazate pe situatia precara a economiei mondiale, inundata pana peste cap de datorii. 

Din pacate, eu nu vad nici o deosebire dintre situatia economica din anii 30 si cea de azi. Cu toate ca oamenii cu barba monetizeaza si in momentul de fata ca niciodata.

Observa un lucru interesant! Bursele au inceput sa cada de la nivelele expuse de mine in postari mai vechi. Mai spuneam nu de mult ca, DJI isi va testa foarte probabil din nou suportul prin intermediul acestei noi deprecieri. Dar, eu mai vedeam indicele apreciindu-se inca o data. Fara ca el sa-si mai poata depasi totusi ultimul maxim. Ca sa fiu mai exact, nu cred ca DJ va depasi minimul notat cu sageata verde asa dintr-o data.  

Normal ar fi asadar ca el sa penetreze doar cu putin linia alba si sa inceapa o revenire imediat dupa aceea. Vom trai si vom vedea! Asa cum vedea probabil si un atac initiat de SUA asupra Siriei. Unul care nu va putea face altceva decat sa inteteasca mediul conflictual in care se afla lumea de azi. Curatind astfel si mai bine drumul care duce dupa parerea mea spre un conflict global. Unul despre care am vorbit de multe ori pe aceasta pagina. 

Plecat la Viena m-am deconectat de Romania total, voit, si constient. Reintors, nu mi-au scapat insa propunerile a doi penali venite din partea asa numitului PNL, pentru ministerul transporturilor. Din fericire se pare ca pana si Ponta a reactionat la ele, postul fiind dat in cele din urma unei persoane care nu a fost certata cu legea.

Concluziile care se pot trage din ceea ce s-a intamplat sunt pentru mine aceleasi pe care le-am mai tras.

Desi Antonescu nu pare sa aiba din pacate nici un concurent pentru postul de presedinte, eu nu-l vad nici azi in acel scaun. Asta pur si simplu pentru ca va fi tradat de tocmai tradatorii cu care s-a inconjurat. Dar, pana la urma, cine se aseamana se aduna. Ceea ce este si mai trist, este tocmai faptul ca un om ca el nu pare sa aiba adeversari. Pentru ca politicul din Ro a reusit sa se scufunde la o adancime la care nu mai inoata nimeni in afara cadevrelor.

Pana cand vei vota mincinosi, hoti, si mafioti, vei trai intr-o tara mafiota. Trebuind astfel sa suporti si consecintele. Daca vrei ca lucrurile sa se schimbe, schimba-te tu mai intai. Schimba-ti mentalitatea! Cand nu ai din ce alege nu cumpara gunoaie, pentru ca votul este un drept nu o obligatie. Arata politicului ca ai pretentii si el va fi nevoit pana la urma sa te serveasca ca atare. Pentru ca votatii traiesc pe spinarea ta si nu invers.  Asa a fost de cand ii lumea.

5 comentarii:

B spunea...

Horea, o umila intrebare. Avand in vedere ca mirosi bombe unde ar fi ideal sa te prinda un conflict? In Noua Zeelanda? In Islanda? Eu nu vreau sa fiu ultimul care sa traga lumina si nici nu intentionez sa fiu carnea de tun a cuiva care vrea un reset pe spuza mea, cred ca si tu te numeri printre aceia nu?

Anonim spunea...

@B ,
la WC !
unu

Anonim spunea...

@horea ,
raspunsul lui Quernake la toata aceasta scadere a actiunilor din ultimele zile sub amenintarea siriei o sa fie o continuare a QE-urilor ( mai ales ca vad ca dobanzile au inceput sa scada ) care o sa ne faca iarasi fericiti ... dupa cum se obs. in mas media economica din ultima perioada dupa ce toata lumea l-a injurat pe Quernake acum au devenit ingrijorati ca stimulul o sa fie redus ... pana si "saracii" chinezi sunt ingrijorati se pare !!!
unu

Horea spunea...

B o tara neutra este singura alternativa al unui eventual conflict global. In Europa avem Suedia si Elvetia.

Sorinel, eu unul nu am crezut niciodata ca Bernanke va inchide robinetul. De fapt nu are prea mare importanta ce face. Din moment ce lumea va aexploda cu sau fara taparing.

Oricum, FED a cumparat bonduri si morgage backed securities ale caror pret s-a depreciat imediat dupa ficare cumparare in ultimele 2-3 luni. Daca FED ar fi o institutie oarecare, ar putea fi declarata falimentara chiar azi.

Daca te uiti pe graficul dobanzilor expus de mine in postari mai vechi, vei observa ca am ajuns exact la tinta. De acolo a pornit corectia, exact asa cum trebuie. Asta neinsemnand ca dobanzile isi vor relua caderea vesnica. Dupa o cadere parerea mea este ca vom vedea noi aprecieri.

dorians spunea...

http://www.zf.ro/zf-24/bani-arme-petrol-si-garantia-ca-rusia-va-ramane-sursa-de-gaze-a-europei-in-schimbul-siriei-11278650